Ακολουθήστε μας

Match Center

Προβλημάτισε και πάλι ο ΠΑΣ…

Η Λαμία παρουσίασε και πάλι δύο πρόσωπα στα δύο ημίχρονα και παρότι προηγήθηκε και έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες ισοφαρίστηκε και έμεινε για τέταρτη φορά ισόπαλη στα πέντε παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα. 1-1 το τελικό σκορ.


Λίγος κόσμος βρέθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας για να παρακολουθήσει την φιλική αυτή αναμέτρηση με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας να τους ανταμοίβουν που επέλεξαν το γήπεδο και όχι κάποια παραλία, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες παρά το τελικό 1-1.

Με πολλές αλλαγές και πάλι στην αρχική ενδεκάδα ο ΠΑΣ Λαμία και χωρίς τους τραυματίες Πλιάτσικα και Ασίγκμπα. Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε για αυτό το 5ο φιλικό τους Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, τους Αντέτζο, Ανααστασιάδη και Βάντερσον στην τριάδα της άμυνας, Επστάιν και Βασιλαντωνόπουλο στις πτέρυγες,  Μπλάζιτς και Μπουλούλη στα χαφ και τους Μπερτόλιο και Καραγκούνη πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.

Η Λαμία ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι με τον Βόλο ωστόσο να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Ντεντάκη στο 9ο λεπτό να επιχειρεί μια σέντρα σουτ η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπερτόλιο έπιασε ωραία κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή με την μπάλα να περνά χιλιοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καραγκιολίδη, με τον βοηθό Βρούζο να τον υποδικνύει σε θέση οφσάιντ. Τελικά οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό όταν ο Καραγκούνης έκανε έξυπνη συρτή σέντρα στον Μπερτόλιο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με πλασέ στη κίνηση δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καραγκιολίδη για το 1-0. Στο 24′ και πάλι η Λαμία στο προσκήνιο με τον Καραγκούνη αυτή τη φορά να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά και να δοκιμάζει ένα διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να κάνουν το 1-1 στο 29′ με τον Ηλιόπουλο αρχικά να μην μπορεί να νικήσει τον Μελίσσα από θέση τετ-α-τετ και τον Μάντζη στην επαναφορά να νικιέται και αυτός από τον πορτιέρο των κυανόλευκων. Στο 34ο λεπτό ένα κερδισμένο φάουλ για τους γηπεδούχους πέρασε ανεκμετάλλευτο ενώ στην εξέλιξη της φάσης και από κόρνερ για την Λαμία ο Αντέτζο βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια όμως καθυστέρησε και τελικά κόπηκε. Στο 41ο λεπτό η Λαμία είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όμως από την σέντρα του Επστάιν ο Μπαράλες επιχείρησε το γυριστό σουτ με την μπάλα να κοντράρει και ακόμη μια ευκαιρία να χάνεται για τους κυανόλευκους. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου με την Λαμία να δείχνει καλό πρόσωπο και τον Μπερτόλιο να ανοίγει λογαριασμό έστω και ανεπίσημα…

Πολλές ευκαιρίες και τελικά….ισοπαλία

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Δερμιτζόγλου ύστερα από κόρνερ σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ένα λεπτό αργότερα η Λαμία απάντησε με τον Ρόμανιτς να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από τα αριστερά και τον Μπουργάνη να αποκρούει και τον Μπλάζιτς στην επαναφορά με μονοκόματο σουτ να στέλνει την μπάλα εκτός ορίων γηπέδου. Ο Μπάμπης Τεννές είχε περάσει νωρίτερα τον Παπαργυρίου στη θέση του Καραγκούνη, στέλνοντας τον Επστάιν να πάρει τη θέση του Λαμιώτη μεσοεπιθετικού. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Λαμία άγγιξε ξανά το 2-0 με τον Μπερτόλιο να βγάζει ωραία κάθετη στον Μπαράλες ο οποίος  από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπερτόλιο εκτέλεσε ένα φαουλ σε καλή θέση με την μπάλα να περνά και πάλι χιλιοστά έξω από την αντίπαλη εστία. Πολλές ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.  Oι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στο 79ο λεπτό με τον Μαλακασιώτη με κοντινό πλασέ ύστερα από κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού με την Λαμία να μένει για τέταρτη φορά ισόπαλη.

Επόμενο φιλικό το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στις 18:30 στο ΔΑΚ…

Τι μας έμεινε… 

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από τους ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ απέναντι σε έναν Βόλο ο οποίος ήταν σφιχτός στην άμυνα και γρήγορος στην αντεπίθεση.  Στους διακριθέντες του πρώτου ημιχρόνου ο Θάνος Καραγκούνης ο οποίος άλλαξε αρκετές φορές πλευρά και είδε ωραία τον Μπερτόλιο στην φάση του γκολ. Καλό για ακόμη ένα παιχνίδι το δίδυμο Μπλάζιτς- Μπουλούλη στα χαφ το οποίο βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής δύσκολα θα σπάσει. Τέλος ο Μπερτόλιο  για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο ιθύνων νους της κυανόλευκης επίθεσης χαρίζοντας μάλιστα και κάποια…φαντεζί στιγμιότυπα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ. Πέτυχε και το γκολ στο 17ο λεπτό και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στην επανάληψη Μπαράλες και Μπερτόλιο έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να αυξήσουν το εύρος της νίκης και τελικά οι φιλοξενούμενοι από μία ανυποψίαστη φάση έφτασαν στην ισοφάριση. Για ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να διαχειριστεί την ανωτερότητά της ειδικά στο πρώτο ημίχρονο…

Oι συνθέσεις: 

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας (85′ Κατσίκας), Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπουλούλης, Βασιλαντωνόπουλος (57′ Δημούτσος), Μπλάζιτς (70′ Άντρονικ), Επστάιν (57′ Τσούκαλος), Καραγκούνης (46′ Παπαργυρίου) , Μπερτόλιο (70′ Ρόμανιτς), Μπαράλες (74′ Μπούτνικ)

Ν.Π.Σ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Μαρσέλο Πέντα, Ρούσσος, Γκαλίτσιος, Μάντζης, Ηλιόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Μηλιώτης, Ουνγιαλίδης, Ενγκουέμ


Αγωνίστηκαν και οι: Μπουργάνης, Ανδρικόπουλος, Μεληκιώτης, Τουλίκας, Παπαδόπουλος, Δερμητζόγλου, Καμπαγιέρο, Καρρίκι, Δόρης, Κορέλας, Γκαρσία Λόπεζ, Μαλακασιώτης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.

Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης

ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή