Νέα
ΠΑΣ Λαμία: Θέλει τη νίκη στο ντεμπούτο του Πετράκη


Ο Βόλος και η Λαμία ήταν οι δύο ομάδες που δε διεκδίκησαν την εξάδα ως το τέλος, αλλά δεν ένιωσαν και τον κίνδυνο πίσω τους. Αυτό οδήγησε σε πολλές αλλαγές, όπως η πιο πρόσφατη, με τη Λαμία να αντικαθιστά στον πάγκο της τον Άκη Μάντζιο με το Γιώργο Πετράκη.
Ο Βόλος
Νίκησε ένα από τα τρία πρώτα παιχνίδια του στα πλέι άουτ, αυτό με την Ξάνθη. Είναι και η μοναδική του νίκη στα επτά τελευταία, αφού η αμέσως προηγούμενη ήταν την 1η Φεβρουαρίου με αντίπαλο τη Λαμία. Έχει επίσης δύο νίκες στα 12 τελευταία.
Δεν έχει ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε τρεις στα έξι προηγούμενα.
Σκόραρε στα δύο τελευταία παιχνίδια του, αλλά έχει πετύχει μόλις τρία γκολ στα έξι τελευταία.
Με την Ξάνθη και την ΑΕΛ σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν είχε κάνει στα δέκα προηγούμενα παιχνίδια.
Στην κανονική διάρκεια
Έκανε τέσσερις νίκες στα τελευταία 22 της κανονικής περιόδου, ενώ είχε τρεις νίκες στα τέσσερα πρώτα.
Νεοφώτιστος στην κατηγορία τερμάτισε 10ος.
Με 42 γκολ είχε μαζί με τον Παναιτωλικό την δεύτερη χειρότερη άμυνα, μετά τον Πανιώνιο.
Δεν είχε ισοπαλία στα 10 πρώτα παιχνίδια, αλλά έκανε έξι στα 16 τελευταία.
Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τον Ατρόμητο.
Ο Βόλος εντός έδρας
Νίκησε την Ξάνθη, αφού δεν είχε νίκη στα δύο προηγούμενα.
Για πρώτη φορά κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο σε παιχνίδι της έδρας του!
Δεν είχε σκοράρει σε επτά παιχνίδια εντός έδρας στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι που τα κατάφερε με την Ξάνθη.
Έχει πετύχει τέσσερα από τα 14 του γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα δύο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.
Στην κανονική περίοδο
Δεν είχε καλή πορεία στην έδρα του, ειδικά στον δεύτερο γύρο. Κέρδισε ένα από τα έξι τελευταία, αυτό με τη Λαμία, ενώ είχε κερδίσει τα τέσσερα από τα επτά πρώτα.
Δεν προηγήθηκε στο ημίχρονο σε κανένα παιχνίδι της έδρας του! Σε επτά ήταν ισόπαλος και σε πέντε πίσω στο σκορ. Από τα τέσσερα παιχνίδια που κέρδισε στα δύο πρώτα ήταν ισόπαλος (Άρη και ΟΦΗ) στο ημίχρονο και στα δύο τελευταία έχανε (Παναιτωλικό και Πανιώνιο).
Είχε τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα με 16 γκολ.
Η Λαμία
Προέρχεται από την ήττα στην έδρα της από τον Πανιώνιο, που έφερε αλλαγή προπονητή. Ο Γιώργος Πετράκης είναι ο πέμπτος προπονητής, που θα εργαστεί στη Λαμία στη Super League, Έλληνας όπως και όλοι οι προηγούμενοι. Κανένας από τους τέσσερις δεν ξεκίνησε με νίκη στο ντεμπούτο του.
Έχασε από τον Πανιώνιο και έτσι έχει μια μόνο νίκη, αυτή με τον Παναιτωλικό, στα 12 τελευταία για το πρωτάθλημα.
Έχει φτάσει τις 13 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, 15 μαζί με το Κύπελλο!
Στο Περιστέρι συνέχισε την εντυπωσιακή της… συνέπεια. Σε όλες τις ισοπαλίες της με σκορ, πάντα σκοράρει πρώτη και πάντα ισοφαρίζεται!
Έχει τέσσερις με 0-0 και δύο με 2-2, με τον Ατρόμητο και με τον Άρη, που ισοφαρίστηκε δύο φορές από τον Ατρόμητο και από 2-0 σε 2-2 με τον Άρη! Οι άλλες επτά ισοπαλίες είναι με 1-1, και σε όλες προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε! Δεν έχει ισοπαλία σε αγώνα που δέχτηκε πρώτη γκολ ή που βρέθηκε πίσω στο σκορ! Όποτε έχει δεχτεί πρώτη γκολ είτε χάνει, εννέα φορές, είτε κερδίζει, μια τον ΟΦΗ!
Λέγοντάς το και διαφορετικά σε 12 περιπτώσεις που προηγήθηκε στο σκορ, τέσσερις κέρδισε και εννέα ήλθε ισόπαλη, δεν έχασε ποτέ!
Στην κανονική περίοδο
Η περσινή καλύτερη ομάδα της περιφέρειας, τερμάτισε 11η φέτος και θα ήταν 12η, αν δεν είχε την ποινή της η Ξάνθη.
Με 19 γκολ είχε την δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά τον Πανιώνιο.
Έκανε 12 ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.
Ξεκίνησε με οκτώ αγώνες χωρίς νίκη και έκανε τρεις νίκες διαδοχικές νίκες το Νοέμβριο, από τις συνολικά πέντε σε όλο το πρωτάθλημα! Μάλιστα τις τέσσερις από τις πέντε τις έκανε σε διάστημα 35 ημερών!
Η νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου στις 5 Ιανουαρίου ήταν η μοναδική στα 13 του δεύτερου γύρου.
Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Ολυμπιακό
Η Λαμία εκτός έδρας
Πήρε ισοπαλία στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Μπορεί να μην έχει νίκη στα πέντε τελευταία, έχει πάρει όμως τρεις ισοπαλίες.
Μάλιστα έχει χάσει μόλις τρία από τα 10 τελευταία εκτός, αφού είχε χάσει και τα τέσσερα πρώτα.
Έχει κερδίσει ένα στα εννέα τελευταία, αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Μεταξύ τους
Η ιστορία τους περιορίζεται στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, που κάθε ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της έδρας της. Έχουν και ένα παιχνίδι σε όμιλο Κυπέλλου στη Λαμία την προηγούμενη σεζόν, ισόπαλο 1-1 αυτό.
Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
04.11.2019: Λαμία – Βόλος 1-0
(80’ σουτ Τουράμ)
01.02.2020: Βόλος – Λαμία 1-0
(49’ σουτ Μάντζης)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Μεταγραφές
Αποχωρήσεις στον ορίζοντα για τη Λαμία – Περιζήτητοι Βλαχομήτρος και Τσιμπόλα


Σε τροχιά αλλαγών βρίσκεται η ΠΑΕ Λαμία, καθώς ο υποβιβασμός στη Super League 2 θα φέρει αποχωρήσεις παικτών που κατάφεραν να διακριθούν τη φετινή σεζόν.
Στο στόχαστρο ομάδων ο αρχηγός, Ανέστης Βλαχομήτρος
Ο 23χρονος αρχηγός της Λαμίας, Ανέστης Βλαχομήτρος, είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους επιθετικούς της Super League που τραβά πάνω του τα βλέμματα. Το ενδιαφέρον για τον ταλαντούχο φορ δεν περιορίζεται εντός συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ομάδες από Κροατία, Ουγγαρία και Πολωνία έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν και “σειρήνες” από την εγχώρια Super League.
Ο Βλαχομήτρος αγωνίστηκε φέτος σε 33 παιχνίδια, σημειώνοντας 6 γκολ και όντας μια από τις σταθερές αξίες στην ενδεκάδα του Θανάση Στάικου. Με πλούσιο βιογραφικό για την ηλικία του, έχοντας περάσει από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Λαμία αλλά και την ομάδα του Ολυμπιακού Β’, ο νεαρός επιθετικός δείχνει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα.
Έτσι λοιπόν η Λαμία θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τον κρατήσει στο ρόστερ της για τη νέα σεζόν.
Άαρον Τσιμπόλα: Δεν περνά απαρατήρητος
Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Άαρον Τσιμπόλα, με τον 30χρονο χαφ να αφήνει το στίγμα του παρότι έπαιξε σε μόλις 12 αγώνες. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Λεμεσού πέτυχε δύο κρίσιμα γκολ – ένα στην νίκη επί του Παναθηναϊκού και ένα στην ήττα από τον Βόλο – που ενίσχυσαν το βιογραφικό του εν όψει της μεταγραφικής περιόδου.
Το μέλλον του Τσιμπόλα στη Λαμία είναι ήδη… παρελθόν, με Κηφισιά και Λεβαδειακό να έχουν εκδηλώσει σοβαρό ενδιαφέρον, ενώ προτάσεις φαίνεται να έρχονται και από κυπριακές ομάδες, όπου ο παίκτης έχει ήδη θετικό παρελθόν.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Το πρώτο πλήγμα, όχι το τέλος – Ο Παπαϊωάννου είναι το στήριγμα, η Λαμία η αποστολή!
-
…δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…
-
«Καμπανάκι» για τον ΠΑΣ Λαμία: Δεν έλαβε άδεια συμμετοχής για τη Super League 2 της σεζόν 2025-26
-
Λαμία: Τα σενάρια υποβιβασμού – Πώς μπορεί να βρεθεί τη Δευτέρα στη Super League 2
-
Αυτά τα χρήματα έλαβαν οι ελληνικές ομάδες από την UEFA για τους διεθνείς / To ποσό που πήρε ο ΠΑΣ Λαμία
-
Pics | Με νίκη αποχαιρέτησε την κατηγορία η Κ-19 του ΠΑΣ Λαμία – Το “αντίο” με πέναλτι του Ζαλοκώστα
-
Ο χάρτης της Super League 2 της νέας σεζόν
-
Στάικος: “Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες για τη φετινή σεζόν – Όλα έχουν πάντα ένα σκοπό”
-
“Φρένο” στα σενάρια εξαγοράς ΑΦΜ από τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να αγοράσει το ΑΦΜ του ΠΑΣ Λαμία!
-
Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!
-
Πίτι: “Πόνεσα όταν διάβασα την είδηση / Όταν παίζεις με την φωτιά θα καείς”
-
Στις 14 Σεπτεμβρίου η σέντρα της νέας Super League 2 – Τον Αύγουστο η απόφαση για τον αριθμό των ομίλων
-
Η αγάπη για την ομάδα δεν υποβιβάζεται!
-
Δοκιμές, ευκαιρίες και αναπόφευκτη ήττα… παραμονής / ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-3
-
Ο κύβος ερρίφθη – Ο ΠΑΣ Λαμία υποβιβάστηκε στη Super League 2!
-
Σοβαρός τραυματισμός και χειρουργείο για Σουρδή!
-
Γ’ Εθνική: Είδε το ΑΠΟΚ Βελούχι – ΑΕ Ερμιονίδας ο Θανάσης Στάικος
-
Παιχνίδι “κλειδί” για τη μάχη της παραμονής!
-
Vid | Μαρτσούκος: “Προς ανανέωση του τηλεοπτικού με ΣΚΑΪ – Θα ζητήσω VAR από τον Βρούτση – Νέα διοργάνωση για τα ερασιτεχνικά σωματεία!”