Νέα από Ελλάδα
Προβάδισμα Λεβαδειακού για τα μπαράζ / Βέροια – Λεβαδειακός 0-1


H Βέροια είχε περισσότερες καλές στιγμές στο πρώτο μπαράζ για τον προβιβασμό στη Superleague 1, αλλά ο Λεβαδειακός ήταν πιο αποτελεσματικός και με γκολ του Πολέτο στο 58′ έβαλε γερά θεμέλια για την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία.
Ο Μυτίδης «γέμιζε» την αντίπαλη περιοχή
Το 0-1 του Πολέτο «ανήκει» κατά το ήμισυ στον Κύπριο φορ
«Κατοχή» η «βασίλισσα», διαχείριση οι Βοιωτοί
Το πρώτο βήμα για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία έκανε σήμερα (8/5) ο Λεβαδειακός καθώς κέρδισε 1-0 τη Βέροια εκτός έδρας και ναι μεν το γκολ του δεν προσμετράται για διπλό, απέκτησε πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της άλλης εβδομάδας που θα την υποδεχθεί.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον Βελλίδη στο τέρμα τους Μπουκουβάλα, Σκόνδρα, Μαραγκό, Πεταυράκη στην άμυνα από τα δεξιά, τους Οικονόμου, Γαβρηιλίδη στον άξονα, τον Κάτσε αριστερά, τον Μούργο δεξιά και τους Γιακουμάκη, Πασά στα φορ.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Μάρκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Κωνσταντινίδη, Τζημόπουλο, Μπαχανάκ, Βήχο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεχία, Κβαμπένα στον άξονα, τους Πολέτο, Μουτίνιο στα άκρα, τον Νίλι σε ρόλο «οργανωτή» και τον Μυτίδη στην κορυφή της επίθεσης.
Καλύτερη η Βέροια, απείλησε με Πασά, Μούργο
Σέντρα στο ματς και η «βασίλισσα» μπήκε καλύτερα. Ο Γιακουμάκης τραβιόνταν στα αριστερά με σκοπό να ανοίξει διαδρόμους και οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 60% «φλέρταρε» αρκετά νωρίς δις με το γκολ, αρχικά με την κοντινή κεφαλιά του Πασά που πέρασε άουτ (4′) και ύστερα με μία «βολίδα» του Μούργου που έδιωξε δύσκολα ο Μάρκοβιτς (10′). Η «βασίλισσα» ήταν πιο δραστήρια, έβγαζε περισσότερη ενέργεια και έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό.
Ο Μυτίδης «γέμιζε» την αντίπαλη περιοχή
Περίπου στο 25′ ωστόσο ο Λεβαδειακός άρχισε να απορροφά την πίεση της αντιπάλου του, οι Βοιωτοί… πήγαν την αναμέτρηση σε σετ παιχνίδι και με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να επισκέπτονται με αξιώσεις τα καρέ του Βελλίδη, όπου ο Μυτίδης «κυριαρχούσε». Ο Κύπριος φορ κέρδισε τις περισσότερες «μονομαχίες» από τους αντίπαλους αμυντικούς,, έβγαλε δύο καλές τελικές σε διάστημα πέντε λεπτών (36′ σουτ, 41′ κεφαλιά), ενώ πλέον η κατοχή όλου του πρώτου ημιχρόνου ήταν οριακή υπέρ της Βέροιας (51%-49%), δείγμα πως οι «πράσινοι» είχαν ισορροπήσει πλήρως το ματς.
Το 0-1 του Πολέτο «ανήκει» κατά το ήμισυ στον Κύπριο φορ
Εναρξη στο δεύτερο μισό και η Βέροια θέλησε να ξαναπάρει τα «ηνία». Σε 1-2 περιπτώσεις άπλωσε το παιχνίδι της χωρίς όμως να «βγάλει» τη μεγάλη φάση, κυκλοφορούσε την μπάλα ωστόσο τα πάντα άλλαξαν στο 58′ όταν ο Μυτίδης έπαιξε πολύ όμορφα κάθετα για τον Πολέτο που βγήκε στον κενό χώρο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα το Βελλίδη.
Αυτόματα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ και ναι μεν το γκολ τους δεν μετράει για «διπλό» πήραν το προβάδισμα και κλήθηκαν να διαχειριστούν το παιχνίδι.
«Κατοχή» η «βασίλισσα», διαχείριση οι Βοιωτοί
Εκ του αποτελέσματος αλλά κυρίως με γνώμονα την εικόνα της αναμέτρησης τα κατάφεραν πολύ καλά μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης. Με μόνη εξαίρεση τη φάση του 69′ όπου ο Πασάς βγήκε στην πλάτη της άμυνάς τους και σούταρε από πλάγια θέση μέσα από τα καρέ τους (έδιωξε ο Μάρκοβιτς) και 1-2 περιπτώσεις που δημιουργήθηκαν «υποψίες» φάσεων σε στατικές μπάλες, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα (ύστερα από την είσοδο του Λιάγκα έπαιζαν με τρεις στόπερ), αφού οι γηπεδούχοι αναλώθηκαν ως επί το πλείστον σε μία ανούσια κατοχή. Μάλιστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκε κοντά στο 0-2 με τον Συμελίδη αλλά ο Βελλίδης του είπε από κοντά «όχι».
Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (Παπαχρήστος 86′), Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (Ορφανίδης 66′), Γαβριηλίδης (Mπλέτσας 66′), Γιακουμάκης, Κάτσε, Πασάς (Καπνίδης 86′)
Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (Συμελίδης 54′), Μεχία, Νίλι (Λιάγκας 82′), Πολέττο, Βήχος, Μυτίδης (Βρακάς 70′), Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μουτίνιο (Δούμτσιος 70′)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Αντίπαλοι
Αντίπαλοι: Ημέρα φιλικών η Τετάρτη για τους αντιπάλους του ΠΑΣ Λαμία!


Με δυνατές φιλικές αναμετρήσεις συνεχίζεται την Τετάρτη 26 Αυγούστου η προετοιμασία επτά ομάδων που θα βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΣ Λαμία τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέροντα παιχνίδια, με αρκετές αναμετρήσεις να έχουν χαρακτήρα «στερεοελλαδίτικου ντέρμπι», καθώς οι ομάδες ανεβάζουν ρυθμούς ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.
Στις 18:00, στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας», η Αναγέννηση Σχηματαρίου θα υποδεχθεί τον Κηφισσό Κάτω Τιθορέας, σε ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας.
Την ίδια ώρα, στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», ο Αστέρας Σταυρού θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Ανθούπολης Λάρισας, ενώ στο Δημοτικό Γήπεδο Νεοχωρίου ο Ταμυναϊκός Αλιβερίου θα φιλοξενήσει τον ΑΟ Χαλκίς.
Στις 18:30, στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, ο Φωκικός θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Θήβα, σε μία ακόμη ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ομάδων της ευρύτερης περιοχής.
Το πρόγραμμα των φιλικών ολοκληρώνεται στη Χαλκίδα, όπου ο ΑΟ Νέας Αρτάκης θα δώσει δύο παιχνίδια στο πλαίσιο του τουρνουά «Αλύτρωτες Πατρίδες». Στις 18:45 θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Προποντίδας, ενώ στις 19:45 θα αγωνιστεί απέναντι στον Ελλήσποντο Νέας Λαμψάκου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
18:00 | Αναγέννηση Σχηματαρίου – Κηφισσός Κάτω Τιθορέας
Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας»
18:00 | Αστέρας Σταυρού – ΑΟ Ανθούπολης Λάρισας
ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος»
18:00 | Ταμυναϊκός Αλιβερίου – ΑΟ Χαλκίς
Δημοτικό Γήπεδο Νεοχωρίου
18:30 | Φωκικός – Θήβα
Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας
18:45 | ΑΟ Νέας Αρτάκης – ΑΕ Προποντίδας
Δημοτικό Γήπεδο Βούρκου «Δημάρχου Σκούρα», Χαλκίδα
19:45 | Ελλήσποντος Νέας Λαμψάκου – ΑΟ Νέας Αρτάκης
Δημοτικό Γήπεδο Βούρκου «Δημάρχου Σκούρα», Χαλκίδα
Οι δύο αναμετρήσεις στη Χαλκίδα διεξάγονται στο πλαίσιο του τουρνουά «Αλύτρωτες Πατρίδες».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΠΑΣ Λαμία – Στον Σαρωνικό Αναβύσσου οι Τρούμπουλος και Στάγκος
-




Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα εντός έδρας με Κατσαντώνη Αγράφων για τον ΠΑΣ Λαμία – Στις 27/9 η σέντρα
-




ΠΑΣ Λαμία: Υπάρχει επόμενη μέρα! Παραμένει ο κορμός και ξεκινά η νέα εποχή
-




Στον Ανδρούτσο Γραβιάς ο Τσάτσος / Επιβεβαίωση για το Διπλό Μαρκάρισμα
-




Μεταγραφικά: Στον Κηφισσό Κάτω Τιθορέας ο Λάππας – Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




Μεταγραφικά: Στην Κύπρο και τον Αχυρώνα – Ονήσιλο ο Δημοσθένης Λιοπύρης
-




Από τη Λαμία στον ΑΟ Σκιάθου ο Αποστόλου
-




Γ’ Εθνική: Όλες οι αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα – Κλήρωση, σέντρα και νέο σύστημα playoffs
-




ΠΑΣ Λαμία: Η νέα σεζόν ξεκινά – Τη Δευτέρα η πρώτη ανοιχτή προπόνηση
-




Kύπελλο Ερασιτεχνών: Με AO Nέας Αρτάκης ο ΠΑΣ Λαμία στην Α’ Φάση – Αναλυτικά τα ζευγάρια
-




Το «αντίο» του Βασίλη Τρούμπουλου στον ΠΑΣ Λαμία: «Κρατάμε τα καλά και προχωράμε. Ευχαριστώ για όλα»
-




Εποχή Ζαχαρόπουλου στον ΠΑΣ Λαμία / Επιβεβαίωση για το “Διπλό Μαρκάρισμα”
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία: Τέλος και ο Τσιάκας – Συνεχίζει στο Αιγάλεω
-




Τίτλοι τέλους και για τον Βασίλη Γιώτη στον ΠΑΣ Λαμία – Το συγκινητικό «αντίο»
-




Φιλικά: Κυριακή στις 18:00 το ΠΑΣ Λαμία – Αίαντας Σούρπης
-




Pics & Vid | Ξεκίνησε το χτίσιμο ο ΠΑΣ Λαμία
-




Φιλικό τεστ με τον Αίαντα Σούρπης ο ΠΑΣ Λαμία
-




Αντίπαλοι: Ημέρα φιλικών η Τετάρτη για τους αντιπάλους του ΠΑΣ Λαμία!
-




Μεταγραφικά: Επιστρέφει στον ΠΑΣ Λαμία ο Αλέξανδρος Καψαλιάρης για τον “άσσο”


































