Ακολουθήστε μας

Ροή Ειδήσεων

Κόμβοι, αναπλάσεις, “αδελφοποιήσεις” και… κοροναϊός / O “καβρός” ξανά-τσιμπάει την τοπική επικαιρότητα

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΚΗΦΙΣΣΟΣ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣΦΩΚΙΚΟΣΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝΑΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝΘΥΕΛΛΑ Μ. ΒΡΥΣΗΣΕΝΩΣΗ 2010ΑΙΟΛΟΣ 2025ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΔΙΤΣΑΣΑΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΝΙΚΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΑΟ ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Την κατασκευή νέων κυκλικών κόμβων εξήγγειλε ο Δήμαρχος Λαμίας κος Καραϊσκος. Ελπίζουμε να φροντίσουν οι υπηρεσίες του Δήμου την σωστή και ενιαία σήμανση (πινακίδες ΚΟΚ)  όλων των κόμβων της πόλης παλαιών και νέων.


Και φυσικά, επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε, αναζητείται η πατρότητα των νέων κόμβων! Ο τέως δήμαρχος ισχυρίζεται ότι είναι απλά υλοποιήσεις δικών του συμβάσεων! Αυτό είναι το πρόβλημα δηλαδή. Το «κατόπιν ενεργειών μου»! Και μετά περιμένουμε να προχωρήσουμε ως πόλη, ως τοπική κοινωνία, ως χώρα…


Μετά το Πάσχα θα αρχίσει και το έργο της ανάπλασης της πλατείας Πάρκου (του τέως Δημάρχου φυσικά για να μη λάβουμε κανένα mail διαμαρτυρίας). Όλη η Λαμία ένα εργοτάξιο δηλαδή. Μακάρι και το αποτέλεσμα να βελτιώσει τόσο την ζωή των δημοτών όσο και την όψη της πόλης.


Αποτέλεσμα εικόνας για εργα στυλιδος lamianowΚαι επειδή μιλάμε για έργα, ας ελπίσουμε ότι θα τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα. Γιατί οι κάτοικοι της Μαγνησίας ακόμα παιδεύονται με τα έργα στην οδό Στυλίδος.


Αλήθεια με εκείνο το ιστορικό μουσείο στην οδό Όθωνος που άνοιξε τις πύλες του προεκλογικά (μα τι πάω και θυμάμαι ώρες ώρες) ξέρει κανείς τι γίνεται;


Άκρως ενδιαφέρον αναμένεται το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 24/2/2020. Μεταξύ των θεμάτων υπάρχει και η σύσταση επιτροπής για την «ανέλκυση και απομάκρυνση ναυαγίων»!! Προφανώς εννοούνε τα «ναυάγια» του Αγίου Λουκά, της ΠΕΛ, του ΔΗΠΕΘΕ κλπ  Μέλη της επιτροπής θα πρέπει να είναι και «τέως» και «νυν»…


Επίσης υπάρχει θέμα συζήτησης (στο δημοτικό συμβούλιο) η αδελφοποίηση της Λαμίας με την πόλη της Σπάρτης. Λέτε να ζητήσουμε να μας στείλουν και κανένα σύγχρονο Λεωνίδα; Αλλά κι έτσι να γίνει θα τον φάμε κι αυτόν! Από Εφιάλτες έχουμε πλεόνασμα σε αυτόν εδώ τον τόπο.


Αλήθεια τι νόημα έχουν οι αδελφοποιήσεις; Στο παρελθόν έχουμε αδελφοποιηθεί και με άλλες πόλεις. Και; Ευκαιρία για φωτογραφίες, πλακέτες κλπ (τα κλπ τα αφήνω σε εσάς)


Θα έχει επίσης ενδιαφέρον (πάντα στο δημοτικό συμβούλιο) η αναμενόμενη κόντρα Στασινού-Τέως (Σταυρογιάννη) για τον Άγιο Λουκά. Για να δούμε τι θα ακούσουμε…


Ο κοροναιός χτύπησε και την Ιταλία! Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα…. Λέει μια παροιμία. Οι «υπεύθυνοι» ας την έχουν κατά νου γιατί η φωτιά έφτασε στην πόρτα μας. Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι ούτως ή άλλως εμφανείς στον τουρισμό φέτος, τουλάχιστον ας μην είναι εμφανείς οι ανθρώπινες επιπτώσεις.Κοροναϊός: Αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών! Τώρα… μειώνεται


Την επόμενη Δευτέρα «ο καβρός» δεν θα σας κάνει παρέα. Είναι Καθαροδευτέρα και ως καβρός που είναι πρέπει να πάει να κρυφτεί για να γλιτώσει! Άντε καλές απόκριες και καλή Σαρακοστή!


Ο ΚΑΒΡΟΣ*
(*καβρός=κάβουρας και ως κάβουρας είναι ανάποδος και διαθέτει δαγκάνες οι οποίες δαγκώνουν…)

Πηγή:LamiaNow

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Γ' Εθνική

Πρώτο δείγμα θετικό! ΠΑΣ Λαμία – Αίαντας Σούρπης 5-0

pas lamia friendly
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΚΗΦΙΣΣΟΣ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣΦΩΚΙΚΟΣΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝΑΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΑΔΩΝΘΥΕΛΛΑ Μ. ΒΡΥΣΗΣΕΝΩΣΗ 2010ΑΙΟΛΟΣ 2025ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΟΔΙΤΣΑΣΑΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΝΙΚΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΑΟ ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι εντός έδρας έδωσε η ΠΑΣ Λαμία, επικρατώντας εύκολα με 5-0 του Αίαντα Σούρπης και παρουσιάζοντας μία αρκετά καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Η ομάδα των Γιώργου Ζαχαρόπουλου και Βασίλη Ευαγγελίου είχε τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και έδειξε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά από τα στοιχεία που δουλεύονται στην προετοιμασία. Η Λαμία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση.

Παράλληλα, θετικές εντυπώσεις άφησαν οι υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές Αρσενίδης, Ζούνιορ, Λανς, Αμπντούλ και Τσέλα, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής και έδωσαν επιπλέον λύσεις και στοιχεία προς αξιολόγηση στο τεχνικό επιτελείο.

Κυρίαρχη από το ξεκίνημα

Από τα πρώτα λεπτά η Λαμία ανέλαβε την πρωτοβουλία, έχοντας την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν από τα άκρα και να βρουν χώρους στην αντίπαλη περιοχή, με τον Αίαντα να περιορίζεται κυρίως σε παθητικό ρόλο.

Η υπεροχή της Λαμίας μετουσιώθηκε σε γκολ στο 20ό λεπτό. Ο Αρβανίτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ηλίας Ματθαίου πήρε την κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Φθιώτιδας.

Η Λαμία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 32’ διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Θανάσης Μαργαρίτης επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Χαλάτσης δεν κατάφερε να μπλοκάρει και στην επαναφορά ο Αρβανίτης με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 2-0.

Θα μπορούσε και τρίτο πριν την ανάπαυλα

Το προβάδισμα θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 37’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νίκου Ματθαίου, ο Αρβανίτης έκανε την προβολή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλάτση.

Λίγο αργότερα, ο Αρβανίτης εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο της μπάλας από τον Ξηροκώστα και πάτησε στην περιοχή, όμως το κοντρόλ του ήταν ανοικτό και ο Χαλάτσης πρόλαβε να απομακρύνει, κρατώντας το 2-0.

Η μοναδική μεγάλη απειλή και άμεση απάντηση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αίας Σούρπης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 50’ έφτασε κοντά στο 2-1. Ο Κόντρα έκανε την προσπάθεια και ο Καραγιάννης το πλασέ, όμως ο Αμπντούλ βρέθηκε πάνω στη γραμμή και απομάκρυνε την μπάλα, αποσοβώντας το γκολ.

Η Λαμία δεν επηρεάστηκε και συνέχισε να δημιουργεί. Στο 56’ ο Τσέλα δοκίμασε το σουτ, με τον Χαλάτση να πραγματοποιεί διπλή επέμβαση.

Τσέλα και Ζούνιορ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ

Στο 63’ η Λαμία έφτασε και σε τρίτο τέρμα, μετά από όμορφη συνεργασία των υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστών. Ο Αρσενίδης συνεργάστηκε από τα αριστερά με τον Ραφαήλ Μαργαρίτη, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Νοέλ Τσέλα με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 3-0.

Στο 70’ ο Λανς πραγματοποίησε όμορφη ατομική ενέργεια και επιχείρησε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Χουλιάρα.

Ο Αίας Σούρπης προσπάθησε να απειλήσει στο 75’, όταν ο Χειλάς επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα όμως να περνά άουτ.

Η Λαμία, αντίθετα, βρήκε και τέταρτο γκολ λίγο αργότερα, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο την εμφάνισή της. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και σέντρα του Λανς, ο Ζούνιορ, επίσης υπό δοκιμήν, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και διαμόρφωσε το 4-0.

Ο Ζούνιορ, μάλιστα, χτύπησε ξανά λίγο πριν από το φινάλε. Στο 87’ ο υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 για τη Λαμία.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Λαμία: Καψαλιάρης, Σεντής, Γεωργούσης, Διαμαντής, Καποδίστριας, Ματθαίου Η., Μαραρίτης Ρ., Μαργαρίτης Α., Ματθαίου Ν., Ράμμος, Αρβανίτης.

Αγωνίστηκαν και οι: Αρσενίδης, Τσέλα, Ζούνιορ, Λανς, Αμπντούλ, Αποστολόπουλος, Χαβελές, Παντζιάς, Καραγιάννης, Χαριτοδιπλωμένος, Κουτσοτόλιας, Καλογερίδης.

Αίας Σούρπης: Χαλάτσης, Υζαΐ, Ξηροκώστας, Καλαντζής, Κατσαβριάς Δ., Δημακόπουλος, Κόντρα, Καραγιώργος, Χειλάς, Μπέκος, Κατσαβριάς Θ.

Αγωνίστηκαν και οι: Κότσι, Θωμαΐδης, Στεργιανός, Λάτος, Χουλιάρας.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

LAMIA POLIS 87,7
Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες μεταδόσεις.

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

Δημοφιλή