Χωρίς κατηγορία
Λάζαρ Ρόμανιτς: Μεταγραφή εκ των έσω….


Σε μεταγραφή….εκ των έσω εξελίσσεται για τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάζαρ Ρόμανιτς, με τον 21χρονο Σέρβο να κάνει εξαιρετική εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα.
Περνά περίοδο φορμαρίσματος, αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο και εξελίσσεται σε παίκτη βαρόμετρο για την Λαμία. Ο Λάζαρ Ρόμανιτς, από ρεζέρβα πήρε φανέλα βασικού στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, έβαλε γκολ και χθες ήταν αυτός που κέρδισε τόσο το φάουλ από το οποίο ήρθε το 1-0 όσο και το πέναλτι για να έρθει το δεύτερο γκολ της Λαμίας από τον Τουράμ.
Σίγουρα η περσινή του χρονιά δεν ήταν όπως την φανταζόντουσαν αρκετοί, ίσως ακόμη και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Λίγος χρόνος συμμετοχής, ελάχιστες ευκαιρίες με τον ίδιο να προσπαθεί να αφομοιώσει την ελληνική πραγματικότητα.
Φέτος διανύει την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα και ήδη, με το καλημέρα, έχει δείξει πως ο Σωτήρης Αντωνίου μπορεί να στηρίζεται πάνω του. Έχει πάρει τη φανέλα του βασικού αριστερού εξτρέμ “στο σπίτι του” δείχνει απόλυτα προσηλωμένος στο αγωνιστικό πλάνο και σίγουρα η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη και για τον ίδιο και κατ’ επέκταση για την ομάδα μας.
Όλα αυτά θυμίζουμε, ύστερα από ένα κλίμα αμφισβήτησης προς τον ίδιο από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και όχι μόνο, αλλά πολλώ δε μάλλον, λίγες μόνο μέρες μετά την…”περιθωριοποίησή” του ύστερα από το φιλικό με τον Απόλλων Λάρισας, στο οποίο παραδόξως, για όσους ήταν εκεί και το είδαν, δεν ήταν καθόλου κακός.
Ίσως αυτό ήταν και το έναυσμα για τον ίδιο να παλέψει περισσότερο και να κερδίσει τελικά, την εμπιστοσύνη του Σωτήρη Αντωνίου, τον οποίο και δικαίωσε και θα δικαιώσει στο μέλλον.
Ίσως τελικά ο Σέρβος, να κάνει….
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Απόψεις
ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου


Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.
Γράφει ο Νίκος Μώκος
Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.
Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.
Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.
Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.
Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.
Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.
Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.
Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-





Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1
-




Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Pic | Ξανά με τον 12ο παίκτη του ο ΠΑΣ Λαμία
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου
-




Απόδραση με Φράγκο και την Κυριακή έχει “τελικό” / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-1
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – ΠΟ Ελασσόνας
-




O ΠΑΣ Λαμία για το βήμα τίτλου, ο Τηλυκράτης για την ανατροπή της χρονιάς!
-






Live Streaming: ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία
-




Για το «διπλό» στο φθιωτικό ντέρμπι ο ΠΑΣ Λαμία
-






ΠΑΣ Λαμία: Τελικός στα Τρίκαλα – Παίζει τα πάντα για την πρωτιά στη Γ’ Εθνική
-




Μάχη κορυφής στο «Αθανάσιος Διάκος» – Ντέρμπι με φόντο την πρωτιά
-




Γ’ Εθνική: Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας
-




Κρίση στη μεσαία γραμμή – “Στεγνώνει” η Λαμία στα πιο μεγάλα παιχνίδια!
-




Γυναικεία Ομάδα: Έσωσε τον βαθμό η Λαμία με Φούντα ο ΠΑΣ Λαμία / 1-1 με την Αθηναϊκή
-




ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού: Οι φετινές αναμετρήσεις πριν το νέο ντέρμπι












