Match Center
Kύπελλο ήταν και πάει….
Σε έναν θεσμό που παίρνουν ευκαιρίες οι… εφεδρείες και οι πιτσιρικάδες ο Ατρόμητος χρειάστηκε ένα μεγάλο του… όπλο τον Στέφανο Ναπολεόνι για να κερδίσει 2-0 εκτός έδρας την Λαμία και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για την συνέχεια του Κυπέλλου.
Bέβαια η ομάδα μας θα μπορούσε να έχει αλλάξει τις αναλογίες του αγώνα αν ο Παπαευθυμίου είχε σκοράρει στο τετ-ατετ που είχε με τον Μπάρκα στο 5′ αλλά τελικά υπέκυψε στον σαφώς ανώτερο Ατρόμητο με κέρδος τους παίκτες με ΄λίγο χρόνο συμμετοχής που είχαν καλή παρουσία.
Η ομάδα μας πλέον μένει εκτός θεσμού και θα πάει στον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στην Βέροια με σκοπό να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της τιμής….
Η γηπεδούχος Λαμία έκανε αλλαγές στην διάταξή της, ξεκινώντας το ματς με 4-2-3-1. Ο Πανέτσος κίπερ, οι Κοντέων και Κοτσώνης ήταν τα στόπερ, δεξί μπακ ο Καλαϊτζίδης, αριστερά ο Τσόπελας, Ενγκουέμ και Τόσκας τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Νατσιόπουλος, δεξί εξτρέμ ο Παπαευθυμίου, αριστερά ο Σερτζίνιο και φορ ο Αλεξίου.
Στην διάρκεια του αγώνα το σύστημα έγινε 4-1-4-1 με τον Ενγκουέμ μοναδικό καθαρό αμυντικό χαφ και τους Τόσκα και Νατσιόπουλο μπροστά τους στον άξονα.
Σε 4-2-3-1 με rotation πήγε και ο Δέλλας. Μπάρκας ο κίπερ, αμυντική διάταξη με Λαζαρίδη, Κιβρακίδη, Κοντοέ και Μπιτόλο, στο κέντρο τους Μπάλα και Ουσέρο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μπρίτο και Μίλος Στόϊτσεφ. Δεκάρι ο Μπαστάκος και φορ ο Ναπολεόνι. Ο Στόϊτσεφ πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις γύριζε προς τον άξονα.
Επίσης ο Μπαστάκος άλλαζε θέσεις με τον Ναποελόνι με τον πρώτο να πηγαίνει φορ και τον Ιταλό να πηγαίνει προς τα δεξιά ή να παίζει πίσω από τον επιθετικό.
Μόλις στο 5ο λεπτό η Λαμία έδειξε τις διαθέσεις της με χαμένο τετ α τετ του άκρως επικίνδυνου Παπαευθυμίου, ενός ταλαντούχου πιτσιρικά των γηπεδούχων. Στο
9ο λεπτό ο Κοντέων απέτυχε να πάρει την κεφαλιά για να σκοράρει από κοντά ενώ στο 12′ ο Τόσκας είχε ένα καλό σουτ άουτ. Ο Ατρόμητος έδειχνε έξω από τα…
νερά του και εκτός ρυθμού σε όλο αυτό το διάστημα και ενώ η Λαμία βάση εικόνας άξιζε ένα γκολ.
Από το 25′ και μετά οι Περιστεριώτες άρχισαν να ισορροπούν τον αγώνα, να αποδίδουν καλύτερα δημιουργικά και επιθετικά και ενώ έφτασαν δύο φορές μία
ανάσα από το 0-1. Στο 29′ ένα καλό σουτ του Ουσέρο αποκρούστηκε και στο 37′ οι Περιστεριώτες είχαν δοκάρι με εξαιρετικό σουτ του Μπάλλα που πήρε φάλτσα. Στο 44′ μετά από πλασέ του Κιβρακίδη η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του δοκαριού και μετά έφυγε έξω.
Οι Περιστεριώτες μπήκαν άκρως πιεστικά και στο β’ μέρος με τον νεαρό Μπαστάκο να έχει ένα σουτ ελάχιστα ουτ στο 46′. Στο 49′ ο Κιβρακίδης είχε χαμένο τετ α τετ και στην συνέχεια ο Ναπολεόνι ααποφάσισε να πάρει το… όπλο του και να ‘καθαρίσει’ το ματς. Στο 58′ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών των φιλοξενούμενων ο Μπρίτο του γύρισε την μπάλα εξαιρετικά και με σουτάρα ο Ιταλός έκανε το 1-0. Στο 65′ ο Ιταλός κέρδισε ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι από τον Κοντέων και μετά έκανε το 2-0 με εύστοχο χτύπημα από τα 11 βήματα. Και βέβαια κάπου εκεί τελείωσε και το ματς. Και αυτό διότι ο Μπάρκας στο 75′ κράτησε το μηδέν στην άμυνά του με διπλή επέμβαση σε τετ α τε του Καραγιάννη αλλά και σε ψηλοκρεμαστό και πολύ καλό σουτ του Καλαϊτζίδη στο 82′.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Βαζάκας): Πανέτσος, Τσόπελας, Καλαϊτζίδης, Τόσκας (74′ Μπουλούλης), Ενγκουέμ, Κοντέων, Νατσιόπουλος, Σερτζίνιο (38′ Καραγιάννης), Κοτσώνης, Αλεξίου, Παπαευθυμίου (63′ Αντωνίου)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κοντοές, Μπρίτο, Ουσέρο, Ναπολεόνι (69′ Πίτου Γκαρσία), Μπάλλας, Στόϊτσεφ (80′ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Μπαστάκος (87′ Ούμπιντες)
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό


Την ήττα με 4-2 από τον Ταμυναϊκό γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος», παρά το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε εξασφαλίσει στο πρώτο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Ηλία Ματθαίου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Θωμά Αρσενίδη, ενώ στο 45+3’ ο Ραφαήλ Μαργαρίτης, μετά από συνεργασία με τους Ματθαίου και Αλτάνη, έκανε το 2-0.
Στο δεύτερο μέρος, η Λαμία έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμά της, με τον Ταμυναϊκό να εκμεταλλεύεται τις στιγμές του και να ισοφαρίζει μέσα σε τρία λεπτά. Στο 62’ έγινε το 2-1 και στο 65’ ο Ντελέκος έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 77’, με τον Σταματούκο να διαμορφώνει το 2-3. Η Λαμία αναζήτησε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 90+5’ ο Πόγκας διαμόρφωσε το τελικό 2-4.
Έτσι, ο ΠΑΣ Λαμία δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το προβάδισμά του και γνώρισε την ήττα στην έδρα του.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-






ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Χωρίς τον ΠΑΣ Λαμία το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας – Οι 25 ομάδες της κλήρωσης
-




ΠΑΣ Λαμία: Πρόβα τζενεράλε με Άρη Αγίου Κωνσταντίνου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-




Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι διαιτητές του ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Νέας Αρτάκης
-




Κυανόλευκος και επίσημα ο Θωμάς Αρσενίδης
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-





Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




ΑΟ Νέας Αρτάκης: Ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία με υψηλές βλέψεις και ενισχυμένο ρόστερ
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ




























