Το πρωί της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε τη Superleague Interwetten ότι πλέον αυξάνεται το όριο των θετικών παικτών σε κορωνοϊό που οδηγούν στην αναβολή ενός αγώνα.
Πρωτάθλημα
Επίσημο: Στα πέντε κρούσματα αναβολή αγώνα στη Superleague


Μέχρι πρότινος χρειάζονταν τρία θετικά δείγματα στο τελευταίο τεστ μίας ομάδας για να αναβληθεί ένα παιχνίδι. Ωστόσο με τη μία αναβολή να διαδέχεται την άλλη, ήταν δεδομένο πως το πρωτάθλημα θα τιναζόταν στον αέρα υπό αυτές τις συνθήκες.
Σημειώνεται εξάλλου πως το πρωτόκολλο που τηρούνταν στην Ελλάδα ήταν το αυστηρότερο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Αυτό οδήγησε τη Λίγκα στην απόφαση να ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να αυξηθεί το σχετικό όριο και σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ότι πλέον αναβολή θα έχουμε στα πέντε θετικά κρούσματα. Εδώ να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα. Η διοργανώτρια βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ένωση ευρωπαϊκών λιγκών, με αποτέλεσμα να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές στα πρωτόκολλα κάθε πρωταθλήματος. Τα στοιχεία λοιπόν που φτάνουν στα χέρια της, στέλνονται στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι τα σταθμίζουν και τα αξιολογούν, για να ακολουθήσουν οι αποφάσεις από την υγειονομική επιτροπή και τη ΓΓΑ. Η Superleague από την πλευρά της δεν ζήτησε συγκεκριμένο αριθμό στην αύξηση, παρά μόνο να υπάρξει τροποποίηση, τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα.
Πάνω σε αυτό πάντως αξίζει να γίνουν και κάποιες επισημάνσεις. Από τη μία πλευρά το γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα της διοργανώτριας, δείχνει ότι οι υγειονομικές αρχές αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την τρέχουσα κατάσταση ο Συνεταιρισμός.
Ειδάλλως, με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε τέτοια έξαρση, δεν θα αποφάσιζε ποτέ κάτι τέτοιο. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή η Superleague υλοποίησε με υπευθυνότητα όλα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Νέα από Ελλάδα
MVP της σεζόν ο Βλαχομήτρος στον ΠΑΣ Λαμία!


Με ποσοστό 38,10%, ο Ανέστης Βλαχομήτρος αναδείχθηκε Stoiximan Player Of The Club για τη Λαμία, μέσα από την ψηφοφορία των φιλάθλων της Super League.
Ο επιθετικός της Λαμίας ξεχώρισε για τη συνολική του παρουσία τη φετινή σεζόν, αφήνοντας στη 2η θέση τον Νίκο Γκοτζαμανίδη (27,78%) και στην 3η τον Ζοάο Φουρτάδο (11,03%).
Αξιοσημείωτη και η παρουσία των Γιώργου Δοϊρανλή και Βασίλη Σουρλή στην πρώτη πεντάδα. Η λίστα συμπληρώνεται με τους Αθανασακόπουλο, Σόρια, Ρινγκ, Κόστιτς και Τσιμπόλα, που μπήκαν στην κορυφαία δεκάδα του συλλόγου για τη σεζόν.
Αναλυτικά:
1/ Α. Βλαχομήτρος 38,10%
2/ Ν. Γκοτζαμανίδης 27,78%
3/ Γ. Φουρτάδο 11,03%
4/ Γ. Δοϊρανλής 8,02%
5/ Β. Σουρλής 2,94%
6/ Α. Αθανασακόπουλος 2,70%
7/ Κ. Σόρια 2,62%
8/ Σ. Ρινγκ 2,54%
9/ Ι. Κόστιτς 2,37%
10/ Α. Τσιμπόλα 1,90%
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Πλήγμα για το γυναικείο ΠΑΣ Λαμία: Ρήξη χιαστών για τη Βάσω Οικονόμου
-




“…Περάσανε τα χρόνια και παρά τις αλλαγές είσαι ακόμα εκείνο το παιδί που αντέχει…”
-




Η επανασπορά της ντροπής και το στημένο περιβάλλον της Αγιάς
-




Pics & Vids | 12ος παίκτης από την αρχή ως το φινάλε!
-




Γυναικεία ομάδα: Εκτός έδρας νίκη για τις κυανόλευκες
-




Pics | Σε εξαιρετική κατάσταση του γηπέδου του Σταυρού
-




«Η Λαμία οφείλει να πρωταγωνιστεί και επιβάλλεται να τη σεβαστούν»
-




Σε οικογενειακό κλίμα το δείπνο του ΠΑΣ Λαμία – Παρών ο Δήμαρχος Λαμιέων
-




Vid | Παπαινικολάου: “Κάθε παιχνίδι είναι μάχη – Πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώνουμε τις κλειστές άμυνες”
-




Νίκη και ξανά κορυφή με πρωταγωνιστή τον Φράγκο / ΠΑΣ Λαμία – Αναγέννηση Άρτας 2-0
-




Ανθούπολη: Νίκη – πρόκριση στο Κύπελλο πριν τον ΠΑΣ Λαμία
-




Vid | Αλλοίωση αποτελέσματος με σφραγίδα Πέτσα
-




Εντός έδρας στραβοπάτημα / ΠΑΣ Λαμία – Αναγέννηση Σχηματαρίου 0-0
-




Πένθος στη Λαμία: Απεβίωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Καρανικόλας
-




Συνάντηση με άρωμα παλιάς Λαμίας στο παιχνίδι της Αγιάς
-




Στον “αέρα” η έδρα του Ανθούπολη – ΠΑΣ Λαμία!
-




Vid | Λ. Παπανικολάου: “Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος”
-




Την καταδίκασαν στη πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα / Ανθούπολη – ΠΑΣ Λαμία 1-0
-




Ο Τασιόπουλος στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία / Μπήκε και 4ος διαιτητής
-




Με το βλέμμα στην κορυφή: Η Λαμία υποδέχεται την Αναγέννηση Σχηματαρίου















