Νέα
Οι “εξορμήσεις” του Βόκολου δίνουν το σύνθημα για τη συνέχεια


Οι ομάδες του Λεωνίδα Βόκολου… γνωρίζουν το πώς πρέπει να αγωνίζονται σε εκτός έδρας παιχνίδια και διατηρούν ένα εξαιρετικό σερί στη Stoiximan Super League, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο μεταξύ τους ματς.
Η Λαμία μπορεί να μην κατάφερε να φύγει με νίκη από τον Βόλο (2-2, 18/08), ωστόσο πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ομώνυμη ομάδα και συνεχίζει μία εξαιρετική παράδοση που έχει «χτίσει» ο προπονητής της, Λεωνίδας Βόκολος. Ο 52χρονος τεχνικός ξέρει πώς να παρατάσσει τους παίκτες του σε εκτός έδρας παιχνίδια στη Stoiximan Super League και κατορθώνει να… αποφεύγει την ήττα.
Σε 10 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας με Πανιώνιο και Φθιωτείς, έχει χάσει μόλις έναν αγώνα, μετρώντας παράλληλα δύο νίκες και επτά ισοπαλίες. Έκατσε στον πάγκο των «πανθήρων» για μόλις οκτώ παιχνίδια, όμως σε κανένα μακριά από τη Νέα Σμύρνη δεν έφυγε με… άδεια χέρια.
Απέσπασε «λευκές» ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα και Ατρόμητο, ενώ η ομάδα του πήρε νίκη (1-0) κόντρα στη Λαμία. Την περσινή σεζόν έγινε δικός της προπονητής, ηττήθηκε μονάχα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη σε μία κακή ημέρα (4-1) και με μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον Ιωνικό (2-2), την διατήρησε στην κατηγορία, «ρίχνοντας» τους Νικαιώτες.
Είναι ξεκάθαρο πως έχει βρει τον τρόπο να προετοιμάζει τους παίκτες του για ταξίδια μακριά από την έδρα τους και σε αυτό οφείλει να δώσει… προσοχή κι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τους Φθιωτείς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League (03/09) και οι επιδόσεις των ομάδων του Βόκολου, προμηνύουν ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.
Η Λαμία αναμένεται να είναι παρατεταμένη αρκετά πίσω στον αγωνιστικό χώρο και το ματς να έχει τις ίδιες… προδιαγραφές με αυτό απέναντι στον Πανσερραϊκό. Ανεξαρτήτως, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέπει να προσέξει και να μελετήσει σωστά την αναμέτρηση, ώστε οι Πειραιώτες να το κάνουν όπως και ο… ΟΦΗ.
Οι Κρητικοί είχαν βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ, όμως γρήγορα ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και πήραν τους τρεις βαθμούς (4-1).
Αναλυτικά τα 10 παιχνίδια:
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 0-0 (15/06/2020)
Λαμία – Πανιώνιος 0-1 (22/06/2020)
Λάρισα – Πανιώνιος 0-0 (06/07/2020)
Ατρόμητος – Πανιώνιος 0-0 (18/07/2020)
Βόλος –Λαμία 1-1 (24/02/2023)
Παναιτωλικός – Λαμία 1-1 (12/03/2023)
Παναιτωλικός – Λαμία 1-3 (01/04/2023)
ΟΦΗ – Λαμία 4-1 (08/04/2023)
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0 (29/04/2023)
Ιωνικός Νίκαιας – Λαμία 2-2 (13/05/2023)
Βόλος – Λαμία 2-2 (18/08/2023)
Χρήστος Σκούρας
www.bnsports.gr
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Νέα
Τόσα χρήματα πήρε η Λαμία για Φουρτάδο!


Ο Γκουστάβο Φουρτάδο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία και την Κράσνονταρ, με τη Λαμία να βάζει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στα ταμεία της, σε μία δύσκολη περίοδο από πολλές απόψεις.
Συγκεκριμένα με τον περιορισμό των μεταγραφών από την UEFA η Λαμία βάζει στα ταμεία της από τη Ρωσική ομάδα ένα ποσό περίπου στις 500.000 ευρώ με εφάπαξ πληρωμή, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο από μεταγραφή παίκτη μαζί με την πώληση Κοντονίκου στην ΑΕΚ, η οποία είχε κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.
Αυτό το ποσό προφανώς δίνει την άνεση στην κυανόλευκη ΠΑΕ να κλείσει το θέμα του ban και να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στην επόμενη μέρα, ή ακόμη ακόμη και να σχεδιάσει την επόμενη σεζόν έχοντας ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της.
Άλλωστε όπως έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό η εκπομπή Διπλό Μαρκάρισμα του Lamia Polis 87,7 οι φετινές πωλήσεις δεν σταματούν στον Φουρτάδο. Δοϊρανλής και Ρίνγκ βρίσκονται στην Transfer List αρκετών ομάδων και αναμένεται να συνεχίσουν την εισροή χρημάτων στα ταμεία της ομάδας.
Τέλος, αναφορικά με το μέλλον του Βραζιλιάνο στη Λαμίας ως το φινάλε, όλα μένουν ανοικτά. Πέραν του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι και ο ίδιος δεν ήθελε να ρισκάρει πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή που τόσο πολύ έψαχνε. Η λογική λέει ότι δεν θα τον ξαναδούμε, όμως τώρα που όλα έχουν τελειώσει με τη μεταγραφή του και γνωρίζοντας το απρόοπτο του χαρακτήρα του, ποιος το προεξοφλεί;
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
Mεταγραφικά: Κοντά σε συμφωνία με τον “Κομαντάντε” Τσάβες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Η ΑΙ δημιούργησε ένα “παλάτι” για τον ΠΑΣ Λαμία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
-
Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί όταν πας κόντρα στη λογική!
-
ΠΑΣ Λαμία: Στην έξοδο ο Βόκολος – Φαβορί ο Στάικος
-
Μεταγραφικά: Αποχωρούν από τον ΠΑΣ Λαμία Σαραμαντάς και Σιόβας
-
Μεταγραφικά: Αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία ο Αντράντε / Κοντά στον αντικαταστάτη του οι κυανόλευκοι
-
Αποχαιρέτησε ο Βόκολος / Πρώτη προπόνηση Στάικου τη Τετάρτη
-
Μεταγραφικά: Φέρνει ξανά στην Ελλάδα τον Σαλβαδόρ Σάντσες ο ΠΑΣ Λαμία!
-
Μεταγραφικά: Συμφώνησε και έρχεται ο Τσάβες
-
Παπαϊωάννου: «Χάσαμε τρία καθοριστικά ματς και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό… Τι σου είναι το ποδόσφαιρο…»
-
Μεταγραφικό ban από τη FIFA! Απαγόρευση μεταγραφών για 3 περιόδους!
-
“Γκάζια” Παπαϊωάννου στην πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία!
-
Τόσα χρήματα πήρε η Λαμία για Φουρτάδο!
-
Θλίψη! Έφυγε στα 33 του ο Ματίας Ακούνια!
-
Μεταγραφικά: “Περιμένει κάτι καλύτερο ο Σόρια”
-
Μεταγραφικά: “Φεύγει για το εξωτερικό ο Γκοτζαμανίδης – Κλείνει Σομποτσίνσκι”
-
Δεν υπάρχει “δεν θέλω”, υπάρχει “δεν μπορώ” / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ 0-2
-
ΠΑΣ Λαμία: Χωρίς Κλωναρίδη αλλά με τις υπόλοιπες μεταγραφές κόντρα στην Καλλιθέα
-
Μεταγραφικά: “Στην έξοδο Ραντόνια και Μπίκοφ”
-
“….τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…”