Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Το πανόραμα της 15ης αγωνιστικής

ΛΑΜΙΑ – ΛΑΡΙΣΑ 0-2


Η ομάδα μας δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική στο “ντέρμπι” με τη Λάρισα, και έχασε 0-2 στο ΔΑΚ, τελειώνοντας παράλληλα, το αήττητο του “κάστρου” μας. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, και προηγήθηκε στο 18′ με σουτ του Ντέλετιτς κόντρα στη ροή του αγώνα. Πριν συνέλθουν ποδοσφαιριστές και κόσμος από την “παγωμάρα”, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα των “βυσσινί”, παίρνοντας τεράστιο πλεονέκτημα. Το τέρμα του Βουό ακυρώθηκε ορθά, και η Λαμία δεν είχε την δύναμη και την θέληση να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Θυμηθείτε εδώ το ματς

Συνθέσεις :


Λαμία (Μπάμπης Τεννές) : Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (28′ Τσούκαλος), Κουκόλης, Όμο, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Πίτι (61′ Φράγκος), Αναστασόπουλος (55′ Μπουλούλης), Βουό


Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης) : Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (90+2′ Γιαννιτσάνης), Αγκάνοβιτς (79′ Μπάλλας), Κρίζμαν (88′ Μασούρας)


Σκόρερ : 18′, 31′ Ντέλετιτς


Γήπεδο : ΔΑΚ Λαμίας

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-3


Εμφατική επικράτηση του Ατρομήτου στο νησί των Φαιάκων, περνώντας από την έδρα της Κέρκυρας με 1-3. Ο Ουάρντα μέσα σε τέσσερα λεπτά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους (59′, 62′), με τον Σιόντη να μειώνει εντυπωσιακά, σουτάροντας εύστοχα στο παραθυράκι του Γιαννιώτη. Την τελευταία λέξη, όμως, την φύλαγε ο Βασιλακάκης, ο οποίος με άψογο πλασέ, κρέμασε τον Κουτζαβασίλη και έγραψε το τελικό 1-3.

Συνθέσεις :


Κέρκυρα ( Αλέκος Βοσνιάδης) : Κουτζαβασίλης, Αρτυματάς, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Ζορμπάς (64′ Κόντος), Γκομές, Επστάιν (73′ Αναστασίου), Νούνες (64′ Γεωργίου), Μπάουμαν


Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι) : Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς, Ουάρντα, Ντάουντα (29′ Μενσά), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Ούμπιδες (87′ Ζησόπουλος), Κυριακίδης (46′ Καρασαλίδης)


Σκόρερς : 77′ Σιόντης – 59′, 62′ Ουάρντα, 90’+3′ Βασιλακάκης


Γήπεδο : ΕΑΚ Κέρκυρας

ΑΕΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0


“Κλώτσησε” την ευκαιρία η ΑΕΚ, μένοντας στο λευκό 0-0 με τον Απόλλων στο ΟΑΚΑ, και χάνοντας έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Η Ένωση μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, όμως έχασε τις φάσεις που θα τις έδιναν το εύκολο γκολ. Όσο η ώρα περνούσε, το άγχος ήταν εμφανέστερο, και η ομάδα του Χιμένεθ αντιμετώπιζε προβλήματα με την αμυντική διάταξη του Παράσχου. Τελικά, η “Ελαφρά Ταξιαρχία” αποχώρησε με τον βαθμό από την έδρα της ΑΕΚ, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος για τη συνέχεια.

Συνθέσεις :


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) : Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες (56′ Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος (66′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας (52′ Κονέ), Λιβάγια, Αραούχο


Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος) : Τσόβιτς, Ντάσιος (83′ Μπιτζιμίν), Κύργιας, Παπάζογλου, Κούρος, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Χουάρεζ, Ελμπάζ (59′ Καστιγιέχος), Αλμπάνης, Ανιέτε (72′ Μενδρινός)


Σκόρερ : –


Γήπεδο : OAKA

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΟΚ 0-1




“Απέδρασε” ο ΠΑΟΚ από τα Χανιά, νικώντας τον τοπικό Πλατανιά με 0-1. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Στέλιος Μαλεζάς στο 56ο λεπτό, με ωραία κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία του κυρίου Διαμαντόπουλου, αλλά στο φινάλε ο “Δικέφαλος του Βορρά” πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, με τους οποίους ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με την ΑΕΚ.

Συνθέσεις :


Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα) : Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (Στανισαβλιεβιτς 69΄), Παπανικολάου (Στόϊτσεφ 84’), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (Πατράλης 81΄)


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο (Τσίμιροτ 64΄), Κάμπος (Μπίσεσβαρ 72’), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας, Κάνιας (Σάκχοφ 85΄)


Σκόρερ : 56′ Μαλεζάς


Γήπεδο : Περιβόλια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-0


Έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 1-0 στο Καραϊσκάκης, χάρις σε γκολ του Μάριν. Ο Γερμανός επιθετικός έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 63ο λεπτό, με ένα ευθύβολο σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον νεαρό Γιαννίκογλου. Οι Γιαννιώτες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες στο Φάληρο, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι Πειραιώτες, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα.

Συνθέσεις :


Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής) : Προτό, Κούτρης, Σισέ (88′ Ζιλέ), Ένγκελς, Ομάρ, Ταχτσίδης (56′ Πάρντο), Ρομαό, Μάριν, Οτζίτζα, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς)


ΠΑΣ Γιάννενα (Γιάννης Πετράκης) : Γιαννικόγλου, Σκόνδρας (84′ Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88′ Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78′ Μπέτρα), Μπέριος


Σκόρερ : 63′ Μάριν


Γήπεδο : “Γ. Καραϊσκάκης”




ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0


“Λευκή” ισοπαλία στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να μένει στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, σε ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε κανέναν. Το παιχνίδι ήταν σκληρό, με λίγες φάσεις στις δύο εστίες, και τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, με τον Ντάνι Μπεχαράνο να αντικρίζει δύο κίτρινες κάρτες.

Συνθέσεις :


Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης) : Αθανασιάδης, Ίγκορ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο (86′ Τσιλιανίδης), Ιγκλέσιας, Καλτσάς (76′ Δουβίκας), Τόνσο, Ισνάλντο (70′ Μαντίντα), Μανιάς


Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος) : Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μύγας, Ρόσα, Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ (85′ Μαρινάκης), Μαρκόφσκι (46′ Κλέσιο), Ρότσα (64′ Τσοκάνης)


Σκόρερ : –


Γήπεδο : “Θ. Κολοκοτρώνης”

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1




Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Ξάνθη και Παναθηναϊκός στα Πηγάδια, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες. Οι “πράσινοι” ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 18ο λεπτό, όταν ο Βιγιαφάνες εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν λανθασμένα, και ο Όμρι Άλτμαν εκτέλεσε τον Ζίβκοβιτς για το 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην βγήκε από τα αποδυτήρια, και έτσι η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Γέντρισεκ.

Συνθέσεις :


Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς) : Ζίβκοβιτς, Μπεξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46’ Σιλά), Ντς Λούκας, Κίκε (70’ Φασίδης), Λουσέρο, Γέντρισεκ (93’ Κάστρο)


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης) : Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Λουντ (82’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν (91’ Κουντουριώτης), Πίσπας (78’ Δώνης)


Σκόρερς : 79′ Γέντρισεκ – 18′ Άλτμαν


Γήπεδο : Πηγάδια




ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1


Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, ο Λεβαδειακός επικράτησε με ανατροπή του Πανιωνίου με 2-1. Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν με πολύ ωραία ενέργεια του Μασούρα στο 58ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με προβολή του Λεονάρντο έπειτα από κόρνερ. Την νίκη στον Λεβαδειακό έδωσε ο Πέτρος Γιακουμάκης στο 77′, όταν εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία πάσα του Σουμπίνιο, και πλάσαρε τον Κότνικ.

Συνθέσεις :


Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό) : Επασί, Φαβάρο, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιάσε (62’ Μητρόπουλος), Ομπιορά, Γιουσούφ, Σουμπίνιο (83’ Μεντί), Μπελγκαζουανί (90’ Ιωαννίδης), Γιακουμάκης


Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου) : Κότνικ, Χατζισαφί, Γκιοατά, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (81’ Βουκελάτος) , Λάμπρου, Σαββίδης (72’ Ταπόκο), Μασούρας, Γεσίλ (54’ Ντουρμισάι)


Σκόρερς : 60′ Λεονάρντο, 77′ Γιακουμάκης – 58′ Μασούρας


Γήπεδο : ΔΑΚ Λιβαδειάς



Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Απόψεις

ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου

Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.

Γράφει ο Νίκος Μώκος

Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.

Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.

Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.

Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.

Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.

Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.

Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.

Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή