Scout Report
Λάρισα : Θα συνεχίζει να…καλπάζει;


” Η τελευταία επαρχιακή ομάδα που έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι συνήθως ο τίτλος που συνοδεύει τη Λάρισα, μια ομάδα που έχει περάσει πολλά πάνω και κάτω, αλλά παραμένει ένα ιστορικό σωματείο και σύμβολο για τους Λαρισαίους…Αυτή είναι η επόμενη αντίπαλος της Λαμίας, η Λάρισα… “
ΑΝΕΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ
Η περσινή σεζόν είχε θετικό πρόσημο για την ομάδα του κάμπου, αφού η σωτηρία που ήταν το πρώτο ζητούμενο επιτεύχθηκε με σχετική άνεση. Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος η Λάρισα τερμάτισε στην 11η θέση, με τις εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Άρη και Παναθηναϊκό να δείχνουν ότι είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, και την συγκομιδή των 7 νικών, 9 ισοπαλιών και 10 ηττών να συμπληρώνουν το παζλ.
Στα Play-out η ομάδα του Γρηγορίου έδειξε μια σταθερότητα, τερματίζοντας άνετα στην τρίτη θέση και πετυχαίνοντας μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Βέβαια, για μια ακόμη χρονιά δεν έλειψαν και οι εσωτερικές έριδες, καθώς η παρουσία του αμφιλεγόμενου δικηγόρου Αλέξη Κούγια στην διοίκηση της Λάρισας είναι αρκετή για να πυροδοτήσει εντάσεις.
Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, διαμαρτυρίες, εξώδικα και διαμάχες είναι στην καθημερινότητα της Λάρισας, με τον Αλέξη Κούγια να αρνείται να αποχωρήσει παρά τις παροτρύνσεις των φίλων της ομάδας, παίρνοντας μάλιστα την ομάδα από το AEL FC ARENA, και μετακομίζοντας ξανά στο παλιό γήπεδο της Λάρισας, το ιστορικό Αλκαζάρ.
ΤΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ
Αρκετά κινητική ήταν η Λάρισα στο μεταγραφικό παζάρι, κυρίως στο κομμάτι των αποχωρήσεων, καθώς από την Θεσσαλία αποχώρησαν 16 ποδοσφαιριστές από το ροστερ, με 10 παίκτες να καλούνται να ενισχύσουν την ομάδα του Γρηγορίου.
Από την ομάδα αποχώρησαν οι Κρίστινσον, Στάνκοβιτς, Γκόϊκοβιτς, Μπάστος, Γκόλιας, Μόρας, Μπάλλας, Καρανίκας, Γουάλεϊ, Παπάζογλου, Βινίσιους, Ασούμπρε, ενώ τελείωσε και ο δανεισμός των Μάρκοβιτς, Γουάρντα, Κάτσε και Μασούρα.
Την αντίθετη διαδρομή ακολούθησαν οι Τρούγιτς, Γλυνός, Πλατέλλας, Μπάγιτς, Ντουρμισάϊ, Γιουνές, Νικολιάς, Κωστή, ενώ αίσθηση έκανε η προσθήκη του εν ενεργεία αρχηγού της Εθνικής Φινλανδίας, Τιμ Σπάρβ.
ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΕΜΦΑΝΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Το πρόγραμμα για την φετινή Super League 1 δεν άρχισε ιδανικά για τη Λάρισα, καθώς την πρώτη αγωνιστική γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια “έκλεψε” τον βαθμό από τον Παναθηναϊκό (1-1) στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Ακολούθησαν δυο σερί ήττες από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (1-0), αλλά και η εντός έδρας επικράτηση του Αστέρα στο Αλκαζάρ (1-3), με την εικόνα της ομάδας του Γρηγορίου να απογοητεύει τους ιθύνοντες της Λάρισας, και να τους οδηγεί σε προβληματισμούς.
Μετά τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα, η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο, με την ομάδα να παίρνει τον βαθμό στην έδρα του Βόλου (1-1), και να παίρνει την πρώτη της νίκη πριν λίγες ημέρες στην έδρα του ΠΑΣ με 1-2, δείχνοντας ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.
ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ
Η Λάρισα είναι μια ομάδα την οποία η Λαμία αντιμετωπίζει αρκετά συχνά την τελευταία δεκαετία, με συνολικά 11 παιχνίδια να έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο Super League και Football League. Η ομάδα μας κατέχει την μερίδα του λέοντος στις νίκες, με 5 παιχνίδια να έχουν τελειώσει υπέρ της Λαμίας, την Λάρισα να έχει επικρατήσει σε δύο, και τα υπόλοιπα τέσσερα να έχουν λήξει ισόπαλα.
Την περασμένη περίοδο, η ομάδα μας πέρασε θριαμβευτικά από το AEL FC ARENA με 0-3, ενώ στο ΔΑΚ η αναμέτρηση έληξε χωρίς τέρματα (0-0). Ίδια κατάληξη είχε και ο μοναδικός αγώνας στα Play-out, με τις δυο ομάδες βέβαια να μην μένουν δυσαρεστημένες με το αποτέλεσμα, έχοντας εξασφαλίσει την σωτηρία τους.
Συνολικά στην Λάρισα έχουν αναμετρηθεί 14 φορές, με την ΑΕΛ να μετρά 8 νίκες και την Λαμία να έχει να ηττηθεί από το 2015 επί θεσσαλικού εδάφους…
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Β΄Εθνικής με την ΑΕΛ ως γηπεδούχο:
08/11/1964 ΑΕΛ-Λαμία 1-0 Β’ Εθνική
15/05/1966 ΑΕΛ-Λαμία 2-0 Β’ Εθνική
12/01/1967 ΑΕΛ-Λαμία 1-1 Κύπελλο Ελλάδος
22/04/1968 ΑΕΛ-Λαμία 5-3 Β’ Εθνική
09/03/1969 ΑΕΛ-Λαμία 0-1 Β’ Εθνική
24/01/1971 ΑΕΛ-Λαμία 1-0 Β’ Εθνική
06/06/1976 ΑΕΛ-Λαμία 3-0 Β’ Εθνική
03/04/1977 ΑΕΛ-Λαμία 3-0 Β’ Εθνική
01/06/1978 ΑΕΛ-Λαμία 3-0 Β’ Εθνική (Ελασσόνα)
08/02/2015 ΑΕΛ-Λαμία 0-0 Β’ Εθνική
26/09/2015 ΑΕΛ-Λαμία 3-0 Β’ Εθνική
05/05/2018 ΑΕΛ-Λαμία 1-1 A’ Εθνική
20/10/2018 ΑΕΛ-Λαμία 1-2 A’ Εθνική
11/11/2019 ΑΕΛ-Λαμία 0-3 A’ Εθνική
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Ήρθε στη Λάρισα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της περασμένης χρονιάς, και η πανδημία τον εμπόδισε να δείξει τα χαρίσματά του, και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Γρηγορίου, όμως και μόνο το βιογραφικό του Γκάμπριελ Τόρζε δείχνει ότι είναι το αστέρι της ομάδας. Ο 30χρονος Ρουμάνος διεθνής επιθετικός έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως οι Ουντινέζε, Εσπανιόλ, Γρανάδα, Διναμό Βουκουρεστίου, και έχει δείξει ότι είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με αρκετή εμπειρία, την οποία χρειάζονται ομάδες σαν την Λάρισα. Ο Τόρζε έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ρουμανίας 57 φορές, και έχει πετύχει 12 τέρματα, ενώ στην φετινή Super League 1 έχει προλάβει να δώσει μια ασίστ στην ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι ένας από τους ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του, με ήδη 15 χρόνια εμπειρίας στους πάγκους να συνοδεύουν το βιογραφικό του. Ο 46χρονος τεχνικός διανύει την δεύτερη χρονιά του στον πάγκο της Λάρισας, με την περσινή θετική εικόνα της ομάδας να πείθει τον Αλέξη Κούγια να τον κρατήσει για να συνεχίσει το έργο του. Στην καριέρα του έχει θητεύσει στους πάγκους των Αγίου Δημητρίου, Φωστήρα, Εολικού, Κορίνθου, Εθνικού, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκού, Κέρκυρας, Ατρομήτου και Πανιωνίου, με την ανέλιξή του σε πάγκους ομάδων της μεγάλης κατηγορίας να γίνεται αρκετά γρήγορα.
ΡΟΣΤΕΡ
Τερματοφύλακες
1. Γκέργκελι ΝΑΓΚΙ
19. Βλάντιμιρ ΜΠΑΓΙΤΣ
67. Στέφανος ΣΟΥΚΟΥΛΟΣ
Αμυντικοί
3. Χαρίλαος ΦΟΥΡΚΙΩΤΗΣ
4. Θεοχάρης ΗΛΙΑΔΗΣ
5. Αλέξης ΜΙΧΑΗΛ
7. Στελιάνο ΦΙΛΙΠ
13. Ματέο ΜΟΥΖΕΚ
16. Νίκολα ΖΙΖΙΤΣ
23. Γιώργος ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
24. Ορέστης ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
25. Μανώλης ΜΠΕΡΤΟΣ
44. Νίκος ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
Μέσοι
6. Τιμ ΣΠΑΡΒ
8. Ράντομιρ ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ
17. Δημήτρης ΠΙΝΑΚΑΣ
20. Αλέξανδρος ΧΑΛΑΤΣΗΣ
22. Άνταν ΣΕΣΕΡΟΒΙΤΣ
48. Ιωάννης ΚΩΣΤΗ
66. Αλί ΓΚΑΖΑΛ
88. Αλέξανδρος ΝΙΚΟΛΙΑΣ
Επιθετικοί
9. Φιορίν ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ
10. Γκάμπριλ ΤΟΡΖΕ
11. Βαγγέλης ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ
14. Σπύρος ΓΛΥΝΟΣ
21. Γιώργος ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
27. Δημήτρης ΛΟΥΦΑΚΗΣ
33. Μάρκο ΝΟΥΝΙΤΣ
99. Χάμζα ΓΙΟΥΝΕΣ
Πιθανή 11αδα: Νάγκι, Φιλίπ ,Ηλιάδης, Μιχαήλ, Μπέρτος, Σπαρβ, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς, Πλατέλλας, Πινακάς
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Scout Report
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία


Η ΑΕ Νέας Σελεύκειας προετοιμάζεται για τη δύσκολη αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΣ Λαμία, αναζητώντας την αλλαγή εικόνας και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Με τον Αλέξανδρο Καρύδη στον πάγκο, η ομάδα θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τα δύο άτυχα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές και να δείξει ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο.
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η χρονιά ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, όπου η ΑΕΝΣ έδειξε χαρακτήρα και ποιότητα:
Κύπελλο Ερασιτεχνών – 1η Φάση / Αετός Μεγάλου Αλεξάνδρου – ΑΕΝΣ 0-4
Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΝΣ, που έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της. Το σκορ άνοιξε ο Δημήτρης Τσίτσιος με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Μάντζας διπλασίασε τα τέρματα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Νούσης έκανε το 0-3 πριν την ανάπαυλα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Παππάς με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Μια άνετη πρόκριση που συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση και ψυχολογία.
Κύπελλο Ερασιτεχνών – 2η Φάση / Ολυμπιάδα Καρουσάδων – ΑΕΝΣ 0-2
Στην Κέρκυρα η ΑΕΝΣ συνέχισε την πορεία της στη διοργάνωση με δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση. Η ομάδα του Καρύδη έλεγξε το ματς από νωρίς και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Βασιλάκη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πανταζή. Το τελικό 0-2 πέτυχε ο Παππάς μετά από όμορφη συνεργασία με τον Τσίτσιο. Σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης: έξι παίκτες κάτω των 18 ετών ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα, με τον προπονητή να δείχνει την εμπιστοσύνη του στη νέα γενιά.
Γ’ Εθνική – 1η Αγωνιστική / Άρης Φιλιατών – ΑΕΝΣ 2-0
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΑΕΝΣ παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο έδειξε άγχος και δεν απείλησε ιδιαίτερα, δεχόμενη το 1-0 στο 45’ με γκολ του Μπίκα. Στην επανάληψη προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά ο Άρης Φιλιατών ήταν ανώτερος και στο 75’ με τον νεαρό Μηντή «κλείδωσε» το τελικό 2-0. Ένα αποτέλεσμα που άφησε γλυκόπικρη γεύση, αφού η προσπάθεια δεν συνοδεύτηκε από βαθμό.
Γ’ Εθνική – 2η Αγωνιστική / ΑΕΝΣ – ΑΕ Λευκίμμης 1-2
Στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας η ΑΕΝΣ έδειξε αποφασιστικότητα και προηγήθηκε με κεφαλιά του Βασιλάκη στο 21ο λεπτό. Ωστόσο, στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και ισοφάρισαν στο 61’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πανταζή. Το πιο οδυνηρό σημείο ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 1-2, στερώντας από την ομάδα του Καρύδη έναν πολύτιμο βαθμό.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Αλέξανδρος Καρύδης βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕ Νέας Σελεύκειας από το 2021 και έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία της ομάδας. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: την εμπειρία ορισμένων κομβικών παικτών και την προώθηση νεαρών ταλέντων από την τοπική κοινωνία.
Η φιλοσοφία του είναι ξεκάθαρη: δουλειά, πειθαρχία και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Δεν είναι τυχαίο ότι σε παιχνίδι Κυπέλλου φέτος χρησιμοποίησε έξι ποδοσφαιριστές κάτω των 18 στην αρχική ενδεκάδα, ενώ συνολικά έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα περισσότεροι. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι βλέπει το μέλλον της ΑΕΝΣ να χτίζεται «εκ των έσω», με παίκτες που αγαπούν τη φανέλα και έχουν κίνητρο να εξελιχθούν.
Παράλληλα, είναι ένας τεχνικός που προσαρμόζει την τακτική του ανάλογα με τον αντίπαλο: άλλοτε επιλέγει πιο επιθετική διάταξη με τρεις μπροστά, άλλοτε πιο σφιχτή άμυνα για να κλείσει χώρους απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ομοιογένεια και αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα, η οποία πλέον δείχνει χαρακτήρα ακόμα και στα δύσκολα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ
Την Κυριακή η ΑΕΝΣ αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Λαμία, σε μία αναμέτρηση που αποτελεί πρόκληση αλλά και ευκαιρία αντίδρασης.
Η πιθανή ενδεκάδα με βάση τα τελευταία παιχνίδια διαμορφώνεται ως εξής: Παππάς, Τσίτσιος, Προκοπίου, Νούσης, Κατσέλης, Κύργιος, Πετρίδης, Δημητρίου, Βασιλάκης, Κουρνιώτης, Θέμελης
Ο Καρύδης αναμένεται να παρατάξει ένα σχήμα που θα συνδυάζει σφιχτή αμυντική διάταξη και ταχύτητα στην επίθεση, γνωρίζοντας ότι η Λαμία διαθέτει ποιότητα και εμπειρία.
Η ΑΕ Νέας Σελεύκειας μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα, όμως έχει δείξει ήδη ότι διαθέτει ταλέντο, δυναμική και το μέταλλο για να παλέψει. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Λαμία θα αποτελέσει μέτρο σύγκρισης αλλά και ευκαιρία για την πρώτη μεγάλη υπέρβαση της χρονιάς.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία