Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Μοιρασιά στη Κρήτη / ΟΦΗ – ΠΑΣ Λαμία 1-1

Published

on

Το γκολ του Ακούνια μόλις στο 3΄δεν έφτανε για τον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος ισοφαρίστηκε από το γκολ-πέναλτι του Νέιρα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε τον ΟΦΗ στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Η Λαμία είχε τις ευκαιρίες να πάρει το ματς, χωρίς βέβαια να ικανοποιήσει με την εμφάνισή της κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο. Κάρτες συμπλήρωσε ο Φάνης Τζανδάρης ο οποίος έφτασε τις 3 κίτρινες κάρτες και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς της ομάδας του.

To ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Λαμία καθώς στο 3΄ο Παπαδόπουλος έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Ακούνια, ο Ουρουγουανός βρέθηκε απέναντι στον Μπάουμαν και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Τη φάση την έλεγξε και το VAR και μετά από λίγα δεύτερα κατοχύρωσε το τέρμα!

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μοσκέρα από τα αριστερά πάτησε περιοχή, αλλά ο Αμαράλ πήγε αμέσως στον αντίπαλο εξτρέμ του ΟΦΗ και τον έκοψε πριν προλάβει να γίνει απειλητικός.

Στο 16΄ο ΟΦΗ απείλησε με τον Μοσκέρα να βγάζει τη σέντρα ο Τοράλ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε σταθερά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λουίζ Φελίπε προσπάθησε με ωραίο σουτ από μακρινή απόσταση να απειλήσει τον Κοσέλεφ, αλλά ο Μολδαβός τερματοφύλακας είπε και πάλι όχι, διώχνοντας τον κίνδυνο.

Τεράστια ευκαιρία στο 25΄για τους Κρητικούς, όταν μετά από το τραγικό λάθος του Τζανδάρη στο κέντρο ο Τοράλ πήρε την μπάλα έβγαλε την κάθετη στον Λουίζ Φελίπε ο οποίος απέναντι στον Κοσέλεφ πλάσαρε αλλά είδε το δοκάρι να του λέει όχι…

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία για το 0-2 στο 30΄όταν ο Ακούνια απέφυγε τον Βούρο, έστρωσε την μπάλα για τον Τσιλούλη ο οποίος ήρθε ως «τρέιλερ», έκανε το πλασέ αλλά σημάδεψε πάνω στον Μπάουμαν.

Φάουλ σε καλή θέση για τον ΟΦΗ στο 33΄με τον Νέιρα να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως ο Κοσέλεφ μία επέμβαση έδιωξε τον κίνδυνο.

Στο 37΄του παιχνιδιού ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Νέιρα, με τον Σιδηρόπουλο να καταλογίζει αμέσως την παράβαση. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση κερδίζοντας από τα έντεκα βήματα τον Κοσέλεφ.

Ακόμη μία ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 41΄με τον Λουίζ Φελίπε και πάλι να φτάνει κοντά στο γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λουίζ Φελίπε δέχθηκε την σέντρα από τα αριστερά από τον Μοσκέρα, έκανε την κεφαλιά αλλά ο Κοσέλεφ με μεγάλη δυσκολία του είπε όχι διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Το 1-1 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Μοσκέρα έδωσε την κάθετη πάσα στον Αμπάντα από τα αριστερά, ο πρώην μπακ της Λαμίας έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Κοσέλεφ απομάκρυνε ξανά τον κίνδυνο.

Στο 59΄πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΣ Λαμία, με τον Σλίβκα να κάνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Λιθουανός με την πάσα του έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ακούνια ο οποίος μπροστά στο τέρμα σημάδεψε άουτ!

Στο 78΄ο Ριέρα μετά από μία ωραία προσωπική ενέργεια πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κορνέζου και πέρασε πλάγιο άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία στο 88΄για τους γηπεδούχους με τον Αποστολάκη να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τη Λαμία στο 90΄, ο Τόσιτς εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τίποτα ιδιαίτερο στο δεύτερο 45λεπτο από τις δύο ομάδες, αρκετά λάθη κατά κύριο λόγο στο κέντρο με το 1-1 να παραμένει έως το τέλος του αγώνα.

Δεν ικανοποίησε η Λαμία με τη σημερινή της εμφάνιση, παρόλο αυτά κατάφερε να μείνει αήττητη παίρνοντας ένα σημαντικό βαθμό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Εμφάνισε ξανά τις παθογένειες του 2ου ημιχρόνου και αποχαιρέτησε το κοινό με ήττα / ΠΑΣ Λαμία – Άρης 2-4

Σε ένα ακόμη παιχνίδι για τα play offs o ΠΑΣ Λαμία προβλημάτισε στο 2ο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 γνωρίζοντας την ήττα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με σκορ 2-4!

LAMARIS

Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο όμως ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέν Μορόν (2 γκολ), πήρε εμφατική νίκη (2-4).

Στη ματσάρα του «Αθανάσιος Διάκος» ο Άρης χαμογέλασε τελευταίος και με μια επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε το εισ βάρος του 2-0 του πρώτου μέρους και κέρδισε με 2-4 χάρη στον εκπληκτικό για ένα ακόμα παιχνίδι Λορέν Μορόν που πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 19 στο πρωτάθλημα και πήρε κεφάλι στην κούρσα των σκόρερ. Οι Φατόρε (είχε και ασίστ) και Φετφατζίδης τα άλλα δύο γκολ των φιλοξενούμενων.

Το παιχνίδι είχε δύο ημίχρονο, η Λαμία έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο (βρήκε γκολ με τους Τζανετόπουλο και Μάλτσι), με τον Άρη να παρακολουθεί σε ρόλο… θεατή, με τους ρόλους να αλλάζουν στο δεύτερο ημίχρονο και την ομάδα του Άκη Μάντζιου να ανεβάζει στροφές, να βρίσκει τέσσερα γκολ και να παίρνει μία εντυπωσιακή νίκη.

Σε άλλο γήπεδο ο Άρης, έκανε ό,τι ήθελε η Λαμία

Η Λαμία έκανε ό,τι ήθελε μέσα  στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να βρίσκεται σε… άλλο γήπεδο βλέποντας του Φθιώτες να έχουν δοκάρι και δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική των Κιτρίνων ήταν στο 26′ με το σουτ του Φεράρι να περάνει πολλά μέτρα έξω από την εστία του νεαρού Χατζηεμαννουήλ.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έβγαλε στο γήπεδο διάθεση και πάθος και από το ξεκίνημα του αγώνα είχε τα ηνία εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ο Άρης ήταν άνευρος και ακύνδινος. Στο 14′ ο Τσιλούλης είχε δοκάρι, έχοντας δύο ακόμα καλές στιγμές λίγο νωρίτερα για να ανοίξει το σκορ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός το έκανε ένας αμυντικός και πιο συγκεκριμένα ο Άνταμ Τζανετόπουλος που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σλίβκα με το κεφάλι και με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη. Το 1-0 έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους γηπεδούχους που βρήκαν και δεύτερο γκολ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Τσιλούλη να δίνει ασίστ πάρε-βάλε στον Μάλτσι που δεν είχε πρόβλημα προ κενής εστίας απλώς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ολική ανατροπή με σούπερ Μορόν

Ο Άκης Μάντζιος έχοντας πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο γήπεδο τους Σαβέριο και Μοντόγια. Δύο λεπτά μετά την εκκίνηση της επανάληψης ο Λορέν Μορόν πήρε το «όπλο» του και ένα εντυπωσιακό γκολ με ένα ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε το σκορ σε 2-1, ενώ στο 54′ ο Ισπανός είχε και δοκάρι. Γενικώς η εικόνα του αγώνα άλλαξε πολύ με τον Άρη να αλλάζει πρόσωπο και να βάζει δύσκολα στους μπλε του Βόκολου.

Στο 76′ ο πρώτος σκόρερ του Άρη και του πρωταθλήματος (έφτασε τα 19 συνολικά στη Super League) βρήκε και πάλι τη λύση και με προβολή μετά από την συρτή σέντρα του Φατόρε νίκησε αμυντικούς και Χατζηεμμαλουήλ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ένα λεπτό αργότερα ο νεαρός Ισπανός μπακ που μαζί με τον Μορόν ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου με κεφαλιά μετά από σέντρα σουτ του Μοντόγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε την ολική ανατροπή των Κιτρίνων σε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησε εκεί πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Φετφατζίδη που γενικώς από την στιγμή που πέρασε στο γήπεδο έκανε ό,τι ήθελε σε αυτό με τον Έλληνα εξτρέμ με ωραίο πλασέ από τα όρια της περιοχής να πετυχαίνει το 2-4 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα με τον Άρη να κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του 10 ημέρες πριν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90′ Σαραμαντάς), Νούνιες (65′ Κοντονίκος), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (65′ Στάνκο), Τσιλούλης (65′ Λέικ), Μάλτσι, Σλίβκα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι (46′ Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (46′ Σαβέριο), Γκαρθία (69′ Φετφατζίδης), Σαμόρα (84′ Πάρντο), Μορόν (80′ Καρίμ).

H καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης δεν ήταν αγωνιστική και καταγράφεται κατά την είσοδο των 2 ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι κυανόλευκοι εισήλθαν στο γήπεδο κρατώντας στην αγκαλιά τους αδέσποτα σκυλάκια της εθελοντικής ομάδας ΑδεσποΤάκης με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στην υιοθεσία και τη φιλοξενία των ζώων!

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή