Ακολουθήστε μας

Match Center

Ισοπαλία παραμονής και ραντεβού στη ρεβάνς του Κυπέλλου









Και του χρόνου θα είναι ωραία…Η Λαμία πήρε έναν βαθμό στην εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ αν και θα μπορούσε και τη νίκη, έφτασε τους 34 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Αστέρα Τρίπολης σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία για δεύτερη φορά!



Έναν πολύτιμο βαθμό πανηγύρισε η Λαμία, με την ισοπαλία σαν νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Αυτό διότι ο βαθμός αυτός της χάρισε και την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και τη νέα σεζόν, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Μεγάλη Πέμπτη και τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου.


Εκεί η Λαμία θα πάει χωρίς άγχος και με στόχο μια νίκη με καθαρό σκορ για να παλέψει την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην ιστορία της στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!



Έτσι ξεκίνησαν


Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές, αφού επέλεξε τους  Μελίσσα, Βασιλαντωνόπουλο, Αντέτζο, Καρυπίδη, Μπεχαράνο, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνο, Ασούμπρε, Δημούτσο και Βάντερσον. Παρά την φημολογία των τελευταίων ωρών που ήθελε τον Παναγιώτη Κατσίκα να παίρνει φανέλα βασικού. 


Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με τους Μπάρκα, Μπακάκη, Τσόσιτς, Χουλτ, Σβάρνα, Κρίστισιτς, Σιμόες, Κλωναρίδη, Μάνταλο, Μπακασέτα και Πόνσε σε σύστημα 4-3-2-1.



Βρήκε το γκολ η ΑΕΚ, ισοφάρισε με πέναλτι του Μπαράλες η Λαμία

 
Αγωνιστικά η Λαμία μπήκε με επιθετική διάθεση στο παιχνίδι όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 4′ με τον Χούλτ από αριστερά, να δείνει στον Μάνταλο ο οποίος με σουτ στη κίνηση από την γωνία της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί “Γ” του Μελίσσα για το 0-1.  


Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν με την Λαμία να κάνει αισθητή την παρουσία της στο 20′ με τον Μπερτόλιο να εκτελεί ένα κερδισμένο φάουλ και τον Μπάρκα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ, μια φάση στην οποία ο διαιτητής Σκουλάς έδειξε άουτ! Πέντε λεπτά αργότερα οι κυανόλευκοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Μπεχαράνο να σκάβει για τον Μπαράλες, αυτός με κεφαλιά βρήκε τον Μπερτόλιο στη πλάτη της άμυνας ο οποίος σούταρε στη κίνηση, με την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκών του Μπάρκα. Στο 28′ ο Μελίσσας έσωσε την εστία του από βέβαιο κίνδυνο αφού ο Μάνταλος είδε κάθετα τον Πόνσε, αυτός έφυγε μόνος του με τον Μελίσσα να πέφτει στα πόδια του και να του λέει όχι! 


Η Λαμία απάντησε  δύο λεπτά με τον Μπαράλες με κεφαλιά ψαράκι από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου να μην βρίσκει στόχο. Τελικά οι κυανόλευκοι βρήκαν την ισοφάριση στο 34′ με τον Μπεχαράνο να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Μπακασέτα. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.



Γκολάρα Μπαράλες, ισοφάριση με Μπογιέ και….παραμονή 

Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε….αλαφιασμένη στο παιχνίδι και βρήκε και 2ο γκολ σε μία απίστευτη φάση. Ο Ασούμπρε έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπαράλες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία με τον Μπάρκα να διώχνει αρχικά. Στην επαναφορά ο Καραμάνος με ψαλιδάκι πήγε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με τον Μπάρκα να διώχνει και πάλι και την μπάλα να φτάνει στον Μπαράλες, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπάρκα για το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς… 



Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Πόνσε να κάνει γυριστή κεφαλιά και τον Μπογιέ να φέρνει το παιχνίδι εκ νέου στα ίσια. Μια φάση στην οποία η άμυνα της Λαμίας πιάστηκε κοιμώμενη. Οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμό στη συνέχεια, με την μεγάλη φάση να λείπει από το ΔΑΚ. ‘Ενα σουτ του Κρίστισιτς στο 86’ πέρασε απελπιστικά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε μια καλή στγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Μελίσσα να κρατά το 2-2. 


Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο παιχνίδι με την Λαμία να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της αφού και να χάσει στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, έχει εξασφαλίσει την παραμονή της. Στο χειρότερο σενάριο, όπου η Λαμία κάνει δύο ήττες και ο 14ος σήμερα ΟΦΗ δύο νίκες, η Λαμία υπερτερεί λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων!



Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Λαμία(Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο (72′ Μπλάζιτς), Μπαράλες (78′ Ρόμανιτς), Μπερτόλιο (81′ Τομάς), Καραμάνος, Ασούμπρε, Δημούτσος, Βάντερσον. 



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Χουλτ, Σβάρνας, Κρίστισιτς (86′ Γιαννιώτας), Σιμόες, Κλωναρίδης (31′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπακασέτας (66′ Μπογιέ), Πόνσε 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Νίκη και ξανά κορυφή με πρωταγωνιστή τον Φράγκο / ΠΑΣ Λαμία – Αναγέννηση Άρτας 2-0

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” την Αναγέννηση Άρτας.

Ο ΠΑΣ Λαμία συνέχισε νικηφόρα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας της Αναγέννησης Άρτας με 2-0 στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», για τη 12η αγωνιστική. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχάλης Φράγκος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα των «κυανόλευκων».

Δυναμική εκκίνηση


Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ ζήτησε πέναλτι όταν ο Φράγκος δέχθηκε τράβηγμα από τον Γιαλεδάκη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Γκουντέλα να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στο 21’ η Αναγέννηση Άρτας είχε τη δική της καλή στιγμή, όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Μανιώτης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιαλεδάκης τη δεύτερη στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Στάγκος αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε.

Η καλύτερη φάση της Λαμίας ήρθε στο 23’ και μετατράπηκε σε γκολ: μια υποδειγματική συνεργασία από τον άξονα με Κουφιώτη – Φυτόπουλο – Βρέττα, κατέληξε στον Μιχάλη Φράγκο, ο οποίος βρέθηκε σε ιδανικό σημείο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να έχει το προβάδισμα.

Δυναμικό ξεκίνημα στην επανάληψη


Στο 51’ ο Φράγκος «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια. Ξεκίνησε από τα αριστερά, έκλεισε προς τον άξονα και με ένα δυνατό, μακρινό σουτ νίκησε τον Σταύρου για το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη.

Ο ΠΑΣ Λαμία κράτησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και πανηγύρισε μια καθαρή και δίκαιη νίκη με 2-0.

 MVP της αναμέτρησης

Αναμφίβολα ο Μιχάλης Φράγκος, ο οποίος σημείωσε ντομπλέτα και οδήγησε την ομάδα του σε μία ακόμη σημαντική επιτυχία.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή