Νέα από Ελλάδα
Super League: 11 από τις 14 ομάδες “χτίζονται” στο εξωτερικό!


Προπονητικά κέντρα του εξωτερικού, κυρίως της Ολλανδίας, επέλεξαν οι έντεκα από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας (Α’ Εθνικής).
Μεταξύ αυτών και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που, μετά από πολλά χρόνια “χτισίματος” στο Καρπενήσι, επέλεξε να κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Κίελτσε της Πολωνίας, αγαπημένος προορισμός της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια, ενίοτε του Παναθηναϊκού και του Άρη. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προτίμησε το αθλητικό κέντρο του ξενοδοχείου «Μπινκόφσκι».
Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνον ο Παναιτωλικός, η Λαμία και ο Ιωνικός. Οι δύο πρώτες ομάδες, επέλεξαν το γειτονικό γι’ αυτές Καρπενήσι, εκεί που γεμίζουν μπαταρίες κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια…
Γιατί προτιμούν το εξωτερικό οι περισσότερες ομάδες;
Όπως βγαίνει από τα ρεπορτάζ των ομάδων, πρώτον γιατί υπάρχουν οργανωμένα αθλητικά κέντρα, ειδικά σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και επίσης βρίσκουν την ευκαιρία να δώσουν και διεθνή φιλικά παιχνίδια με ομάδες ξένων χωρών. Πάντως, είναι λυπηρό που σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης φεύγει τόσο συνάλλαγμα στο εξωτερικό. Πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε στροφή σε ελληνικούς προορισμούς, με πρώτες επιλογές των ομάδων το Καρπενήσι, το Πήλιο, το Ελατοχώρι Πιερίας και τα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Φέτος, ακόμη και μικρομεσαίες ομάδες, ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό. Ήρθαν η… ανάπτυξη και η οικονομική ευμάρεια στην Ελλάδα και δεν το πήραμε χαμπάρι, ή είναι ένα σημείο των καιρών, σαν μια μόδα στους προπονητές, που σύντομα θα περάσει;
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός βρίσκεται από προχθές στο Στανς της Αυστρίας. Θα επιστρέψει μετά από 15 ημέρες, καθώς θα δώσει και τους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΣ θα προπονείται αρχικά στη Θεσσαλονίκη και από 12 έως 26 Ιουλίου θα είναι στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Νωρίς ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης, στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Μόλις επιστρέψει, θα συνεχίσει τις προπονήσεις και τα φιλικά, από 29 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου στο Γκρατς της Αυστρίας. Η ΑΕΚ ξεκίνησε την δουλειά από το Πήλιο και τώρα αναχώρησε για την Ολλανδία. Επί ολλανδικού εδάφους και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άλκμααρ θα κάνει προετοιμασία ο Παναθηναϊκός. Ο Αστέρας Τρίπολης θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου τις προπονήσεις στην Αρκαδία και από 20 Ιουλίου θα συνεχίσει σε αθλητικό κέντρο της Ολλανδίας.
Ο Βόλος από 4 έως 11 Ιουλίου θα είναι στην Πορταριά του Πηλίου και στη συνέχεια από 12 έως 25 Ιουλίου θα κάνει προετοιμασία στην Ολλανδία. Ο Ατρόμητος Περιστερίου θα προπονηθεί αρχικά στις εγκαταστάσεις που έχει στον Άγιο Ιερόθεο και στις 15 Ιουλίου θα πάει στο Αλικάντε Ισπανίας για φιλικά παιχνίδια, αλλά και προπονήσεις. Ο ΟΦΗ μέχρι στις 10 Ιουλίου θα προπονείται στο Ηράκλειο, στο Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο. Στη συνέχεια, για 15 ημέρες θα συνεχίσει την προετοιμασία στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας. Ο Απόλλων Σμύρνης δεν ανακοίνωσε τις ημερομηνίες προετοιμασίας, ούτε το αθλητικό κέντρο, αλλά θα πάει αρχικά στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στην Κύπρο όπου θα δώσει και φιλικό παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ.
Ας δούμε και τις ομάδες που προτίμησαν να μείνουν στην Ελλάδα. Ο ΠΑΣ Λαμία θα ξεκινήσει προπονήσεις στο ΔΑΚ της πόλης και από 7 έως 16 Ιουλίου θα είναι στο Καρπενήσι. Κάπως έτσι θα κινηθεί και ο Παναιτωλικός. Το μεγαλύτερο κομμάτι προετοιμασίας θα γίνει στις εγκαταστάσεις Emileon, ιδιοκτησίας του προέδρου Φώτη Κωστούλα και στο διάστημα 26 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου θα πάει στο Καρπενήσι. Τέλος, ο νεοφώτιστος Ιωνικός, θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στον Βόλακα Δράμας.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Νέα από Ελλάδα
Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!


Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΣ Λαμία προχώρησε σε μια κίνηση με ισχυρό συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο: την επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ. Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, την άνοδο στη Super League, ανέλαβε αυτή τη φορά διαφορετικό ρόλο. Δεν φόρεσε την προπονητική φόρμα, αλλά επέστρεψε ως “τεχνικός διευθυντής” (τουλάχιστον έτσι παρουσιάστηκε) αναλαμβάνοντας να καθοδηγήσει στρατηγικά τη νέα προσπάθεια της ομάδας.
Παρά τις προσδοκίες και την πίστη σε μια «συνταγή» που είχε πετύχει στο παρελθόν, το εγχείρημα κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Η Λαμία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, και η επιλογή του Τεννέ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή αποδείχθηκε άτολμη και ανεπαρκής μπροστά στις απαιτήσεις της σεζόν. Με τον ίδιο, που μέχρι πρότινος είχε συνυφαστεί με την άνοδο και τις πρώτες στιγμές στην ιστορία της Λαμίας στην 1η κατηγορία της χώρας, πλέον στη συνείδηση του κόσμου να συνδέετε αναπόφευκτα και με τον υποβιβασμό!
Η αποχώρηση του Τεννέ από τη Λαμία έγινε με τρόπο που επιβεβαιώνει την αποτυχία: χωρίς φανφάρες, χωρίς αποχαιρετισμούς. Αθόρυβα και… «νύχτα», όπως λέει ο λαός. Λίγο αργότερα, ο ίδιος εγκατέλειψε αυτή τη προοπτική και επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια, φορώντας και πάλι τη στολή του προπονητή για λογαριασμό του Ηρακλή.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη λειτουργεί ως σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος που ξεκίνησε με αισιοδοξία, αλλά τελείωσε με απογοήτευση. Η Λαμία αναζητά πλέον νέα ταυτότητα και νέα πρόσωπα που θα την επαναφέρουν στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Μπάμπης Τεννές καλείται να αποδείξει — αυτή τη φορά από τον πάγκο του Ηρακλή — ότι το πάθος και η εμπειρία του εξακολουθούν να έχουν θέση στο σημερινό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Το πρώτο πλήγμα, όχι το τέλος – Ο Παπαϊωάννου είναι το στήριγμα, η Λαμία η αποστολή!
-
…δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…
-
«Καμπανάκι» για τον ΠΑΣ Λαμία: Δεν έλαβε άδεια συμμετοχής για τη Super League 2 της σεζόν 2025-26
-
Λαμία: Τα σενάρια υποβιβασμού – Πώς μπορεί να βρεθεί τη Δευτέρα στη Super League 2
-
Αυτά τα χρήματα έλαβαν οι ελληνικές ομάδες από την UEFA για τους διεθνείς / To ποσό που πήρε ο ΠΑΣ Λαμία
-
Pics | Με νίκη αποχαιρέτησε την κατηγορία η Κ-19 του ΠΑΣ Λαμία – Το “αντίο” με πέναλτι του Ζαλοκώστα
-
Ο χάρτης της Super League 2 της νέας σεζόν
-
Στάικος: “Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες για τη φετινή σεζόν – Όλα έχουν πάντα ένα σκοπό”
-
Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Μπάμπης Τεννές – Η σφραγίδα στην αποτυχία ενός πειράματος!
-
“Φρένο” στα σενάρια εξαγοράς ΑΦΜ από τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να αγοράσει το ΑΦΜ του ΠΑΣ Λαμία!
-
Πίτι: “Πόνεσα όταν διάβασα την είδηση / Όταν παίζεις με την φωτιά θα καείς”
-
Στις 14 Σεπτεμβρίου η σέντρα της νέας Super League 2 – Τον Αύγουστο η απόφαση για τον αριθμό των ομίλων
-
Η αγάπη για την ομάδα δεν υποβιβάζεται!
-
Δοκιμές, ευκαιρίες και αναπόφευκτη ήττα… παραμονής / ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-3
-
Ο κύβος ερρίφθη – Ο ΠΑΣ Λαμία υποβιβάστηκε στη Super League 2!
-
Σοβαρός τραυματισμός και χειρουργείο για Σουρδή!
-
Αποχωρήσεις στον ορίζοντα για τη Λαμία – Περιζήτητοι Βλαχομήτρος και Τσιμπόλα
-
Γ’ Εθνική: Είδε το ΑΠΟΚ Βελούχι – ΑΕ Ερμιονίδας ο Θανάσης Στάικος
-
Παιχνίδι “κλειδί” για τη μάχη της παραμονής!