Ακολουθήστε μας
 

Νέα

Τόσιτς: «Η Λαμία ήταν η νέα πρόκληση που ήθελα»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazzetta παραχώρησε ο Ζόραν Τόσιτς.

Ο 36χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός μίλησε για την καριέρα του, αλλά και τον ΠΑΣ Λαμία.

Ο Τόσιτς εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα της Φθιώτιδας θα τερματίσει σε πιο υψηλή θέση από την περσινή.

Ακόμη αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στους κυανόλευκους, το Λεωνίδα Βόκολο, το ματς με τον Ιωνικό για τα play-out, τη μέχρι τώρα πορεία, τον Άλαν Τζαγκόεφ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το κομμάτι της συνέντευξης που αφορά τον ΠΑΣ Λαμία:


 

– Και φτάνουμε στη Λαμία. Ποιο είναι το transfer story;

«Η ιστορία με τη Λαμία ξεκίνησε όταν έμεινα ελεύθερος από την Τομπόλ και θυμάμαι που αρχικά μίλησα με τον φίλο μου, που τότε ήταν στον Βόλο και τώρα στην Κηφισιά, τον Οζέγκοβιτς. Με είχε καλέσει και ο ατζέντης μου και μού είπε ότι η Λαμία με ήθελε. Εγώ προσωπικά είχα κουραστεί να βρίσκομαι μακριά από τη χώρα μου και να ταξιδεύω μακρινές αποστάσεις. Επίσης ήθελα μία νέα πρόκληση κοντά στη Σερβία και στην οικογένεια μου και μου άρεσε η ιδέα της Λαμίας. Σε όλη την καριέρα μου πάλευα για την πρώτη θέση αλλά τώρα στη Λαμία θα ήταν κάτι διαφορετικό το οποίο με ιντρίγκαρε. Οπότε μπορώ να πω, μέχρι τώρα έχω μία επιτυχημένη πορεία εδώ και όλοι είναι χαρούμενοι».

– Λίγες μέρες αφότου πήγατε στη Λαμία, ήρθε ο Λεωνίδας Βόκολος. Τι ήταν αυτό που άλλαξε;

«Όταν ο Βόκολος ήρθε προσπάθησε από την πρώτη μέρα να μας μεταφέρει την αξία της ομάδας και το πόσο καλοί είμαστε. Ήθελε να μας τονώσει το ηθικό γιατί είχαμε αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και μας έκανε να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να δώσουμε το μάξιμουμ και να φέρουμε βαθμούς. Βήμα-βήμα παλέψαμε και στο τέλος τα καταφέραμε και κάναμε χαρούμενους τους οπαδούς και την πόλη».

– Θα σταθώ στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των play-outs. Το σκορ στο ημίχρονο είναι 2-0 και το κάνετε 2-2, κρατώντας την ομάδα στην κατηγορία. Τι είχε συμβεί τότε και πώς νιώσατε στο γκολ της ισοφάρισης;

«Αυτό το παιχνίδι ήταν αρκετά περίεργο. Στο ημίχρονο χάναμε 2-0 και για να είμαι ειλικρινής, ενώ πάντα πίστευα, έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι μέχρι τότε, με το κλίμα στις εξέδρες, είχα καταλάβει πόσο δύσκολο ήταν να τα καταφέρουμε. Αλλά όταν πετύχαμε το πρώτο γκολ, άρχισα να πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Και τελικά το φάουλ μου πήγε στα δίχτυα και κράτησε την ομάδα στην κατηγορία. Αυτό το τέρμα και αυτό το παιχνίδι θα το θυμάμαι για πάντα γιατί ήταν πάρα πολύ σημαντικό».

– Φέτος η ομάδα βρίσκεται σε διαφορετική πορεία και είναι κοντά στην 6άδα. Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει;

«Αυτή τη σεζόν έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι, ξέρουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα, ξέρουμε ότι έπρεπε σε μερικά παιχνίδια να τα πάμε καλύτερα αλλά κάθε μέρα είμαστε όλο και καλύτεροι. Είχαμε μία δύσκολη περίοδος γιατί παίζαμε με δύσκολες ομάδες αλλά σύντομα θα επιστρέψουμε στις νίκες και είμαι σίγουρος ότι η Λαμία θα είναι σε πολύ πιο υψηλή θέση από την περσινή».

– Ήρθε και ο Άλαν Τζάγκοεφ αλλά εν τέλει κρέμασε τα παπούτσια του. Πώς νιώσατε με αυτή την απόφαση;

«Για τον Τζάγκοεφ είμαι στεναχωρημένος γιατί αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Από την άλλη τον καταλαβαίνω γιατί είχα παίξει μαζί του επτά χρόνια, ήμασταν σε επαφή όλα αυτά τα χρόνια και γνωρίζω ότι θέλει να δίνει το 100%. Προσπάθησε να προσφέρει μέχρι το τέλος αλλά το σώμα του δεν ακολουθούσε. Εγώ μίλησα μαζί του, τού είπα να ακούσει το σώμα του και να κοιτάξει και τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο. Είναι ένα μεγάλο όνομα στη Ρωσία και θα βρει κάτι σε άλλο πόστο. Του εύχομαι τα καλύτερα».

– Ποιον ποδοσφαιριστή από το ελληνικό πρωτάθλημα έχετε ξεχωρίσει;

«Κοίτα υπάρχουν τόσοι πολλοί ποιοτικοί παίκτες που πραγματικά θα ήταν κρίμα να πω μόνον έναν. Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα και στο Big-5 υπάρχουν πραγματικά εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές».

– Εσείς, αν είχατε την επιλογή, σε ποια ομάδα από τις «μεγάλες» θα πηγαίνατε;

«Μου αρέσει ο Παναθηναϊκός από τον τρόπο που παίζει. Τώρα θεωρώ είμαι αρκετά μεγάλος για να παίξω σε τέτοιες ομάδες αλλά στα “καλά” μου, είμαι σίγουρος ότι θα έκανα μεγάλα πράγματα στο πρωτάθλημα».

Πηγή: gazzetta

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Lamia Polis 87.7

Vid | Διπλό Μαρκάρισμα: Ξεκαθαρίζει του προπονητή μέσα στην εβδομάδα

vokolos

Το πρωτάθλημα της Stoiximan SuperLeague ολοκληρώθηκε και πλέον όλες οι ομάδες βρίσκονται σε κατάσταση διακοπών.

Έτσι και ο ΠΑΣ Λαμία ο οποίος μετά τον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και την ήττα 3-0, φεύγει ομαδικώς για διακοπές με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να έχουν αποχωρήσει από την Φθιώτιδα για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Παρόλο αυτά, ένας “κυανόλευκος” θα χρειαστεί να επιστρέψει σύντομα στη Λαμία για να συνομιλήσει με την διοίκηση.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον “αρχιτέκτονα” του φετινού ΠΑΣ Λαμία Λεωνίδα Βόκολο.

Ο Έλληνας τεχνικός όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Διπλού Μαρκαρίσματος θα συναντηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με την διοίκηση της Λαμίας για να συζητήσει σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα την επόμενη σεζόν.

Περισσότερα άκουστε στο παρακάτω ηχητικό:

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή