Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Ανώτερη η ΑΕΚ, 2-0 την αξιόμαχη Λαμία

Η Λαμία για την 19η αγωνιστική αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο και με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση της γνώρισε την ήττα με 2-0  από την σαφώς ανώτερη Ένωση.

Λιγοστός κόσμος στο Ολυμπιακό Στάδιο αφού οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον κόσμο να δώσει δυναμικό παρόν. Μεταξύ των περίπου τριών χιλιάδων φίλων της Ένωσης βρέθηκαν και περίπου 20 φίλοι της ομάδας μας.

Αρκετές αλλαγές για τον Μπάμπη Τεννέ σε ένα παιχνίδι που στόχος ήταν η καλή παρουσία και από εκεί και πέρα ότι περισσότερο μπορούσε να διεκδικήσει η ομάδα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε για πρώτη φορά φέτος ο Βαγγέλης Πίτκας με τους Παπαργυρίου, Κουκόλη, Αναστασιάδη και Μπουλούλη να βρίσκονται στην τετράδα της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ βρέθηκαν οι Όμο και Αναστασόπουλος, με τον Ορτέγκα δεξιά, τον Ακόστα αριστερά και τον Καραγιάννη πίσω από τον προωθημένο Τσούκαλο. Σε ένα 4-2-3-1 το οποίο αρκετές φορές στην εξέλιξη της αναμέτρησης μετατράπηκε σε 5-4-1 με τον Όμο να συνεισφέρει στα μπακ.

Η ΑΕΚ μπήκε σαφώς καλύτερα στο παιχνίδι αγγίζοντας το 1-0 πολύ νωρίς, όμως το σουτ του Μπακασέτα στο 4′ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίτκα. Στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να πιάνει την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκάλο και τον Πίτκα να εκτινάσσεται παραχωρώντας κόρνερ. Στο 22′ ο Μπακασέτας έβγαλε μια ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας με τον Όμο να διώχνει προ του επερχόμενου Λιβάγια. Στην αντεπίθεση ο Όρτέγκα πήρε την μπάλα, ανέβηκε μερικά μέτρα στο γήπεδο και άνοιξε αριστερά στον Καραγιάννη ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν σούταρε , βγάζοντας μια σέντρα η οποία κατέληξε κόρνερ. Η ΑΕΚ φλέρταρε για μία ακόμη φορά με το 1-0 στο 37′ όταν ο Λιβάγια έκανε την σέντρα από τα αριστερά, με τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να την στέλνει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία και πάλι από μια αντεπίθεση προσπάθησε να απειλήσει με τον Ορτέγκα να βρίσκει τον Καραγιάννη ο οποίος καθυστέρησε να συνεργαστεί με τον Τσούκαλο με την ευκαιρία να χάνεται. Τελικά το γκολ ήρθε γι την ΑΕΚ ένα λεπτό αργότερα με τονυς Λιβάγια, Μασούντ και Σιμόες να συνδυάζονται άψογα και τον τελευταίο να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Λάζαρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα τα σούτ των Λιβάγια και Λάζαρο δεν βρήκαν στόχο με το 1-0 να μένει μέχρι το σφύριγμα της ανάπαυλας.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ θέλησε να απειλήσει με το καλησπέρα με τον Τσούκαλο να βγάζει πρόσωπο με το τέρμα τον Αναστασόπουλο, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιντώτα σε μία από τις κλασσικότερες ευκαιρίες της αναμέτρησης. O Μπάμπης Τεννές  έριξε στην μάχη τον Παντελιάδη στην θέση του Ακόστα, στέλνοντας το στο αριστερό άκρο της επίθεσης.  Η ΑΕΚ ανέβασε ξανά την απόδοσή της και έφτασε στο 2-0 με τον Μπακασέτα να δοκιμάζει το μακρινό σουτ, τον Βαγγέλη Πίτκα να μην μπορεί να μαζέψει την μπάλα και τον Λιβάγια να κάνει το 2-0. Στην αναμέτρηση πέρασε και ο Μπούντνικ στην θέση του Τσούκαλου, προκειμένου να πάρει και αυτός κάποια λεπτά συμμετοχής , προκειμένου να βρει τα πατήματά του και κάποιες συνεργασίες, με τον προπονητή της ομάδας μας να κλείνει τις αλλαγές του με τον Λινάρδο να παίρνει την θέση του Ορτέγκα. Η ΑΕΚ έφτασε κοντά και στο 3-0 όμως στο 77ο λεπτό η σέντρα του Λόπες ήταν λίγο πιο ψηλά από ότι θα ήθελε ο Γιακουμάκης. H Λαμία στο 78ο λεπτό θ μπορούσε να έχει μειώσει σε 2-1 όμως ο Τσιντώτας εκτινάχθηκε και είπε όχι στο εκπληκτικό σουτ του Καραγιάννη, ύστερα από όμορφη πάσα το Όμο.  Στο 89′ και πάλιη ΑΕΚ με τον Μπακασέτα αυτή τη φορά απείλησε όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.  Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων το παιχνίδι δεν μας επεφύλασσε άλλες εκπλήξεις, με το 2-0 να είναι και το τελικό σκορ.

Oι συνθέσεις:




ΑΕΚ:







ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ:


Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή