Ροή Ειδήσεων
Φαντομαδες: “Λαμιάρα δυνατά και αμείωτα!”


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΣ Λαμία, οι φίλοι της ομάδας, οι Φαντομάδες εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση.
Διαβάστε την:
ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ!
Τα περισσότερα από τα μέλη μας είναι και είμαστε άτομα τα οποία έχουν και έχουμε ζήσει είτε για φοιτητικές ,είτε για επαγγελματικές υποχρεώσεις , σε κάποια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας.
Έχουμε ζήσει λοιπόν αυτό που λένε το να χαίρεσαι με το στραβοπάτημα του άλλου και να λυπάσαι με την χαρά του…
Καθώς επίσης και τα παράπονα που έχουν οι ίδιοι άνθρωποι, για το πόσο πίσω βρίσκεται η πόλη τους,ότι δεν υπάρχουν επιλογές, αλλά όταν ανοίξει κάτι καινούργιο ή πάει να γίνει ένα καινούργιο βήμα στην πόλη, είναι αυτοί που πρώτοι θα κουνήσουν το δάχτυλο.
Θα μας πείτε, που κολλάνε όλα αυτά και γιατί ένα οπαδικό κίνημα θίγει αυτό το ζήτημα;
Κι όμως κάπου κολλάει, όταν αυτά τα «καρκινώματα» (ας μας επιτραπεί η έκφραση) έχουν εισβάλει στο χώρο του ποδοσφαίρου και κατά κύριο λόγο στην ομάδα της πόλης μας, τον ΠΑΣ Λαμία, και περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για το πότε θα φέρει ένα άσχημο αποτέλεσμα,για να πυροδοτήσουν τα φυσίγγια προς τη διοίκηση,τους οργανωμένους,προς όλους.
Βέβαια, σε κάθε νίκη της ομάδας διαλαλούν το πόσο Λαμιάρες είναι, εκτός και αν η νίκη της Λαμίας είναι κόντρα στην δικιά τους ομάδα.
Αυτοί λοιπόν οι Trans «οπαδοί» (χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα με το τρανσέξουαλ κίνημα) πίσω από την ασφάλεια της οθόνης τους , αλλά και στην πλατεία με τις νεραντζιές , κάνουν όχι μόνο κακό στην ομάδα, αλλά στην ίδια την πόλη, στην ίδια τη χώρα.
Η πανδημία και τα μέτρα που έχουν πάρει για τα γήπεδα βέβαια, μετά από ένα χρόνο στα γήπεδα κάτω από αυτές τις συνθήκες, μας έκανε να προβούμε στο παρακάτω συμπέρασμα.
Ίσως το ξεσκαρτάρισμα όλων αυτών από το ΔΑΚ Λαμίας, να ήταν για καλό. Διότι αρκετοί φίλαθλοι έμειναν έξω από το γήπεδο διότι μόνο τα διαρκείας μπορούσαν μέχρι πρότινος να μπούνε μέσα και μας λυπεί αυτό, αλλά πέταξε και έξω αυτούς τους trans οπαδούς , γιατί όσοι αγαπούσαν και αγαπούν πραγματικά την ομάδα, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, ήταν πάνω στα σαπισμένα καθίσματα του γηπέδου, όλο αυτό το διάστημα.
Έφαγαν στη μάπα τα κρύα, τις βροχές, σε ένα γήπεδο χωρίς στέγαστρο , αλλά χειροκρότησαν στην ήττα , και ζήσαμε μεγάλες στιγμές όπως ανατροπές του σκορ και την πρόκριση απέναντι στον Άρη , διότι αν δε το έχετε καταλάβει, βρισκόμαστε στα ημιτελικά του κυπέλου Ελλάδας .
Η πρόταση και η συμβουλή των Φαντομάδων σε αυτά τα καρκινώματα;
• Δε σας θέλουμε στο ΔΑΚ Λαμίας- Αθανάσιος Διάκος
• Κάθε φορά που ψάχνετε κάποιον «μαλάκα» για να βγάλετε το κόμπλεξ σας πάνω του, απλά κοιτάξτε τον καθρέφτη και πείτε ότι βγάζει το βρωμόστομά σας για την Λαμία.
• Κάθε φορά που περιμένετε ένα στραβοπάτημα της Λαμίας, με το δάχτυλο στη σκανδάλη, γυρίστε την κάνη του «όπλου» σας και τοποθετήστε της στον κρόταφό σας.
Η ομάδα πονάει, εμείς είμαστε το γιατρικό της , κι όταν θα περάσουμε στον τελικό, θέλουμε μέσα τους 1000 πιστούς και όχι τους 5000 trans οπαδούς.
Εμείς οι γραφικοί, οι πιτσιρικάδες, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι 30άριδες και 50άριδες που η φλόγα για την ομάδα θα σβήσει μόνο όταν ο ήλιος βγει από την Δύση.
Εμείς που μας λες να κάτσουμε κάτω γιατί δε βλέπετε, αλλά μπέρδεψες μάλλον τους ναούς, εδώ είναι ο δικός μας Ναός, αν ψάχνεις εκκλησίες και τον πολιούχο της πόλης, μάλλον μπέρδεψες την οδό.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ
ΛΑΜΙΑΡΑ
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΙΩΤΑ
Forza Lamia
ΘΥΡΑ 3
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Απόψεις
“….τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…”


“Οι φιλαθλοι δε συγχωρούν αυτούς που από το ποδόσφαιρο εκπέσανε” θα μπορούσε να παραποιήσει κάνεις τα λόγια του Αργύρη Μπακιρτζή στην ταινία του Σταύρου Τσιώλη “Ας περιμένουν οι γυναίκες”
Γράφει ο Νίκος Μώκος
Αυτό ήταν λοιπόν. Η Καλλιθέα έχοντας δημιουργήσει μια κανονική ομάδα, με αγωνιστικό πλάνο, χωρίς πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν, χωρίς εγωισμούς που μπαίνουν πάνω από την ομάδα, ήρθε και πήρε μια καθαρή νίκη απέναντι στην προβληματική Λαμία η οποία περισσότερο προσπάθησε να ξεγελάσει τον ίδιο της τον εαυτό παρά να διεκδικήσει στα ίσια την παραμονή της! Μια νίκη που βύθισε τους κυανόλευκους στον πάτο, στέλνοντάς τους ήδη, στη Super League 2!
Σε μια σεζόν που όπως έχω ξαναγράψει, το ποδόσφαιρο την τιμώρησε επειδή πήγε κόντρα στην λογική!
Ακατανόητες αποφάσεις το καλοκαίρι, ένα project που δεν λειτούργησε ποτέ, τα γνωστά πασαλείματα στην πορεία και μοιραία ο διαφαινόμενος υποβιβασμός.
Μπορεί η Καλλιθέα να ήταν η “πρωτάρα” της φετινής Super League 1, αλλά η Λαμία έπαιξε σαν τέτοια. Μια ομάδα που αν δεν ήξερες ότι έχει 7 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, δεδομένα θα έλεγες ότι ανέβηκε πρώτη φορά και προσπαθεί να χτίσει κάτι χωρίς να έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία, την δυνατότητα να το κάνει. Έγινε δηλαδή ο φτωχός συγγενής….
Και ο κόσμος της ομάδας, αυτός που είναι, πάνω στη μέθη και την παραζάλη της περσινής επιτυχίας έβλεπε όλα αυτά να συμβαίνουν και σταδιακά ξυπνούσε, επανερχόταν. Σαν έναν εφιάλτη ο οποίος μετά από ένα ηδονικό όνειρο, επιστρέφει. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν αμείλικτος. Δεν στήριξε την προσπάθεια. Δεν συγχώρησε τον “βιασμό της ποδοσφαιρικής λογικής”. Αυτό ακριβώς έκανε φέτος η Λαμία. Απλά το πήγε ένα βήμα πιο κάτω ξηλώνοντας εντελώς ότι είχε χτιστεί τα προηγούμενα χρόνια! Πήρα ένα ρίσκο μεγαλύτερο από αυτό που μπορούσε να αντέξει!
Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε! Αυτή τη λαϊκή ρήση επέλεξα για τίτλο γιατί ταιριάζει γάντι στην ομάδα. Αναζητήστε την ερμηνεία και θα καταλάβετε….
Ίσως να μην είναι κατάλληλη ώρα να κάνουμε το ταμείο, είναι μια καλή στιγμή όμως να αρχίσει η κουβέντα για την επόμενη ημέρα. Να αναλάβουν αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους. Και αυτοί που εμφανίζονται και αυτοί που εξαφανίστηκαν νύχτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα….
Για να πάμε στο αγωνιστικό….
O Θανάσης Στάικος ήρθε στην ομάδα έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Προφανώς και δεν ευθύνεται καθολικά για αυτόν τον διαφαινόμενο υποβιβασμό, ίσως φταίει γιατί με τις δύο νίκες με Παναθηναϊκό και Βόλο έδωσε στον κόσμο την ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να σωθεί. Την ώρα που δεν μπορούσε. Και δεν μπορούσε γιατί είχε να διαχειριστεί μια ομάδα που φέτος δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο σε ένα ολόκληρο 90λεπτο.
Στην εποχή Στάικου ας πούμε έχουμε να θυμόμαστε ένα ημίχρονο στη Τρίπολη (το πρώτο), το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό, ένα δεκάλεπτο με τις Σέρρες και μια σοβαρότητα στη πρεμιέρα του με τον Άρη. Τίποτα περισσότερο.
Πως μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις από μια ομάδα πείραμα, που χτίστηκε σαν σε ένα όνειρο θερινής νυκτός, το οποίο μετατράπηκε σε εφιάλτη;
Πως μπορεί κανείς να μιλά για παραμονή όταν η ομάδα, Απρίλη μήνα, έπειτα από 30 μεταγραφές δεν μπορεί να δημιουργήσει φάση στην αντίπαλη εστία;
Ίσως αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, ο Στάικος πράγματι να είχε οδηγήσει τη Λαμία στην παραμονή. Πιθανόν και ο ίδιος να αισθάνεται προδομένος από ορισμένους παίκτες του! Άλλα εργαλεία είχε στα χέρια του όταν ήρθε, με άλλα εργαλεία τελειώνει η σεζόν!
ΥΓ. Είχα γράψει αμέσως μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό ότι ο Φουρτάδο μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για ανατροπή, για παραμονή στην κατηγορία. Αρκεί να το πιστέψει και ο ίδιος. Όχι μόνο δεν τον πίστεψε, δεν προσπάθησε καν να μπει σε διαδικασία σκέψης. Είναι πλέον προφανές, μη γελιόμαστε, πως εκείνο ήταν το τελευταίο βράδυ που τον είδαμε να φορά τα κυανόλευκα! Και σε τελική ανάλυση το πρόσημο της παρουσίας του είναι ξεκάθαρα αρνητικό. Γιατί βύθισε την ομάδα εκτός από τον βαθμολογικό πίνακα, στην εσωστρέφεια! Και όχι δεν ψάχνουμε εξιλαστήριο θύμα.
Φωτογραφία: Γιάννης Σιμόπουλος
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Mεταγραφικά: Κοντά σε συμφωνία με τον “Κομαντάντε” Τσάβες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: Συμφώνησε και έρχεται ο Τσάβες
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Θλίψη! Έφυγε στα 33 του ο Ματίας Ακούνια!
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
ΠΑΣ Λαμία: Χωρίς Κλωναρίδη αλλά με τις υπόλοιπες μεταγραφές κόντρα στην Καλλιθέα
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
Μεταγραφικά: “Στην έξοδο Ραντόνια και Μπίκοφ”
-
Μεταγραφικά: Στη Λαμία ο Τσιμπόλα / Στο στόχαστρο και ο Σάκιτς
-
“Πρώτη” Στάικου στον ΠΑΣ Λαμία – Να προκαλέσουμε το κόσμο να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια