Match Center
Ο δικός της Μέγας Αλέξανδρος της χάρισε την νίκη….


Με τον δικό της Μέγα Αλέξανδρο η Λαμία νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον Αστέρα Τρίπολης, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της για το 2018.
Βαθιά βαθμολογικά ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας πήρε η Λαμία ή οποία χάρη σε γκολ του Καραγιάννη στο 72′ επικράτησε του Αστέρα με 1-0 φτάνοντας τους 19 βαθμούς.
Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε την αναμέτρηση με αλλαγές αφού στο αρχικό σχήμα επανήλθε ο Όμο ενώ φανέλα βασικού πήραν και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας Ορτέγκα και Μπούντνικ.
Στις κερκίδες του ΔΑΚ βρέθηκαν και περίπου 30 φίλοι ων φιλοξενουμένων ενώ τα επίσημα του γηπέδου είχαν και άρωμα….μεταγραφών αφού εκεί βρέθηκε ο μεταγραφικός στόχος της ομάδας Νικολά Αστσεριτς.
Στο 4′ η Λαμία μετά από ένα πλάγιο του Παντελιάδη πάτησε περιοχή χωρίς ωστόσο να απειλήσει την αντίπαλη εστία ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσιλιανίδης μετά από σέντρα του Ισνάλντο έκανε το γυριστό σουτ το οποίο σταμάτησε στο σώμα του Παντελιάδη. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπούντνικ έφυγε μόνος του από τα αριστερά όμως μετά από διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να γεμίσει όπως θα ήθελε στην άμυνα των Αρκάδων με τους αμυντικούς να διώχνουν. Στο 17′ ο Πίτι πήγε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη με ένα σουτ μετά από εκτέλεση πλάγιο με την μπάλα ωστόσο να περνά εκτός ορίων γηπέδου. Στο 23′ μια σέντρα του Κυριακόπουλου πέρασε μπροστά από τον Μανιά ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας έφτασε κοντά στο 0-1 όμως το δυνατό σουτ του αφύλακτο Κυριακόπουλου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου… Στην επόμενη φάση και πάλι ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ αυτή τη φορά… Στο 38′ και ύστερα από κόρνερ των φιλοξενουμένων η μπάλα επέστρεψε στον Τόνσο ο οποίος ξεπέρασε τον Παντελιάδη όμως το σουτ του με το αριστερό έφυγε απελπιστικά άουτ με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.
Το ταμείο του ημιχρόνου:
Στα πρώτα 45 λεπτά είδαμε μια Λαμία άτολμη, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας με τον Τόνσο να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και τον Κυριακόπουλο με τον Μανιά από τα αριστερά να πυροβολούν κατά ριπάς. Ο Βασιλαντωνόπουλος που σήμερα επιλέχθηκε για το δεξί άκρο της άμυνας όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε πολλά προβλήματα χάνοντας τις περισσότερες αν όχι όλες προσωπικές μονομαχίες…
Στην επανάληψη το σκηνικό ίδιο με την Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει τον Αστέρα όμως να κυκλοφορεί την μπάλα. Ο Τεννές έριξε στη μάχη τον Ακόστα στη θέση του Πίτι περνώντας τον Βάντερσον σε ρόλο επιτελικού.. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Λαμία άγγιξε το 1-0 όμως η κεφαλιά του Μπουτνικ μετά από σέντρα του Βάντερσον σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 67′ στο παιχνίδι πέρασε και ο Καραγιάννης στην θέση του Ορτέγκα, με τον Αστέρα να χάνει καλή ευκαιρία με τον Τόνσο να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια προ του Κώτσιρα.
Τελικά η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 72′ με τον Παπαδόπουλο να γεμίζει και τον Καραγιάννη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων η οποία κοιμήθηκε, πέρασε και τον Αθανασιάδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. στο 79′ ο Γκοντό κατέβασε την μπάλα μετά από λάθος κεφαλιά του Ασίγκμπα, γύρισε προς την εστία, σούταρε με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Τεννές έριξε στην μάχη και τον Κουτρομανο στη θέση του Βάντερσον θέλωντας να γεμίσει το κέντρο του με τον Αστέρα να εντείνει τις προσπάθειές του να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Τελικά αυτό δεν ήρθε με την Λαμία να παίρνει μαία σπουδαία νίκη απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης.
Το ταμείο του δεύτερο ημιχρόνου:
Η Λαμία στην επανάληψη ενέτεινε την προσπάθεια της να φτάσει στο γκολ με τον Αστέρα να κοντρόλ άρει το παιχνίδι. Τελικά το γκολ ήρθε από τον πάγκο αφού ο Καραγιάννης μπήκε στο παιχνίδι και λίγα λεπτά αργότερα έφυγε στην πλάτη της άμυνας μόνος του και έγραψε το 1-0. Η άμυνα της ομάδας λειτούργησε άψογα στα λεπτά που απέμειναν διώχνοντας οποιονδήποτε κίνδυνο προς την εστία του Παπαδόπουλου.
