Play Out
Θέμα: Οι ισοβαθμίες μπορεί να κρίνουν την παραμονή / Τα “ατού” και οι ανησυχίες του ΠΑΣ Λαμία!


Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών βιώνουμε φέτος στην Stoiximan Super League και το ίδιο ισχύει και για την μάχη του πρωταθλητή όσο και για τη μάχη της παραμονής.
Όπως είναι λογικό, επειδή όλες οι ομάδες είναι κοντά και κάθε αγωνιστική υπάρχουν ανατροπές, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα “ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ”
Κάπως έτσι λοιπόν καλούμαστε να δούμε τι συμβαίνει σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία στις ομάδες της ουράς που ενδιαφέρουν άμεσα τον ΠΑΣ Λαμία! Σενάριο που είναι αρκετά απίθανο να προκύψει.
Τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας μεταφέρονται στα play out και κατά συνέπεια ο ΠΑΣ Λαμία με βάση την προκήρυξη και τα όσα αυτή αναφέρει, αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΣ Γιάννενα καθώς έχει 1 νίκη και 2 ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια , με τον Λεβαδειακό έχει το πάνω χέρι (1 νίκη, 1 ισοπαλία) συνεπώς θέλει εκτός από τους βαθμούς της νίκης στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των play out, στη χειρότερη την ισοπαλία για να μην χάσει το πλεονέκτημα!
Τέλος πιο δύσκολα είναι τα πράγματα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ιωνικό. Αυτή τη στιγμή οι Νικαιώτες υπερτερούν στην ισοβαθμία ( 1 ισοπαλία και 1 νίκη κόντρα στη Λαμία με 0-2!) συνεπώς, στο ακραίο σενάριο όπου τελευταία αγωνιστική η Λαμία με νίκη θα ισοβαθμεί με τον Ιωνικό, θα χρειάζεται νίκη με 3 γκολ διαφορά για να έχει το πλεονέκτημα!
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των πλέι άουτ, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:
- Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα πλέι άουτ αθροιστικά).
- Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα πλέι άουτ αθροιστικά).
- Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος”.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Play Out
Διεθνείς διαιτητές στα play outs / Ποιος θα διευθύνει το ΠΑΣ Λαμία – Βόλος


Φωτιάς, Παπαπέτρου και Ευαγγέλου επιλέχθηκαν για τα τρία παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Stoiximan Super League.
Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα ματς της επόμενης εβδομάδας, όπου την Τετάρτη του Πάσχα υπάρχει δράση μόνο στα πλέι άουτ της Stoiximan Super League.
Το Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός (23/4, 18:00) θα σφυρίξει ο Φωτιάς (Δημητριάδης, Παπαδάκης, 4ος Κόκκινος, VAR: Σιδηρόπουλος, Κουμπαράκης.
Το Λαμία-Βόλος (23/4, 18:00) θα διευθύνει ο Παπαπέτρου (Πετρόπουλος, Καραγκιζόπουλος, 4ος Αλιάγας, VAR: Πολυχρόνης, Πουλικίδης).
Στο Καλλιθέα-Λεβαδειακός (23/4, 20:30) ορίστηκε ο Ευαγγέλου (Κομισοπούλου, Δέλλιος, 4ος Ματσούκας, VAR: Τζήλος, Τσέτσιλας).
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Τόσα χρήματα πήρε η Λαμία για Φουρτάδο!
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Pic | Νέος “μποναμάς” από τη FIFA για τον ΠΑΣ Λαμία!
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“….τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…”
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
Μεταγραφικά: “Στην έξοδο Ραντόνια και Μπίκοφ”
-
Μεταγραφικά: Στη Λαμία ο Τσιμπόλα / Στο στόχαστρο και ο Σάκιτς
-
“Πρώτη” Στάικου στον ΠΑΣ Λαμία – Να προκαλέσουμε το κόσμο να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια
-
Μεταγραφικά: Πιέζει για Ανδρούτσο ο ΠΑΣ Λαμία με….σύμμαχο τον Ολυμπιακό!