Ακολουθήστε μας
 

Νέα

ΠΑΣ Λαμία: Η εκκίνηση του β’ γύρου κρίνει τις ελπίδες παραμονής (pics)

Μία εβδομάδας μας χωρίζει από την έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος με την Λαμία να πρέπει να ανέβει ένα βουνό προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για παραμονή στην κατηγορία.

Η Λαμία έχει κάνει την χειρότερη εκκίνηση της σε επίπεδο δεκαετίας, έχει αλλάξει τρεις προπονητές, έχει χτυπηθεί από τον κορωνοϊό ωστόσο ακόμη είναι ζωντανή και οφείλει να παλέψει για να διεκδικήσει την παραμονή της στην Super League για τέταρτη φορά!

Και μπορεί οι κυανόλευκοι να απέχουν εδώ και μία εβδομάδα από τις προπονήσεις ωστόσο ο χρόνος πιέζει, η 4η Ιανουαρίου πλησιάζει και μένει να δούμε πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπει και πάλι στο γήπεδο προκειμένου να ξεκινήσει την….αντεπίθεσή της!

Το πρόγραμμά της είναι βεβαρημένο τον Γενάρη με πολλά και δύσκολα παιχνίδια, συνυπολογίζοντας και τα 3 εξ’ αναβολής με ΑΕΛ, Ατρόμητο και Απόλλων Σμύρνης, με το τελευταίο να είναι το μοναδικό που έχει οριστεί.

 

Τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα, τα δύο με ομάδες πρώτης ταχύτητας


Ο δεύτερος γύρος αρχίζει αρκετά απαιτητικός για όλες τις ομάδες της Super League Interwetten. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως από την επόμενη Κυριακή, οι ομάδες σε διάστημα μίας εβδομάδας θα κληθούν να δώσουν τρία παιχνίδια.

Έτσι και η Λαμία θα αγωνιστεί την Δευτέρα 4/1, την Πέμπτη 7/1 και την Δευτέρα 11/1!  Τρία παιχνίδια με ελάχιστη ξεκούραση και αρκετά δύσκολους αντιπάλους. Θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί επιτέλους την έδρα της;

Αρχίζει την χρονιά με τον δεύτερο της βαθμολογίας Άρη , ένα παιχνίδι αρκετά απαιτητικό με τον Μιχάλη Γρηγορίου να κλείνετε να…κολυμπήσει κατευθείαν στα βαθιά. Ερωτηματικό το ποιους και πόσους ποδοσφαιριστές θα έχει στην διάθεσή του ο έμπειρος προπονητής απέναντι στον Άρη του Άκη Μάντζιου ο οποίος πραγματοποιεί πορεία…πρωταθλητισμού. Στη συνέχεια θα βρεθεί στη Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον 8ο της βαθμολογίας ΟΦΗ, ο οποίος μπορεί να έδειξε ένα νωθρό πρόσωπο στην αρχή του  πρώτου γύρου, αλλά παραμένει μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα ειδικά στην έδρα της.

Η κουραστική πρώτη εβδομάδα του 2021, ολοκληρώνεται για τους ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Γρηγορίου με ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Η 4η της βαθμολογίας ΑΕΚ θα έρθει στην Λαμία με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της και στόχο ένα restart που θα της εξασφαλίσει την είσοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Η τριάδα εξόδων και ο double Απόλλων Σμύρνης στην hot 5αδα των 2 εβδομάδων!


 

“Μετά από αυτά τα τρία βατά παιχνίδια, ακολουθεί μια τριάδα…φωτιά εκτός έδρας αναμετρήσεων για την Λαμία. Και λέμε φωτιά γιατί αυτά τα τρία παιχνίδια θα κρίνουν εν πολλοίς και το αν θα μπορεί να ελπίζει ή όχι στην παραμονή της στην κατηγορία. Τρία παιχνίδια με αντιπάλους στα μέτρα της όπου οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το maximum των βαθμών.”

Στις 17/1 η Λαμία ταξιδεύει στον γειτονικό Βόλο έχοντας ως στόχο τη νίκη και μόνο αυτή, μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα στις 20/1 θα παίξει τον εξ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστικής με τον Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη για να ολοκληρώσει την τριάδα των ταξιδιών την Κυριακή 24/1 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Tα βάσανα για τους κυανόλευκους δεν τελειώνουν εκεί. Και αυτό γιατί ακολουθεί ακόμη μία εβδομάδα στην οποία θα δώσουν δύο παιχνίδια. Το σύνολο δηλαδή, 5 παιχνίδια σε διάστημα 2 εβδομάδων!

Στις 27 θα τεθούν για δεύτερη φορά σε διάστημα 7 ημερών αντιμέτωποι με τον Απόλλων Σμύρνης, αυτή τη φορά στη Λαμία για να κλείσουν αυτόν τον….γολγοθά με τον Παναθηναϊκό στις 30 Ιανουαρίου πιθανότατα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε και το Κύπελλο αφού αναμένεται να γίνει γνωστός και ο αντίπαλος της ομάδας στην πρώτη φάση του θεσμού, με μοναδική διαθέσιμη ημερομηνία να είναι αυτή της 14ης Ιανουαρίου, ή της 20ης Ιανουαρίου (άλλωστε το εξ αναβολής με τον Απόλλων Σμύρνης, είχε οριστεί με αστερίσκο)

 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις κρίνουν και το ροστερ…


Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις είπαμε, για την προσπάθεια παραμονής είπαμε, ας πούμε τώρα και για τις μεταγραφές. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε σαφές σε όλους τους τόνους πως η ομάδα θα ενισχυθεί τουλάχιστον με 5 ποδοσφαιριστές. Έχοντας αποκτήσει τους Ταϊρόν, Βλάχο και Τζανδάρη, η ομάδα θα προσπαθήσει να ενισχυθεί σημαντικά σε θέσεις που πονάει προκειμένου να φτάσει στον πολυπόθητο στόχο της παραμονής.

Και μπορεί μέχρι πρότινος να μιλούσαμε με σιγουριά και για αποχωρήσεις πέραν των μεταγραφών ωστόσο ο αγωνιστικός ανήφορος που έχει να ανέβει η Λαμία απαιτεί εκτεταμένο ροτέισον και λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Ίσως αυτό να σημάνει και δεύτερες σκέψεις σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν κοντά στην πόρτα της εξόδου. Εξάλλου όπως δια στόματος Γρηγορίου είχε γίνει σαφές πως όλοι κρίνονται. Και ακόμη δεν είχε το χρόνο να δει και να κρίνει. Πάντα βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.

 

Με ορίζοντα τα play out


Μπορεί βέβαια ο Γενάρης να είναι καυτός για την Λαμία, μπορεί η μεταγραφική περίοδος να είναι ευκαιρία για να συμμαζέψει η ομάδα τα όποια κενά ωστόσο όλα αυτά έχουν έναν χρονικό ορίζοντα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα play out.

Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος της Λαμίας αυτή τη στιγμή. Να καταφέρει να πάει στην διαδικασία των play out με το μικρότερο δυνατό χάντικαπ από τους αντιπάλους της και αν είναι δυνατόν να τους ξεπεράσει με το μέγιστο δυνατό, προκειμένου ανάλογα με την θέση στην οποία θα τερματίσει στην κανονική διάρκεια, να καταστρώσει το πλάνο της για τα παιχνίδια που θα κρίνουν ουσιαστικά την παραμονή της.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεταγραφές

Μεταγραφικά: Ο Νούνιες, το συμβόλαιο και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό | aud

cristopher nunez

Η σεζόν ολοκληρώνεται, ο ΠΑΣ Λαμία καταστρώνει ήδη τα πλάνα της επόμενης σεζόν από την οποία εκτός από προσθήκες θα υπάρχουν αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις.

Πολλές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που το συμβόλαιό τους λήγει τον επόμενο μήνα, άλλοι από τους οποίους θα ανανεώσουν και άλλοι θα αναζητήσουν αλλού την ποδοσφαιρική τους συνέχεια.

Υπάρχουν βέβαια κάποια συμβόλαια τα οποία έχουν ισχύ και για την επόμενη σεζόν, όπως για παράδειγμα αυτό του Κρίστοφερ Νούνιες, το οποίο ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι θα εξαντληθεί.

Ο Κοσταρικανός είναι γνωστό ότι…ψάχνεται για μεταγραφή, ακόμη ακόμη και από το περσινό καλοκαίρι και την αίσθηση αυτή έρχεται να ενισχύσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας ww.everardoherrera.com

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο δημοσίευμα, “ο Κοσταρικανός έχει δύο ακόμη παιχνίδια (σ.σ πλέον ένα αφού διεξήχθη το ΠΑΣ Λαμία – Άρης) και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από τον σύλλογο ενόψει της επόμενης σεζόν.”

Μάλιστα φωτιά στα μεταγραφικά έρχεται να βάλέι ο πατέρας του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Λαμία ο οποίος μιλώντας για το μέλλον του τόνισε πως: “Ο Κρίστοφερ έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Λαμία, θα περιμένουμε τι θα γίνει. Ο εκπρόσωπος, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος, είναι πολύ αισιόδοξος και του είπε ότι έχει πολλές επιλογές”

 

Το ρεπορτάζ της εκπομπής Διπλό Μαρκάρισμα 16/5


Στη χθεσινή εκπομπή Διπλό Μαρκάρισμα του Lamia Polis 87,7 οι Λάμπρος Αρναούτογλου και Νίκος Μώκος άνοιξαν το κεφάλαιο Νούνιες και τις πιθανότητες παραμονής του Κοσταρικανού μέσου στον ΠΑΣ Λαμία και τη νέα σεζόν οι οποίες τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζουν μοιρασμένες.

Ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2025, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το υπόλοιπο team και την διοίκηση, δεν έχει απασχολήσει ποτέ αρνητικά την ομάδα έχοντας άψογη συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, ωστόσο πρόθεσή του φαίνεται πως είναι να αποχωρήσει για κάποιο πρωτάθλημα χώρας που βρίσκεται πιο κοντά στη πατρίδα του.

Βέβαια για να συμβεί αυτό, απαιτείται πολύς δρόμος. Πρέπει να έρθει αρχικά πρόταση που θα ικανοποιεί τον ίδιο αφενός, αφετέρου την ομάδα και φυσικά να “φιξαριστεί” και το αντίτιμο που θα λάβει ο ΠΑΣ Λαμία ως αποζημίωση για το πρόωρο διαζύγιο!

Όλα αυτά θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά το προσεχές διάστημα, αναμένοντας και τις κλήσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της Κόστα Ρίκα για τα προκριματικά του Μουντιάλ (πρώτα παιχνίδια 7/6 και 10/6), με τον Νούνιες σε περίπτωση που αποχωρήσει τελικά να αφήνει ένα μεγάλο κενό στο κυανόλευκο ρόστερ!

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

Δημοφιλή