Οι συνθέσεις:
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Ματς-θρίλερ στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος»: Η Λαμία γύρισε από το 0-2 και πήρε βαθμό / ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Τρίκαλα 2-2


Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” τον Α.Ο Τρικάλων.
Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 χάρη σε δυο τέρματα του Μηλιώτη (ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο) η Λαμία κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 2-2 με τέρματα των Ντότη και Φυτόπουλου.
Το ματς:
Στο 9′ ένα λάθος της άμυνας της Λαμίας έδωσε τη μπάλα στον Μηλιώτη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αυτός έκανε μερικά βήματα σούταρε και έκανε με δυνατό σουτ το 0-1.
Κίτρινη κάρτα στο 15′ στον Aderemi.
Στο 33′ απίστευτη ατομική ενέργεια του Άνθη από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Τρούμπουλος πρόλαβε τον Μηλιώτη πριν προλάβει να σκοράρει.
Στο 34′ ωραία σέντρα του Ντότη η μπάλα πέρασε χωρίς κανείς να μπορεί να στην σπρωξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Ραφαήλ Μαργαρίτη, αυτός έκανε το σουτ αλλά η άμυνα των Τρικαλων έδιωξε.
Στο 40′ απευθείας εκτέλεση φάουλ της Λαμίας με τον Ντότη αλλά ο Γκέκας του είπε εντυπωσιακά όχι.
Στο 45′ αλλαγή μέσα ο Σαμαντας έξω ο Aderemi για τα Τρίκαλα.
Στο 48′ τραγικό λάθος του Τρούμπουλου ο Σαμαντάς την έκλεψε έκανε το σουτ όμως ο Στάγκος έδιωξε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Μηλιώτης δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στο 50′ πολυ ωραια προσωπική ενέργεια του Φράγκου, έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Ντότης δεν κατάφερε μπροστά από τον Γκέκα να σκοράρει, σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία.
Στο 61′ ο Μηλιώτης έφυγε στην κόντρα επίθεση, αφήνοντας τους αντιπάλους του και απέναντι στον Στάγκο έκανε εύκολα το 0-2.
Στο 64′ εκτέλεση φάουλ του Τσιάκα ο Σουλιώτης απομάκρυνε, ο Φυτόπουλος πήρε το ριμπάουντ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 67′ η Λαμία κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Ντότη να βρίσκεται ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή των Τρικάλων και έκανε με δυνατό σουτ το 1-2. Αυτή ήταν η πρώτη καλή συνεργασία των ποδοσφαιριστών της Λαμίας και κατέληξε σε γκολ.
Στο 69′ ο Λιοπύρης έκανε ωραίο κατέβασμα της μπάλας, είχε χώρο μπροστά του αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
Στο 73′ είχαμε συγκρουση μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ Λαμία, ο Στάγκος στην αρχή της φάσης με τον Σουλιώτη και στη συνέχεια της φάσης ο Κουφιώτης με τον Σουλιώτη. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει αλλαγή ο Σουλιώτης και τη θέση του πήρε ο Ορφανός.
Στο 79′ ο Φράγκος έκλεψε τη μπάλα, έφτασε απέναντι στον Γκέκα τον πέρασε με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των Τρικάλων να τον ανατρέψει και ο διαιτητής να δώσει το πέναλτι καί την κοκκινη κάρτα στον Γκέκα. Στα δοκάρια έκατσε ο Λαζαρίνας.
Στο 81′ ο Φυτόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και με ωραίο σουτ έκανε το 2-2.
Στο 86′ Ντοτης καί Φράγκος κρυβουν τη μπάλα, την εμφανίζουν μέσα στη μεγάλη περιοχή του Λαζαρίνα αλλά λίγο πριν προλάβει ο Φράγκος να εκτελέσει ήρθε η άμυνα των Τρικάλων να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο 90+5′ ο Τρούμπουλος σε θέση βολής μέσα στη περιοχή των Τρικάλων, σούταρε αλλά η μπάλα κοντραρε και πέρασε κορνερ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Λαμία (Παπανικολάου): Στάγκος, Διαμαντής, Γιώτης, Κουφιώτης, Τρούμπουλος, Μαργαρίτης Αθ., Φράγκος, Μαργαρίτης Ρ., Ντότης, Τσιάκας, Φυτόπουλος
Α.Ο Τρικάλων (Θεοδοσιάδης): Γκέκας, Γκεπερσιώτης, Ίτσιος, Σκόνδρας, Ανθής, Μέτσε, Μποζίδης, Aderemi, Φιρινίδης, Σουλιώτης, Μηλιώτης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία