Νέα
Από την… κόλαση στον παράδεισο, σε 365 ημέρες: Λαμία πλάι σε Λεβερκούζεν και Τζιρόνα! (video)


Η Λαμία βρίσκεται παρέα με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η φετινή σεζόν πηγαίνει ανέλπιστα καλά, για μερικές ομάδες που «διαλύουν» τα περσυνά τους νούμερα, μόλις ένα χρόνο μετά.
Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βλέπει ομάδες να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους, ενώ πριν 12 μήνες τις είχαν ξεγραμμένες από τον… χάρτη. Σχεδόν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μαζί και η Ελλάδα, αντικρίζουν την φετινή χρονιά τουλάχιστον ένα κλαμπ να… ξεπετάγεται, μόλις ένα χρόνο μετά από την περίοδο που βρισκόταν στις «λάσπες».


Τζιρόνα (La Liga)
Σαφώς δεν θα μπορούσε να λείπει η μεγαλύτερη έκπληξη της Ευρώπης για την σεζόν 2023/24. Η Τζιρόνα σε 13 αγωνιστικές έχει μαζέψει 21 βαθμούς παραπάνω σε σχέση με την περσινή της χρονιά. Τώρα «στρογγυλοκάθεται» μόνη πρώτη στην βαθμολογία, ενώ πέρσι βρισκόταν στην 14η θέση.
Girona leading 𝘼𝙇𝙇 of Europe’s big boys heading into the international break 📈🤯 pic.twitter.com/JmNrjBRcQp
— LiveScore (@livescore) November 13, 2023
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Bundesliga)
Το «θαύμα» του Τσάμπι Αλόνσο τρελαίνει την Γερμανία και η Μπάγερ Λεβερκούζεν κάνει… όνειρα για πρωτάθλημα. Μόλις πριν ένα χρόνο οι «ασπιρίνες» στην 11η αγωνιστική βρισκόντουσαν μία θέση μακριά από τα μπαράζ υποβιβασμού, ενώ φέτος πραγματοποιούν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Bundesliga με 10 νίκες και μία ισοπαλία.
In 2015/16, Xabi Alonso played in the Bayern side that set the record for most points won after the opening 11 games of a Bundesliga season (31/33).
In 2023/24, Xabi Alonso has equalled that record as the manager of Bayer Leverkusen. pic.twitter.com/Ng5om0qP0Y
— Squawka (@Squawka) November 13, 2023
Άστον Βίλα (Premier League)
«Άλμα» εννέα θέσεων πραγματοποιεί η Άστον Βίλα σε αυτές τις πρώτες 12 αγωνιστικές της Premier League. Ένα άκρως εντυπωσιακό νούμερο, καθώς μιλάμε για το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Μάλιστα η ομάδα του Ουνάι Έμερι, εντυπωσιάζει όχι απλώς επειδή πλέον βρίσκεται στην 5η θέση, αλλά διότι το έχει καταφέρει ενώ ταυτοχρόνως αγωνίζεται και στο Europa Conference League, με τους «βίλατζερς» να καταφέρνουν να ισορροπούν τέλεια και τις δύο διοργανώσεις.
Aston Villa sit only ONE point off the top of the league 🦁🟣 pic.twitter.com/0pFnvmexAi
— 433 (@433) November 12, 2023
Ίντερ (Serie A)
Ο Σιμόνε Ινζάγκι τέτοια περίοδο πριν 12 μήνες βρισκόταν με τους «νερατζούρι» εκτός 4αδας με το πρωτάθλημα να είναι σίγουρα χαμένο από την 12η κιόλας αγωνιστική. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και η Ίντερ βρίσκεται μόνη της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και για πολλούς θεωρείτε το απόλυτο φαβορί, για το φετινό «Scudetto».
MAMMMMMMMA MIAAAAAA 🤩#ForzaInter #InterFrosinone pic.twitter.com/nJxZjqKZN5
— Inter (@Inter) November 14, 2023
Λίβερπουλ (Premier League)
Η φετινή Λίβερπουλ δείχνει ανανεωμένη και το σημαντικότερο αναγεννημένη. Ο Κλοπ είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στην περσυνή σεζόν, καθώς έβλεπε την ομάδα του στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με μόλις 16 βαθμούς σε συνολικά 12 παιχνίδια. Επιστρέφοντας όμως στο σήμερα οι «κόκκινοι» έγιναν και πάλι διεκδικητές του τίτλου, με 27 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ βρίσκονται τοποθετημένοι στην 2η θέση.
MAMMMMMMMA MIAAAAAA 🤩#ForzaInter #InterFrosinone pic.twitter.com/nJxZjqKZN5
— Inter (@Inter) November 14, 2023
Λαμία (Super League)
Οι Φθιωτείς είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής Super League. Μια ομάδα που άπαντες θεωρούσαν πως θα παλέψει για την «σωτήρια», δείχνει πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα… πράγματα. Το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου σε 11 αγωνιστικές από 10η που ήταν πέρσι, είναι πλέον 6η και κοιτάει ακόμη πιο ψηλά. Από την… μάχη της παραμονής, έως την μάχη για την είσοδο στα play off, η διαφορά είναι μόνο 365 μέρες.


Άγγελος Κρεμαστός
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Μεταγραφές
Μεταγραφικά: Επέστρεψε στον ΠΑΣ Λαμία ο Κατσαρός


Την έναρξη της συνεργασίας του με τον 17χρονο αμυντικό Γιάννη Κατσαρό ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Λαμία 1964.
Ο Κατσαρός (γεν. 18/04/2008) επιστρέφει στην ομάδα της Φθιώτιδας, μετά τη θητεία του στη Στυλίδα, έχοντας ήδη φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Λαμίας για δύο χρόνια στα τμήματα υποδομών Κ17 και Κ19. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ακαδημία του Αστέρα Λαμίας.
Η διοίκηση του συλλόγου καλωσόρισε ξανά τον νεαρό ποδοσφαιριστή στην οικογένεια της Λαμίας και του ευχήθηκε υγεία και πολλές επιτυχίες με τα κυανόλευκα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Γυναικεία Ομάδα: Τεράστιο διπλό με ανατροπή για τις κυανόλευκες
-




«Καμιά ομάδα δεν λύγισε από το μπόι της αλλά από τη σκιά που της φόρεσαν.» / Γράφει ο Νίκος Μώκος
-




Αυτοκτονία με ανατροπή στη Κέρκυρα / Λευκίμμη – ΠΑΣ Λαμία 3-2
-




Vid | Αφροδίτη Μανίτα στο “ΔΙΠΛΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ”: Προτεραιότητα τα κορίτσια, όχι η άνοδος
-




Έμεινε όρθιος με λυτρωτή Τσόφλιο / Ελασσόνα – ΠΑΣ Λαμία 1-1
-




Vid | Tα highlights του Λευκίμμη – ΠΑΣ Λαμία 3-2
-




Μεταγραφικά: Αποχωρήσεις στον ΠΑΣ Λαμία – Συνεχίζει στον Αστέρα Σταυρού ο Λιοπύρης
-




Γ’ Εθνική: Με μαύρα περιβραχιόνια και ενός λεπτού σιγή η δράση στα γήπεδα
-




Στουρνάρας: “Ο αρχικός στόχος επετεύχθη – Η Λαμία χρειάζεται περισσότερο σεβασμό”
-




Επέστρεψε στις νίκες με πεντάρα / ΠΑΣ Λαμία – Ανθούπολη 5-0
-




Γ’ Εθνική: Η φυσιολογική “κοιλιά” της Λαμίας και το αήττητο της Ελασσόνας!
-




Φίλαθλοι: Η Λαμία τίμησε τους αδικοχαμένους από την εξέδρα
-




Στουρνάρας: “Σημαντική νίκη που τη χρειαζόμασταν”
-




«Στουρνάρας: “Never give up” ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ανθούπολη»
-




Ισοπαλία στο ΔΑΚ και σφράγισε τα play offs/ ΠΑΣ Λαμία – Αστ. Σταυρού 1-1
-




Στραβοπάτημα στο Σχηματάρι / Αναγέννηση Σχηματαρίου – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική – 3ος Όμιλος: «Φωτιά» για την 6η θέση – Όλα τα σενάρια πριν την κρίσιμη 26η αγωνιστική
-




Vid | Διεθνή: Ο Χουλκ έπαθε…Ντότη
-




Vid | Στουρνάρας: “Περιμένουμε την κλήρωση και συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας”
-




Μοιρασιά στην Άρτα και φωτιά στη μάχη της εξάδας / Aναγέννηση Άρτας – ΠΑΣ Λαμία 1-1
















