Ακολουθήστε μας

Match Center

Πέταξε ακόμα δύο βαθμούς / Λεβαδειακός – ΠΑΣ Λαμία 0-0

Βοιωτοί και Φθιώτες έμειναν σε λευκή ισοπαλία στο «Λάμπρος Κατσώνης» χάνοντας την ευκαιρία για το τρίποντο-ανάσα που θα τους έδινε ένα αβαντάζ για την προσπάθεια παραμονής στη Super League.

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και σε χαμηλό ρυθμό και τις δύο ομάδες καλά οργανωμένες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Λεβαδειακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες χαμένες ευκαιρίες με την κεφαλιά του Βινίσιους στο 36′ που ανάγκασε τον Σαράνοφ να αποκρούσει σε κόρνερ και του Δούμτσιου ένα λεπτό αργότερα που από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα με προβολή άουτ.

Αντίστοιχα από πλευράς της Λαμίας, Τσιλούλης και Ρόμανιτς ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες ωστόσο οι προσπάθειές τους ήταν ημιτελείς ή άστοχες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Φθιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν μετά τη μία ώρα αγώνα όταν στο 62′ ο Αμπαντά σέντραρε από τ’ αριστερά και ο επερχόμενος Τσιλούλης έπιασε κεφαλιά προ του Παναγιώτου με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά σε ένα γκολ, στο 66′, καθώς ο Λούα Λούα εξαπέλυσε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Σαράνοφ να ακουμπά τη μπάλα που βρήκε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ ενώ στο 76′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζημόπουλος έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο τέταρτο με το μηδέν να παραμένει επισφραγίζοντας τις προσπάθειες των δύο ομάδων με τις χειρότερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα για κάτι παραπάνω.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Λεβαδειακός καταλαμβάνει τη 12η θέση με 13 βαθμούς ενώ αντίστοιχα η Λαμία βρίσκεται στη 13η με 12 πόντους.

Tην επόμενη, -20η- αγωνιστική, ο Λεβαδειακός θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας ενώ αντίθετα η Λαμία θα υποδεχθεί τον Ιωνικό, την ίδια ημέρα και ώρα 19:30 στο «Αθανάσιος Διάκος».

Oι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Νίκας, Μεχία (Νταμπό 56′), Βρακάς, Παναγιώτου, Μουτίνιο, Τορό (Λούα Λούα 60′), Δούμτσιος (Σακό 90′).

Λαμία (Παντελίδης): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμπαντά, Μπεχαράνο, Σλίβκα, Ρόμανιτς (Ντε Βινσέντι 83′), Νούνιες (Tζανδάρης 76′), Τσιλούλης (Μαρτίνεθ 83′), Βέργος (Μανούσος 65′).

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.

Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης

ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή