Ακολουθήστε μας

Νέα

Οι “εξορμήσεις” του Βόκολου δίνουν το σύνθημα για τη συνέχεια

Οι ομάδες του Λεωνίδα Βόκολου… γνωρίζουν το πώς πρέπει να αγωνίζονται σε εκτός έδρας παιχνίδια και διατηρούν ένα εξαιρετικό σερί στη Stoiximan Super League, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο μεταξύ τους ματς.

Η Λαμία μπορεί να μην κατάφερε να φύγει με νίκη από τον Βόλο (2-2, 18/08), ωστόσο πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ομώνυμη ομάδα και συνεχίζει μία εξαιρετική παράδοση που έχει «χτίσει» ο προπονητής της, Λεωνίδας Βόκολος. Ο 52χρονος τεχνικός ξέρει πώς να παρατάσσει τους παίκτες του σε εκτός έδρας παιχνίδια στη Stoiximan Super League και κατορθώνει να… αποφεύγει την ήττα.

Σε 10 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας με Πανιώνιο και Φθιωτείς, έχει χάσει μόλις έναν αγώνα, μετρώντας παράλληλα δύο νίκες και επτά ισοπαλίες. Έκατσε στον πάγκο των «πανθήρων» για μόλις οκτώ παιχνίδια, όμως σε κανένα μακριά από τη Νέα Σμύρνη δεν έφυγε με… άδεια χέρια.

Απέσπασε «λευκές» ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα και Ατρόμητο, ενώ η ομάδα του πήρε νίκη (1-0) κόντρα στη Λαμία. Την περσινή σεζόν έγινε δικός της προπονητής, ηττήθηκε μονάχα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη σε μία κακή ημέρα (4-1) και με μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον Ιωνικό (2-2), την διατήρησε στην κατηγορία, «ρίχνοντας» τους Νικαιώτες.

Είναι ξεκάθαρο πως έχει βρει τον τρόπο να προετοιμάζει τους παίκτες του για ταξίδια μακριά από την έδρα τους και σε αυτό οφείλει να δώσει… προσοχή κι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τους Φθιωτείς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League (03/09) και οι επιδόσεις των ομάδων του Βόκολου, προμηνύουν ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.

Η Λαμία αναμένεται να είναι παρατεταμένη αρκετά πίσω στον αγωνιστικό χώρο και το ματς να έχει τις ίδιες… προδιαγραφές με αυτό απέναντι στον Πανσερραϊκό. Ανεξαρτήτως, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέπει να προσέξει και να μελετήσει σωστά την αναμέτρηση, ώστε οι Πειραιώτες να το κάνουν όπως και ο… ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί είχαν βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ, όμως γρήγορα ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και πήραν τους τρεις βαθμούς (4-1).

Αναλυτικά τα 10 παιχνίδια:


Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 0-0 (15/06/2020)

Λαμία – Πανιώνιος 0-1 (22/06/2020)

Λάρισα – Πανιώνιος 0-0 (06/07/2020)

Ατρόμητος – Πανιώνιος 0-0 (18/07/2020)


Βόλος –Λαμία 1-1 (24/02/2023)

Παναιτωλικός – Λαμία 1-1 (12/03/2023)

Παναιτωλικός – Λαμία 1-3 (01/04/2023)

ΟΦΗ – Λαμία 4-1 (08/04/2023)

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0 (29/04/2023)

Ιωνικός Νίκαιας – Λαμία 2-2 (13/05/2023)

Βόλος – Λαμία 2-2 (18/08/2023)

 

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Νέα

Στουρνάρας: “Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια στον ΠΑΣ Λαμία”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής του ΠΑΣ Λαμία πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Στουρνάρας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΟ Ελασσόνας και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε ευχόμενος «καλή φώτιση ανήμερα των Φώτων», τονίζοντας παράλληλα την επιθυμία του για καλή αρχή και ουσιαστική συνεργασία με όλους στον σύλλογο. Όπως υπογράμμισε, αυτή τη στιγμή το μοναδικό που έχει σημασία είναι ο ΠΑΣ Λαμία και η συνέχεια της ήδη πολύ καλής πορείας της ομάδας.

«Δεν υπάρχει νέα αρχή, υπάρχει συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η ομάδα παρουσιάζει εξαιρετική αγωνιστική εικόνα και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Τόνισε επίσης ότι ο ΠΑΣ Λαμία διαθέτει ποιότητα, εμπειρία από συνεχόμενα χρόνια στην κατηγορία και πολύ καλές εγκαταστάσεις, οι οποίες επιτρέπουν ήρεμη και συγκεντρωμένη δουλειά με μοναδικό στόχο να παραμένει η ομάδα στις υψηλές θέσεις.

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας στάθηκε στη μεγάλη διάρκεια της σεζόν, επισημαίνοντας πως απομένουν περίπου 14 αγώνες μαζί με τα play-off, κάτι που απαιτεί υπομονή, στήριξη και ενότητα από όλους: παίκτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμο. Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι πολυπαραγοντικό και έρχεται μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια.

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΠΟ Ελασσόνας, ξεκαθάρισε πως οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΣ Λαμία ήταν απόλυτα κύριοι στη στάση τους, καθώς μιλούν μόνο με ελεύθερους προπονητές. Τόνισε ότι μέχρι και το Σαββατοκύριακο πριν την εξέλιξη ήταν κανονικά ενεργός στην ομάδα της Ελασσόνας και ότι η απόφασή του να αποχωρήσει βασίστηκε αποκλειστικά σε προσωπικούς λόγους.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον ΠΟ Ελασσόνας για τη στήριξη, ειδικά στη δεύτερη θητεία του, δηλώνοντας πως διατηρεί έντονα συναισθήματα για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι πλέον τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο ΠΑΣ Λαμία.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του ως προπονητής, τονίζοντας ότι στη Λαμία υπάρχουν οι σωστές βάσεις, το οργανωμένο προπονητικό τιμ και οι συνθήκες για να δουλέψει σωστά. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν κρίνονται όλα μόνο από το μέγεθος του σταφ ή τα μέσα, αλλά και από τις στιγμές, τις συνθήκες και τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας προπονητής, ειδικά όταν εργάζεται μόνος.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή