Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Επιστροφή στις νίκες με υπογραφή Καρλίτος / ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 1-0

Published

on

Η Λαμία τον πήρε για να κάνει τη «δουλειά», ο κόσμος συρρέει να τον δει να κάνει τη δουλειά κι εκείνος δεν τους απογοητεύει. Ο Καρλίτος ήταν και πάλι ο σκόρερ της επαρχιακής ομάδας (1-0), που άφησε τον Παναιτωλικό χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Και μια από αυτές ήθελε τη Λαμία με τον Παναιτωλικό να μοιράζονται ένα πολύ παράξενο στατιστικό: Στα τελευταία τέσσερα μεταξύ τους ματς δεν είχε κερδίσει ποτέ γηπεδούχος. Σε 16 συνολικά μεταξύ τους ματς σε πρωτάθλημα και πλέι άουτ, μόλις τρεις φορές έχει κερδίσει γηπεδούχος. Η, δε, Λαμία σε εφτά ματς, μόλις μια φορά είχε πανηγυρίσει τη νίκη. Για κάτι τέτοια, όμως, υπάρχουν οι «μεγάλες» μεταγραφές. Για τέτοια και για την εικόνα του γηπέδου, που ήταν ασυνήθιστα εντυπωσιακή με περισσότερους από 3.000 οπαδούς της Λαμίας να δίνουν το παρών. Και να πανηγυρίζουν…

Η καλύτερη άμυνα…


Είναι η επίθεση! Έτσι το σκέφτηκε ο Λεωνίδας Βόκολος, έτσι το σκέφτηκε και ο Γκάμπριελ Σούρερ, κι έτσι το έπραξαν στο γήπεδο. Σπάνιο για παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς και σπάνιο για ματς τέτοιας σημασίας, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Βέβαια, αν είσαι αποφασισμένος να παίξεις επίθεση για να καλύψεις την αμυντική του αδυναμία, καλό είναι να είσαι έτοιμος και για τις επιπτώσεις! Επίπτωση πρώτη: Ο Καρλίτος! Μισή ευκαιρία χρειάζεται για να σκοράρει και στην πρώτη φάση που βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το 1-0 για τη Λαμία. Δεν είχε συμπληρωθεί ούτε καν δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ απέναντι στον Παναιτωλικό, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να φτάνει τα τρία γκολ στη σεζόν.

Επίπτωση δεύτερη: Οι αντεπιθέσεις. Λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση, ο Καρλίτος έγινε δημιουργός και ο Τσιλούλης έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Ο Παναιτωλικός φανέρωνε όλες τις αδυναμίες του στο «Αθανάσιος Διάκος» και η Λαμία, μια ομάδα με πολύ ταλέντο μεσοεπιθετικά, είχε σκοπό να τις εκμεταλλευτεί όλες. Έμοιαζε, απλά να περιμένει την ευκαιρία της και την πρώτη αφορμή που θα της δινόταν για να απλοποιήσει τα πράγματα. Μόνο που, σε αντίθεση με το πρώτο τέταρτο του ματς, δεν ήταν τόσο εύκολο όσο αρχικά έμοιαζε. Ο Παναιτωλικός ανέβηκε και πήρε πρωτοβουλία, απείλησε περισσότερο με την πίεσή του παρά με ουσιαστικές ευκαιρίες, αλλά με τον τρόπο του κράτησε μακριά τη Λαμία από την περιοχή του Στέφανου Καπίνο, κατορθώνοντας τουλάχιστον να μη βρεθεί να κυνηγάει σκορ μεγαλύτερο του 1-0.

Ένα… πακέτο δρόμος!


To 1-0 άφηνε τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι, άφηνε τη Λαμία ευάλωτη, αλλά το πρώτο… ύποπτο τέταρτο πέρασε χωρίς να αλλάξει το σκορ. Ο Παναιτωλικός μπήκε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, η Λαμία μπήκε για να εκμεταλλευτεί τις δικές της ευκαιρίες και να είναι υποψιασμένη για την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, αλλά αμφότεροι δεν υπολόγισαν την τύχη. Ή την ατυχία. Ή, τέλος πάντων, τη μια στιγμή που μπορεί να τα αλλάξει όλα. Η στιγμή αυτή ήρθε στο 51ο λεπτό με τον Καρέλη να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Σενγκέλια και τον Κοσέλεφ εξουδετερωμένο.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να είναι ανώτερος στο γήπεδο, η Λαμία έμοιαζε να μην μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει επικίνδυνη, κάτι που διέγνωσε νωρίς στο ματς ο Λεωνίδας Βόκολος και με τριπλή αλλαγή στο 60’ θέλησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Η Λαμία όντως ισορρόπησε λίγο, αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει εκείνη κυρίαρχη του ματς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκουν περισσότερες ευκαιρίες, ο Καρέλης συνέχισε να αστοχεί και αποδείχθηκε ότι η ισοφάριση ήταν ένα… πακέτο δρόμος. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, ο Παναιτωλικός έμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και η Λαμία διατήρησε το αήττητο της έδρας της

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος / 4-4-2): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Σαντάντα, Νούνιες (60’ Αμαράλ), Σλίβκα (88’ Τσιλιανίδης), Τσιλούλης (61’ Τόσιτς), Λόνγκο (61’ Ακούνια), Καρλίτος (79’ Στάνκο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Σούρερ / 4-4-2): Καπίνο, Μαλής, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε (70’ Ξενιτίδης), Τορεχόν (93′ Μαυρίας), Πέρες (86’ Ντίαζ), Ντίας, Μπαλντασάρα (70’ Χουάνπι), Σενγκέλια, Ζοάο Πέδρο, Καρέλης.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

1 Σχόλιο

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Εμφάνισε ξανά τις παθογένειες του 2ου ημιχρόνου και αποχαιρέτησε το κοινό με ήττα / ΠΑΣ Λαμία – Άρης 2-4

Σε ένα ακόμη παιχνίδι για τα play offs o ΠΑΣ Λαμία προβλημάτισε στο 2ο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 γνωρίζοντας την ήττα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με σκορ 2-4!

LAMARIS

Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο όμως ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέν Μορόν (2 γκολ), πήρε εμφατική νίκη (2-4).

Στη ματσάρα του «Αθανάσιος Διάκος» ο Άρης χαμογέλασε τελευταίος και με μια επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε το εισ βάρος του 2-0 του πρώτου μέρους και κέρδισε με 2-4 χάρη στον εκπληκτικό για ένα ακόμα παιχνίδι Λορέν Μορόν που πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 19 στο πρωτάθλημα και πήρε κεφάλι στην κούρσα των σκόρερ. Οι Φατόρε (είχε και ασίστ) και Φετφατζίδης τα άλλα δύο γκολ των φιλοξενούμενων.

Το παιχνίδι είχε δύο ημίχρονο, η Λαμία έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο (βρήκε γκολ με τους Τζανετόπουλο και Μάλτσι), με τον Άρη να παρακολουθεί σε ρόλο… θεατή, με τους ρόλους να αλλάζουν στο δεύτερο ημίχρονο και την ομάδα του Άκη Μάντζιου να ανεβάζει στροφές, να βρίσκει τέσσερα γκολ και να παίρνει μία εντυπωσιακή νίκη.

Σε άλλο γήπεδο ο Άρης, έκανε ό,τι ήθελε η Λαμία

Η Λαμία έκανε ό,τι ήθελε μέσα  στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να βρίσκεται σε… άλλο γήπεδο βλέποντας του Φθιώτες να έχουν δοκάρι και δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική των Κιτρίνων ήταν στο 26′ με το σουτ του Φεράρι να περάνει πολλά μέτρα έξω από την εστία του νεαρού Χατζηεμαννουήλ.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έβγαλε στο γήπεδο διάθεση και πάθος και από το ξεκίνημα του αγώνα είχε τα ηνία εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ο Άρης ήταν άνευρος και ακύνδινος. Στο 14′ ο Τσιλούλης είχε δοκάρι, έχοντας δύο ακόμα καλές στιγμές λίγο νωρίτερα για να ανοίξει το σκορ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός το έκανε ένας αμυντικός και πιο συγκεκριμένα ο Άνταμ Τζανετόπουλος που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σλίβκα με το κεφάλι και με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη. Το 1-0 έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους γηπεδούχους που βρήκαν και δεύτερο γκολ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Τσιλούλη να δίνει ασίστ πάρε-βάλε στον Μάλτσι που δεν είχε πρόβλημα προ κενής εστίας απλώς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ολική ανατροπή με σούπερ Μορόν

Ο Άκης Μάντζιος έχοντας πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο γήπεδο τους Σαβέριο και Μοντόγια. Δύο λεπτά μετά την εκκίνηση της επανάληψης ο Λορέν Μορόν πήρε το «όπλο» του και ένα εντυπωσιακό γκολ με ένα ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε το σκορ σε 2-1, ενώ στο 54′ ο Ισπανός είχε και δοκάρι. Γενικώς η εικόνα του αγώνα άλλαξε πολύ με τον Άρη να αλλάζει πρόσωπο και να βάζει δύσκολα στους μπλε του Βόκολου.

Στο 76′ ο πρώτος σκόρερ του Άρη και του πρωταθλήματος (έφτασε τα 19 συνολικά στη Super League) βρήκε και πάλι τη λύση και με προβολή μετά από την συρτή σέντρα του Φατόρε νίκησε αμυντικούς και Χατζηεμμαλουήλ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ένα λεπτό αργότερα ο νεαρός Ισπανός μπακ που μαζί με τον Μορόν ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου με κεφαλιά μετά από σέντρα σουτ του Μοντόγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε την ολική ανατροπή των Κιτρίνων σε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησε εκεί πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Φετφατζίδη που γενικώς από την στιγμή που πέρασε στο γήπεδο έκανε ό,τι ήθελε σε αυτό με τον Έλληνα εξτρέμ με ωραίο πλασέ από τα όρια της περιοχής να πετυχαίνει το 2-4 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα με τον Άρη να κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του 10 ημέρες πριν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90′ Σαραμαντάς), Νούνιες (65′ Κοντονίκος), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (65′ Στάνκο), Τσιλούλης (65′ Λέικ), Μάλτσι, Σλίβκα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι (46′ Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (46′ Σαβέριο), Γκαρθία (69′ Φετφατζίδης), Σαμόρα (84′ Πάρντο), Μορόν (80′ Καρίμ).

H καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης δεν ήταν αγωνιστική και καταγράφεται κατά την είσοδο των 2 ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι κυανόλευκοι εισήλθαν στο γήπεδο κρατώντας στην αγκαλιά τους αδέσποτα σκυλάκια της εθελοντικής ομάδας ΑδεσποΤάκης με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στην υιοθεσία και τη φιλοξενία των ζώων!

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή