Match Center
Διπλό παραμονής για την Λαμία με 3 μπαλοθιές στο Ηράκλειο!
ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ νίκη από την Λαμία η οποία υπέταξε τον ΟΦΗ μέσα στο Γεντί Κουλέ, έβαλε 3 γκολ και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας, βυθίζοντας τον ΟΦΗ ακόμη χαμηλότερα.
Διπλό παραμονής από την Λαμία στο Ηράκλειο. Οι κυανόλευκοι του Μάκη Χάβου αν και κινδύνεψε στο πρώτο ημίχρονο βρήκε τις λύσεις στην επανάληψη, σκόραρε τρις και πλέον με νίκη επί της Λάρισας την ερχόμενη Κυριακή θέτει γερές βάσεις για παραμονή στην κατηγορία.
Ένα παιχνίδι βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του πιο αισιόδοξου φιλάθλου της ομάδας μας. Ένα παιχνίδι που από την αρχή ήταν τελικός για τους γηπεδούχους και για τους κυανόλευκους, μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου μια σπουδαία ευκαιρία να αναρριχηθεί στην 9η θέση της βαθμολογίας ξεφεύγοντας ακόμη περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού την οποία και εκμεταλλεύτηκαν!
ETΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βασιλαντωνόπουλο, αριστερά στη θέση του τιμωρημένου Βάντερσον τον Σκόνδρα, ενώ στο κέντρο της άμυνας τους Πλιάτσικας και Αντέτζο. Στον άξονα έπαιξαν οι Μπεχαράνο και Δημούτσος ενώ πιο μπροστά τους ο Μπερτόλιο. Αριστερά στην επίθεση επέλξε τον Τομάς, δεξιά τον Καραμάνο και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσούκαλο.
Από την άλλη ο Χάιμε Βέρα διάλεξε τους Στρέζο, Κυριακίδη, Μιχόγεβιτς, Βαζ, Δεληγιαννίδη, Παπάζογλου, Μεγιάδο, Ναμπί, Κοροβέση, Φερέιρα και Πάρσον.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ…ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΛΑΜΙΑ
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή στο πρώτο 10λεπτο με την Λαμία να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της στο παιχνίδι. H πρώτη φάση στο ματς για τον ΟΦΗ με το σουτ του Βαζ να πηγαίνει στην αγκαλιά του Μελίσσα. Η Λαμία απάντησε με ένα σουτ του Μπερτόλιο στην αμέσως επόμενη φάση, από το οποίο προήλθε ένα κόρνερ για την ομάδα μας. Ο Τομάς πήρε έξυπνα την μπάλα αλλά η σέντρα του κόπηκε από το κεφάλι του Δεληγιαννίδη.
Στο 13′ ο Βαζ έκανε σέντρα από τα δεξιά, κεφαλιά του Μιχόγεβιτς, η μπάλα πέρασε άπυτ ενώ στο 18′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0 με τον Φερέιρα να αφήνει πίσω του τον Βασιλαντωνόπουλο, βγήκε τετ α τετ με τον Μελίσσα να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και στο 19′ είχε δοκάρι με σουτ του Ναμπί,ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο και έκανε το σουτ με το δεξί για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Κοροβέση στην επαναφορά να σουτάρει πάνω στο Μελίσσα. Ένα λεπτό αργότερα νέο καλό σουτ από τον Ναμπί και πάλι ο Μελίσσας ήταν εκεί διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 27′ ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει με τον Τσούκαλο να σουτάρει και τον Στρέζο να μαζεύει εύκολα την μπάλα. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλό σημείο στο 28′ με τον Ναμπί να το εκτελεί και την μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από τη συμβολή των δοκών του Μελίσσα, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση από τον Ζαχαριάδη!
Στο 39′ ο ΟΦΗ χάνει το άχαστο όταν Ολιβέιρα μπήκε στην περιοχή, γύρισε προ του Μελίσσα στον αμαρκάριστο Βαζ που πλασάρει χλιαρά μπροστά στο άδειο τέρμα για να προλάβει μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Λαμίας. Η ομάδα μας στην αμέσως επόμενη φάση να απαντά στις χαμένες ευκαιρίες με τον Καραμάνο από γύρισμα του Μπερτόλιο. Στο 42′ ο Δημούτσος μόνος του από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά με την μπάλα να κοντράρει στον Μιχόγεβιτς και να καταλήγει κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα νέα καλή στιγμή για την Λαμία με τον Μπερτόλιο να σουτάρει και τον Στρέζο να διώχνει με υπερένταση στο “Γ” της εστίας του, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Καραμάνος μόνος του έξω από την μικρή περιοχή σούταρε άουτ στην μεγαλύτερη στιγμή της Λαμίας στο παιχνίδι.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Ίσως το πιο παραγωγικό ημίχρονο της φετινής Super League. 15 τελικές σε ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες, ένα δοκάρι και 2 κλασσικότατες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα που δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Ο ΟΦΗ εκμεταλλευόμενος την έδρα του στο έπακρο, μπήκε στο ματς με φρενίρη ρυθμό, δημιουργώντας την μία φάση μετά την άλλη. Η Λαμία αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του και ισσορόπησε το παιχνίδι από το 35′ και μετά χάνοντας και αυτή τις δικές της ευκαιρίες στο παιχνίδι. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από Μελίσσα, Μπερτόλιο και Δημούτσο. Σε κακή μέρα Τομάς, Καραμάνος και Βασιλαντωνόπουλος με τους Ναμπί και Φερέιρα να κάνουν ότι θέλουν από τα δεξιά!
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΠΟ ΤΟ 61′ Η ΛΑΜΙΑ
Στην επανάληψη ο Μάκης Χάβος προέβη σε αναγκαστική αλλαγή αφού ο Σκόνδρας που ένιωσε ενοχλήσεις πέρασε εκτός, αφήνοντας τη θέση του στον Μαρκ Ασίγκμπα. Στο 53′ ακόμη μια κλασσική στιγμή για τον ΟΦΗ με τον Κοροβέση να βγάζει σέντρα στον Βαζ στο δεύτερο δοκάρι, αυτός σούταρε στη κίνηση με τη μπάλα να περνά για μια ακόμη φορά ελάχιστα άουτ. Η Λαμία απάντησε με τρομερή φάση, με τον Τσούκαλο να πατά περιοχή, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον αφύλαχτο Τομάς ο οποίος επέλεξε να σουτάρει με την μία, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του Στρέζου.
H Λαμία συνέχισε να απειλεί και βρήκε το γκολ στην αμέσως επόμενη φάση με μια έμπνευση για ρεσιτάλ από τον Τάσο Καραμάνο. Καταπληκτική μπαλιά του Επστάιν για τον Καραμάνο, ο οποίος βγαίνει μόνος του απέναντι στον Στρέζο, σκάβει τη μπάλα και κρεμάει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ για το 0-1! Σαν να μην έφτανε αυτό η Λαμία, τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε και 2ο γκολ με τον Τομάς! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Ασίγκμπα που έκανε το τακουνάκι για να πλασάρει από πολύ κοντά ο Τομάς διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.
ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να βρει αντίδραση και να μειώσει το σκορ στο 69′ με τον Παπάζογλου να κάνει την κεφαλιά και τον Φερέιρα από κοντά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Η Λαμία χτύπησε και 3η φορά στο 74′ με τον Μπερτόλιο να βάζει τέλος στη σεμνή τελετή! Αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Δημούτσο να βρίσκει τον Μπερτόλιο στον κενό χώρο, να περνάει και τον Στρέζο και να στέλνει τη μπάλα εύκολα στα δίχτυα.
ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ 86′
Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 86′ με τον Σακόρ μετά από κεφαλιά-πάσα του Ναμί, με κοντινό πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με την Λαμία να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη- μισή παραμονή στο Ηράκλειο….
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ(Xάιμε Βέρα): Στρέζος, Κυριακίδης (62′ Σακόρ), Μιχόγεβιτς, Βαζ (67′ Νέιρα), Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μεγιάδο (75′ Κουτσιανικούλης), Ναμπί, Κοροβέσης, Φερέιρα, Πάρσον
ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βασιλαντωνόπουλος, Σκόνδρας (46′ Σκόνδρας), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο (75′ Πίτι), Τομάς, Καραμάνος, Τσούκαλος.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Νίκη και ξανά κορυφή με πρωταγωνιστή τον Φράγκο / ΠΑΣ Λαμία – Αναγέννηση Άρτας 2-0


Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” την Αναγέννηση Άρτας.
Ο ΠΑΣ Λαμία συνέχισε νικηφόρα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας της Αναγέννησης Άρτας με 2-0 στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», για τη 12η αγωνιστική. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχάλης Φράγκος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα των «κυανόλευκων».
Δυναμική εκκίνηση
Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ ζήτησε πέναλτι όταν ο Φράγκος δέχθηκε τράβηγμα από τον Γιαλεδάκη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Γκουντέλα να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.
Στο 21’ η Αναγέννηση Άρτας είχε τη δική της καλή στιγμή, όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Μανιώτης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιαλεδάκης τη δεύτερη στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Στάγκος αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε.
Η καλύτερη φάση της Λαμίας ήρθε στο 23’ και μετατράπηκε σε γκολ: μια υποδειγματική συνεργασία από τον άξονα με Κουφιώτη – Φυτόπουλο – Βρέττα, κατέληξε στον Μιχάλη Φράγκο, ο οποίος βρέθηκε σε ιδανικό σημείο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να έχει το προβάδισμα.
Δυναμικό ξεκίνημα στην επανάληψη
Στο 51’ ο Φράγκος «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια. Ξεκίνησε από τα αριστερά, έκλεισε προς τον άξονα και με ένα δυνατό, μακρινό σουτ νίκησε τον Σταύρου για το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη.
Ο ΠΑΣ Λαμία κράτησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και πανηγύρισε μια καθαρή και δίκαιη νίκη με 2-0.
MVP της αναμέτρησης
Αναμφίβολα ο Μιχάλης Φράγκος, ο οποίος σημείωσε ντομπλέτα και οδήγησε την ομάδα του σε μία ακόμη σημαντική επιτυχία.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Λαμία για μεγάλα πράγματα / ΠΑΣ Λαμία – ΑΕ Λευκίμμης 2-0
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Τετάρτη στις 14:45 το Αναγέννηση ‘Αρτας – ΠΑΣ Λαμία
-




Πλήγμα για το γυναικείο ΠΑΣ Λαμία: Ρήξη χιαστών για τη Βάσω Οικονόμου
-




Γυναικεία Ομάδα: Τρίποντο με τρόπο εμφατικό
-




Ο Παγωνόπουλος στο ΠΑΣ Λαμία – ΑΕ Λευκίμμης
-




“…Περάσανε τα χρόνια και παρά τις αλλαγές είσαι ακόμα εκείνο το παιδί που αντέχει…”
-






Σέντρα στις 12:00 στο ΠΑΣ Λαμία – Λευκίμη / Τα εισιτήρια του αγώνα!
-






Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – AE Λευκίμμης
-




Vid | Λάκης Παπανικολάου μετά τον αποκλεισμό: «Το Κύπελλο τελείωσε, συνεχίζουμε δυνατά στο πρωτάθλημα»
-




ΠΑΣ Λαμία – ΑΕ Λευκίμμης: Με στόχο την επιστροφή στις νίκες
-




Ο ΠΑΣ Λαμία Γυναικών στη Χαλκίδα για τη μάχη με τον Αστέρα (02/11, 15:00)
-




Η επανασπορά της ντροπής και το στημένο περιβάλλον της Αγιάς
-




Pics | Σε εξαιρετική κατάσταση του γηπέδου του Σταυρού
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε διάθεση τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Ελασσόνα (Κυριακή 2/11, 15:00)
-




«Η Λαμία οφείλει να πρωταγωνιστεί και επιβάλλεται να τη σεβαστούν»
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Ήττα και αποκλεισμός στην Άρτα για τον ΠΑΣ Λαμία
-




Ανθούπολη: Νίκη – πρόκριση στο Κύπελλο πριν τον ΠΑΣ Λαμία
-




Vid | Παπαινικολάου: “Κάθε παιχνίδι είναι μάχη – Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώνουμε τις κλειστές άμυνες”
-




Πένθος στη Λαμία: Απεβίωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Καρανικόλας
-




Vid | Τα highlights του Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία



















