ΠΑΣ Λαμία
Κ-19: Εντός έδρας ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ
Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής η ομάδα Κ19 του ΠΑΣ Λαμία, υποδέχθηκε την αντίστοιχη της ΑΕΚ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Η ομάδα Κ19 της ΑΕΚ νίκησε 3-0 την αντίστοιχη του ΠΑΣ Λαμία σε αγώνα για τη 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ19 της Super League 2019-20 που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων.
Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη από το ξεκίνημα του αγώνα και άνοιξε το σκορ στο 10′ με άψογο πλασέ του Μιχάλη Κοσίδη μετά από ασίστ του Κώστα Σταμούλη.
Αναζήτησε και το δεύτερο γκολ αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας Νικόλας Σόμογλου κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 0-1, επιτρέποντας στην ομάδα του να μένει μέσα στο παιχνίδι και να δημιουργήσει ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με κυριότερη αυτή που είχε ως τελικό πρωταγωνιστή τον (εκτάκτως στόπερ σήμερα, λόγω των πολλών απουσιών) Στέφανο Κάτσικα, ο οποίος απέκρουσε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας.
Ο Γιάννης Σαρδέλης ήταν αυτός επηρέασε περισσότερο το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, αφού σημείωσε το 0-2 στο 83′ με ατομική προσπάθεια, είχε δοκάρι στο 88′ και έδωσε την ασίστ στον Μιχάλη Τόλιο στο 93′ για το 0-2.
ΛΑΜΙΑ (Λάκης Παπανικολάου): Σόμογλου, Μητσόπουλος, Κουδούνας, Φετεινίδης, Τσώκος (85′ Καρακώστας) Πατσάνι (46′ Τρούμπουλος) Φουσέκης, Δεληγιάννης (85′ Κωστόπουλος) Οικονομίκος (70′ Μεσουρούνης) Νικολόπουλος, Σπαθούλας
ΑΕΚ (Ηλίας Καλοπήτας): Θεοχάρης, Σταμούλης, Κώτσιος, Κάτσικας, Ματζουρανάκης (86′ Μεταξάς) Ποζατζίδης, Ρουκουνάκης (46′ Σαρδέλης) Τσιγαρίδης (71′ Τσαρούχας) Τσέλιος (86′ Δημητρίου) Μαχαίρας (82′ Τόλιος) Κοσίδης.
Διαιτητής: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Σοφός (Βοιωτίας) Καλαμπούκας (Βοιωτίας)
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Lamia Polis 87.7
Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
Σε ρυθμούς play offs κινούνται άπαντες στη Λαμία μετά τη σημερινή κλήρωση της Γ’ Εθνικής, με τον προπονητή του ΠΑΣ Λαμία, Βαγγέλη Στουρνάρα, να μιλά στον ραδιοφωνικό σταθμό Lamia Polis 87,7 και την εκπομπή «Διπλό Μαρκάρισμα». Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της πρεμιέρας, αλλά και στη στήριξη που περιμένει από τον κόσμο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Άρη Φιλιατών.
Όπως τόνισε, πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η κλήρωση είχε ξεκαθαρίσει τη σκέψη του σε συνεργάτες και κοντινούς του ανθρώπους.
«Η δική μου τοποθέτηση πριν την κλήρωση ήταν ξεκάθαρη και στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στο περιβάλλον μου: πρέπει να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Η κλήρωση είναι αυτή, παίζουμε δύο παιχνίδια εντός έδρας, αλλά θεωρούμε ότι είμαστε από τις ομάδες που στάθηκαν λίγο άτυχες, γιατί δεν πήραμε τρία εντός. Όμως έτσι είναι το πρόγραμμα».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η διαδικασία των play offs είναι ιδιαίτερη και δεν αφήνει περιθώρια για λάθη.
«Είναι μια διαφορετική κατάσταση. Το παιχνίδι που φεύγει δεν ξανάρχεται για κανέναν. Παίζουν οι έξι καλύτεροι μεταξύ τους και γι’ αυτό το πρώτο ματς είναι πολύ σημαντικό, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο», σημείωσε.
Σεβασμός στον Άρη Φιλιατών
Ο coach Στουρνάρας αναφέρθηκε και στον πρώτο αντίπαλο της Λαμίας, τον Άρη Φιλιατών, κάνοντας λόγο για μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα.
«Ο Άρης Φιλιατών έχει έναν προπονητή που έχει πάρει πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική με τον Θεσπρωτό, τον κ. Μουρουτή. Είναι μια πάρα πολύ καλή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Μπορεί να μην έχει το όνομα της Λαμίας ή των Τρικάλων, αλλά έχει σταθερότητα και έμπειρους ποδοσφαιριστές, κυρίως από την περιοχή των Ιωαννίνων. Είναι παιδιά έμπειρα, δυνατά κορμιά και πολύ σκληροί αντίπαλοι».
«Θέλουμε τον κόσμο – Το ΔΑΚ να γίνει κάστρο»
Ο τεχνικός της Λαμίας έστειλε παράλληλα μήνυμα συσπείρωσης ενόψει της πρεμιέρας, ζητώντας μαζική παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.
«Δύο παιχνίδια έχουν μείνει στην έδρα μας και θέλουμε πάρα πολύ τον κόσμο. Από τη Δευτέρα θέλουμε να ξεκινήσει ο παλμός ότι το γήπεδό μας θα είναι το κάστρο μας. Θέλουμε ο Αθανάσιος Διάκος να γίνει ο δωδέκατος παίκτης και ο κόσμος να κάνει τη διαφορά».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό της ομάδας υπάρχει μόνο το πρώτο ματς.
«Δεν σχολιάζω τίποτα άλλο για κανένα παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι με τους Φιλιάτες».
«Το πρωτάθλημα θέλει… πακέτο»
Ο Στουρνάρας αναφέρθηκε και στη μάχη του τίτλου, επισημαίνοντας ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να θεωρείται εύκολος αντίπαλος.
«Όλοι κοιτάμε τις ομάδες μας, αλλά παίζουν και οι αντίπαλοι. Ο Αστέρας Σταυρού έκανε μεγάλη πορεία, η Ελασσόνα είχε εξαιρετικό φινάλε, οι Φιλιάτες έχουν σταθερότητα. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως η επιτυχία σε τέτοια πρωταθλήματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:
«Για να πάρει μια ομάδα το πρωτάθλημα πρέπει να έχει “πακέτο”: εμπειρία, ποιότητα, ψυχολογία, παίκτες που ξέρουν να διαχειρίζονται καταστάσεις. Όλα παίζουν ρόλο».
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




«Καμιά ομάδα δεν λύγισε από το μπόι της αλλά από τη σκιά που της φόρεσαν.» / Γράφει ο Νίκος Μώκος
-




Vid | Αφροδίτη Μανίτα στο “ΔΙΠΛΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ”: Προτεραιότητα τα κορίτσια, όχι η άνοδος
-




Στουρνάρας: “Ο αρχικός στόχος επετεύχθη – Η Λαμία χρειάζεται περισσότερο σεβασμό”
-




Επέστρεψε στις νίκες με πεντάρα / ΠΑΣ Λαμία – Ανθούπολη 5-0
-




Στουρνάρας: “Σημαντική νίκη που τη χρειαζόμασταν”
-




Γ’ Εθνική – 3ος Όμιλος: «Φωτιά» για την 6η θέση – Όλα τα σενάρια πριν την κρίσιμη 26η αγωνιστική
-




Ισοπαλία στο ΔΑΚ και σφράγισε τα play offs/ ΠΑΣ Λαμία – Αστ. Σταυρού 1-1
-




Στραβοπάτημα στο Σχηματάρι / Αναγέννηση Σχηματαρίου – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Βρέττας στο Διπλό Μαρκάρισμα: “Σίγουρα μας άγχωσε η κουβέντα περί ανόδου”
-




Λάππας στον Lamia Polis 87,7: «Η κλήρωση θα γίνει κανονικά – Η επικύρωση “κολλά” σε 2ο και 5ο όμιλο, όλα ανοιχτά για πρωτιά στον 3ο»
-




Γ’ Εθνική: Η τελευταία αγωνιστική, οι εκκρεμότητες για την κλήρωση και το παραλίγο “μπάχαλο” με τις έδρες!
-




Vid | Διεθνή: Ο Χουλκ έπαθε…Ντότη
-




Μοιρασιά στην Άρτα και φωτιά στη μάχη της εξάδας / Aναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1
-




Vid | Στουρνάρας: “Περιμένουμε την κλήρωση και συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας”
-




Χωρίς δύο στην Άρτα ο ΠΑΣ Λαμία – “Κίτρινος πυρετός” και για τους γηπεδούχους
-




Στα Play Offs o Τηλυκράτης / Η τελική βαθμολογία
-




Vid | Τα highlights του Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1
-




Γ’ Εθνική: Την Παρασκευή στις 13:00 η κλήρωση των Play Offs
-




Γυναικεία Ομάδα: Εκτός έδρας ήττα στο Γαλάτσι
-




Pic | Είδε Ανθούπολη – Αναγέννηση Άρτας ο Στουρνάρας


















