Νέα από Ελλάδα
Επίσημα στα Χανιά ο Βασιλόγιαννης


Επίσημα από το απόγευμα της Τρίτης αποτελεί παίκτη των Χανίων ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης.
Ο πρώην επιθετικός της Λαμίας επιστρέφει στα Χανιά για να την βοηθήσει στην προσπάθεια για άνοδο στη Super League 1.
Η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ Χανιά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Βασιλόγιαννη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1992 και σε νεαρή ηλικία βρέθηκε από την Αχαΐα (Α.Ο. Δύμης) στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, όπου και έγινε επαγγελματίας το 2007 κάνοντας ντεμπούτο σε αγώνα Super Cup απέναντι στην ΑΕΛ.
Τον Ιανουάριο του 2011 παραχωρήθηκε στον Εθνικό, έχοντας γεμάτη παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ακολούθησαν η Κύπρος και ο Απόλλων Λεμεσού και η Γλυφάδα στη Γ’ Εθνική. Στη συνέχεια κατέγραψε τις πρώτες του παρουσίες σε επίπεδο Super League με τη φανέλα της Κέρκυρας για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του πορεία στα Χανιά το καλοκαίρι του 2013, για λογαριασμό του AOX. Hταν εκ των πρωταγωνιστών της εξαιρετικής πορείας της ομάδας που “φλέρταρε” με την άνοδο στη Super League καταγράφοντας 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με ένα γκολ, 4 ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Παράλληλα έπαιξε και στα δύο παιχνίδια του Kυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Επόμενοι σταθμοί του ήταν η Λαμία στη Football League και ακολούθως ο Ερμής Αραδίππου στην Α’ Κύπρου, όπου έκανε γεμάτη σεζόν με 35 επίσημες συμμετοχές, 5 γκολ, 2 ασίστ και 4 κερδισμένα πέναλτι.
Η δεύτερη θητεία του στη Λαμία ήταν εντυπωσιακή, αφού πρωταγωνίστησε στην ιστορική άνοδο της ομάδας στη Super League, με 12 γκολ και 10 ασίστ στο πρωτάθλημα σε 31 παιχνίδια. Την επόμενη διετία βρέθηκε στην Τουρκία για λογαριασμό της Ουμρανίγεσπορ (B’ Τουρκίας) με την οποία κατέγραψε 73 επίσημες συμμετοχές, 9 γκολ και 8 ασίστ.
Η τρίτη θητεία του στη Λαμία άρχισε την περασμένη σεζόν στη Super League και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με απολογισμό 40 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ.
Εχει “χριστεί” διεθνής με την Εθνική Ελπίδων μετρώντας 6 συμμετοχές και 1 γκολ.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
Επειτα από την υπογραφή του συμβολαίου του, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι ξανά εδώ στα Χανιά, είναι γνώριμο το περιβάλλον για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ανήκω πλέον σε αυτή την οικογένεια και γνωρίζω ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Ο πρόεδρος και η διοίκηση κάνουν μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε το ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργεί ομαλά, συν τοις άλλοις υπάρχει μεγάλη εμπειρία από τον προπονητή τον κ. Βοσνιάδη αλλά και τον κ. Μυροφορίδη για να είμαστε οι παίκτες όσο καλύτερα μπορούμε προετοιμασμένοι για τον κάθε αγώνα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εκτός από αυτό υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο από ποδοσφαιριστές που είναι το πολύ σημαντικό κομμάτι. Εύχομαι υγεία και να υπάρχει και τύχη μέσα στην ομάδα ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Νέα από Ελλάδα
Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!


Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΣ Λαμία προχώρησε σε μια κίνηση με ισχυρό συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο: την επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ. Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, την άνοδο στη Super League, ανέλαβε αυτή τη φορά διαφορετικό ρόλο. Δεν φόρεσε την προπονητική φόρμα, αλλά επέστρεψε ως “τεχνικός διευθυντής” (τουλάχιστον έτσι παρουσιάστηκε) αναλαμβάνοντας να καθοδηγήσει στρατηγικά τη νέα προσπάθεια της ομάδας.
Παρά τις προσδοκίες και την πίστη σε μια «συνταγή» που είχε πετύχει στο παρελθόν, το εγχείρημα κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Η Λαμία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, και η επιλογή του Τεννέ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή αποδείχθηκε άτολμη και ανεπαρκής μπροστά στις απαιτήσεις της σεζόν. Με τον ίδιο, που μέχρι πρότινος είχε συνυφαστεί με την άνοδο και τις πρώτες στιγμές στην ιστορία της Λαμίας στην 1η κατηγορία της χώρας, πλέον στη συνείδηση του κόσμου να συνδέετε αναπόφευκτα και με τον υποβιβασμό!
Η αποχώρηση του Τεννέ από τη Λαμία έγινε με τρόπο που επιβεβαιώνει την αποτυχία: χωρίς φανφάρες, χωρίς αποχαιρετισμούς. Αθόρυβα και… «νύχτα», όπως λέει ο λαός. Λίγο αργότερα, ο ίδιος εγκατέλειψε αυτή τη προοπτική και επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια, φορώντας και πάλι τη στολή του προπονητή για λογαριασμό του Ηρακλή.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη λειτουργεί ως σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος που ξεκίνησε με αισιοδοξία, αλλά τελείωσε με απογοήτευση. Η Λαμία αναζητά πλέον νέα ταυτότητα και νέα πρόσωπα που θα την επαναφέρουν στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Μπάμπης Τεννές καλείται να αποδείξει — αυτή τη φορά από τον πάγκο του Ηρακλή — ότι το πάθος και η εμπειρία του εξακολουθούν να έχουν θέση στο σημερινό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Η δική μας 21η Μαΐου… (pics & vids)
-
Το πρώτο πλήγμα, όχι το τέλος – Ο Παπαϊωάννου είναι το στήριγμα, η Λαμία η αποστολή!
-
…δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…
-
«Καμπανάκι» για τον ΠΑΣ Λαμία: Δεν έλαβε άδεια συμμετοχής για τη Super League 2 της σεζόν 2025-26
-
Λαμία: Τα σενάρια υποβιβασμού – Πώς μπορεί να βρεθεί τη Δευτέρα στη Super League 2
-
Pics | Με νίκη αποχαιρέτησε την κατηγορία η Κ-19 του ΠΑΣ Λαμία – Το “αντίο” με πέναλτι του Ζαλοκώστα
-
Ο χάρτης της Super League 2 της νέας σεζόν
-
Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!
-
Στάικος: “Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες για τη φετινή σεζόν – Όλα έχουν πάντα ένα σκοπό”
-
“Φρένο” στα σενάρια εξαγοράς ΑΦΜ από τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Αποχωρήσεις στον ορίζοντα για τη Λαμία – Περιζήτητοι Βλαχομήτρος και Τσιμπόλα
-
Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να αγοράσει το ΑΦΜ του ΠΑΣ Λαμία!
-
Η αγάπη για την ομάδα δεν υποβιβάζεται!
-
Πίτι: “Πόνεσα όταν διάβασα την είδηση / Όταν παίζεις με την φωτιά θα καείς”
-
Στις 14 Σεπτεμβρίου η σέντρα της νέας Super League 2 – Τον Αύγουστο η απόφαση για τον αριθμό των ομίλων
-
Μετ’ εμποδίων το φινάλε για τη Λαμία κόντρα στην Athens Καλλιθέα
-
Δοκιμές, ευκαιρίες και αναπόφευκτη ήττα… παραμονής / ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-3
-
Ο κύβος ερρίφθη – Ο ΠΑΣ Λαμία υποβιβάστηκε στη Super League 2!
-
Σοβαρός τραυματισμός και χειρουργείο για Σουρδή!
-
Γ’ Εθνική: Είδε το ΑΠΟΚ Βελούχι – ΑΕ Ερμιονίδας ο Θανάσης Στάικος