Match Center
Έσπασε το ρόδι η Λαμία / Πρώτη φετινή νίκη με 0-3 επί του Αιολικού


Σεφτέ στις νίκες έκανε η Λαμία στη Μυτιλήνη, αφού επικράτησε με 3-0 του Αιολικού και τσέκαρε από τώρα το εισιτήριο για τη φάση των “16”. Πρόσωπο του αγώνα ο Λάζαρ Ρόμανιτς. Ντεμπούτο για τέσσερις.
Για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, η Λαμία φιλοξενήθηκε από τον Αιολικό στη Μυτιλήνη, επικράτησε με 3-0 φτάνοντας στη πρώτη φετινή της νίκη και απέκτησε ψυχολογία ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με το Βόλο την προσεχή Δευτέρα.
Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν αυτή που πίεζε στα πρώτα δέκα λεπτά, κάνοντας κυρίως παιχνίδι από τα πλάγια, παρόλο αυτά η άμυνα της Λαμίας στεκόταν αρκετά καλά, παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν μαζί, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας, Τζανετόπουλος και Μπάχανακ.
Στο 7΄ο Τουράμ πάτησε περιοχή με τη μπάλα στα πόδια του, δέχθηκε το μαρκάρισμα του Βαλιού, με τον Βραζιλιάνο να ζητάει πέναλτι, όμως ο διαιτητής Μανούχος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά.
Δύο λεπτά αργότερα και στο 9΄ο Ρόμανιτς, πήρε την μπάλα από τα αριστερά και αφού ξεπέρασε τον Αγριμάκη, έκανε τη σέντρα στην περιοχή του Αιολικού, όμως ο Σφύρλας βγήκε και μάζεψε έγκαιρα τη μπάλα.
Έδιωξε το άγχος το γκολ του Ρόμανιτς
Στο 15΄ο Μπάχανακ έκανε τη πάσα στον Τουράμ, αυτός με τακουνάκι, άθελά του βρήκε τον Ρόμανιτς ο οποίος πέρασε τον αντίπαλό του και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1! Δεύτερο γκολ για τον Σέρβο επιθετικό του ΠΑΣ Λαμία για φέτος!
Στο ακριβώς επόμενο λεπτό, ο Τουράμ έφυγε κάθετα στην κόντρα επίθεση, με τον Βαλιό να τον μαρκάρει και τον Κρητικό, λίγο πριν προλάβει ο Βραζιλιάνος να σουτάρει να πέφτει στα πόδια του και να τον «κόβει» σωτήρια!
Ο Τουράμ και πάλι βρίσκεται σε θέση τετ α τετ αλλά ο Σφύρλας βγαίνει και διώχνει τη μπάλα, μέσα από τα πόδια του σέντερ φορ της Λαμίας! Μεγάλη ευκαιρία για την φιλοξενούμενη ομάδα την οποία σπαταλάει ο Βραζιλιάνος.
Στα πρώτα 20 λεπτά, η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ του ΠΑΣ Λαμία σε ποσοστό 54% έναντι 46 του Αιολικού…
Η ομάδα του Μάντζιου έδειξε από τα πρώτα λεπτά το επιθετικό της πρόσωπο, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Τουράμ, ενώ κάθε φορά που οι αντίπαλοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους, τότε ο Ταϊρόν έπαιζε ως δεύτερο φορ και πίεζε ψηλά μαζί με τον Βραζιλιάνο.
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταϊρόν στο 26΄από τα δεξιά για τον ΠΑΣ, ο Ισπανός αντί να γεμίσει στην μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ.
Μία ακόμη απευθείας εκτέλεση φάουλ για τη Λαμία, στο 30΄όταν ο Σάλιακας ανέλαβε την εκτέλεση από το φάουλ που κέρδισε ο Ρόμανιτς, στην γραμμή της μεγάλης περιοχής του Σφύρλα.
Ο Έλληνας δεξιός μπακ-χαφ πήρε τα βήματα, εκτέλεσε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιολικού.
Στο 35΄ο Σάλιακας προσπάθησε να απειλήσει και πάλι τον Σφύρλα, σούταρε από πλεονεκτική θέση όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων του είπε «όχι» διώχνοντας τη μπάλα με τα πόδια.
Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Λαμία στο 40΄, όταν ο Τουράμ έκλεψε τη μπάλα έφυγε στην κόντρα πάτησε περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την πάσα στον Ταϊρόν ο οποίος ήταν ολομόναχος στο κέντρο της μικρής περιοχής και κατάφερε να την στείλει άουτ.
Κάθετη πάσα του Σιάλακα στον Ρόμανιτς στο 42΄ο Σέρβος βγαίνει σε θέση τετ α τετ με τον Σφύρλα αλλά και πάλι σουτάρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σάλιακας έρχεται από πίσω σαν «τρέιλερ», σουτάρει σε κενή εστία αλλά ο Κρητικός, λίγο πριν προλάβει η μπάλα να περάσει τη γραμμή πέφτει με τάκλιν και την διώχνει.
«Κλείδωσε» το ματς ο Ταϊρόν λίγο πριν το ημίχρονο!
Ο Ταϊρόν, αφού κατάφερε και έχασε το άχαστο στο 44΄ της αναμέτρησης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λαμίας. Ο Ισπανός, πήρε τη μπάλα από τα δεξιά της αντίπαλης περιοχής, έκανε δύο διαδοχικούς ελιγμούς και σούταρε δυνατά στη κλειστή γωνία του Σφύρλα ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και το 0-2 ήταν γεγονός!
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν συνολικά 8 τελικές προσπάθειες, από τις οποίες οι 5 κατέληξαν στο τέρμα και οι 2 στα δίχτυα του Αιολικού, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόνο μία 1 τελική αυτή στα πρώτα λεπτά.
Το ‘πιασαν από εκεί που το άφησαν οι κυανόλευκοι
Η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρόμανιτς στο 47΄έφυγε γρήγορα στην κόντρα από τα αριστερά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο στο σπριντ αλλά δεν κατάφερε να πασάρει σωστά στον Τουράμ, με τους αμυντικούς να διώχνουν σε πλάγιο τη μπάλα.
Στο 55΄ ο Σάλιακας ωραία από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, όμως η μπάλα έφτασε πίσω στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ρόμανιτς να μην την περιμένει. Παρόλο αυτά σταμάτησε την μπάλα, έκανε την πάσα αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Τουράμ χάνει την 4η ανεπανάληπτη τελική του φάση, όταν ο Ρόμανιτς για ακόμη μία φορά έφυγε στην κόντρα, έκανε την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Βραζιλιάνο φορ, αλλά αυτός κατάφερε και πάλι και σούταρε άουτ.
Στο 59΄ ο Αιολικός λίγο έλειψε να μειώσει το σκορ, αλλά στη συνέχεια της φάσης είχαμε και πάλι τεράστια ευκαιρία του Ρόμανιτς και του Τουράμ για το 3-0. Αρχικά ο Σέρβος φοβήθηκε και τελείωσε σωστά τη φάση τετ α τετ που βρέθηκε με τον Σφύρλα, ενώ όταν η μπάλα έφυγε από χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων ο Τουράμ άργησε τόσο πολύ που τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και σούταρε πάνω στα πόδια των αμυντικών.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Λαμίας σε επίσημο παιχνίδι, ο Ανέστης Βλαχομήτρος, ο οποίος μαζί με τους Θεοδωρόπουλο και Μπαχανάκ πραγματοποιήσαν την παρθενική του εμφάνιση με τα «κυανόλευκα».
Στο 62΄ο Αιολικός απειλεί και πάλι, όταν ο Βαλιός έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Λαμπράκη, αυτός δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Θεοδωρόπουλο σε εξαιρετική επέμβαση, κρατώντας το «0».
Λίγο αργότερα, στο παιχνίδι στη θέση του Τουράμ πέρασε ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, ο οποίος και αυτός έκανε την πρώτη του εμφάνιση για φέτος με τη φανέλα της Λαμίας, σε επίσημο αγώνα.
Ο Σάλιακας το κερασάκι στη τούρτα!
Με την συμπλήρωση 70 λεπτών στο γήπεδο «Τάρλα» ο ΠΑΣ Λαμία πέτυχε το τρίτο τέρμα στο παιχνίδι, αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Σάλιακας, ο οποίος δέχθηκε ωραία κάθετη πάσα από τον Ρόμανιτς και απέναντι στον Σφύρλα ήταν ψύχραιμος πλασάροντας για το 0-3.
Δώδεκα τελικές προσπάθειες είχε μέχρι το 74΄του παιχνιδιού η Λαμία, με τις 6 να είναι εντός της εστίας! Στο 75΄ο Μάντζιος «πέταξε» παιχνίδι τον Νικολόπουλο, ο οποίος και αυτός έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Λαμίας, στη θέση του Πλιάτσικα.
Έτσι, άλλαξε και το σύστημα της ομάδας με τον Ασίγκμπα να περνάει στο κέντρο της άμυνας, τον Σάλιακα να γυρνάει ως μπακ και τον Νικολόπουλο να παίζει στα εξτρέμ.
Ωραία προσπάθεια από τον Νικολόπουλο στο 84΄από τα αριστερά, ο Σφύρλας διώχνει με υπερένταση και έπειτα βγαίνει και μαζεύει τη μπάλα.
Το σκορ δεν άλλαξε με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μανούχου, με τον ΠΑΣ Λαμία να παίρνει μία εύκολη νίκη με σκορ 0-3 αλλά και το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού!
Οι συνθέσεις:
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Καλαφάτης, Τσομπανέλλης (68′ Λαζαρίδης), Σπόλιαριτς, Κατσίκης (75′ Παρέλλης), Παλαμουτσής, Τσιπάς (58′ Λαμπράκης), Μπουρούς
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας (74′ Νικολόπουλος), Τιρόνε (62′ Βλαχομήτρος), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τζανετόπουλος, Τουράμ (67′ Καραγιάννης), Μπαχανάκ, Ράμος, Μπουλούλης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-0: Νίκη ζωής για την παραμονή


Η Λαμία επικράτησε του Βόλου με 1-0 στο “Αθανάσιος Διάκος”, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βλαχομήτρου από το 5ο λεπτό, κλείνοντας την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League με τον καλύτερο τρόπο, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή.
Η Λαμία κατάφερε να κερδίσει τον Βόλο με 1-0, στο “Αθανάσιος Διάκος”, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League. Τρίτη φετινή νίκη για τους “κυανόλευκους” και δεύτερη σερί εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε “τελικός”, καθώς και οι δύο ομάδες παλεύουν για τη σωτηρία τους στο πρωτάθλημα, η Λαμία ήταν η νικήτρια.
Χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βλαχομήτρου, μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε το πολυπόθητο τρίποντο, σε έναν αγώνα που ο Βόλος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκειά του. Η Λαμία μετά το γκολ που σημείωσε, έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απειλούσαν κυρίως με τον Κόντε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Με αυτή τη νίκη, η Λαμία πηγαίνει στα play outs με 15 βαθμούς. Μειώνει έτσι τη διαφορά της από τον 12ο Βόλο, ο οποίος μένει στους 22, αλλά παρέμεινε στο -6 από την 13η Καλλιθέα, η οποία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 και φτάνοντας παράλληλα τους 21 βαθμούς.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ:
Η Λαμία δεν είχε στην αποστολή της τον καλύτερό της παίκτη, Φουρτάδο, λόγω καρτών, αλλά και τους Σάντσες, Ιμπάνιεθ και Τσιμπόλα. Επέστρεψαν ωστόσο, οι Κλωναρίδης και Μπιλάλ, με τον Θανάση Στάικο να ξεκινά με 3-4-2-1. Ο Κόστιτς κάτω από την εστία, Σόρια, Χαντάκιας και Γιαννούτσος η τριάδα της άμυνας, Ρινγκ αριστερά και Βιτλής δεξιά ως μπακ χαφ, Σουρλής και Δοϊρανλής στη μεσαία γραμμή και οι Αθανασακόπουλος και Κλωναρίδης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βλαχομήτρο.
Από την άλλη πλευρά, με πολλές απουσίες φιλοξενήθηκε από τη Λαμία ο Βόλος, καθώς ήταν τιμωρημένοι οι δύο δεξιοί μπακ, Μύγας και Σούντγκρεν, αλλά απουσίαζε και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Κόσζτα, όπως και οι Τσοκάνης και Ντε Καμπς. Επέστρεψε πάντως, ο αριστερός μπακ, Φεράρι, αλλά και ο χαφ Μπερναντού στην αποστολή. Ο Κώστας Γεωργιάδης στο δεύτερο του ματς ως προπονητής του Βόλου, ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Κόβακς κάτω από τα δοκάρια, Φεράρι, Χέρμανσον, Καλογερόπουλος και Τασιούρας, η τετράδα της άμυνας από αριστερά προς δεξιά, Σκραμπ και Κόμπα στον άξονα, Λάμπρου αριστερά, Τζιλ δεξιά και ο Άνορ πίσω από τον Κόντε.
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Η Λαμία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Σιδηρόπουλος καταλόγησε πέναλτι, στο χέρι του Καλογερόπουλου, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βλαχομήτρος, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Θανάση Στάικου. Αυτό ήταν και το 3ο τέρμα του Έλληνα φορ στο πρωτάθλημα.
Καλή στιγμή και κοντά στο 1-1 ο Βόλος στο 21′. Από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, σε καλό σημείο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κόστιτς. Στο 24′ και πάλι ο Βόλος απείλησε με κεφαλιά του Κόντε, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Κόμπα, με την μπάλα να καταλήγει εύκολα στα χέρια του τερματοφύλακα της Λαμίας.
Η Λαμία μετά το τέρμα που σημείωσε, έδωσε χώρους στον Βόλο, ο οποίος έψαχνε τρόπους να διασπάσει την άμυνα της, κυρίως με σέντρες προς τον Κόντε. Αυτό συνέβει και στο 38′. Ο Τασιούρας έκανε ένα επικύνδυνο παράλληλο γύρισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Γκοτζαμανίδη να απομακρύνει την μπάλα, λίγο πριν τη σπρώξει στα δίχτυα, ο Κόντε.
Ίδιο σκηνικό και στο β’ μέρος με τον Βόλο να βρίσκεται μόνιμα έξω από την περιοχή της Λαμίας. Στο 57′ ο Χουάνπι έκανε ένα πολύ καλό τελείωμα στην κίνηση, από τη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 63′ ο Τασιούρας έκανε τη σέντρα, ψάχνοντας για μια ακόμα φορά τον Κόντε και ο δεύτερος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κόστιτς. Στο 69′ ο Ασεχνούν δοκίμασε το σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κόστιτς να αποκρούει με δυσκολία.
Το τελικό σκορ δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία λεπτά, με τον Βόλο να είναι όλος στην περιοχή της Λαμίας, με τους γηπεδούχους όμως να αντέχουν και να πανηγυρίζουν το τρίποντο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος
ΒΟΗΘΟΙ: Φωτόπουλος, Στάικος
4ος: Νταούλας
VAR: Τσιμεντερίδης, Περράκης
ΛΑΜΙΑ (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Ρινγκ, Βιτλής (26′ Γκοτζαμανίδης), Χαντάκιας, Γιαννούτσος, Σόρια, Σουρλής (71′ Σακόρ), Δοϊρανλής, Αθανασακόπουλος, Κλωναρίδης (46′ Ντεντάκης), Βλαχομήτρος.
ΒΟΛΟΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Κόβακς, Φεράρι, Τασιούρας (76′ Προύντζος), Χέρμανσον, Καλογερόπουλος, Κόμπα, Σκραμπ (60′ Μπερναντού), Λάμπρου, Τζιλ, Άνορ (65′ Ασεχνούν), Κόντε.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Μεταγραφικός οργασμός στον ΠΑΣ Λαμία: Τελειώνει ο Φουρταδο – Τη Δευτέρα στη Λαμία ο Μπιλάλ – Τα υπόλοιπα μέτωπα!
-
Φαντομάδες: “Εμείς θα απέχουμε σήμερα γιατί το σπίτι μας σε άλλους νοικιάστηκε”
-
Mεταγραφικά: Κοντά σε συμφωνία με τον “Κομαντάντε” Τσάβες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Aποκάλυψη! Τελειώνει από τον ΠΑΣ Λαμία ο Νούνιες!
-
Μεταγραφικά: Μια ανάσα από Σαπρίσα ο Νούνιες – Τι είπε για τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Μεταγραφικά: “Η Λαμία δίνει Φουρτάδο ως αντάλλαγμα για τον Χασάν!”
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Συμφώνησε με Ηρακλή ο Σιμόνι”
-
Μεταγραφικά: Συμφώνησε και έρχεται ο Τσάβες
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
ΠΑΣ Λαμία: Χωρίς Κλωναρίδη αλλά με τις υπόλοιπες μεταγραφές κόντρα στην Καλλιθέα
-
Θλίψη! Έφυγε στα 33 του ο Ματίας Ακούνια!