Ακολουθήστε μας

WRC

Το καλεντάρι και οι διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις

Η διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει γνωστές και αγαπημένες ειδικές, με τον επίλογο να γράφεται στον θρυλικό Ταρζάν, που θα αποτελέσει την Power Stage του αγώνα.

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι γεγονός και οι προετοιμασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε το Rally Guide 1, μέσω του οποίου πήραμε μια πρώτη γεύση από τη διαδρομή του 9ου γύρου του WRC, που προγραμματίζεται για τις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Πανηγυρική εκκίνηση στην Ακρόπολη


Όπως είναι γνωστό, επίκεντρο του Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι η πόλη της Λαμίας, ενώ το κεντρικό σέρβις παρκ θα βρίσκεται στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.).

Το shakedown θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, σε διαδρομή μήκους 4,30 χλμ., πέριξ της Λαμίας.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατέβουν στην Αθήνα, καθώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η Πανηγυρική Εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ενόψει της πρώτης ημέρας του αγώνα, τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα.

Acropolis Rally - Aris Vovos

Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτη ημέρα


Η Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές, μήκους 90,36 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Έπειτα από μια ζώνη αλλαγής ελαστικών στο Λουτράκι, θα διεξαχθεί το δεύτερο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ θα ακολουθήσουν οι δημοφιλείς ειδικές διαδρομές Θήβα (23,27 χλμ.) και Ελάτεια (11,71 χλμ.).

Η εναρκτήρια ημέρα του Εθνικού μας αγώνα θα ολοκληρωθεί στη Λαμία, με το βραδινό Flexi Service και ανασυγκρότηση.

Ράλλυ Ακρόπολις: Δεύτερη ημέρα


Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη του τριημέρου, με 6 ειδικές διαδρομές μήκους 133,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το πρώτο loop αποτελείται από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη (24,64 χλμ.) και Γραβιά (24,81 χλμ.), ενώ θα ακολουθήσει ζώνη αλλαγής ελαστικών στην Ιτέα.

Εν συνεχεία, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές Βωξίτες (22,97 χλμ.) και Ελευθεροχώρι (18,14 χλμ.), πριν από το μεσημεριανό σέρβις στη Λαμία.

Η δεύτερη ημέρα θα ολοκληρωθεί με δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές Παύλιανη και Ελευθεροχώρι.

Ράλλυ Ακρόπολις: Απαιτητικός επίλογος


Η τρίτη και καταληκτική ημέρα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές μήκους 68,46 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η αρχή θα γίνει με τη μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα, “Πύργος” (33,3 χλμ.), ενώ αμέσως μετά στο Ράλλυ Ακρόπολις θα επιστρέψει ο θρυλικός Ταρζάν, με μήκος 17,58 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο Ταρζάν, θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα, ο τερματισμός του οποίου θα γίνει στη Λαμία.

Συνολικά, ο αγώνας περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 292,16 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής ανοίγει την Παρασκευή 9 Ιουλίου και λήγει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου.

Η δημοσίευση του πίνακα συμμετεχόντων, προγραμματίζεται για τη Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Δείτε ολόκληρο το Rally Guide του αγώνα

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WRC

Συνέντευξη – Θ. Καραϊσκος: “Μας λένε ότι είναι το καλύτερο Service Park – Γέμισε η πόλη, πληρότητα στα καταλύματα σχεδόν 100%…” – ΒΙΝΤΕΟ

Το ΕΚΟ Rally Acropolis βρίσκεται προ των πυλών και το «Τρίο Μπελκάντο» στην επιστροφή του στις ραδιοφωνικές επάλξεις φιλοξένησε τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Θύμιο Καραΐσκο με αφορμή την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ράλι που φιλοξενεί η περιοχή μας.

“Πήραμε συγχαρητήρια από την FIA για την αποπέράτωση των εργασιών μέσα στο διάστημα το οποίο έπρεπε. Μάλιστα οι άνθρωποι των ομάδων του WRC μας λένε ότι είναι το καλύτερο Service Park στο οποίο έχουν βρεθεί ποτέ” τόνισε αρχικά ο κ. Καραϊσκος και σε σχετική ερώτηση για την πληρότητα στα ξενοδοχεία-καταλύματα και την κινητικότητα στην περιοχή μας αυτές τις μέρες :

“Είναι όλα γεμάτα. Η πληρότητα είναι σχεδόν 100% υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα. Με παίρνουν φίλοι μου δήμαρχοι και μου ζητούν πληροφορίες προκειμένου να κατατοπίσουν τους συμπολίτες τους. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το Rally Acropolis και οφείλουμε να το κερδίσουμε εξ’ ολοκλήρου. Στόχος μας όπως είχαμε πει από την αρχή δεν ήταν να διοργανώσουμε απλά το Rally Acropolis αλλά να κάνουμε το καλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Το έχουμε πει από την αρχή. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα brand name και να μεγαλώσουμε το όνομα της πόλης μας μέσα από την συγκεκριμένη παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση και κάνουμε ότι μπορούμε για να το επιτύχουμε. Ευχαριστώ και πάλι όλους τους υπαλλήλους του δήμου Λαμιέων και τους συνεργάτες μας που δούλεψαν για την αποπεράτωση του Service Park, χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα”.

Μεταξύ πολλών άλλων σε σχετική ερώτηση για την επόμενη μέρα της Π.Ε.Λ μετά την αναστήλωση της σημείωσε:  “Τα χρήματα που δαπανήθηκαν είναι από το ταμείο του Δήμου και η ΠΕΛ ανήκει στους δημότες. Θέλω λοιπόν όλοι να ξέρουν ότι έχουμε και σχέδιο και πλάνο για την επόμενη μέρα προκειμένου οι δημότες να μπορέσουν να χαρούν την πανελλήνια έκθεση Λαμίας”.

 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή