Νέα
Επιστροφή στη δράση 97 ημέρες μετά!


Επιστροφή στη δράση μετά απο σχεδόν 100 μέρες για την Λαμία η οποία θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα στο Ηράκλειο που ολοκλήρωσε τις αγωνσιτικές της υποχρεωσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα συνδυάζοντας αποτέλεσμα αλλά και ωραίο ποδόσφαιρο.
Από εκεί που πήρε τον πρώτο του βαθμό στην κανονική περίοδο, ξεκινάει ο Παναιτωλικός την προσπάθεια παραμονής του στην Super League.
Ο στόχος του είναι διπλός. Και να μην κινδυνέψει από τον Πανιώνιο και να προσπαθήσει να φτάσει μια ομάδα, με πιο εφικτή την Ξάνθη, για να αποφύγει και τα μπαράζ.
Η Λαμία θα παίξει για όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα, καθώς από την πέμπτη θέση που είναι, θα χρειαστούν πολλές συγκυρίες, για να πιάσει κορυφή στα πλέι άουτ.
Η Λαμία
Η περσινή καλύτερη ομάδα της περιφέρειας, τερμάτισε 11η φέτος .
Έκλεισε τη σεζόν με την ήττα στο Ηράκλειο συμπληρώνοντας εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη, από τις 5 Ιανουαρίου, όταν νίκησε στη Νέα Σμύρνη. Αυτή είναι και η μοναδική της νίκη στα 13 παιχνίδια του δεύτερου γύρου.
Πάντως επτά από τα 13 αυτά παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ συνολικά έφτασε τις 12 ισοπαλίες, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία.
Έχει τέσσερις με 0-0 και δύο με 2-2, με τον Ατρόμητο και με τον Άρη, που ισοφαρίστηκε δύο φορές από τον Ατρόμητο και από 2-0 σε 2-2 με τον Άρη! Οι άλλες έξι ισοπαλίες είναι με 1-1, και σε όλες προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε! Στις δύο τελευταίες στις καθυστερήσεις με πέναλτι! Δεν έχει ισοπαλία σε αγώνα που δέχτηκε πρώτη γκολ ή που βρέθηκε πίσω στο σκορ! Όποτε έχει δεχτεί πρώτη γκολ είτε χάνει, εννέα φορές, είτε κερδίζει, μια τον ΟΦΗ!
Λέγοντάς το και διαφορετικά, σε 12 περιπτώσεις που προηγήθηκε στο σκορ, τέσσερις κέρδισε και οκτώ ήλθε ισόπαλη, δεν έχασε ποτέ!
Ξεκίνησε με οκτώ αγώνες χωρίς νίκη και έκανε τρεις διαδοχικές νίκες νίκες το Νοέμβριο, από τις συνολικά πέντε σε όλο το πρωτάθλημα! Μάλιστα τις τέσσερις από τις πέντε τις έκανε σε διάστημα 35 ημερών!
Με 19 γκολ είχε την δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά τον Πανιώνιο.
Η Λαμία εντός έδρας
Με την ισοπαλία 2-2 με τον Άρη, αν και προηγήθηκε 2-0, έφτασε τους έξι αγώνες στην έδρα της χωρίς νίκη. Όλο το δεύτερο γύρο δηλαδή! Έκανε τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Αμέσως πριν είχε κερδίσει τρία στη σειρά, με τελευταίο στις 8 Δεκεμβρίου τον ΟΦΗ, ενώ δεν είχε χάσει τα πρώτα οκτώ στην έδρα της, μέχρι να τη νικήσει ο Ολυμπιακός.
Έχει τις περισσότερες ισοπαλίες εντός έδρας από κάθε άλλη ομάδα, οκτώ σε 13 αγώνες πρωταθλήματος. Έκανε τις τέσσερις ισοπαλίες στα πρώτα τέσσερα!
Μαζί με το Κύπελλο φτάνει τις 10 ισοπαλίες σε 16 παιχνίδια.
Έβαλε δύο γκολ στον Άρη, αφού είχε βάλει μόλις ένα στα πέντε προηγούμενα.
Έχει βάλει ένα γκολ στα πέντε τελευταία, αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης.
Καμία ομάδα της περιφέρειας δεν νίκησε μέσα στη Λαμία στη σεζόν. Από ομάδες της περιφέρειας έχει μια ήττα πρόπερσι από την Ξάνθη και μια πέρσι από τον Παναιτωλικό.
Ο Παναιτωλικός
Νίκησε τον Πανιώνιο για να αποσπαστεί από αυτόν και την τελευταία θέση με επτά βαθμούς, ενώ έκλεισε με ήττα από τον Ολυμπιακό, για να τερματίσει έξι μπροστά από τον Πανιώνιο.
Πάλεψε στα τελευταία παιχνίδια, αφού έχασε μόνο τρία από τα οκτώ τελευταία, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Έχει τρεις νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια του, αφού δεν είχε καταφέρει να κερδίσει τα πρώτα 15 της σεζόν! Ξεκίνησε με πέντε ήττες, μέχρι να πάρει τον πρώτο του βαθμό στη Λαμία.
Έχει σκοράρει στα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια, βάζοντας εννέα γκολ. Είχε δηλαδή 11 γκολ στα πρώτα 18!
Έχει βάλει 12 γκολ στα τελευταία 11 παιχνίδια, ενώ στα 15 πρώτα παιχνίδια του είχε βάλει μόλις οκτώ γκολ!
Έχει βάλει 20 γκολ, μόνο η Λαμία και ο Πανιώνιος έχουν βάλει λιγότερα.
Έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα με 42 γκολ, πίσω από τα 45 του Πανιώνιου.
Ο Παναιτωλικός εκτός έδρας
Είναι η μοναδική ομάδα που έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας, και έχει πάρει μόλις τρεις βαθμούς, στη Λαμία, την Ξάνθη και την Λάρισα με ισοπαλίες.
Ο Παναιτωλικός έχει χάσει τα άλλα 10 παιχνίδια του. Δεν έχει νίκη στα 14 τελευταία εκτός έδρας, επεκτείνοντας πέρσι.
Έβαλε πέντε γκολ στα πέντε τελευταία, ενώ είχε βάλει τέσσερα στα οκτώ πρώτα.
Μεταξύ τους
Η Λαμία δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον Παναιτωλικό στις τρεις σεζόν που είναι μαζί στην κατηγορία. Έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο τελευταίο τους παιχνίδι τον Ιανουάριο στο Αγρίνιο, αλλά ο Παναιτωλικός ισοφάρισε στο 90’ με πέναλτι!
Ο Παναιτωλικός έχει δύο νίκες και έχει σκοράρει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια τους.
Η Λαμία νίκησε για τελευταία φορά τον Παναιτωλικό πριν από 15 και πλέον χρόνια για την Γ’ Εθνική.
Μεταξύ τους με τη Λαμία γηπεδούχο
Ο Παναιτωλικός δεν έχασε για τρίτη φορά στη Λαμία, παίρνοντας εκεί τον πρώτο του βαθμό στη σεζόν. Η Λαμία δεν σκόραρε στα δύο τελευταία μεταξύ τους.
Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Παναιτωλικού: 2
Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Παναιτωλικού: 1
Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
07.10.2019: Λαμία – Παναιτωλικός 0-0
18.01.2020: Παναιτωλικός – Λαμία 1-1
(90’ πέναλτι Ντάουντα – 43’ κεφαλιά Μπεχαράνο)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Νέα
Στουρνάρας: “Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια στον ΠΑΣ Λαμία”


Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής του ΠΑΣ Λαμία πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Στουρνάρας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΟ Ελασσόνας και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε ευχόμενος «καλή φώτιση ανήμερα των Φώτων», τονίζοντας παράλληλα την επιθυμία του για καλή αρχή και ουσιαστική συνεργασία με όλους στον σύλλογο. Όπως υπογράμμισε, αυτή τη στιγμή το μοναδικό που έχει σημασία είναι ο ΠΑΣ Λαμία και η συνέχεια της ήδη πολύ καλής πορείας της ομάδας.
«Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετική αγωνιστική εικόνα και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Τόνισε επίσης ότι ο ΠΑΣ Λαμία διαθέτει ποιότητα, εμπειρία από συνεχόμενα χρόνια στην κατηγορία και πολύ καλές εγκαταστάσεις, οι οποίες επιτρέπουν ήρεμη και συγκεντρωμένη δουλειά με μοναδικό στόχο να παραμένει η ομάδα στις υψηλές θέσεις.
Ο Βαγγέλης Στουρνάρας στάθηκε στη μεγάλη διάρκεια της σεζόν, επισημαίνοντας πως απομένουν περίπου 14 αγώνες μαζί με τα play-off, κάτι που απαιτεί υπομονή, στήριξη και ενότητα από όλους: παίκτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμο. Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι πολυπαραγοντικό και έρχεται μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια.
Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΠΟ Ελασσόνας, ξεκαθάρισε πως οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΣ Λαμία ήταν απόλυτα κύριοι στη στάση τους, καθώς μιλούν μόνο με ελεύθερους προπονητές. Τόνισε ότι μέχρι και το Σαββατοκύριακο πριν την εξέλιξη ήταν κανονικά ενεργός στην ομάδα της Ελασσόνας και ότι η απόφασή του να αποχωρήσει βασίστηκε αποκλειστικά σε προσωπικούς λόγους.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον ΠΟ Ελασσόνας για τη στήριξη, ειδικά στη δεύτερη θητεία του, δηλώνοντας πως διατηρεί έντονα συναισθήματα για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πλέον τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ΠΑΣ Λαμία.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του ως προπονητής, τονίζοντας ότι στη Λαμία υπάρχουν οι σωστές βάσεις, το οργανωμένο προπονητικό τιμ και οι συνθήκες για να δουλέψει σωστά. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν κρίνονται όλα μόνο από το μέγεθος του σταφ ή τα μέσα, αλλά και από τις στιγμές, τις συνθήκες και τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας προπονητής, ειδικά όταν εργάζεται μόνος.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Αποκάλυψη: Δοκιμάζει παίκτη με εμπειρία από το Conference League ο ΠΑΣ Λαμία!
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | Ντότης στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Απέρριψα ομάδες Sl2 για τον ΠΑΣ Λαμία
-




Βρέττας On Fire / ΠΑΣ Λαμία – Πρόοδος Ρωγών 4-0
-




Μοιρασιά στο “Αθανάσιος Διάκος” / ΠΑΣ Λαμία – Τηλυκράτης 1-1
-




ΠΑΣ Λαμία 1964 – Πρόοδος Ρωγών: Στόχος η επιστροφή στις νίκες και η διατήρηση της κορυφής
-




Vid | Λ. Παπανικολάου: “Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα θέλαμε την έδρα μας”
-




ΠΑΣ Λαμία: Η ανάλυση του πρώτου γύρου | Vid
-




Γυναικεία Ομάδα : Με γκολ λύτρωση της Πόλλου στο 89’ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία!
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Εκτός έδρας στραβοπάτημα / Θεσπρωτός – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Το πανόραμα του Ομίλου και η επόμενη αγωνιστική
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία
-




Vid | To μάρς πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ Λαμία







