Ακολουθήστε μας

Νέα από Ελλάδα

Super League: 11 από τις 14 ομάδες “χτίζονται” στο εξωτερικό!

Προπονητικά κέντρα του εξωτερικού, κυρίως της Ολλανδίας, επέλεξαν οι έντεκα από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας (Α’ Εθνικής).

Μεταξύ αυτών και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που, μετά από πολλά χρόνια “χτισίματος” στο Καρπενήσι, επέλεξε να κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Κίελτσε της Πολωνίας, αγαπημένος προορισμός της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια, ενίοτε του Παναθηναϊκού και του Άρη. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προτίμησε το αθλητικό κέντρο του ξενοδοχείου «Μπινκόφσκι».

Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνον ο Παναιτωλικός, η Λαμία και ο Ιωνικός. Οι δύο πρώτες ομάδες, επέλεξαν το γειτονικό γι’ αυτές Καρπενήσι, εκεί που γεμίζουν μπαταρίες κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια…

Γιατί προτιμούν το εξωτερικό οι περισσότερες ομάδες;

Όπως βγαίνει από τα ρεπορτάζ των ομάδων, πρώτον γιατί υπάρχουν οργανωμένα αθλητικά κέντρα, ειδικά σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και επίσης βρίσκουν την ευκαιρία να δώσουν και διεθνή φιλικά παιχνίδια με ομάδες ξένων χωρών. Πάντως, είναι λυπηρό που σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης φεύγει τόσο συνάλλαγμα στο εξωτερικό. Πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε στροφή σε ελληνικούς προορισμούς, με πρώτες επιλογές των ομάδων το Καρπενήσι, το Πήλιο, το Ελατοχώρι Πιερίας και τα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Φέτος, ακόμη και μικρομεσαίες ομάδες, ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό. Ήρθαν η… ανάπτυξη και η οικονομική ευμάρεια στην Ελλάδα και δεν το πήραμε χαμπάρι, ή είναι ένα σημείο των καιρών, σαν μια μόδα στους προπονητές, που σύντομα θα περάσει;

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός βρίσκεται από προχθές στο Στανς της Αυστρίας. Θα επιστρέψει μετά από 15 ημέρες, καθώς θα δώσει και τους προκριματικούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΣ θα προπονείται αρχικά στη Θεσσαλονίκη και από 12 έως 26 Ιουλίου θα είναι στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Νωρίς ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης, στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Μόλις επιστρέψει, θα συνεχίσει τις προπονήσεις και τα φιλικά, από 29 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου στο Γκρατς της Αυστρίας. Η ΑΕΚ ξεκίνησε την δουλειά από το Πήλιο και τώρα αναχώρησε για την Ολλανδία. Επί ολλανδικού εδάφους και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άλκμααρ θα κάνει προετοιμασία ο Παναθηναϊκός. Ο Αστέρας Τρίπολης θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου τις προπονήσεις στην Αρκαδία και από 20 Ιουλίου θα συνεχίσει σε αθλητικό κέντρο της Ολλανδίας.

Ο Βόλος από 4 έως 11 Ιουλίου θα είναι στην Πορταριά του Πηλίου και στη συνέχεια από 12 έως 25 Ιουλίου θα κάνει προετοιμασία στην Ολλανδία. Ο Ατρόμητος Περιστερίου θα προπονηθεί αρχικά στις εγκαταστάσεις που έχει στον Άγιο Ιερόθεο και στις 15 Ιουλίου θα πάει στο Αλικάντε Ισπανίας για φιλικά παιχνίδια, αλλά και προπονήσεις. Ο ΟΦΗ μέχρι στις 10 Ιουλίου θα προπονείται στο Ηράκλειο, στο Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο. Στη συνέχεια, για 15 ημέρες θα συνεχίσει την προετοιμασία στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας. Ο Απόλλων Σμύρνης δεν ανακοίνωσε τις ημερομηνίες προετοιμασίας, ούτε το αθλητικό κέντρο, αλλά θα πάει αρχικά στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στην Κύπρο όπου θα δώσει και φιλικό παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ.

Ας δούμε και τις ομάδες που προτίμησαν να μείνουν στην Ελλάδα. Ο ΠΑΣ Λαμία θα ξεκινήσει προπονήσεις στο ΔΑΚ της πόλης και από 7 έως 16 Ιουλίου θα είναι στο Καρπενήσι. Κάπως έτσι θα κινηθεί και ο Παναιτωλικός. Το μεγαλύτερο κομμάτι προετοιμασίας θα γίνει στις εγκαταστάσεις Emileon, ιδιοκτησίας του προέδρου Φώτη Κωστούλα και στο διάστημα 26 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου θα πάει στο Καρπενήσι. Τέλος, ο νεοφώτιστος Ιωνικός, θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στον Βόλακα Δράμας.

 

Πηγή: agon.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αντίπαλοι

Pics | Σε εξαιρετική κατάσταση του γηπέδου του Σταυρού

Ένα 24ωρο πριν από τον μεγάλο Φθιώτικο «εμφύλιο» στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ανάμεσα στον Αστέρα Σταυρού και τον ΠΑΣ Λαμία, το γήπεδο του Αστέρα παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή εικόνα, έτοιμο να φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι κορυφής.

Με συντονισμένες παρεμβάσεις όλο αυτό το διάστημα, το συνεργείο του Βασίλη Ντούβα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, κατάφερε να φέρει τον αγωνιστικό χώρο σε εξαιρετική κατάσταση, ίσως και στην καλύτερη των τελευταίων ετών.

Ο χλοοτάπητας είναι ομοιόμορφος, καλοσυντηρημένος και απόλυτα έτοιμος να υποστηρίξει έναν αγώνα υψηλής έντασης, όπως αυτόν που αναμένεται την Κυριακή.

Οι άνθρωποι του γηπέδου δουλεύουν αδιάκοπα όλη την εβδομάδα, με στόχο να παραδοθεί ένας αγωνιστικός χώρος αντάξιος της σημασίας της αναμέτρησης, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή διεξαγωγή του μεγάλου παιχνιδιού της Φθιώτιδας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή