Match Center
Χαρακίρι στο Ελ Πάσο…


Σε ένα παιχνίδι που απέκτησε άγριο ρυθμό, η Λαμία αν και προηγήθηκε της ΑΕΚ με γκολ του Επστάιν δεν κατάφερε να διαχειριστεί το παιχνίδι και ηττήθηκε με 2-1 χάρη σε αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Γκάλο στο 87′.
Ήττα με καλή εμφάνιση για την Λαμία η οποία κατάφερε να σοκάρει την ΑΕΚ όμως ηττήθηκε μένοντας χωρίς βαθμό, στην 3η θέση του Β’ Ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πρώτη εμφάνιση στον κυανόλευκο πάγκο για τον νέο διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας μας, Γιώργο Κασναφέρη, ο οποίος επέλεξε να δει από τον πάγκο την αναμέτρηση…
Έτσι έπαιξαν
Aρκετές αλλαγές από τον Μάκη Χάβο σε ένα μίνι ροτέισον το οποίο επέλεξε να κάνει για να ξεκουράσει κάποιους βασικούς του παίκτες. Ο Μελίσσας βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας και Ασίγκμπα στην τετράδα της άμυνας, Οσμάν και Δημούτσος στα χαφ, Επστάιν αριστερά, Βασιλαντωνόπουλος δεξιά και ο Μαστούρ πίσω από ον προωθημένο Καραμάνο,
Από την άλλη και ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε μια πειραματική θα λέγαμε 11αδα, με το Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Γκάλο, Χουλτ, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι στην άμυνα, Μοράν, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς στο κέντρο και Γιαννιώτας Μπότο, Γιακουμάκη στην επιθετική του γραμμή.
Kακό παιχνίδι, λιγοστές φάσεις
Ένα κατά γενική ομολογία κακό πρώτο ημίχρονο με λιγοστές φάσεις στις δύο εστίες. Κυρίως παιχνίδι κέντρο και για τους δύο, μοιρασμένη κατοχή και μόλις τρεις υποψίες φάσεων με μόλις μία τελική και αυτή για την Λαμία. Η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να απειλήσει χωρίς όμως να παίρνει μεγάλα ρίσκα. Καλή αμυντική λειτουργία που δεν επέτρεψε τους αντιπάλους να πατήσουν με αξιώσεις περιοχή και να απειλήσουν. Η μόνη καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 37′ με τον Δημούτσο να κάνει ένα χλυαρό σουτ το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Τσιντώτας…Τίποτα το αξιόλογο στα εναπομείναντα λεπτά με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.
Άλλο παιχνίδι στην επανάληψη
Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά και απείλησαν μόλις στο 46′ με τον Σκόνδρα να σεντράρει από δεξιά και τον Καραμάνο να επιχειρεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι. Η μπάλα κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι και κατέληξε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει με τον Γιαννιώτα να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Ασίγκμπα και τον Μελίσσα να του λέει όχι. Ένα λεπτό αργότερα νέα καλή στιγμή με τον Γιαννιώτα και πάλι να πλασάρει τον Μελίσσα και τον Αντέτζο να διώχνει σε κόρνερ λίγα εκατοστά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας. Στο 54′ η Λαμία βγήκε μπροστά με τον Καραμάνο να βρίσκει ωραία δεξιά τον Βασιλαντωνόπουλο ο οποίος στη κίνηση έκανε σκαστό σουτ και ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μελίσσας έκανε λάθος έξοδο πέφτοντας άσχημα εκτός περιοχής πάνω στον Γιαννιώτα σε ένα 5λεπτο με έντονο ρυθμό στο παιχνίδι. Η Λαμία βρήκε το γκολ στο 64ο λεπτό και σε αντεπίθεση, με τον Βασιλαντωνόπουλο να φεύγει από δεξιά, σέντραρε στον Επστάιν ο οποίος με σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα. Επτά λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έψαξε την ισοφάριση με τον Μπογιέ να σουτάρει άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιακουμάκης σούταρε από μακριά με τον Μελίσσα να διώχνει και πάλι. Τελικά το γκολ ήρθε στο 73′ από τον Γιακουμάκη σε μια φάση που η άμυνα της Λαμίας πιάστηκε στον ύπνο. Ο Τσιντώτας γέμισε βρίσκονας ωραία τον Μπογιέ,αυτός πάτησε περιοχή με τον Σκόνδρα να μην μπορεί να τον σταματήσει, έσπασε στον Γιακουμάκη ο οποίος σε κενή εστία δεν αστόχησε για το 1-1. Στο 80′ νέα μεγάλη στιγμή για την Λαμία με τον Καραμάνο να βγαίνει ωραία απέναντι από τον Τσιντώτα από πάσα του Δημούτσου, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να διώχνει σε κόρνερ. H AEK βρήκε δεύτερο γκολ στο 87′ με τον Γκάλο να εκτελεί ένα κερδισμένο φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλντοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μελίσσα.
Συνθέσεις
Τσιντώτας, Γκάλο, Χουλτ, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Μοράν, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς (74′ Κλωναρίδης), Γιαννιώτας, Μπότος (58′ Μπογιέ), Γιακουμάκης.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Kαταδικάστηκε σε υποβιβασμό / ΠΑΣ Λαμία – Athens Kallithea 0-2


Σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση και τακτικές ανατροπές, η Athens Kallithea επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με σκορ 2-0, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις με την απόδοσή της.
H Καλλιθέα μετά από αυτή τη νίκη έφτασε τους 25 βαθμούς και ξεπέρασε το Βόλο (που έχει ενα ματς λιγότερο) στην βαθμολογία τoυ μίνι πρωταθλήματος ενω η Λαμία παρέμεινε στην τελευταία θέση με 16 βαθμούς.
Πιο δυνατά η Καλλιθέα
Με μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Athens Kallithea, με την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά να παίρνει από νωρίς τα ηνία του αγώνα απέναντι στη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 14ο λεπτό, όταν ο Βρακάς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντεμέτριους κατέβασε όμορφα την μπάλα στην περιοχή και έβγαλε γλυκιά σέντρα προς τον Αλφαρέλα, ο οποίος με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει στόχο.
To VAR ακύρωσε το 1-0
Δύο λεπτά αργότερα, στο 16’, η Λαμία «απάντησε» με μια στατική φάση. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ, ο Τσιβελεκίδης νίκησε όλους τους αντιπάλους του στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο, καθώς ο διαιτητής Φωτιάς, ύστερα από υπόδειξη του VAR και του Βεργέτη, ακύρωσε το τέρμα για χέρι του σκόρερ.
Στο 34’ η Athens Kallithea βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Καινούριος απέφυγε εξαιρετικά τον Σόρια και έκανε το γύρισμα στην περιοχή, όμως ούτε ο Αλφαρέλα ούτε ο Βρακάς κατάφεραν να βρουν την μπάλα όπως θα ήθελαν, χάνοντας σημαντική ευκαιρία.
Προβάδισμα με γκολάρα Αλφαρέλα
Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο 45’, ο Μερκάτι έβγαλε μια υπέροχη βαθιά μπαλιά, ο Αλφαρέλα έκανε ιδανικό κοντρόλ, «άδειασε» με εντυπωσιακό τρόπο τον Κόστιτς και πλάσαρε εύστοχα, γράφοντας το 0-1 για την Athens Kallithea, αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Η χαμένη ευκαιρία για το 0-2
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Athens Kallithea συνέχισε στον ίδιο επιθετικό ρυθμό, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 47ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2, όταν ο Αλφαρέλα και ο Ντεμέτριους συνεργάστηκαν υποδειγματικά με ένα όμορφο «ένα-δύο». Ο Βραζιλιάνος μέσος πέρασε κάθετη πάσα ακριβείας στον Γάλλο φορ, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά αστόχησε στο διαγώνιο σουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία.
Η απάντηση της Λαμίας ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, στο 52’. Ο Μπιλάλ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Τσιβελεκίδη, έκλεψε την μπάλα και κινήθηκε προς την περιοχή, όμως ο Γκέλιος βγήκε άμεσα και αποσόβησε τον κίνδυνο με γρήγορη επέμβαση. Στη συνέχεια της φάσης, ο Αθανασακόπουλος «σέρβιρε» εκ νέου στον Μπιλάλ, ο οποίος σούταρε, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Athens Kallithea μπλόκαρε με σιγουριά, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.
Στο 65ο λεπτό, ο Στέλιος Μαλεζάς προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή στην τακτική της ομάδας του, γυρίζοντας τη διάταξη σε τριάδα στην άμυνα. Ο Σοΐρι και ο Καινούριος ανέλαβαν τις πλευρές, ενώ οι Μεχίας, Πασαλίδης και Τσιβελεκίδης σχημάτισαν την τριάδα στα μετόπισθεν, με σκοπό να ενισχύσουν την αμυντική λειτουργία της ομάδας και να περιορίσουν τις επιθετικές προσπάθειες της Λαμίας.
Το καθάρισε με Λεμπόν
Στο 77ο λεπτό, η Athens Kallithea πέτυχε το δεύτερο γκολ της, διπλασιάζοντας το προβάδισμά της. Ο Σοΐρι απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ρινγκ, πέρασε μια άψογη κάθετη πάσα στον Λεμπόν, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κόστιτς. Με μια όμορφη ντρίμπλα πέρασε τον γκολκίπερ της Λαμίας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.
Η Λαμία δεν κατάφερε να απαντήσει και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την επικράτηση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφυγαν με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Mεταγραφικά: Κοντά σε συμφωνία με τον “Κομαντάντε” Τσάβες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: Συμφώνησε και έρχεται ο Τσάβες
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Θλίψη! Έφυγε στα 33 του ο Ματίας Ακούνια!
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
ΠΑΣ Λαμία: Χωρίς Κλωναρίδη αλλά με τις υπόλοιπες μεταγραφές κόντρα στην Καλλιθέα
-
Μεταγραφικά: “Στην έξοδο Ραντόνια και Μπίκοφ”
-
Μεταγραφικά: Στη Λαμία ο Τσιμπόλα / Στο στόχαστρο και ο Σάκιτς
-
“Πρώτη” Στάικου στον ΠΑΣ Λαμία – Να προκαλέσουμε το κόσμο να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια