Match Center
Βήμα πρόκρισης στους “8” / ΠΑΣ Λαμία – Ιωνικός 2-0


Οι αμυντικοί σέντραραν… και οι επιθετικοί σκόραραν για τον ΠΑΣ Λαμία. #lamiafc #ionikosfc #ΚύπελλοΕλλάδος #matchreport
Την πρώτη του εντός έδρας νίκη τη φετινή σεζόν πανηγύρισε η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία σήμερα, η οποία στο πλαίσιο της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και για την 1η αγωνιστική κέρδισε με 2-0 τον Ιωνικό.
Σε ένα γήπεδο, δυστυχώς, πραγματικό χωράφι η Λαμία σκόραρε μία φορά στο πρώτο και μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τσούκαλο και τον Ρόμανιτς να σκοράρουν μετά από σέντρες του Βύντρα και του Γκόλεμιτς.
Έτσι, μετά το 2-0 η Λαμία έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση με το δεύτερο ματς να διεξάγεται στην έδρα του Ιωνικού αυτή τη φορά.
Η αρχική διάταξη:
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με τον Σαράνοφ στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα. Ο Βύντρα ήταν δεξιά, ο Σαραμαντάς αριστερά και οι Αντέτζο και Γκόλεμιτς στο κέντρο.
Στα χαφ ήταν ο Γκέντσογλου και ο Νούνιες ενώ ως δεκάρι αγωνίστηκε ο Ταϊρόν. Στα άκρα, από τα δεξιά ήταν ο Ελευθεριάδης, από τα αριστερά ο Ρόμανιτς και ο Τσούκαλος στην κορυφή.
Το ματς:
Το παιχνίδι, ξεκίνησε τελικά κανονικά παρά την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν και βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ιωνικός δέχθηκε τελικά να αγωνιστεί κανονικά στον αγώνα, για να μην τιμωρηθεί η ομάδα της Λαμίας.
Πρώτη τελική φάση στον αγώνα μόλις στο 4΄. Ο Καμπράλ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος των ποδοσφαιριστών της Λαμίας στην περιοχή του Ιωνικού, έκανε την κούρσα από τα αριστερά, πάτησε περιοχή για να σουτάρει από πλάγια θέση. Ο Σαράνοφ, ο οποίος βρισκόταν στη σωστή θέση μπλόκαρε τη μπάλα.
Η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δυστυχώς δεν βοηθούσε καθόλου την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, που επί της ουσίας δεν μπορούσαν να αντάλλαξουν ούτε σωστή πάσα σε ορισμένα σημεία του γηπέδου.
Για τη Λαμία την πρώτη τελική της ευκαιρία έχασε ο Ταϊρόν. Ο Ισπανός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του από καλή θέση, όμως ο Αναγνωστόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, η Λαμία έχασε και δεύτερη καλή ευκαιρία. Ο Ταϊρόν, εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με γέμισμα, ο Αντέτζο πήρε τη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο πίσω δοκάρι. Εκεί βρισκόταν ο Ελευθεριάδης ο οποίος έκανε την προβολή με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει δύσκολα τη μπάλα.
Ο Βύντρα σεντράρει… και ο Τσούκαλος σκοράρει!
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βύντρα πήρε τη πάσα από τον Γκέντσογλου στα δεξιά, προχώρησε και έβγαλε τη σέντρα με στόχο τη μικρή περιοχή του Ιωνικού. Εκεί βρισκόταν ο Τσούκαλος, ο οποίος με μία δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στην ακριβώς επόμενη φάση, ο Τσούκαλος έδωσε με τακουνάκι την πάσα στον Ρόμανιτς, ο οποίος πλάσαρε ωραία από κοντινή απόσταση αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε.
Η Λαμία και μετά το γκολ συνέχισε να παίζει ψηλά και κυρίως με τους Τσούκαλο, Ρόμανιτς και Ελευθεριάδη προσπαθούσε να σκοράρει.
Στο 34΄ο Ιωνικός απείλησε με τον Καμπράλ να δοκιμάζει ένα σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Και πάλι με σουτ προσπάθησαν να απειλήσουν οι φιλοξενούμενοι, η προσπάθεια του Τσιριγώτη δεν βρίσκει στόχο.
Μπορεί το πρώτο 20λεπτο να ήταν… ας το πούμε καλό, από και έπειτα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κάκιστο. Το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΣ Λαμία να προηγείται με 1-0 σκορ.
Στην επανάληψη, ο Ιωνικός μπήκε με περισσότερη διάθεση στο ματς και ο Λενίς έκανε το πρώτο σουτ του ημιχρόνου, με τον Σαράνοφ παρόλο αυτά να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού απείλησε ξανά στο 48΄όταν ο Πογκοσιάν έκανε το φαλτσαριστό σουτ, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει ξανά κρατώντας το 1-0. Ο Βαλεριάνος, στο 50΄γέμισε στην περιοχή του Σαράνοφ με στόχο να βρει τον Βαφέα ή τον Σάντσες, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ της Λαμίας ήταν εκεί μπλοκάροντας τη μπάλα ξανά.
Η πίεση ψηλά των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού συνεχίστηκε για πάνω από ένα δεκάλεπτο, με τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας να ανταποκρίνονται άψογα.
Ο Ιωνικός πίεζε… η Λαμία σκόραρε!
Τη στιγμή όπου ο Ιωνικός πίεζε συνεχώς μήπως και καταφέρει να φτάσει στο γκολ, η Λαμία βρήκε το δεύτερό της γκολ. Ο Γκόλεμιτς έβγαλε καταπληκτική πάσα προς την πλάτη της άμυνας του Ιωνικού. Ο Ρόμανιτς την αξιποίησε ιδανικά και στο τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 τον Αναγνωστόπουλο.
Καταπληκτική φάση για τον ΠΑΣ, ο οποίος στην πρώτη του τελική φάση στο δεύτερο 45λεπτο σκόραρε.
Λίγο μετά το γκολ δεύτερο γκολ της Λαμίας, ο Γρηγορίου πραγματοποίησε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Στο ματς πέρασαν οι Μπεχαράνο, Μανουσάκης και Βλαχομήτρος και αποχώρησαν οι Ρόμανις, Τσούκαλος, και Νούνιες.
Λάθος από τον Αντέτζο στο 69΄μετά από στραβοπάτημα στο χορτάρι, ο Μάναλης πήρε τη μπάλα, έφυγε στην κόντρα επίθεση όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε απελπιστικά άουτ.
Ωραία ενέργεια του Βλαχομήτρου στο 75΄όταν ο επιθετικός της Λαμίας βρήκε χώρο από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα αλλά το κάκιστο γήπεδο δεν επέτρεψε στη μπάλα να φτάσει στον Μανουσάκη ο οποίος περίμενε για να σκοράρει.
Σουτ ο Κάνιας στο 81΄η μπάλα πέρασε άουτ. Η ομάδα της Νίκαιας προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα και να κάνει επιθέσεις με σκοπό να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. Το θετικό, ήταν ότι η άμυνα της Λαμίας έδειξε σήμερα το καλό της πρόσωπο κρατώντας εύκολα το υπέρ της σκορ.
Το σκορ παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα με τη Λαμία να έχει το προβάδισμα, ενώ το δεύτερο μέρος θα παιχτεί πλέον στη Νίκαια και στην έδρα του Ιωνικού.
Οι αρχικέ ενδεκάδες:
ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου(sad) Σαράνοφ, Νούνιες, Βύντρα, Γκέντσογλου, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Ελευθεριάδης, Ρόμανιτς, Σαραμαντάς, Ταϊρόν, Τσούκαλος
Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Μπεχαράνο, Μανουσάκης, Σκόνδρας, Προβυδάκης, Τρούμπουλος, Βλαχομήτρος, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός(sad) Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Βαφέας, Γκοτσούλιας, Μάναλης, Καμπράλ, Βαλεριάνος, Ματσούκας, Πογκοσιάν, Σάντσες, Κάνιας
Αναπληρωματικοί: Χριστοδούλης, Αοσμάν, Ντάλσιο, Μύγας, Μπονέτι, Κιάκος, Κωνσταντινίδης, Μουστάκης, Λενίς
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Μοιρασιά στην Άρτα και φωτιά στη μάχη της εξάδας / Aναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1


Για την 25η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, η ΠΑΣ Λαμία ταξίδεψε στην Άρτα για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Άρτας, στο τελευταίο της παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει προγραμματισμένο ματς με τον Θεσπρωτό που θα πάρει το 0-3 α.α
Οι «κυανόλευκοι» πήραν το προβάδισμα, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν στο δεύτερο μέρος, με το τελικό 1-1 να σφραγίζει μια δυνατή και ισορροπημένη αναμέτρηση.
Το φιλμ του αγώνα



Η Λαμία μπήκε πιο δραστήρια και μόλις στο 7’ απείλησε, όταν ο Τρουμπουλος πήρε την κεφαλιά, με τον Μπαλαούρα να διώχνει δύσκολα.
Η πρώτη καλή στιγμή για την Αναγέννηση ήρθε στο 14’, με τον Κατσαβάκη να δοκιμάζει σουτ και τον Στάγκο να μπλοκάρει σταθερά.
Στο 24’ η Λαμία έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με βαθιά μπαλιά προς τον Βρέττα, όμως ο Μπαλαούρας πρόλαβε και απομάκρυνε με τα πόδια.
Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 34’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Τρουμπουλος πήρε δυνατή κεφαλιά και έκανε το 0-1 για τη Λαμία. Μέχρι το ημίχρονο, η Αναγέννηση παρουσίασε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Η αντίδραση της Αναγέννησης



Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό. Στο 58’ ο Σκουτελιάς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Στάγκο.
Η ισοφάριση ήρθε στο 81’: ο Κατσαβάκης εκτέλεσε φάουλ σαν κοντινό κόρνερ και ο Γαϊτανίδης στο δεύτερο δοκάρι, με δύσκολο τελείωμα, έγραψε το 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης δοκίμασε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Στάγκου. Στις καθυστερήσεις, η Αναγέννηση έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζουμάκα.
Οι συνθέσεις
Αναγέννηση Άρτας:
Μπαλαούρας, Γαϊτανίδης, Μίγγος, Μιτακίδης, Κατσαβάκης, Σκουτελιάς, Τζουμάκας, Ράικος, Χρήστου, Μανιώτης, Δρόσος.
ΠΑΣ Λαμία:
Στάγκος, Διαμάντης, Γιώτης, Σέντης, Τρουμπουλος, Μαργαρίτης Ρ (65’ Φυτόπουλος), Λάππας, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Τσόφλιος.
Φώτο: Κωνσταντίνος Κολιός




















Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




«Καμιά ομάδα δεν λύγισε από το μπόι της αλλά από τη σκιά που της φόρεσαν.» / Γράφει ο Νίκος Μώκος
-




Στουρνάρας: “Ο αρχικός στόχος επετεύχθη – Η Λαμία χρειάζεται περισσότερο σεβασμό”
-




Βρέττας στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Σίγουρα μας άγχωσε η κουβέντα περί ανόδου”
-




Γ’ Εθνική – 3ος Όμιλος: «Φωτιά» για την 6η θέση – Όλα τα σενάρια πριν την κρίσιμη 26η αγωνιστική
-




Λάππας στον Lamia Polis 87,7: «Η κλήρωση θα γίνει κανονικά – Η επικύρωση “κολλά” σε 2ο και 5ο όμιλο, όλα ανοιχτά για πρωτιά στον 3ο»
-




Ισοπαλία στο ΔΑΚ και σφράγισε τα play offs/ ΠΑΣ Λαμία – Αστ. Σταυρού 1-1
-




Στραβοπάτημα στο Σχηματάρι / Αναγέννηση Σχηματαρίου – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Η τελευταία αγωνιστική, οι εκκρεμότητες για την κλήρωση και το παραλίγο “μπάχαλο” με τις έδρες!
-




Vid | Διεθνή: Ο Χουλκ έπαθε…Ντότη
-




Vid | Στουρνάρας: “Περιμένουμε την κλήρωση και συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας”
-




Μοιρασιά στην Άρτα και φωτιά στη μάχη της εξάδας / Aναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1
-




Στα Play Offs o Τηλυκράτης / Η τελική βαθμολογία
-




Χωρίς δύο στην Άρτα ο ΠΑΣ Λαμία – “Κίτρινος πυρετός” και για τους γηπεδούχους
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




Vid | Τα highlights του Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1
-




Γ’ Εθνική: Την Παρασκευή στις 13:00 η κλήρωση των Play Offs
-




Pic | Είδε Ανθούπολη – Αναγέννηση Άρτας ο Στουρνάρας
-




Γυναικεία Ομάδα: Εκτός έδρας ήττα στο Γαλάτσι
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




Pic | Πήραν θέση στη κερκίδα οι οργανωμένοι του ΠΑΣ Λαμία















