Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Ηττήθηκε αλλά άφησε υποσχέσεις…






Στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον κυανόλευκο πάγκο η Λαμία εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν στο πρωτάθλημα, είχε αρκετές ευκαιρίες όμως πλήρωσε το κακό τελευταίο οκτάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και την αποβολή του Δημούτσου νωρίς στο δεύτερο, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Και λέμε για την αποβολή του Δημούτσου διότι η Λαμία παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε με τον Βάντερσον, στην πιο αξιόλογη φάση της επανάληψης να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Μέγιερι. 

 Λιγότεροι από 2000 οι φίλοι του αθλήματος στις εξέδρες του Περιστερίου. Με περίπου 60 φιλάθλους της στο πλευρό της ταξίδεψε η Λαμία στο Περιστέρι οι οποίοι για ένα ακόμη παιχνίδι βρέθηκαν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα.



Από τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο Περιστέρι το παρόν στον πάγκο δεν έδωσε ο Χακίμ Μαστούρ ο οποίος κόπηκε από την αποστολή και το ντεμπούτο του θα καθυστερήσει τουλάχιστον για μια αγωνιστική.


Στο αγωνιστικό κομμάτι η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ωστόσο ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 11ο λεπτό κέρδισαν ένα φάουλ από αριστερά με την εκτέλεση του από τον Ουγκράι να διώχνει σωτήρια ο Βασιλαντωνόπουλος με το κεφάλι. Η Λαμία είχε καλή στιγμή στο 18′ με τον Καραγκούνη ο οποίος από καλή θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή σούταρε ψηλά άουτ. Στο 22′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 0-1 με τον Μπερτόλιο να κουβαλάει τη μπάλα και να ανοίγει ωραία δεξιά για τον αφύλακτο Βασιλαντωνόπουλο ο οποίος έκανε ωραίο σουτ και τον Καρασαλίδη να σώζει σωτήρια την εστία της ομάδας του. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ήταν σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ με τον Ουγκράι (ο οποίος έκανε και το ντεμπούτο του σήμερα) να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 36ο λεπτό η Λαμία διαμαρτύρεται για εις βάρος της πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε όταν ο Μπερτόλιο άνοιξε την μπάλα ξεπερνώντας τον Καρασαλίδη ο οποίος στην προσπάθεια του να τον σταματήσει τον σπρώχνει εντός περιοχής με τον διαιτητή Ζαχαριάδη να δείχνει παίζεται. Δύο λεπτά αργότερα ο Αναστασιάδης άφησε την θέση του στον Καρυπίδη καθώς από προηγούμενο μαρκάρισμα ένιωσε ενοχλήσεις και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Στο 41ο λεπτό ο Μάντσον δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από απόσταση 40 μέτρων περίπου με τον Σαράνοφ να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ. Τελικά οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την πίεση των τελευταίων λεπτών σκοράροντας στο 43ο λεπτό με τον Ενσικουλού να βγάζει σέντρα στην καρδιά της κυανόλευκης άμυνας και τον Κουλούρη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του εξευδετερομένου Σαράνοφ.


To ταμείο του ημιχρόνου:


Η Λαμία για πρώτη φορά φέτος έπαιξε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο από το 1ο λεπτό. Οι κυανόλευκοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου από τον Ατρόμητο και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα είχαν πάρει και το προβάδισμα. Συνολικά τέσσερις τελικές είχε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους στο τελευταίο οκτάλεπτο του πρώτου 45λέπτου και βρήκαν το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα θα λέγαμε. Από την Λαμία ο Μπερτόλιο ήταν ο κινητήριος μοχλός της επίθεσης και σε αυτό το παιχνίδι.


Στοίχισε η αποβολή…


Στην επανάληψη και στο 49′ ένα σουτ του Μπαράλες μέσα από την περιοχή δεν είχε τύχη με τους κυανόλευκους να μένουν με 10 ποδοσφαιριστές με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού λόγω αποβολής του Δημούτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μάντσον.  Μια αποβολή που όπως αποδείχθηκε αργότερα κόστισε στην ομάδα καθώς της στέρησε το δικαίωμα να πιέσει επί ίσοις όροις τον Ατρόμητο για να φτάσει στην ισοφάριση. Πέντε λεπτά αργότερα η Λαμία βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση με τον Μπερτόλιο να κάνει το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα πόδια του Επστάιν (είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Καραγκούνη) ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει τον Μέγιερι με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να του λέει όχι!  Έπρεπε να φτάσουμε στο 75ο λεπτό για να δούμε ακόμη μια καλή φάση για την Λαμία με τον Μπερτόλιο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Μπαράλες με το κεφάλι να δυσκολεύει τον Μέγιερι ο οποίος έπεσε στην δεξιά ρίζα του δοκαριού του για να διώξει σε κόρνερ. Ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το 2-0 με τον Ενσικουλού να ανοίγει στον Ούμπιδες ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ και τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι χάνουν νέα μεγάλη ευκαιρία αυτή τη φορά με τον Ενσικουλού να σουτάρει από θέση τετ-α-τετ και τον Σαράνοφ να του μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Η Λαμία παίζοντας το τελευταίο της χαρτί βγήκε μπροστά τα τελευταία λεπτά και έφτασε λίγα εκατοστά από την ισοφάριση αλλά η εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Μέγιερι…Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν διαδικαστικού χαρκτήρα με το 1-0 να μένει μέχρι τελευταίό λεπτό



Οι συνθέσεις:
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Γιαννούλης, Χατζηϊσαΐας, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον (71′ Ούμπιδες), Βασιλακάκης (78′ Κωτσόπουλος), Ουγκράϊ (59′ Μπουσούλαζιτς) , Ενσικουλού, Κουλούρης 


ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης (39΄ Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπερτόλιο, Καραμάνος (70′ Σκόνδρας), Καραγκούνης (62′ Επστάιν), Μπαράλες. 


Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή