Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Κ-17: ΑΕΛ- ΠΑΣ Λαμία 0-3 με πρωταγωνιστή τον Νικολόπουλο…

Την πρώτη της νίκη και μαλίστα με το εμφατικό 0-3 πέτυχε η Κ-17 του ΠΑΣ Λαμία απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Λάρισας στο Αλκαζάρ για την 4η αγωνιστική της SuperLeague U17. Δύο γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή του ματς Κώστα Νικολόπουλου και ένα του Ματθαίου. Oι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω της αποβολή του Γιαννακάκου στο 50′.


Στο 7′ ένα σουτ του Ματθαίου στην αγκαλιά του Νικολακούλη. Μία κεφαλιά του Κερίμι και ένα σουτ του Ζοτάι είχαν την ίδια κατάληξη γα την ΑΕΛ (άουτ) στην συνέχεια του αγώνα.Στο 15′ η κάθετη του Αετόπουλου για τον Γκερίμι που βρέθηκε σε ανοιχτό πεδίο με τον τερματοφύλακα, καθυστέρησε, απέφυγε δύο αντιπάλους αλλά άνοιξε το κοντρόλ και μπλόκαρε τη μπάλα ο Μαυραδάς. 

Στο 30′ από εκτέλεση φάουλ του Μιλτιάδη, η κεφαλιά του Τέλιου στην αγκαλιά του Μαυράδα. Στο 32′ από σέντρα του Κορτσάρι, η κεφαλιά του Ζοτάι πέρασε άουτ.Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 44′ όταν ο Ζοτάι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Λαμία είχε ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ όταν ο προωθημένος Γεωργούσης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ΑΕΛ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 50′ με τον Γιαννακάκο να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πέτσα για μαρκάρισμα πάνω στον Κορτσάρι.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς ήταν για τη Λαμία στο 55′. Ο Νικολακούλης δεν απομάκρυνε σωστά, ο νεοεισελθόν Κωστάκος πήρε το «ριμπάουντ» και… φάτσα με το τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ.Ένα σουτ του Ζοτάι έξω από την περιοχή πέρασε άουτ στο 63′.
Σε μία κόντρα η Λαμία με τον Ματθαίου είχε ευκαιρία για να προηγηθεί ωστόσο πριν μπει στην περιοχή ο παίκτης της Λαμίας, ανακόπτηκε αντικανονικά από παίκτη της ΑΕΛ.
Την εκτέλεση του φάουλ στα όρια της περιοχής ανέλαβε ο Νικολόπουλος ο οποίος με συρτή εκτέλεση έγραψε το 0-1 στο 67′ για τους φιλοξενούμενους.

Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να απαντήσουν στο 71′. Σε μία φάση διαρκείας ο Κορτσάρι με ψιλοκρεμαστή κάθετη πάσα βρήκε τον προωθημένο Τέλιο που προσπάθησε με λόμπα να αιφνιδιάσει όμως η προσπάθεια του κατέληξε άουτ.

Στο 74′ η Λαμία είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Ο Νικολόπουλος μπήκε από δεξιά στην περιοχή της ΑΕΛ και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματθαίου που ευστόχησε για το 0-2.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′ και πάλι ο Νικολόπουλος με προσωπική ενέργεια και σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, νίκησε τον Νικολακούλη και έγραψε το 0-3 για τη Λαμία.

Οι συνθέσεις:


ΑΕΛ (Κώστας Ταξιάρχης): Νικολακούλης, Μαγιάκος, Παρασχόπουλος (69′ Ελέζι), Γκερίμι, Τέλιος, Γώγος, Σουμάσι(83′ Μαχούχας), Αετόπουλος (65′ Ριζούλης), Μιλτιάδης, Κορτσάρι(82′ Χουλιαρόπουλος), Ζοτάι (75′ Μπουμπουνάρας).

Λαμία (Αποστόλης Καραπλής): Μαυράδας, Γιαννακάκος, Καρακώστας, Γεωργούσης, Σεντής, Σπαθούλας, Ματθαίου, Ντζιος, Γεμενής (52′ Κωστάκος), Νικολόπουλος, Χύσκα.

Διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων). Βοηθοί: Βογιατζής (Καρδίτσας), Τίκας (Καρδίτσας).



πηγή:sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Απόψεις

ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου

Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.

Γράφει ο Νίκος Μώκος

Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.

Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.

Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.

Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.

Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.

Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.

Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή