Νέα
Μπάμπης: “Είμαστε μια παρέα στη Λαμία – Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί”


Έπειτα από οκτώ χρόνια στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» έκρινε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να τραβήξει σε «νέες πολιτείες». Εδώ και λίγους μήνες ο 23χρονος αμυντικός χαφ, Πάρης Μπάμπης, ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Λαμίας και το BN Sports είχε μία πολύ όμορφη συζήτηση μαζί του για την προσαρμογή του στην πόλη της Φθιώτιδας, τη δυναμική του νέου του συλλόγου, την απόφαση του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ, καθώς και την ευκαιρία που θα μπορούσε να είχε πάρει την περσινή σεζόν, βάσει των εμφανίσεών του.
Συνέντευξη στο Μάνο Φυρογένη
Είσαι εδώ και κάποιους μήνες κάτοικος Λαμίας. Πως είναι η προσαρμογή σου στην ομάδα και την ομώνυμη πόλη;
«Όλοι με υποδέχθηκαν εξ’ αρχής πολύ ζεστά και ωραία. Από τους συμπαίκτες μου μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που εργάζεται για την ομάδα, γεγονός που με βοήθησε στην προσαρμογή μου. Εγκλιματίστηκα γρήγορα, μ’ αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα».
Ποιες είναι οι πρώτες σου εικόνες ως προς την ομάδα και τη δυναμική της.
«Σίγουρα είναι ένα «σκαλί» πιο πάνω σε όλα τα επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι. Οι άνθρωποι του συλλόγου δίνουν βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια ακόμα και στα εξωαγωνιστικά. Το μπάτζετ έχει αυξηθεί πολύ, ο πρόεδρος έχει επενδύσει αρκετά χρήματα. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα. Κυρίως δίνουμε χώρο στον αντίπαλο και στοχεύουμε στις αντεπιθέσεις αλλά και όταν βάζουμε την μπάλα κάτω, μπορούμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Θεωρώ πως θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας του στόχους που έχουν τεθεί».


Μιλώντας για στοχοθεσία. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του συλλόγου για φέτος;
«Σε πρώτη φάση η παραμονή. Η αλήθεια είναι πως όλες οι ομάδες έχουν βελτιωθεί και ποιοτικά η Super League είναι φέτος σε… καλύτερη μοίρα. Έχουν έρθει σπουδαία ονόματα, με εμπειρία και παραστάσεις ακόμα και σε ομάδες δεύτερης και τρίτης «ταχύτητας». Πιστεύω ότι θα γίνει ένα «κλειστό» πρωτάθλημα. Από το πρώτο αυτό κομμάτι της σεζόν μπορώ να πω πως η Λαμία έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί ανταγωνιστική. Με πιο καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια, μόλις έρθει και πιο εύκολα το γκολ, θα βελτιωθούμε αρκετά και βαθμολογικά».
Πως προέκυψε η πρόταση της Λαμίας;
«Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ με τη Λαμία έχουν καλές σχέσεις. Τα βάλαμε κάτω και με το μανατζέρ μου, το Βασίλη τον Τοπίδη και καταλήξαμε ότι οι Φθιωτείς είναι καλή επιλογή. Μεσολάβησε και εκείνος. Όταν ήρθα, έμαθα ότι και η ΑΕΚ είχε πει τα καλύτερα για μένα».
Είναι η πρώτη σου ευκαιρία για να καθιερωθείς στη μεγάλη κατηγορία. Πως αισθάνεσαι για αυτό;
«Με γνώμονα την προσπάθεια που είχα καταβάλει τις προηγούμενες χρονιές και κυρίως την περσινή, περίμενα να πάρω την ευκαιρία μου στην Α’ Εθνική. Η δουλειά βέβαια δε σταματάει. Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός στη θέση μου (αμυντικό χαφ) εδώ στη Λαμία, υπάρχουν έμπειρα παιδιά. Είναι δύο θέσεις για τέσσερα άτομα. Είναι καλό αυτό γιατί μόνο έτσι βελτιώνεσαι».
Ξεκίνησες φοτσάτος τη σεζόν, με ένα 90λεπτο σχεδόν κόντρα στην παλιά σου ομάδα, σε ένα όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται ο λιγοστός χρόνος συμμετοχής από εκεί και πέρα;
«Γνώριζα από την αρχή ότι δεν ήρθα εδώ ως πρώτη επιλογή. Ήρθα για να διεκδικήσω. Στο πρώτο ματς υπήρχαν απουσίες λόγω κρουσμάτων από τον Covid-19. Δουλεύω αρκετά και περιμένω την ευκαιρία μου, θέλοντας να εκμεταλλεύομαι στο έπακρο όσο χρόνο συμμετοχής έχω».
Πως έζησες την πρώτη σου φορά ως αντίπαλος της «Ένωσης»;
«Πως τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα. Ήταν περίεργο το συναίσθημα να κάνεις ντεμπούτο σε μια καινούργια ομάδα και να παίζεις κόντρα σε εκείνη που έχεις περάσει σχεδόν τη μισή ζωή σου. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό αλλά δυστυχώς χάσαμε».
Πως έζησες εσύ την περσινή χρονιά στη Super League 2, ως μέλος της ΑΕΚ Β’; Είναι θετική η αναδιάρθρωση που έγινε;
«Μακάρι να γινόταν και στο παρελθόν αυτό με τις Β’ ομάδες, από τότε που έγινα και εγώ επαγγελματίας, μια πενταετία πίσω. Είναι μεγάλο το κενό ανάμεσα στην ανδρική ομάδα της ΑΕΚ και της Κ-19. Και ειδικά στην πρωταθλήτρια τότε ΑΕΚ. Αν υπήρχε αυτό το μεταβατικό στάδιο θα ήταν καλύτερα. Δεν θα υπήρχαν και τόσοι δανεισμοί. Για τους τωρινούς 18χρονους είναι τεράστια ευκαιρία αλλά ακόμα και για εμάς τους κάπως πιο μεγάλους, ήταν κάτι πολύ σημαντικό, με προβολή. Κάναμε εξαιρετική σεζόν, τερματίζοντας στην 5η θέση και για αυτό όσοι έφυγαν πήγαν σε καλές ομάδες και όσοι έμειναν, έκαναν προετοιμασία με την ανδρών».
Πιστεύεις ότι κάπου αδικήθηκες από την ΑΕΚ; Ότι θα μπορούσες να πάρεις περισσότερες ευκαιρίες;
«Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος να πως να έπρεπε όμως αν κρίνω από το χρόνο συμμετοχής μου πέρυσι, τις εμφανίσεις και τα στατιστικά μου (25 παιχνίδια), θα μπορούσα να πάρω κάποια ευκαιρία, την άξιζα. Ήταν βέβαια και περίεργη η περσινή σεζόν για την ΑΕΚ. Θα υπήρχε γκρίνια πιστεύω από τον κόσμο αν δινόταν χρόνος σε νέους, με τόσες απαιτήσεις να υπάρχουν. Όλα καλά όμως και ποιος ξέρει. Ίσως στο μέλλον ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας».


Υπήρχε κάποια κουβέντα για ανανέωση;
«Ναι υπήρχε αλλά ήταν δική μου απόφαση να αποχωρήσω. Θεωρώ ότι είχε κλείσει ο κύκλος μου εκεί».
Ήταν η ώρα σου μετά να «απαγγιστρωθείς» μετά από αρκετούς δανεισμούς;
«Από τα 15 μου είμαι στην ομάδα, από τις ακαδημίες. Ανδρώθηκα εκεί, γνώρισα καταξιωμένος ανθρώπους, συμπαίκτες που με βοήθησαν τόσο αγωνιστικά όσο και ως άνθρωπο. Έκανα φίλους, καλούς φίλους, όμως είχε έρθει η ώρα να αλλάξω παραστάσεις. Μπορεί να έφευγα αλλά πάντα γυρνούσα. Δεν ήταν εύκολο συναισθηματικά αλλά έπρεπε να γίνει για το καλό μου».


Ποια είναι η άποψη για την πρώην ομάδα σου και την πορεία που μπορεί να έχει φέτος;
«Φαίνεται ότι δούλεψε πολύ σκληρά στην προετοιμασία. Έχει κάνει και ποιοτικές μεταγραφές που ταίριαξαν τόσο με τον προπονητή όσο και με την ομάδα. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο με το γήπεδο, που θα είναι ένα πραγματικό «κόσμημα» για όλη την Ελλάδα. Όλοι το περιμένουν πως και πως, θα είναι το κάτι άλλο. Πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερη η πορεία της φέτος και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια υπάρχουν και οι υπόλοιποι και ειδικά ο Παναθηναϊκός, που έως τώρα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι νωρίς ακόμα».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Γ’ Εθνική: Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής


Με τη 2η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 2ο όμιλο, με τον Κηφισσό Κάτω Τιθορέας να ξεχωρίζει, καθώς πέτυχε τη δεύτερη νίκη του και βρίσκεται μόνος στην κορυφή.
Στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», ο Αστέρας Σταυρού γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Καραγκναρά στο 52ο λεπτό.
Στη Θήβα, ο Κηφισσός Κάτω Τιθορέας πραγματοποίησε νέα ανατροπή, επικρατώντας με 4-1 του ΑΟ Θήβα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24’ με τον Τσέκα, όμως ο Αντωνίου με δύο γκολ στο 52’ και το 55’ ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Μακρόπουλος στο 90’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
Στο Λουμίδειο, ο ΑΟ Καρύστου πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Νέα Αρτάκη, στο πρώτο ευβοϊκό ντέρμπι της φετινής σεζόν. Ο Δούμας άνοιξε το σκορ στο 63’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρέτσος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Ταμυναϊκού με τον Φωκικό στο Τσαρπάλειο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, χωρίς όμως να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους.
Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ανάμεσα στον Κατσαντώνη Αγράφων και την Αναγέννηση Σχηματαρίου. Για τους γηπεδούχους, ο βαθμός ήταν ο πρώτος στην κατηγορία.
Ο ΠΑΣ Λαμία είχε ρεπό.
Τα αποτελέσματα:
- Αστέρας Σταυρού – Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 0-1
- Ταμυναϊκός – Φωκικός 0-0
- ΑΟ Θήβα – Κηφισσός 1-4
- Κατσαντώνης Αγράφων – Αναγέννηση Σχηματαρίου 0-0
- ΑΟ Καρύστου – Νέα Αρτάκη 2-0
- Ρεπό: ΠΑΣ Λαμία
Η επόμενη αγωνιστική (10-11/10):
- Διαγόρας Αγίας Παρασκευής – ΑΟ Θήβα
- Φωκικός – Κηφισσός
- ΠΑΣ Λαμία – Ταμυναϊκός
- ΑΟ Καρύστου – Αστέρας Σταυρού
- Νέα Αρτάκη – Κατσαντώνης Αγράφων
- Ρεπό: Αναγέννηση Σχηματαρίου
Η Βαθμολογία (Δείτε Εδώ)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΣ Λαμία από τη Νέα Αρτάκη
-




Θλίψη στην οικογένεια του ΠΑΣ Λαμία – Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Σκαφτούρας
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: «Το πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» μετά τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία
-




Ζαχαρόπουλος: «Δεν ήταν στόχος το Κύπελλο – Θέλουμε στοχευμένες μεταγραφές»
-




ΠΑΣ Λαμία: Τεστ με γκολ και νίκη 4-2 επί του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Χωρίς τον ΠΑΣ Λαμία το Κύπελλο Ερασιτεχνών Φθιώτιδας – Οι 25 ομάδες της κλήρωσης
-




ΠΑΣ Λαμία: Πρόβα τζενεράλε με Άρη Αγίου Κωνσταντίνου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος
-




ΠΑΣ Λαμία για Ντίνο Σκαφτούρα: “‘Ενας από τους πιο εμβληματικούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία”
-




Σάββατο στις 18:30 η πρόβα τζενεράλε του ΠΑΣ Λαμία με τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου
-




Γιώργος Ζαχαρόπουλος: Το αήττητο σερί του 1,5 χρόνου και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στη Γ’ Εθνική
-




ΠΑΣ Λαμία: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-27
-






Γ’ Εθνική (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου
-




Πήρε και Δημήτρη Αρσενίδη ο ΠΑΣ Λαμία
-




ΠΑΣ Λαμία Γυναικών: Στον 4ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας – Όλο το πρόγραμμα
-




ΠΑΣ Λαμία: Ορίστηκαν οι διαιτητές για την πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική
-




Κύπελλο Ερασιτεχνών: Οι διαιτητές του ΠΑΣ Λαμία – ΑΟ Νέας Αρτάκης
-




Κυανόλευκος και επίσημα ο Θωμάς Αρσενίδης
-




Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Λαμία από τον Ταμυναϊκό
-




ΑΟ Νέας Αρτάκης: Ο αντίπαλος του ΠΑΣ Λαμία με υψηλές βλέψεις και ενισχυμένο ρόστερ
-




Πρεμιέρα στην Γ’ Εθνική με ντέρμπι στην Τιθορέα-εντός έδρας ο ΠΑΣ Λαμία! Ζωντανά από τον LAMIA POLIS 87.7 – ΒΙΝΤΕΟ




























