Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Άδικη ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ/ “Έπνιξε” πέναλτι σε χέρι του Βϊερίνια ο Τσαμούρης





Σε ένα παιχνίδ-repeat με αυτό κόντρα στον Πανιώνιο την περασμένη Δευτέρα η Λαμία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα από τον ΠΑΟΚ, έχασε ευκαιρίες και από μια ανυποψίαστη φάση δέχθηκε το γκολ για το τελικό 0-1. Με παίκτη περισσότερο για τριάντα λεπτά η Λαμία αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Δεν είδε χέρι του Βϊερίνια στο 11′ ο διαιτητής της συνάντησης.


Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα μας η οποία αφήνει πικρία στο κόσμο της. Πικρία όχι για το τελικό αποτέλεσμα αλλά διότι βάσει εικόνας άξιζε σίγουρα κάτι παραπάνω και από το σημερινό παιχνίδι. Όμως λίγο το χέρι του Βϊερίνια, λίγο το δοκάρι του Μπερτόλιο, λίγο ο εξαιρετικός Πασχαλάκης και λίγο η κούραση δεν επέτρεψαν στους κυανόλευκους να πάρουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.


Πολύ λίγος κόσμος στις κερκίδες του ΔΑΚ, σε ένα παιχνίδι από τα μεγαλύτερα που θα δώσει η ομάδα μας φέτος. Η προσέλευση ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών γεγονός που προκαλεί προβληματισμό ενόψει της συνέχειας. Εν πολλοίς οι άδειες κερκίδες στο ΔΑΚ στέρησαν τον βαθμό ή τους βαθμούς από την Λαμία, η οποία με παίκτη παραπάνω και το γήπεδο γεμάτο σίγουρα θα είχε κερδίσει κάτι παραπάνω.




Έτσι ξεκίνησαν:


Με μία αλλαγή παρέταξε την ομάδα ο Μάκης Χάβος, αφού ο Μπλάζιτς στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, πήρε φανέλα βασικού αφήνοντας στον πάγκο τον Σκόνδρα. Κατά τα άλλα ο Σαράνοφ βρέθηκε και πάλι κάτω από τα δοκάρια, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας και Ασίγκμπα στην τετράδα της άμυνας, Μπλάζιτς και Δημούτσος στα χαφ, Επστάιν αριστερά, Καραμάνος δεξιά και ο Μπερτόλιο πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.


Από την άλλη ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε τους Πασχαλάκη, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βϊερίνια, Μαουρίτσιο,Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκα, Λημνιό και Πρίγιοβιτς.




Δυνατό ξεκίνημα, πέναλτι που δεν δόθηκε και δοκάρι του Μπερτόλιο


Η Λαμία απείλησε στο 2′ με τον Μπαράλες μετά από κόρνερ του Επστάιν με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα άουτ. Mε τη συμπλήρωση 12 λεπτών παιχνιδιού η Λαμία διαμαρτύρεται για πέναλτι, δικαίως, σε χέρι του Βιερίνια από σουτ του Επστάιν από αριστερά, παράβαση την οποία δεν είδε ο ρέφερι Τσαμούρης. Η πρώτη προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήρθε στο 15′ με τον Πέλκα όμως να σουτάρει άουτ. Στο 23ο λεπτό ο Σαράνοφ είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος μετά από ωραία κάθετη του Κάνιας δεν πρόλαβε να πλασάρει τον πορτιέρο της Λαμίας ενώ δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ αυτή τη φορά απείλησε, με το πλασέ του όμως να περνά ελάχιστα έξω από την εστία της Λαμίας. Η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία με την εκπνοή του ημιχρόνου με τον Μπερτόλιο να κερδίζει φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, να εκτελεί απευθείας και τον Πασχαλάκη με γροθιές να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ, στη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.




Το ταμείο του ημιχρόνου


Όπως και την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο έτσι και σήμερα η Λαμία έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα φέτος. Άψογο στήσιμο της ομάδας από τον Μάκη Χάβο, με τους κυανόλευκους να έχουν αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι με κορυφαία αυτή του Μπερτόλιο στο 46′. Σωστή αμυντικά και με συνέπεια στην επίθεση η ομάδα μας κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να προηγείται ακόμη και με 2-0. Το χέρι του Βϊερίνια ωστόσο στο 11′ το είδαν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από αυτόν που έπρεπε. Τον διαιτητή Τσαμούρη!




Χαμένη ευκαιρία και 0-1!


Στην επανάληψη ο Αντέτζο λίγο έλειψε να χριστεί για 4η φορά σκορερ αλλά το πλασέ που έκανε ήταν χλυαρό. Αντίθετα ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς να πετάγεται μόνος του στην μικρή περιοχή και να παίρνει την κεφαλιά η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ. Στο 51′ νέα τρομερή ευκαιρία για την Λαμία με τον Επστάιν εκμεταλλεύτηκε μια βαθιά μπαλιά, πάτησε περιοχή, σούταρε, με τον Πασχαλάκη να λέει και πάλι “όχι”. Το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 55ο λεπτό από τον Βαρέλα, ο οποίος με πλασέ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 0-1. Μια φάση στην οποία ο Μπαράλες έχει χάσει το ατομικό μαρκάρισμα του Βαρέλα, ο οποίος διάβασε τη φάση και πλάσαρε εύστοχα.




Αριθμητική υπεροχή και τελικά ήττα


Με τη συμπλήρωση 63 λεπτών παιχνιδιού οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν αφού ο Μαουρίτσιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτό είχε ω αποτέλεσμα η Λαμία να αυξήσει την πίεση της στα καρέ των φιλοξενούμενων, την ίδια ώρα που οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν οπισθοχωρήσει. Ο επιθετικός μονόλογος της Λαμίας έφερε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα όμως καμιά δε ήταν δυνατή για έρθει το γκολ της ισοφάρισης. Τα σουτ των Ρόμανιτς και Μπερτόλιο στο 86′ και 87′ αντίστοιχα δεν ανησύχησαν τον Πασχαλάκη, ο οποίος για περίπου 15 λεπτά αγωνίστηκε χωλαίνοντας λόγω τραυματισμού σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπαράλες. Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού, με τους κυανόλευκους να γνωρίζουν την 2η εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα.





Συνθέσεις

ΠΑΣ Λαμία(Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, 
Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγμπα (67′ Ρόμανιτς)63′, Μπλάζιτς (75′ Βάντερσον), Δημούτσος, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Επστάιν (85′ Μαστούρ), Μπαράλες.


ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου):, Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Πέλκας (72′ Ακπομ), Πρίγιοβιτς (64′ Βέρνμπλουμ), Λημνιός, Βιερίνια,Κάνιας, Μπίσεσβαρ (53′ Ουάρντα)

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή