Match Center
Νίκη ανάσα και φουλ για παραμονή / ΠΑΣ Λαμία – Ατρόμητος 1-0


Με ένα γκολ του Βέργου στο 54′ η Λαμία νίκησε 1-0 τον αδιάφορο Ατρόμητο και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, ανέβηκε στη 12η θέση και το +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η Λαμία είναι η κερδισμένη της ημέρας για την 4η αγωνιστική των πλέι-άουτ της Super League. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο «Αθανάσιος Διάκος» και βρέθηκε στη 12η θέση, ξεπερνώντας Ιωνικό και Λεβαδειακό που έμειναν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καλύτερη σε όλο το 90λεπτο η ομάδα της Φθιώτιδας, είχε πολλές ακόμη φάσεις για ένα ακόμη τουλάχιστον γκολ, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που ήταν τουλάχιστον υποτονικός, από τη στιγμή που βρίσκεται εκτός κινδύνου. Κορυφαίοι για τη Λαμία οι Βέργος (σ.σ. ο σκόρερ του γκολ της νίκης) και Μεντίνα, ο Γιαννιώτης ήταν αυτός που διασώθηκε για τους Περιστεριώτες.
Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, στα πρώτα λεπτά του ο Ατρόμητος ήταν πιο κινητικός αλλά συνολικά για ένα τέταρτο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με σχετικά αργό τέμπο. Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 14′ για τη Λαμία, όταν μετά από σέντρα του Σλίβκα η κεφαλιά του Μεντίνα από το σημείο του πέναλτι κατέληξε άουτ. Με τη συμπλήρωση των 20′, οι γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μεντίνα και πάλι υποδέχθηκε γέμισμα του Αμπάντα στην περιοχή, έκανε την κίνηση και το σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα και πάλι πέρασε άουτ. Ένα βολέ του Τζανδάρη για τους γηπεδούχους έξω από την περιοχή στο 37′ δεν απείλησε την εστία του Γιανιώτη και τρία λεπτά αργότερα, άστοχη ήταν και η κεφαλιά του Βέργου από σέντρα του Μεντίνα. Στο 42′ ο Ατρόμητος κατέγραψε την πρώτη του επικίνδυνη φάση στην αντεπίθεση, αλλά το επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Κλωναρίδη πέρασε απ’ όλους χωρίς να γίνει τελική.
Ένα λεπτό μετά την έναρξη της επανάληψης ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Λαμίας για μαρκάρισμα του Χατζηϊσαΐας στον Μαρτίνεθ, ωστόσο μετά την παρέμβαση του VAR και τον έλεγχο του ίδιου του Παπαδόπουλου στη φάση, η υπόδειξη ακυρώθηκε. Τελικά όμως η ομάδα του Βόκολου δεν άργησε να βρει το γκολ. Ήταν η φάση του 54′ όταν η σέντρα του Αμπάντα από αριστερά κόντραρε κάπου, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της περιοχής όπου με προβολή ο Βέργος έκανε το 1-0. Έχοντας την ψυχολογία υπέρ της, η Λαμία έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο δίλεπτο 59′-60′ όμως αρχικά ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μαρτίνεθ εκτός περιοχής και έπειτα ο Μεντίνα αστόχησε από εξαιρετική θέση στην περιοχή, στην αντεπίθεση, από πάσα του Βέργου. Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε, η Λαμία έλεγχε το ματς χωρίς ο Ατρόμητος να απειλεί και μετά από δυο ακόμη κλασικές ευκαιρίες, πρώτα με το χαμένο τετ-α-τετ του Τσούκαλου στο 86′ με επέμβαση του Γιαννιώτη και έπειτα με νέα επέμβασή του σε σουτ του Βασιλαντωνόπουλου στο 93′, το ματς έληξε με αυτό το 1-0 που έδωσε μια τεράστια ανάσα στη Λαμία.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος / 4-4-2): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπάντα, Σλίβκα (92′ Καραμάνος), Τζανδάρης, Νούνιες (87′ Βασιλαντωνόπουλος), Μαρτίνεθ (76′ Στάνκο), Μεντίνα (87′ Μπεχαράνο), Βέργος (75′ Τσούκαλος).
Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν / 4-3-3): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας (69′ Τζοβάρας), Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Κούεν (68′ Οικονομίδης), Έρλινγκμαρκ, Καμαρά (46′ Γκονζάλες), Κλωναρίδης (78′ Τζαβίδας), Κωτσόπουλος (73′ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Πρεμιέρα με τρίποντο στο φινάλε / ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Αγράφων 1-0


Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Λαμία, επικρατώντας 1-0 των Αγράφων στο «Αθανάσιος Διάκος». Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Δημήτρης Αρβανίτης στο 88ο λεπτό.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 9’, όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Ηλίας Ματθαίου έκανε το μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 25’ τα Άγραφα απείλησαν στην αντεπίθεση. Ο Αναστασόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και προσπάθησε να πλασάρει τον Καψαλιάρη, όμως ο Σεντής παρενέβη και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.
Η Λαμία συνέχισε να έχει την κατοχή και στο 32’ ο Θωμάς Αρσενίδης έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς όμως να προλάβει να εκτελέσει ο Δημήτρης Αρσενίδης. Στο 37’ ο ίδιος παίκτης επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Λουκάκη να αποκρούει στη γωνία του.
Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος η Λαμία συνέχισε να αναζητά το γκολ. Στο 60’ ο Ματθαίου βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι.
Στο 77’ ο Αλτάνης μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε να πλασάρει, όμως ο Λουκάκης μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζαλοκώστας έκανε ατομική ενέργεια και μπήκε στην περιοχή, με το πλασέ του να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Αγράφων.
Η λύση για τη Λαμία ήρθε στο 88’. Ο Δημήτρης Αρβανίτης έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 92’ ο Ράμμος ανατράπηκε στο όριο της περιοχής, με τον Θεοδώρου να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα.
Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΠΑΣ Λαμία να παίρνει τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-






Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Γυναικεία Ομάδα: Σήμερα στις 20:30 η πρώτη της νέας σεζόν
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Στο μικροσκόπιο οι «νέοι»: Τσέλα και Αρσενίδης προ των πυλών – Θετικές εντυπώσεις από τους Γάλλους
-




Ξεκίνησε η προετοιμασία των γυναικών του ΠΑΣ Λαμία
-




Συνεχίζει στην Αγία Νάπα της Κύπρου ο Βρέττας / Το αποχαιρετηστήριο μήνυμα στον ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-




ΠΑΣ Λαμία: Μια ανάσα από τη μεταγραφή που ξυπνά μνήμες – Στη Λαμία ο Δημήτρης Ράμμος
-






ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




ΠΑΣ Λαμία: Πρόβα τζενεράλε με Άρη Αγίου Κωνσταντίνου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος
-




Χωρίς τον ΠΑΣ Λαμία το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας – Οι 25 ομάδες της κλήρωσης
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Vid| Ζαχαρόπουλος : “Ικανοποιημένος από την διάθεση – έχουμε αρκετή δουλειά”
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Πρώτο δείγμα θετικό! ΠΑΣ Λαμία – Αίαντας Σούρπης 5-0
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Επιβεβαίωση! Στον ΠΑΣ Λαμία ο Δημήτρης Ράμμος
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




Επιβεβαίωση: Επέστρεψε στον ΠΑΣ Λαμία ο Καραγιάννης





























