Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Πρώτη φορά….Αριστερά!


Η Λαμία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έκανε εκκίνηση με το αριστερό στην έδρα της σε αλλαγή χρόνου, αφού γνώρισε δεύτερη σερί ήττα για το πρωτάθλημα αυτή την φορά από την διαβασμένη Ξάνθη με 0-1.

Εκκίνηση λοιπόν με το αριστερό για την ομάδα μας σε ένα σερί δύσκολων αναμετρήσεων που καλείται να δώσει το προσεχές διάστημα. Η Λαμία ήθελε την νίκη ή ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει και της δύσκολης συνέχειας αλλά ο Μεχία είχε διαφορετική άποψη αφού με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νίκο Μελίσσα ο οποίος πήρε φανέλα βασικού από τον Μπάμπη Τεννέ για ακόμη ένα ματς.

Αρκετός κόσμος στο ΔΑΚ Λαμίας σε μία γενικότερη προσπάθεια που γίνεται φέτος ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία με τους φιλάθλους της να δίνουν τον δικό τους αγώνα στις εξέδρες του γηπέδου ώστε να ενθαρύννουν τις προσπάθειες των παικτών.

Ο Μπάμπης Τεννές λοιπόν παρέταξε την ομάδα με τον Νίκο Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, τους Ασίγκμπα, Αναστασιάδη, Βασιλαντωνόπουλο και Παντελιάδη στην τετράδα της άμυνας, τους Ομο και Μπλάζιτς στα χαφ, τον Βάντερσον δεξιά, τον Τσούκαλο αριστερά και τον Πίτι πίσω από τον προωθημένο Βουό ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εκτός ρυθμού και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Λαμία ήτα κυρίαρχη της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά προσπαθώντας να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Τα σουτ των Όμο και Παντελιάδη στο 7′ και 16΄΄ αντίστοιχα δεν είχαν τύχη με την καλύτερη στιγμή της να είναι στο 26′ όταν μετά από φάση διαρκείας και κεφαλιά του Αναστασίαδη και σουτ του Τσούκαλου η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι άνοιξαν το σκορ αφού ύστερα από ένα κερδισμένο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 34ο λεπτό ο Μεχία έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Μελίσσα ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Η Λαμία στο 40′ ‘εφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Όμο πέρασε εκτός εστίας του Ζίβκοβιτς με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Μπάμπης Τεννές ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στο χορτάρι τους Αναστασόπουλο και Ακόστα στην θέση των Όμο και Βουό. Το σκηνικό είχε μεταφερθεί στο μισό γήπεδο με την Λαμία να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει αισθητά. Στο 72΄ ο Καραγιάννης πήρε τη θέση του Βάντερσον ο οποίος ήταν σε κακή μέρα με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να αναλαμβάνει το δημιουργικό κομμάτι. Η καλύτερη στιγμή της επανάληψης ήταν μια κεφαλιά του Πίτι με τον Ζίβκοβιτς να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ με τον βοηθό να έχει όμως υψωμένη την σημαία του για οφσάιντ. Στα λεπτά που απέμειναν οι γηπεδούχοι κυρίως με σέντρες προσπάθησαν να ψάξουν την ισοφάριση και με κάποιες ατομικές ενέργειες των Πίτι και Καραγιάννη. Λίγο πριν την εκπνοή ο Πίτι σε μία από αυτές πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές , μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό καταλήγοντας πλάγιο.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με την Ξάνθη να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι σε μιά ομάδα που στην έδρα της πάζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όπως τόνισε αμέσως μετά και στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής των Ακριτών.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ομο, Βασιλαντωνόπουλος , Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον, Τσούκαλος, Βουό.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Φασίδης, Φλίσκας, Τριάδης


Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή