Χωρίς κατηγορία
Video | Τρίο Μπελκάντο: Περικλής Κοντέλας και Ζοάν Τομάς θυμούνται τους ημιτελικούς του ΠΑΣ Λαμία!


Μία από τις καλύτερες εκπομπές από καταβολής “Τρίο Μπελκάντο” ήταν αυτή της Μεγάλης Δευτέρας 18/4. Μπορεί η Λαμία να ζει τις χειρότερες στιγμές της στη Super League αλλά ταυτόχρονα επαναλαμβάνει το μεγαλύτερο κατόρθωμά της για τρίτη φορά στην ιστορία της. Να συμμετέχει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σε μία πρωτόγνωρη συγκυρία που έχει διχάσει τον κόσμο και τα συναισθήματά του.
Στο αποψινό “Τρίο Μπελκάντο” λοιπόν φιλοξενήθηκαν δύο άνθρωποι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις δύο προηγούμενες πορείες της ομάδας ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Από τη μία ο Περικλής Κοντέλας που ως ποδοσφαιριστής έφτασε με την Λαμία της Β’ Εθνικής της σεζόν 1971-72 ως τα ημιτελικά αφήνοντας εκτός συνέχειας νωρίτερα την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”. Στον ημιτελικό φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της “Τούμπας” γνωρίζοντας την ήττα και κατά συνέπεια τον αποκλεισμό. Και από την άλλη τον Ζοάν Τομάς ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας του 2019-20 η οποία έφτασε στα ημιτελικά 48 χρόνια μετά. Ο Ισπανός ήταν αυτός που την έστειλε στα ημιτελικά απέναντι στην ΑΕΚ, αφού νωρίτερα είχε σκοράρει και….σοκάρει το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με το γκολ του στη ρεβάνς του 3-3.
Οι δύο τους είχαν πολλά να πουν και να μοιραστούν με τους Πάνο Κατσώνη, Λάμπρο Αρναούτογλου και Νίκο Μώκο αλλά και τους τηλεθεατές της εκπομπής οι οποίοι γύρισαν πίσω στο χρόνο ξεχνώντας για λίγο την αγωνιστική…κατρακύλα της ομάδας.
Ο Περικλής Κοντέλας συνεπικούρησε το “Τρίο” στην αποψινή εκπομπή μιλώντας και σχολιάζοντας όλες τις περιόδους στην ιστορία της Λαμίας. Από τα χρόνια που μεγαλούργησε ως ομάδα Β’ Εθνικής στην οποία αγωνιζόταν ως παίκτης, μέχρι τα πέτρινα χρόνια στα οποία συνέβαλε ως μέλος της διοίκησης και το σήμερα όπου υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να γκρεμιστεί αυτή η ομάδα που φτιάχτηκε με τόσο κόπο και μεράκι από τον Πανουργιά Παπαϊωάννου.
Πολλές φορές τα λόγια ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, που έχει βιώσει την ομάδα στα….αλώνια έχουν μεγαλή βαρύτητα από οτιδήποτε άλλο. Ο κύριος Περικλής είπε πολλά απόψε, αλλά τα σημαντικότερα συνοψίζονται σε δύο τρεις φράσεις!
“Αν το ’72 είχαμε τον Παπαϊωάννου θα είχε ανέβει από τότε η ομάδα”, “Την Τετάρτη η Λαμία παίζει για τρίτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μια κορυφαία στιγμή και αντί να είναι γιορτή, έχει απλά διαδικαστικό χαρακτήρα”, “Ο κόσμος όταν παίζαμε ποδόσφαιρο εμείς ήταν πάντα στο πλευρό μας. Σήμερα που η Λαμία είναι στην κορυφαία κατηγορία και αποτελεί το καμάρι του Νομού, η διχόνοια και οι μουρμούρες την τραβάνε πίσω” !
Για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ: Ένα γεμάτο γήπεδο που έδινε δυναμική μόνο του. Εμείς ομάδα κατώτερης κατηγορίας, παίξαμε άμυνα για να περιορίσουμε την ΑΕΚ. Εγώ μπήκα αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξα και την παράταση. Βάλαμε το γκολ και προκαλέσαμε παροξυσμό!
Για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ: Δέος. Πάιξαμε στη Τούμπα μπροστά σε 20.000 κόσμο και είχαμε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Κάναμε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Ο Πίρτσος είχε πιάσει τα άπιαστα! Ο Κούδας τελείωσε το ματς νωρίς αλλά δεν σταματήσαμε την προσπάθειά μας και μείναμε μέσα στο παιχνίδι. Μας είχαν κλείσει 3-4 φορές τα φώτα και το παιχνίδι τελείωσε μεσάνυχτα. Αυτό που κάναμε τότε δεν είχε προηγούμενο και δύσκολα θα ξανασυμβεί. Μπήκα να παίξω 5 λεπτά στο τέλος, 18 χρονών τότε. Πρώτη επαφή με τη μπάλα, ήρθε ο Μπέλιος με τάκλιν, με σήκωσε 3 μέτρα ψηλά, δεύτερη επαφή λάθος πάσα. Από την τρίτη άρχισα να παίζω όσο πρόλαβα τέλος πάντων”
Για το παιχνίδι της Τετάρτης: Δεν έχουμε ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ είναι το φαβορί αλλά πιστέυω ότι η ομάδα θα βγάλει μια αντίδραση.
Για τον Παπαϊωάννου: Το Α και το Ω της Λαμίας. Αυτός είναι η ομάδα και όποιος δεν το βλέπει είναι αγνώμονας!
Για το παιχνίδι που θυμάται πιο έντονα: Όταν αποκλείσαμε την ΑΕΚ κληρωθήκαμε με τον ΟΦΗ. Φύγαμε 12 άτομα από τη Λαμία και ήρθε ο τότε πρόεδρός μας να μας ευχηθεί καλή επιτυχία. Κάναμε το ταξίδι και πήραμε την πρόκριση στα πέναλτι!
Για το αν πίστευε ποτέ στην άνοδο: Αν είχαμε έναν Παπαϊωάννου από τότε, ναι θα το πίστευα!
Ο Ζοάν Τομάς από την άλλη μεταξύ άλλων δήλωσε:
Για το 0-1 του Καραϊσκάκης: Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο τα πάντα ήταν ανοικτά. Πήγαμε στο Φάληρο μη έχοντας να χάσουμε τίποτα αν και ο Ολυμπιακός μας έκανε πραγματικά να υποφέρουμε στο παιχνίδι. Ευτυχώς πέτυχα το γκολ και στη συνέχεια είχαμε σε εξαιρετική βραδιά τον Σαράνοφ και πήραμε την πρόκριση.
Για το πέρασμά του από τη Λαμία: Πραγματικά είχα έρθει σε μία κακή περίοδο για την ομάδα και εγώ χρειάστηκα λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Έκανα το ντεμπούτο μου σε ένα ματς Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο οποίο μάλιστα είχα κερδίσει και το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ της νίκης. Είχαμε κάνει εξαιρτετικό δεύτερο μισό της σεζόν τότε και ο κόσμος μας αγάπησε πολύ, κάτι που εισπράξαμε.
Για το αν το γκολ του ήταν το σπουδαιότερο της καριέρας του: Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν το σπουδαιότερο γιατί έχω πετύχει εξίσου σημαντικά και στην Ισπανία και σε άλλα πρωταθλήματα, αλλά σίγουρα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα.
Για το κόσμο που τον έχει συνδέσει με το Κύπελλο: Το καταλαβαίνω και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Πέρασα καλά στη Λαμία, αγάπησα την ομάδα και ο κόσμος εμένα και μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να επιστρέψω να δω κάποιο παιχνίδι ή απλά για μία βόλτα με την οικογένειά μου.
Για το με τι ασχολείται σήμερα: Βρίσκομαι στη Χιρόνα, τη πόλη που μεγάλωσα, κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο, παίζω ποδόσφαιρο σε μία ομάδα Γ’ Εθνικής και περνάω χρόνο με την οικογένειά μου κάτι που με γεμίζει!
Για το αν μπορεί η Λαμία να φτάσει στον τελικό αυτή τη φορά: Σίγουρα το πιστεύω. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, είναι το φαβορί, αλλά και με τον Ολυμπιακό κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη με εμάς. Ο Παναθηναϊκός θα πασχίσει για να πάρει την πρόκριση θα είναι δύο σκληρά παιχνίδια και στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορεί να συμβούν!
Δείτε ολόκληρο το “Τρίο Μπελκάντο” της Μεγάλης Δευτέρας 18.4
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Χωρίς κατηγορία
VID | Στουρνάρας: “Η Λαμία έχει δύο ήττες για τους ίδιους εξωαγωνιστικούς λόγους”


Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του εξήρε ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία Βαγγέλης Στουρνάρας ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αποφάσεις που έκριναν το παιχνίδι!
Δείτε το βίντεο:
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Αποκάλυψη: Δοκιμάζει παίκτη με εμπειρία από το Conference League ο ΠΑΣ Λαμία!
-




Ποδαρικό στο 2026 με “φθιωτικό ντέρμπι” – Στις 3/1 το ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού
-




Vid | Ντότης στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Απέρριψα ομάδες Sl2 για τον ΠΑΣ Λαμία
-




Βρέττας On Fire / ΠΑΣ Λαμία – Πρόοδος Ρωγών 4-0
-




ΠΑΣ Λαμία 1964 – Πρόοδος Ρωγών: Στόχος η επιστροφή στις νίκες και η διατήρηση της κορυφής
-




Μοιρασιά στο “Αθανάσιος Διάκος” / ΠΑΣ Λαμία – Τηλυκράτης 1-1
-




Vid | Λ. Παπανικολάου: “Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα θέλαμε την έδρα μας”
-




ΠΑΣ Λαμία: Η ανάλυση του πρώτου γύρου | Vid
-




Γυναικεία Ομάδα : Με γκολ λύτρωση της Πόλλου στο 89’ απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία!
-




Γυναικεία Ομάδα: Επιστροφή στις νίκες
-




Μεταγραφικά: Δύο παίκτες του ΠΑΣ Λαμία στον Αστέρα Σταυρού
-




Εκτός έδρας στραβοπάτημα / Θεσπρωτός – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Το πανόραμα του Ομίλου και η επόμενη αγωνιστική
-




Παραιτήθηκε από τον ΠΑΣ Λαμία ο Λάκης Παπανικολάου
-




ΠΑΣ Λαμία: Ανοίγει η επόμενη μέρα – Υποστηρικτές για Στουρνάρα
-




Γυναικεία Ομάδα: Ποδαρικό στη Ρόδο το Σάββατο για τις κυανόλευκες
-




ΕΠΙΣΗΜΟ: Πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία ο Τσόφλιος
-




Τέλος εποχής με μήνυμα στήριξης από Παπανικολάου – Σήμερα ξανά στο γήπεδο η Λαμία
-




Επίσημο: Στουρνάρας στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία
-




Vid | To μάρς πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ Λαμία







