Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Κατώτερη των περιστάσεων / ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία 2-0




Σε ένα ματς που το έργο των κυανόλευκων ήταν εξ αρχής δύσκολο, το συγκρότημα του Σωτήρη Αντωνίου δεν κατάφερε να περιορίσει την ΑΕΚ, η οποία με τους Αλμπάνη και Λιβάγια σε κέφια, επικράτησε με 2-0.

Η Λαμία ήταν κατώτερη από την αντίπαλο της, απείλησε μόλις σε δύο περιπτώσεις την αντίπαλη άμυνα και μοιραία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας ένα αρνητικό σερί ως φιλοξενούμενη της ΑΕΚ, χωρίς βαθμό.


Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και περίπου 20 φίλοι της Λαμίας οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να υποστηρίξουν την ομάδα μας.




Πρι τη σέντρα του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την 97η επέτειο από την γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.







Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο επιθετικά το παιχνίδι και μόλις στο 2΄ κέρδισε το πρώτος της κόρνερ ύστερα από παρέμβαση του Δημούτσου. Ο Ζεράλδες εκτέλεσε αλλά η «κυανόλευκη» άμυνα έδιωξε εύκολα τον κίνδυνο από τα καρέ της. Όπως σας είχαμε αναφέρει και μέσα από άρθρο μας, ο Σωτήρης Αντωνίου έχοντας κατά νου πως ο Κωστένογλου θα βάλει στην ενδεκάδα και Ζεράλδες και Λιβάϊα, «φόρτωσε» το κέντρο της Λαμίας με τρεις αμυντικούς χαφ. 


Ο Δημούτσος ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργού, στις φάσεις όπου η Λαμία έκανε επίθεση και ο πρώτος του στόχος ήταν ο Ρόμανιτς και έπειτα το παιχνίδι πήγαινε στον Καραμάνο. 

Στο 6΄ σουτ του Λιβάϊα ο Βελλίδης πέφτει και με τα ακροδάχτυλα έβγαλε τη μπάλα κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αλμπάνης έπειτα από σέντρα του Λόπες στόπαρε τη μπάλα με το στήθος και επιχείρησε το γυριστό, όμως η κατάληξη ήταν το άουτ. 

Στο 12΄ο Ζεράλδες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά όπως κάνει επίθεση η ΑΕΚ, ο Βελλίδης έκανε άστοχη έξοδο αλλά ευτυχώς η μπάλα απομακρύνθηκε έγκαιρα. Λίγα λεπτά μετά και σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ο Βράνιες χτύπησε τον Ρόμανιτς στο πρόσωπο με τον διαιτητή Μανούχο αρχικά να μην δίνει τίποτα όμως μετά από συμβουλή του διαιτητή VAR, έδωσε απλά την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. 

Το φάουλ που κέρδισε ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΣ Λαμία, το ανέλαβε ο Σάλιακας ο οποίος έστειλε τη μπάλα δυνατά μεν αλλά στα χέρια του Μπάρκα δε… Προσωπική μας άποψη, στη φάση με το χτύπημα του Βράνιες έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα καθώς πρόκειται για εσκεμμένο φάουλ. 

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Λαμία ήρθε στο 28΄όταν ο Σάλιακας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Μπάρκα με τον Καραμάνο να πιάνει το γυριστό σουτ και να την στέλνει πάνω από τα δοκάρια του Έλληνα γκολκίπερ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση! Σουτ του Λόπες με το δεξί, αποκρούει ο Βελλίδης και στην επαναφορά ο Αλμπάνης την στέλνει άουτ! 

Πολύ καλή ευκαιρία για την Ένωση, η οποία την πρώτη μισή ώρα αγώνα κυκλοφορούσε την μπάλα. Δυστυχώς η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα του ΠΑΣ Λαμία στο 33΄όταν ο Μπεχαράνο ζήτησε αλλαγή έπειτα από μία φάση που κόντραρε το πόδι του με το πόδι του Αλμπάνη, σε διώξιμο του Βολιβιανού άσσου. Στη θέση του Μπεχαράνο πέρασε ο Βασιλόγιαννης… 


Δύο γκολ σε 10 λεπτά για την ΑΕΚ

Τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή, έδινε συνέχεια την κατοχή στην ΑΕΚ, η οποία έκανε επίθεσεις από κάθε πλευρά του γηπέδου. Σε μία τέτοια, ο Λιβάϊα από τα αριστερά πήρε τη μπάλα, πάτησε περιοχή, πέρασε τον Σάλιακα, έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Πλιάτσικας που έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπάλας… την έστειλε στο τέρμα του Βελλίδη για το 1-0. Και ενώ η Λαμία προσπαθούσε να «πατήσει στα πόδια» της και να κρατήσει λίγο μπάλα, η ΑΕΚ «πάγωνε» τον ρυθμό του αγώνα έχοντας και δύο ευκαιρίες με την κεφαλιά του Γιακουμάκη έπειτα από σέντρα του Λόπες που μπλόκαρε ο Βελλίδης αλλά και το σουτ του Αλμπάνη… Η πλήρη δυστυχία… λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου!

 Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Βράνιες να νικά με προβολή τον Βελλίδη. Αρχικά, καταλογίστηκε οφ-σάιντ ο Βόσνιος και ακυρώθηκε το γκολ, αλλά μετά την επέμβαση του διαιτητή VAR, το γκολ δόθηκε και Ένωση πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων… Το 2-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου 45λεπτου.



Ισορρόπησε στην επανάληψη αλλά μέχρι εκεί…



Η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτει και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47΄ ο Κρίστιτσιτς έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 3-0, αλλά το σουτ του στην κίνηση κόπηκε από τον Βελλίδη. 

Η Λαμία με τη σειρά της, είχε μία καλή ευκαιρία να φύγει στην αντεπίθεση με τον Ρόμανιτς, αλλά ο Σέρβος εξτρέμ «κόπηκε» από τους αντίπαλους αμυντικούς. Υποψία ευκαιρίας για τον ΠΑΣ Λαμία στο 55΄, με τον Δημούτσο να ανοίγει αριστερά στον Ρόμανιτς, αυτός έκανε τη σέντρα με τον Μπάρκα να πηδάει ψηλότερα απ΄όλους και να μπλοκάρει τη μπάλα. 

Αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 62΄με τον Ζεράλδες να φεύγει γρήγορα προς το τέρμα του Βελλίδη, όμως ο Σκόνδας και ο Βάντερσον ήταν εκεί για να ανακόψουν την πορεία του Πορτογάλου. Στο 67΄ο Λάζαρ Ρόμανιτς αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, τραυματίας για να πάρει τη θέση του ο Ροτζέριο Τουράμ. Δύο αλλαγές ο ΠΑΣ Λαμία και οι δύο αναγκαστικές… 

Για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, η Λαμία κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και να την κυκλοφορήσει στο 76΄και για περίπου ένα πεντάλεπτο… Οι παίκτες του Αντωνίου, προσπάθησαν να αλλάξουν αρκετές φορές τη μπάλα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κράτησε για πολύ και η κατοχή επέστρεψε στην ΑΕΚ. 

Ένα φάουλ των γηπεδούχων που έφερε αρκετό κόσμο στα καρέ του Βελλίδη, έδιωξε με επιτυχία ο Ντάνιελ Αντέτζο, πρωτού ο Γιακουμάκης που ήταν κοντά στη φάση γίνει απειλητικός. Από το 80΄και έπειτα, η ΑΕΚ χαλάρωσε, ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι πλέον δεν είχε κανένα ενδιαφέρον… 

Ο Βέρντε πιάνει ένα ωραίο σουτ, ο Βελλίδης εκτινάσσεται και κρατάει αυτό το 2-0, ενώ λίγα δεύτερα αργότερα ο Δημούτσος περνάει αλλαγή, στη θέση του ο Μπουλούλης με τον έμπειρο χαφ να είναι η τριτη… και μάλιστα η τρίτη αναγκαστική αλλαγή του Σωτήρη Αντωνίου. 

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, η Λαμία γνώρισε την ήττα με 2-0 σκορ αλλά το πρόβλημα είναι ότι τρεις παίκτες της αποχώρησαν τραυματίες! 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 


ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Ζεράλδες, Λιβάϊα, Αλμπάνης, Γιακουμάκης

ΠΑΣ Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας, Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Καραμάνος. 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή