Ακολουθήστε μας

ΠΑΣ Λαμία

Σαν Σήμερα 12/11: Κύπελλο Ελλάδας, Κύπελλο Ερασιτεχνών και Α΄ Φθιώτιδας (pics)

Μπορεί να γυρίσαμε το χρόνο πιο πίσω όμως βρήκαμε, τα πεπραγμένα της Λαμίας την 12η Νοεμβρίου. Από την ήττα κυπέλλου από τον Πανσερραϊκό, στην 5αρα επί της Δίβρης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών με σκορερ τον γνωστό μας Νίκο Τσούκαλο και την ισοπαλία με το Μαρτίνο τη χρονιά της….επανεκκίνησής της!

Γυρίσαμε πίσω στο 2008. Για να ακολουθήσει η σεζόν 2010-11 που η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α΄Φθιώτιδας, αλλά και η επόμενη, που η Λαμία ξεκίνησε την…αντεπίθεσή της… Όλα αυτά σαν σήμερα, 12 Νοεμβρίου… Ας τα δούμε αναλυτικά!

12/11/2008 Λαμία – Πανσερραϊκός 1-2 και….γλυκός αποκλεισμός από το Κύπελλο


Η Λαμία τη σεζόν 2008-09 αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει σε νοκ-άουτ αγώνα τον Πανσερραϊκό, ομάδα που εκείνη τη χρονιά αγωνιζόταν στην Super League.

Oι κυανόλευκοι με τεχνικό τον Νίκο Τσάμη, παρατάχθηκαν με τους Σουμουλίδη, Στουρνάρα, Ακπαρίδη, Βιτζέκα, Μαϊστρέλλη, Φαρμάκη, Νικολόπουλο, Λουμπαρδέα, Κυριακίδη, Παπουλή και Λαμπρογεώργο.

Σε όλο το 1ο ημίχρονο η Λαμία είχε την απόλυτη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει με το γκολ να μην έρχεται και τον Πανσερραϊκό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Στην επανάληψη η Λαμία σκόραρε στο 48′ με τον Στουρνάρα όμως το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος της κυανόλευκης άμυνας άνοιξαν το σκορ με τον Μπαντέα. Η Λαμία έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε με τον Φώτη Παπουλή με ατομική ενέργεια να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.  Βέβαια μερικά λεπτά πριν ο διαιτητής Πολατιάν είχε πει όχι σε ανατροπή του Παπουλή από τον Πιπίνη στην περιοχή.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση στην επόμενη φάση με γκολ- πέναλτι του Γεωργιάδη για χέρι του Μαϊστρέλλη με τους κυανόλευκους να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία.

 

12/11/2010 Πεντάρα στη Δίβρη για το Κύπελλο Ερασιτεχνών με Τσούκαλο σκόρερ!


Πάμε στη σεζόν 2010-11 εκεί όπου η Λαμία αγωνιζόταν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και γνώρισε τον υποβιβασμό στην Α΄Φθιώτιδας στο τέλος της σεζόν. Πριν όμως φτάσουμε εκεί και συγκεκριμένα στις 12/11 είχε υποδεχθεί την ομάδα της Δίβρης που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία του Νομού επικρατώντας με το ευρύ 5-0.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Σ. “Λαμία” είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει όμως το κατάφερε μόλις μια φορά. Ο Κατσικάρης στο 16΄έκανε μια σέντρα από δεξιά κι ο Καλαμπόκας με κοντινή προβολή πραγματοποίησε το 1-0. Στο 39΄ο Ζιάκας με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπούρα.

Στο 2ο ημίχρονο ο Α.Σ. “Λαμία” παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, ζήτησε το γκολ και το κατάφερε 4 φορές ενώ είχε και 3 δοκάρια. Στο 49΄ο Λέντας με μακρινό βολέ βρήκε τον Ζιάκα που έδωσε ασίστ στον Τσούκαλο κι ο επιθετικός της Λαμίας με διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-0. Στο 51΄ήταν η σειρά του Τσούκαλου να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι με εκτέλεση φάουλ. Στο 70΄ο Καλαμπόκας με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό Τσούκαλος, Κάππος και Ζιάκας συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα για το 3-0. Στο 74΄ο Κουτρομάνος με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι για 4η φορά για την Λαμία! Στο 76΄ο Κάππος με όμορφη ατομική προσπάθεια απέφυγε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ πέτυχε το 4-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 82΄με τον Τσούκαλο να σκοράρει με κοντινό πλασέ μετά από την ασίστ του Καραντάθα.

Οι συνθέσεις εκείνης της αναμέτρησης:

Α.Σ. Λαμία: Λέντας, Κατσικάρης (64΄καραντάθας) , Καλαμπόκας, Μαδούρας, Πάνος (46΄Κουτρομάνος), Κάππος, Λαϊνας, Λέσσης, Γ. Ζιάκας, Τσούκαλος, Χριστόπουλος (50΄Μαντές).

Α.Ε. Δίβρης: Μπούρας, Γιαννέκος, Γ. Καταραχιάς (53΄Δ. Ζουμπόπουλος), Σιδηροκάλτσης (46΄Ν. Γουργιώτης), Ευαγ. Γουργιώτης, Δρούγας, Μυλωνάς, Χρ. Ζουμπόπουλος, Τσαντήλας (58΄Ανδρ. Καταραχιάς) , Λιάκος, Παν. Ζουμπόπουλος.

 

12/11/2011 “Γεμάτη” ισοπαλία 2-2 με τον Οπούντιο Μαρτίνου


Και φτάνουμε στη σεζόν 2011-12. Τη σεζόν όπου η Λαμία επέστρεψε στο τοπικό αλλά δεν έμελλε να μείνει για πολύ αφού από τότε ουσιαστικά ξεκίνησε η….αντεπίθεσή της για να φτάσει σήμερα στο σημείο που βρίσκεται.

Στις 12 Νοεμβρίου λοιπόν εκείνης της σεζόν η Λαμία θα υποδεχθεί στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής την ομάδα του Μαρτίνου και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέτρεψε το σε βάρος της αποτέλεσμα κι όταν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ισοφαρίστηκε ζήτησε την νίκη χάνοντας εκπληκτικές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι κυανόλευκοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να την μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 72΄ο Κλωτσοτήρας έβαλε τον Οπούντιο μπροστά στο σκορ με κοντινή προβολή. Στο 79΄ο Μπέσσας ανατράπηκε στην περιοχή απ΄τον Βλάχο κι ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Προβατάς ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1.

Στο 82΄ο Ανυφαντής έκανε εξαιρετικό κοντρόλ μέσα στην περιοχή και με δυνατό γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σανδάλη για το 2-1. Στο 87΄οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα κι ο Κλωτσοτήρας με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Η Λαμία στο χρονικό διάστημα μέχρι την λήξη του αγώνα είχε 3 ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Στο 88΄ο Βέλλιος με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 90΄μετά από κόρνερ ο Μπέσσας με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Σανδάλη και στο 91΄ο Προβατάς βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Σανδάλη όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το 2-2 ήταν το τελικό σκορ με την Λαμία να παραμένει αήττητη…

Οι συνθέσεις εκείνης της αναμέτρησης:

A.Σ. ΛΑΜΙΑ: Καρανάσιος, Λαϊνας, Λουπεϊδης (65΄Καταραχιάς), Προβατάς, Τσαμαδιάς (αρχηγός), Πάνος (72΄Χριστοδούλου), Βέλλιος, Κουτρομάνος, Σελιστάϊ (58΄Μπέσσας), Στεργίου, Ανυφαντής.

Οπούντιος Μαρτίνου: Σανδάλης, Κωτσαλάς, Σγούρδας (46΄Πούλος – 90΄Μαστορης), Κοντελές, Αναγνώστου, Βασιλάκης, Νικολόπουλος, Βλάχος, Καραδήμος (84΄Δάρας), Κλωτσοτήρας, Καραλης.

 


Με πληροφορίες από το lamiafc.blogspot.com

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Γ' Εθνική

Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»

Μια ειλικρινή και γεμάτη συναίσθημα τοποθέτηση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Βαγγέλης Στουρνάρας, μετά τη νίκη της ομάδας του στα Τρίκαλα, σε μια αναμέτρηση όπου –όπως ο ίδιος τόνισε– «υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και όχι μόνο το γόητρο». Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη συνολική πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν, κάνοντας παράλληλα και μια σημαντική αναφορά στον πραγματικό στόχο της διοίκησης από την αρχή της χρονιάς.

«Δεν ήταν μόνο το γόητρο – είχαμε πολύ καλό τακτικό πλάνο»

Ο Στουρνάρας αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία του παιχνιδιού και στο πώς κύλησε:

«Τα Τρίκαλα βγήκαν πολύ επιθετικά, είναι γρήγορη ομάδα και ειδικά στα μεσοδιαστήματα κινούνταν πολύ καλά. Είχαμε όμως πάρα πολύ καλό τακτικό πλάνο. Κάναμε καλές πιέσεις στον μπλοκ του κέντρου, βρήκαμε μπάλες, βρήκαμε ευκαιρίες και μία από αυτές ήταν από μια στατική φάση – το γκολ».

Όπως σημείωσε, παρά την πίεση των Τρικάλων στο δεύτερο ημίχρονο, «ενώ μας πίεσε δεν είχε τελικές, δεν θυμάμαι να έχω καταγράψει κάποια». Παράλληλα τόνισε ότι η ομάδα διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και δημιούργησε ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης φάσης με τον Βρέτα «που θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς».


«Η διοίκηση δεν είχε στόχο την άνοδο – εμείς απλώς παίζαμε παιχνίδι με παιχνίδι»

Το πιο χαρακτηριστικό και ουσιαστικό κομμάτι των δηλώσεών του αφορά τον στόχο της ομάδας για φέτος. Σε μια απολύτως ξεκάθαρη τοποθέτηση, ο Στουρνάρας είπε:

«Σίγουρα στον αρχικό σχεδιασμό, όπως έχω πει όλη τη χρονιά, η διοίκηση και οι άνθρωποι δεν είχαν στόχο η ομάδα να βγει. Δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθήσαμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά δίνοντας το 100%»

Υπενθύμισε ότι ανέλαβε τον Ιανουάριο, σε μια δύσκολη στιγμή:

«Όταν ήρθα τον Ιανουάριο η ομάδα ήταν σε κακή στιγμή, προερχόμενη από ένα σκορ 0-3 στο Κύπελλο»

Αναφέρθηκε και στο σερί που ακολούθησε:

«Τον Ιανουάριο δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά μετά είχαμε ένα μεγάλο σερί, 12/12 παιχνίδια. Ό,τι ισοπαλίες φέρναμε τις πανηγύρισε ο αντίπαλος. Τα παιδιά είμαστε όλοι μια γροθιά. Έχουμε δώσει το εκατό τα εκατό σε κάθε προσπάθεια, ό,τι μπορούσαμε. Ίσως η τύχη, ίσως οι στιγμές να ήθελαν να είμαστε μέχρι εδώ. Δώσαμε ό,τι είχαμε και ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίξανε».

Ο προπονητής έδειξε απόλυτο σεβασμό προς την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελασσόνα. Από τη στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα, πρέπει να μπούμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, να το χαρεί και να συνεχίσει στα play-off της τρίτης φάσης. Εύχομαι και στον ΑΟΤ καλή επτυχία και στον συνάδελφο Νίκο Μπαδήμα. Μακάρι πραγματικά να πάρει και το κύπελλο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φίλους και γνωστούς του στην ομάδα, στέλνοντας ευχές για «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».


«Η διοίκηση μπήκε μπροστά – την ευχαριστώ»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη διοίκηση του συλλόγου:

«Θέλω να σταθώ στη διοίκηση του κυρίου Νίκλα. Μπήκε μπροστά και την ομάδα αυτή την έχει αναστήσει. Με ένα σταθερό πλάνο και σύστημα με staff από τη Λαμία, και 29 ποδοσφαιριστές, με παιδιά που έχουν δημιουργηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».


Το σχόλιο για το επίπεδο του πρωταθλήματος

Αναφερόμενος στην ποιότητα της κατηγορίας, σχολίασε:

«Φτάσαμε να κριθούν τα πάντα στην τελευταία αγωνιστική. Μην κοιτάτε τα μπάτζετ – τα Τρίκαλα είχαν υψηλό λόγω εξαγγελίας το καλοκαίρι και νομίζαμε ότι θα είναι φαβορί. Αλλά υπάρχουν ομάδες με μέταλλο, όπως η Ελασσόνα, με παιδιά από την τοπική κοινωνία και χρόνια μαζί. Τα παιχνίδια ήταν τόσο σκληρά και δυνατά ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει μια ομάδα». 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή