Play Out
Η νίκη είναι μονόδρομος / ΠΑΣ Λαμία – Ιωνικός 17:15
Η νίκη είναι μονόδρομος για τη Λαμία, που υποδέχεται τον αήττητο στα Playouts Ιωνικό. Η ομάδα του Πειραιά σκοράρει με μεγάλη ευκολία, δέχεται γκολ με μεγάλη ευκολία και θέλει ένα ακόμα βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Ιωνικός πηγαίνει εκεί που έχασε για τελευταία φορά εκτός έδρας. Η Λαμία έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξαν μεταξύ τους στη σεζόν!
#slgrinterwetten #playout #paslamia #lamiafc #lamion #lamiaragr


Η νίκη είναι μονόδρομος για τη Λαμία, που υποδέχεται τον αήττητο στα Playouts Ιωνικό. Η ομάδα του Πειραιά σκοράρει με μεγάλη ευκολία, δέχεται γκολ με μεγάλη ευκολία και θέλει ένα ακόμα βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Ιωνικός πηγαίνει εκεί που έχασε για τελευταία φορά εκτός έδρας. Η Λαμία έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξαν μεταξύ τους στη σεζόν!
Η Λαμία
Φεύγοντας με άδεια χέρια από το Βόλο μετά την ήττα της με 3-0, η Λαμία βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση στη σεζόν. Πλέον ο Απόλλων Σμύρνης την πλησίασε στους δύο βαθμούς, ενώ η άμεση παραμονή στην κατηγορία με την 12η θέση φαίνεται πλέον πολύ δύσκολη.
Η Λαμία απέχει εννέα βαθμούς από τον Ατρόμητο και αν κάνει χειρότερο αποτέλεσμα από αυτόν θα είναι στην καλύτερη περίπτωση 13η, οπότε θα παίξει αγώνα διαβάθμισης. Επίσης μπορεί να φτάσει και τον Ιωνικό, αλλά αφού κάνει τέσσερις νίκες και αυτός τέσσερις ήττες.
Η νίκη της στην πρεμιέρα των Playouts μέσα στο Αγρίνιο είναι η μοναδική της νίκη στα δέκα τελευταία, μετρώντας εννέα ήττες στα υπόλοιπα.
Έφτασε τις 18 ήττες στο πρωτάθλημα, τις περισσότερες μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Έχει κάνει πέντε νίκες, από αυτές, τις τέσσερις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και από αυτές τις δύο επί του Ιωνικού.
Στην έδρα της η Λαμία έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, μετά τις 29 Ιανουαρίου, όταν είχε νικήσει τον ΟΦΗ. Αυτές οι τέσσερις διαδοχικές ήττες είναι και ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία.
Πρώτοι σε αγώνες: Τάιρον 31, Νούνιες 29.
Πρώτοι σε γκολ: Μανούσος 5, Αραμπούλι 4.
Οι έξι τελευταίοι αγώνες
23.02.2022: Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-2
28.02.2022: ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-0
06.03.2022: Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2
19.03.2022: Παναιτωλικός – Λαμία 1-2 (Μανούσος, Ελευθεριάδης)
02.04.2022: Λαμία – ΟΦΗ 1-2 (Λουκάο)
09.04.2022: Βόλος – Λαμία 3-0
Το πρόγραμμα
17.04.2022: Λαμία – Ιωνικός
20.04.2022: Παναθηναϊκός – Λαμία (Κύπελλο)
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία
Απόλλων – Λαμία
Λαμία – Ατρόμητος
(Δεν έχει οριστεί ακόμα ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό)
Ο Ιωνικός
Ένα βαθμό ή να μην κάνει η Λαμία τέσσερις νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που την απομένουν, θέλει ο Ιωνικός, για να ανανεώσει το ραντεβού του με τη Super League και μαθηματικά. Μαζί με τον Ατρόμητο είναι οι αήττητες ομάδες στο μίνι πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη επίθεση με οκτώ γκολ, ενώ έχει δεχτεί και έξι.
Ο Ιωνικός έχει σκοράρει και τα έξι τελευταία παιχνίδια του, πετυχαίνοντας 14 γκολ, ενώ είχε 20 γκολ στα προηγούμενα 23 παιχνίδια.
Έχει χάσει ένα από τα οκτώ τελευταία και δύο από τα 11 τελευταία, και τα δύο στην έδρα του.
Εκτός έδρας είναι αήττητος στα πέντε τελευταία με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Έχει να χάσει από τις 15 Ιανουαρίου, στη Λαμία τότε, όπου πηγαίνει και τώρα.
Πρώτοι σε αγώνες: Βαλεριάνος, Άοσμαν από 31, Ντάλσιο και Χουτεσιώτης από 30.
Πρώτοι σε γκολ: Μάντζης 7, Άοσμαν 6, Τουράμ, Ντάλσιο και Λένις από 4.
Οι έξι τελευταίοι αγώνες
23.02.2022: Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 4-0 (Κιάκος 2, Μάντζης, Ντάλσιο)
27.02.2022: ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1 (Τουράμ)
06.03.2022: Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2 (Λένις)
19.03.2022: ΟΦΗ – Ιωνικός 2-3 (Ρομαό, Μύγας, Ντάλσιο)
02.04.2022: Ιωνικός – Βόλος 2-2 (Μάντζης 2)
09.04.2022: Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός 2-3 (Τσιγκρίσνκι, Μάντζης 2)
Το πρόγραμμα
17.04.2022: Λαμία – Ιωνικός
Ιωνικός – Απόλλων
Ατρόμητος – Ιωνικός
Ιωνικός – Παναιτωλικός
Μεταξύ τους
Στους δύο αγώνες της κανονικής περιόδου περιορίζεται η ιστορία των δύο ομάδων στη Super League, καθώς βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί. Η Λαμία κέρδισε και τα δύο παιχνίδια, ενώ το Δεκέμβριο απέκλεισε στους «16» του Κυπέλλου τον Ιωνικό με δύο νίκες!
Η Λαμία σκόραρε και στα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν, σε όλα μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο.
Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 2
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Ιωνικού: 0
Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 1
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Ιωνικού: 0
Στην κανονική διάρκεια
03.10.2021: Ιωνικός – Λαμία 1-2
(36’ σουτ Άοσμαν – 20’ πέναλτι Μανούσος, 55’ κεφαλιά Γκόλεμιτς. Στο 19’ κόκκινη Ντάλσιο του Ιωνικού)
15.01.2022: Λαμία – Ιωνικός 2-1
(11’ σουτ Ρόμανιτς, 86’ σουτ Μπανγκουρά – 90’ σουτ Μάντζης)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Παναιτωλικός – Λαμία 1-0: Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω


Η Λαμία ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0, στην 3η αγωνιστική των playout της Stoiximan Super League, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιάβα στο 20′ και πλέον ο υποβιβασμός είναι όλο και πιο κοντινός.
Η Λαμία δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στον Παναιτωλικό, φεύγοντας ηττημένη με 1-0 από το Αγρίνιο, για την 3η αγωνιστική των playout της Stoiximan Super League.
Σε ένα ζευγάρι που δεν συνηθίζεται να κερδίζει ο γηπεδούχος, αυτή τη φορά το σενάριο άλλαξε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιάβα στο 20′. Ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, έχοντας ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα. Η Λαμία αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά όσες φορές απείλησε την εστία των γηπεδούχων, ο Τσάβες ήταν στη σωστή θέση για να πει όχι.
Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στην πρώτη θέση των playout με 37 βαθμούς και στο +3 από τον Λεβαδειακό που φιλοξενείται στον Βόλο. Η Λαμία παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, στους 16 βαθμους και στο -9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ:
Ο Παναιτωλικός δεν είχε στη διάθεσή του τους Λομόνακο, Μαϊντέβατς και Πέρεζ, ενώ νέες απώλειες ήταν αυτές των Ντίας, και Ρόα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκ ξεκίνησε με 5-3-2. Ο Τσάβες κάτω από την εστία, Μαυρίας, Στάγιτς, Μλάντεν, Σιέλης και Μπακάκης, από αριστερά προς δεξιά οι πέντε της άμυνας, Λουίς, Λιάβας και Μπουζούκης στη μεσαία γραμμή και ο Λαχούντ Μαρτίνες με τον Τετέϊ οι δύο προωθημένοι.
Η Λαμία που ταξίδεψε στο Αγρίνιο με πολλές απουσίες, καθώς δεν είχε στη διάθεσή της τους Ρατόν, Τσάβες, Ιμπάνιες, Κλωναρίδη, Σουρλή, Δοϊρανλή και Σάντσες. Επέστρεψε όμως ο Φουρτάδο, ο οποίος πριν λίγες μέρες μεταγράφηκε στην πρωτοπόρο Ρωσίας, Κράσνονταρ για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε με το γνωστό 3-5-2. Ο Κόστιτς στο τέρμα, Γιαννούτσος, Χαντάκιας και Γκοτζαμανίδης η τρίαδα της άμυνας, Ρινγκ αριστερά και Σόρια δεξιά ως μπακ χαφ, Σακόρ, Αθανασακόπουλος και Τσιμπόλα στον άξονα και ο Φουρτάδο με τον Βλαχομήτρο οι δύο προωθημένοι.
Κυριαρχία των γηπεδούχων και προβάδισμα με Λιάβα
Η Λαμία είχε την πρώτη φάση στον αγώνα μόλις στα 48 δευτερόλεπτα του ματς, το σουτ του Ρινγκ όμως πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Τσάβες.
Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός δεν άφησε χώρους στους φιλοξενούμενους και απείλησε την εστία του Κόστιτς στο 10′. Ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα, με τον Λαχούντ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Δέκα λεπτά αργότερα και δη στο 20′, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Λιάβα να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα. Ο Μαυρίας επιχείρησε ένα σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Σακόρ και τον Βεργέτη να καταλογίζει πέναλτι. Μια φάση που ελέγχθηκε και από το VAR. Αυτό ήταν το 3ο τέρμα του Λιάβα στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.
Ίδια συνέχεια και μετά το γκολ
Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό στο 26′. Ο Λουίς έκανε την κάθετη, ο Τεττέη βρέθηκε μπροστά στον Κόστιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στη συνέχεια ο Μαυρίας βρήκε τον Λαχούντ, αλλά ούτε εκείνος μπόρεσε να σκοράρει.
Στο 37′ ο Μπουζούκης δοκίμασε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει άουτ. Στο 42′ οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν και πάλι ωραία τη μπάλα, με τον Μπακάκη να κάνει το σουτ, χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατίρι.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Στο 42′ ο Τεττέη εκμεταλεύτηκε την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα της Λαμίας, έκανε το σουτ, ωστόσο ο Γιαννούτσος έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος η Λαμία
Η Λαμία με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους βρήκε χώρους και έψαξε την ισοφάριση. Στο 51′ ο Φουρτάδο σούταρε από πλάγια θέση, με τον Τσάβες να μπλοκάρει. Ίδιο σκηνικό και στο 56′, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε το σουτ του Σακόρ.
Κοντά στο 1-1 η Λαμία στα τελευταία λεπτά
Ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά, με τη Λαμία να αγγίζει την ισοφάριση στο 87′. Ο Βλαχομήτρος έκανε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Τσάβες τον σταμάτησε.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας)
4ος: Παναγίωτης Κουκούλας (Λέσβου)
VAR: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μπακάκης (80′ Αγαπάκης), Σιέλης, Μλάντεν, Στάγιτς, Μαυρίας (90+1′ Αποστολόπουλος), Λουίς (80′ Νικολάου), Λιάβας, Μπουζούκης (88′ Κοντούρης), Λαχούντ (88′ Μπελεβώνης), Τεττέη.
Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Γιαννούτσος, Χαντάκιας (89′ Ντεντάκης), Γκοτζαμανίδης, Ρινγκ, Σακόρ, Τσιμπόλα, Αθανασακόπουλος (65′ Λέικ), Σόρια, Φουρτάδο (79′ Μπιλάλ), Βλαχομήτρος.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Mεταγραφικά: Κοντά σε συμφωνία με τον “Κομαντάντε” Τσάβες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Τόσα χρήματα πήρε η Λαμία για Φουρτάδο!
-
Μεταγραφικά: Συμφώνησε και έρχεται ο Τσάβες
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Pic | Νέος “μποναμάς” από τη FIFA για τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Θλίψη! Έφυγε στα 33 του ο Ματίας Ακούνια!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
“….τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…”
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
ΠΑΣ Λαμία: Χωρίς Κλωναρίδη αλλά με τις υπόλοιπες μεταγραφές κόντρα στην Καλλιθέα