Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Ο Σαράνοφ έστειλε την πρόκριση στο “Αθανάσιος Διάκος” / Άρης – ΠΑΣ Λαμία 0-0

Σε ένα παιχνίδι που η Λαμία έπαιξε με στόχο να μην ηττηθεί, τα κατάφερε περίφημα απέναντι στον Άρη και με MVP τον  Μπόγιαν Σαράνοφ πηγαίνει στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης στο “Αθανάσιος Διάκος” να κερδίσει την πρόκριση στους “4” του θεσμού. Άψογη τακτικά και αμυντικά η Λαμία, ακίνδυνη μεσοεπιθετικά. 

Published

on

Σε ένα παιχνίδι που η Λαμία έπαιξε με στόχο να μην ηττηθεί, τα κατάφερε περίφημα απέναντι στον Άρη και με MVP τον  Μπόγιαν Σαράνοφ πηγαίνει στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης στο “Αθανάσιος Διάκος” να κερδίσει την πρόκριση στους “4” του θεσμού. Άψογη τακτικά και αμυντικά η Λαμία, ακίνδυνη μεσοεπιθετικά.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου διάβασε σωστά το ματς, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον Σαράνοφ σε μεγάλη (ξανά) βραδιά και το 0-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης, αφού πρώτα έχει προηγηθεί ακόμη ένα παιχνίδι μεταξύ τους, αυτό της Κυριακής στο ίδιο γήπεδο, για το πρωτάθλημα!

Επιθετικός μονόλογος για τον Άρη το πρώτο 45λεπτο


Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κυκλοφορία της μπάλας, την κατοχή και της τελικές προσπάθειες, όχι όμως και το γκολ αφού όσες φορές χρειάστηκε ο Σαράνοφ ήταν εκεί. Η Λαμία ήταν καλά στημένη αμυντικά και μέχρι εκεί αφού επιθετικά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις δύο- τρεις ευκαιρίες για αντεπίθεση που είχε με τα άκρα της να δυσκολεύονται να φύγουν με ταχύτητα στην κόντρα και να μεταβιβάσουν σωστά τη μπάλα.

Το…σφυροκόπημα του Άρη άρχισε από νωρίς, μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μαντσίνι να βγάζει ωραία για τον Μάνο, αλλά τον Έλληνα επιθετικό να μην προλαβαίνει για λίγο. Έξι λεπτά αργότερα ένα δυνατό σουτ του Φαμπιάνο εκτός περιοχής δεν είχε τύχη με τον Σαράνοφ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 11ο λεπτό σέντρα ακριβείας του Γκάμα για τον Μπερτόγλιο, με τον Αργεντινό να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι γηπεδούχοι έφτασαν στην κλασσικότερη στιγμή τους μέχρι εκείνη την ώρα με τον Μπερτόγλιο να κάνει την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά τον Προβυδάκη να κόβει σωτήρια για την ομάδα μας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σούταρε δυνατά, με την μπάλα να φεύγει άουτ!

Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, κυρίως με τον Νούνιες να κρατά μπάλα ωστόσο από εκεί και πέρα δεν είχε κάτι αξιόλογο να επιδείξει, αφού όπως προείπαμε δεν πήρε τίποτα από τα άκρα της ούτε από τις δύο τρεις κάθετες μπαλιές που προσπάθησε να βγάλει.
Ο Άρης συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και στο 33′  έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Μάνου, με τον Έλληνα επιθετικό να κρατάει την μπάλα και να σουτάρει δυνατά, το σουτ κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 39′ ο  Μπερτόγλιο κέρδισε φάουλ από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Τάιρον στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τον Γκάμα να στήνει τη μπάλα και τον Σαράνοφ να αντιδρά για ακόμη μία φορά σωστά στο παιχνίδι μπλοκάροντας χωρίς πρόβλημα.

Η τελευταία στιγμή του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στον Άρη με τον Σαράνοφ να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Γκάμα! Ωραία ομαδική συνεργασία των παικτών του Άρη, με τον Σούντγκρεν να βγάζει τη σέντρα, τον Σάσα να κάνει την προσποίηση και τον Πορτογάλο αρχηγό του Άρη να σουτάρει δυνατά, τεστάροντας τα αντανακλαστικά του πορτιέρε της Λαμίας!

 

Το ταμείο του ημιχρόνου


Με 11 τελικές (5 στην εστία) και 60% κατοχή για τον Άρη δεν έχει ουσία να μιλήσουμε για το ποια ομάδα παρήγαγε ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν αρκεί για μία ομάδα ειδικά όταν βλέπει απέναντι της έναν εκπληκτικό για ακόμη ένα βράδυ Σαράνοφ, να έχει απάντηση σε κάθε προσπάθεια επίτευξης τέρματος του αντιπάλου. Πέντε επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο για τον Σέρβο. Από εκεί και έπειτα, οι Καραμάνος και Τάιρον αν και προσπάθησαν, ήταν ακίνδυνοι και με λάθος επιλογές σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά και ως εκ τούτου δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα να φτιάξει τις δικές της στιγμές στο παιχνίδι.

Πήρε μέτρα στην επανάληψη


Στην επανάληψη ο Άρης το έπιασε από εκεί που το άφησε και το ίδιο έπραξε και ο Σαράνοφ συνεχίζοντας να κρατά με κάθε τρόπο το “μηδέν” για την ομάδα του. Στο 50′ μετά από ωραία συνεργασία του Άρη και πολύ καλό τακουνάκι του Μάνου, ακόμα ένα «στοπ» του πορτιέρε της Λαμίας, που έδιωξε σε κόρνερ προ του Σούντγκρεν ο οποίος ήταν μόνος του με τη μπάλα μπροστά του.
Η Λαμία έκανε αισθητή την παρουσία της δευτερόλεπτα αργότερα με τον Ρόμανιτς να φεύγει με ταχύτητα από αριστερά, εκμεταλλεύτηκε την εκρηκτικότητά του και το παραλίγο λάθος του Κουέστα ο οποίος ωστόσο αν και πολύ εκτός της εστίας του, κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο για την ομάδα του.  Μια φάση στην οποία ο Κουέστα τραυματίστηκε και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε! Στην αμέσως επόμενη φάση, σουτ του Σάσα με το αριστερό, η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.
Οι κυανόλευκοι κέρδισαν διαδοχικά φάουλ και ως εκ τούτου ανάσες και μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο τίποτα περισσότερο αφού οι φάσεις πέρασαν ανεκμετάλλευτες για το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Φτάνοντας στο 70′ οι άνθρωποι του Άρη πάγωσαν βλέποντας τον Ντένις να αντιμετωπίζει πρόβλημα τη σιτγμή που άλλος τερματοφύλακας δεν υπήρχε διαθέσιμος, ωστόσο με την παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου ο πορτιέρο των γηπεδούχων κατάφερε να συνεχίσει.

Τα λεπτά περνούσαν υπέρ της Λαμίας έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι με τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου να μην βοηθούν, σε αντίθεση με αυτές του Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Τζανδάρης ανέκτησε το χαμένο κέντρο για την Λαμία και ο Μπανγκουρά έδωσε φρεσκάδα και ταχύτητα στην δεξιά πτέρυγα των κυανόλευκων χωρίς την μεγάλη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες.

Στο 89′ παραλίγο να αποβεί μοιραίος ο Τζανετόπουλος καθώς στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Λόπεθ, βρήκε την μπάλα, ωστόσο ο Σαράνοφ ήταν και πάλι εκεί.

Η τελευταία φάση της αναμέτρησης ήταν για τον Άρη.Αρχικά ο Μάνος σούταρε με τον Σαράνοφ να απομακρύνει, με τον Σάσα να παίρνει την μπάλα στην εξέλιξη της φάσης, στέλνοντας την άουτ!

Οι συνθέσεις


ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα (60′ Ντένις) – Σούντγκρεν, φάμπιανο, Μπράμπετς, Λούμορ – Σάσα, Τζέγκο (59′ Εντιαγέ) – Μαντσίνι, Μπερτόγλιο (73′ Ιτούρμπε), Γκάμα (60′ Ματέο) – Μάνος (73′ Λόπεθ)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ – Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς – Νούνιεζ (90’+4′ Αντέτζο), Μπεχαράνο – Καραμάνος (71′ Μπανγκουρά), Τιρόνε (65′ Τζανδάρης), Ρόμανιοτς – Αραμπούλι

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή