Νέα
Καρλίτος: «Η Λαμία είναι οικογένεια / Με έχει εκπλήξει ο κ. Βόκολος»
Για τους πρώτους του μήνες στη Λαμία μίλησε ο Ισπανός σέντερ φορ, Καρλίτος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΠΑΣ είναι ένα ήρεμο κλαμπ με ευτυχισμένους ανθρώπους να τον στηρίζουν.


Για τους πρώτους του μήνες στη Λαμία μίλησε ο Ισπανός σέντερ φορ, Καρλίτος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΠΑΣ είναι ένα ήρεμο κλαμπ με ευτυχισμένους ανθρώπους να τον στηρίζουν.
Αποτέλεσε μία μεταγραφική… βόμβα για τη Λαμία στη φετινή μεταγραφική περίοδο και ήδη έχει δείξει δείγμα της ποιότητάς του στην ομάδα. Ο Καρλίτος μίλησε στο Gazzetta για τις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα αλλά και τα όσα πέρασε με τον Παναθηναϊκό.
Μεσημέρι της 1ης Αυγούστου και μέσα στον πανικό των προσώπων από τους ανθρώπους που πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα, ξεχωρίζει μία γνωστή φυσιογνωμία, με το χαμόγελο στα χείλη και ως πρώτη αντίδραση «μου έλειψε πολύ η Ελλάδα».
Ένας ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και έπειτα από έναν χρόνο στη Λέγκια Βαρσοβίας επέστρεψε στα γνώριμα μέρη, όμως για άλλον σύλλογο. Η μεγαλύτερη υπέρβαση της Λαμίας στην ιστορία της ακούει στο όνομα του Καρλίτος. Μίας περίπτωση που σε πρώτη φάση ακούστηκε ως μία απλή σύνδεση αλλά εξελίχθηκε σε έναν… γάμο που ταρακούνησε την ελληνική αγορά.
Ο Ισπανός φορ επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στην Ελλάδα έχοντας 2,5 χρόνια παρουσίας στους «πράσινους» και έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας έκανε τη μεγάλη κίνηση, έφερε τον έμπειρο επιθετικό και η… αποζημιώσει από τον ίδιο έχει ξεκινήσει ήδη.
Δύο γκολ και μία ασίστ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι ο απολογισμός του Καρλίτος, με τη Λαμία να μετράει από μία νίκη, ισοπαλία και ήττα στο πρωτάθλημα κόντρα σε Άρη, Βόλο και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Η επιρροή του έμπειρου φορ είναι ολοφάνερη και ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για τις πρώτες του εβδομάδες μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει συναντήσει στους Λαμιώτες.
– Ας ξεκινήσουμε τον Παναθηναϊκό με τον οποίο συστήθηκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχεις από εκεί;
«Θα πω ότι το Κύπελλο Ελλάδας είναι κάτι που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Ήταν κάτι που ήθελε ο Παναθηναϊκός, το παλέψαμε και τα καταφέραμε»
– Πρόλαβε και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό. Πες μου για εκείνον και τι ήταν αυτό που άλλαξε;
«Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας φανταστικός προπονητής αλλά και άνθρωπος. Χαίρομαι πραγματικά πολύ που τον γνώρισα και έχει δώσει και δίνει πολλά στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη μέρα, αυτό που άλλαξε στην ομάδα ήταν η αυτοπεποίθηση την οποία ήθελε να την περάσει σε εμάς για να χτίσει σε αυτό. Είναι σημαντικός παράγοντας για τους προπονητές»
– Έχεις επαφές με παίκτες από τον Παναθηναϊκό και τι σημαίνει αυτή η ομάδα για εσένα;
«Ναι, ναι είμαι μόνιμα σε επαφή με μερικούς ποδοσφαιριστές από εκεί. Για εμένα είναι ένας σύλλογος που σέβομαι πολύ όπως και τους οπαδούς του. Μου έχει προσφέρει πολύ σημαντικές στιγμές στη ζωή μου και όταν βρισκόμουν στον Παναθηναϊκό, γεννήθηκε και το παιδί μου. Έτσι δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή την ομάδα».
– Όταν παίζεις ποδόσφαιρο ποιους ανθρώπους έχεις στο μυαλό σου;
«Σκέφτομαι την οικογένεια μου, δηλαδή τις κόρες μου και τη γυναίκα μου. Όπως και τους ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας και τους ευχαριστώ κάθε στιγμή που είμαι τώρα ποδοσφαιριστής».
– Τι το ξεχωριστό έχει η Λαμία ως ομάδα;
«Είναι ένα πολύ ήρεμο κλαμπ. Υπάρχουν ευτυχισμένοι άνθρωποι τριγύρω και όλοι στην πόλη αγαπούν το κλαμπ και δίνουν τη δική τους βοήθεια».
– Τι σου έκανε αρχικά εντύπωση στη Λαμία;
«Ήταν εξαιρετικές οι πρώτες εντυπώσεις γιατί είναι σαν οικογένεια η ομάδα και μου αρέσει που βλέπω τους οπαδούς να στηρίζουν τον σύλλογο. Πραγματικά νιώθω πολλή αγάπη εδώ όπως και η οικογένεια μου».
– Πώς σου φαίνεται ως προπονητής ο Λεωνίδας Βόκολος;
«Ο κ. Βόκολος με έχει εκπλήξει πάρα πολύ. Έχει μεγάλη εικόνα για το ποδόσφαιρο και διαχειρίζεται πολύ καλά την ομάδα. Έπαιζε ποδόσφαιρο και στο παρελθόν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί ξέρει πως να διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Είναι πραγματικός εργάτης και όλα όσα μας λέει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά το παιχνίδι είναι στο 100% σωστά. Πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο και εκπληκτικό μέλλον στο ποδόσφαιρο».
– Έχεις ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν. Ποιο είναι το κλειδί και τι στόχους έχεις;
«Ναι όντως έχω ξεκινήσει καλά και είμαι χαρούμενος για αυτό. Ο στόχος είναι να δώσουμε στην ομάδα τα πάντα και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα όλο και καλύτερα».
– Με ποιον ποδοσφαιριστής ήρθες πιο κοντά από την πρώτη στιγμή στη Λαμία;
«Με όλους τους παίκτες μιλάω και έχουμε εξαιρετικό κλίμα αλλά από τις πρώτες μέρες, ο Νταβίντ Σιμόν ήταν που με φρόντιζε. Το εκτιμώ γιατί το έκανε για εμένα αλλά και την οικογένεια μου»
– Έχεις μάθει ελληνικά;
«Ναι, ναι καταλαβαίνω τα πάντα πλέον αλλά μιλάω λίγο μέχρι στιγμής, τα βασικά
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Γ' Εθνική
Η Λαμία θέλει το 4×4, τα Τρίκαλα ψάχνουν τη μεγάλη έκπληξη


Η αγωνιστική δράση επιστρέφει στη Λαμία, όπου σήμερα (12/10, 16:00) ο τοπικός ΠΑΣ Λαμία υποδέχεται τον Α.Ο. Τρίκαλα στο ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος”, σε ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Οι “κυανόλευκοι” του Λάκη Παπανικολάου, μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημά τους. Μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (9 βαθμοί, 9-5 γκολ), η Λαμία δείχνει συνέπεια, αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρη πρόθεση να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Από την άλλη πλευρά, ο Α.Ο. Τρίκαλα φτάνει στη Φθιώτιδα με ανεβασμένη ψυχολογία. Οι Θεσσαλοί προέρχονται από σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Α.Ε. Λευκίμμης (2-0), αποτέλεσμα που τους έφερε στους 4 βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις (3-2 γκολ). Η ομάδα του Nίκου Θεοδοσιάδη δείχνει να βρίσκει ρυθμό και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις.
Βαθμολογία (πριν την 5η αγωνιστική):
2η Λαμία: 3 αγώνες – 9 βαθμοί (9-5 γκολ)
8ος Α.Ο. Τρίκαλα: 3 αγώνες – 4 βαθμοί (3-2 γκολ)
Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Λαμία θέλει να παραμείνει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Αστέρα Σταυρού, ενώ τα Τρίκαλα αναζητούν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει ώθηση τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-
ΠΑΣ Λαμία: Επιστροφή στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 11 χρόνια – Ο παλιός γνώριμος που θα συναντήσει!
-
Pics | Βρέττας και Φράγκος υπέγραψαν τη νίκη πρεμιέρας για τη Λαμία στη Λευκάδα / Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία 0-2
-
Πήρε τη νίκη σε ματς ροντέο και έμεινε στο ρετιρέ / Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5!
-
Vid | Tα highlights του Μαλεσίνα – ΠΑΣ Λαμία
-
Vid | Tα highlights του Τηλυκράτης – ΠΑΣ Λαμία
-
Νίκησε ξανά με ανατροπή και παρέμεινε μόνος πρώτος / ΠΑΣ Λαμία – Νέα Σελεύκεια 2-1
-
Κληρώσεις Γ΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Γυναικών από την ΕΠΟ
-
Vid | Nίκος Ίσσαρης: Από τη Λαμία γράφει ιστορία στον Πανάμα / O ρόλος του Χόρχε Αλβιάλ και η συμβουλή στους Έλληνες προπονητές
-
Vid | Τα Highlights του Πρόοδος Ρωγών – ΠΑΣ Λαμία 4-5
-
ΠΑΣ Λαμία: Με επιστροφές ενόψει Τηλυκράτη – Μπήκε ο Φυτόπουλος
-
Μεταγραφικά: Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο Καψαλιάρης – Συνεχίζει στη Ζάκυνθο ο Γυφτομήτρος!
-
Vid | Παπανικολάου: “Σημαντική για τον χαρακτήρα της ομάδας η ανατροπή”
-
Πρεμιέρα στη Γ’ Εθνική για τον ΠΑΣ Λαμία / Σέντρα στις 16:00 – Μετάδοση Lamia Polis 87,7
-
Γυναικεία Ομάδα: Αυτός θα είναι ο όμιλος του ΠΑΣ Λαμία
-
Κατηφόρης: “Να δείξουμε τις δυνατότητες μας κόντρα στην Λαμία που έπαιζε Super League”
-
Φράγκος: “Να ξανακάνουμε το γήπεδό μας κάστρο – Παλεύουμε για το όνομα της Λαμίας”
-
Vid | Φράγκος: “Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορες όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία – Θέλω να μείνω και μετά τη καριέρα μου στην ομάδα”
-
Γ’ Εθνική (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
-
Pics & Vids | To photostory και η αποθέωση από την εξέδρα
-
ΑΕ Νέας Σελεύκειας: Με οδηγό τον Καρύδη και στόχο την ανάκαμψη απέναντι στη Λαμία