Match Center
Έμεινε όρθια στη Τούμπα και πήρε ψυχολογία για το φινάλε ο ΠΑΣ Λαμία


Στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet, o ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, με τον πρώτο αγώνα να έχει λήξει 1-5.
Στο 1-1 έμεινε ο ΠΑΣ Λαμία με τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet.
Ο Στέφαν Σβαμπ σκόραρε στο 25΄από την άσπρη βούλα του πέναλτι για το 1-0 του ΠΑΟΚ, ενώ στο 51΄του αγώνα ο Μανούσος ισοφάρισε στο τελικό 1-1 έπειτα από ωραία σέντρα του Ασκόφσκι από τα αριστερά.
Ντεμπούτο για τον Αλεξέι Κοσέλεφ της Λαμίας, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο νεαρός Βασίλης Κοντονίκος.
Το φιλμ του αγώνα:
3′: Επικίνδυνη σέντρα του Λύρατζη από δεξιά μετά από ωραία προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ, μπλόκαρε σταθερά ο Κοσέλεφ.
7′: Σέντρα του Σαραμαντά από τ’ αριστερά, δεν έδιωξε καλά η άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Μαρτίνεθ έγινε παραλήπτης της μπάλας ωστόσο έπιασε άψυχο σουτ με τη μπάλα κατέληξε στον Ζίβκοβιτς.
9′: Σέντρα στη μεγάλη περιοχή από τον Βιεϊρίνια, ζήτησαν χέρι παράβαση του Τζανετόπουλου οι άνθρωποι των γηπεδούχων αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.
13′: Εκτέλεση φάουλ του Ασκόφσκι από τ’ αριστερά, έδιωξε με γροθιά ο Ζίβκοβιτς.
14′: Πρώτη σημαντική στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ο Σβαμπ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Νάρεϊ που κατέβασε και εκτέλεσε με το αριστερό όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
16′: Σέντρα του Σαραμαντά από τ’ αριστερά, δεν βρίσκει καλά τη μπάλα ο Μαρτίνεθ και αυτή φεύγει άουτ.
20′: Σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
23′: Νέα προσπάθεια του Βιεϊρίνια, ο Παούλαβετς βρήκε τη μπάλα και έδωσε νέο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ.
24: Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, ο Τάισον σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σλίβκα. Κίτρινη κάρτα στον Λιθουανό χαφ της Λαμίας.
25′: Γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Σβαμπ να ευστοχεί στο πέναλτι, 1-0 για τον «Δικέφαλο».
34′: Απειλεί η Λαμία, ο Μαρτίνεθ έπιασε σουτ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει ασταθώς ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ασκόφσκι να πιάσει καλύτερο σουτ με τον Ζίβκοβιτς να πέφτει στην αριστερή του γωνία διώχνοντας σε κόρνερ.
36′: Απειλή των φιλοξενουμένων ξανά με τον Μαρτίνεθ, πλασάρει στο όριο της περιοχής με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.
40′: Συνεργασία Τάισον – Ντάντας, εκτέλεση του πρώτου με κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.
42′: Φάουλ του Νάρεϊ, ο Κουλιεράκης έπιασε κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.
45′: Επικίνδυνο γύρισμα του Λύρατζη από τα δεξιά, έδιωξε σε πλάγιο ο Τζανετόπουλος.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο σκορ με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβάμπ στο 25΄του αγώνα. Το πέναλτι προήλθε από χέρι του Σλίβκα σε σουτ του Τάισον στο 24΄.
Λίγες φάσεις από πλευράς ΠΑΣ Λαμία, με καλύτερη αυτή στο σουτ του Ασκόφσκι που ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς ν’ αποκρούσει σε κόρνερ.
Στο 51΄ η Λαμία ισοφαρίζει τον ΠΑΟΚ. Ο Ασκόφσκι έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά μετά από πάσα του Μεδίνα και ο Μανούσος πέταξε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 1-1.
53′: Σέντρα του Μπίσεσβαρ, κεφαλιά του Λύρατζη και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
56′: Σέντρα του Μανούσου από τα δεξιά, διώχνει με κεφαλιά ο Κουλιεράκης.
57′: Επικίνδυνη σέντρα του Μεδίνα, ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Ζίβκοβιτς.
59′: Φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας, ο Κάργας έπιασε γυριστό σουτ όμως το σώμα του δεν είχε καλή ισορροπία και η μπάλα έφυγε άουτ.
65′: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κάργας έπιασε κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κοσέλεφ σε δύσκολη επέμβαση.
70′: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να πιάνει καλό πλασέ εντός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοσέλεφ.
82′: Κλείνει τις αλλαγές της η Λαμία, ο Κοντονίκος παίρνει τη θέση του Μεδίνα.
Τέλος αγώνα 1-1…
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1


Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!
Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.
Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.
Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.
Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.
Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.
ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης
ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Παρασκευή 13/3 η κλήρωση για τη 2η και 3η φάση της Γ’ Εθνικής
-




Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Πλήρης και αποφασισμένος ο ΠΑΣ Λαμία για το ξεκίνημα των Play Offs
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
-




Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-






Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Aud | Πριν το πρώτο σφύριγμα: Οι προπονητές της πρώτης εξάδας μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα Play Offs της Γ’ Εθνικής
-






Απόδραση με Φράγκο και την Κυριακή έχει “τελικό” / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-1















