



Match Center
Πρεμιέρα στα play offs με ήττα / ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 0-4
Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague, ο ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε με 0-4 σκορ από την ΑΕΚ, με τον διαιτητή Βαγγέλη Μανούχο να «κλέβει» αυτός την παράσταση με τις διαιτητικές αποφάσεις που πήρε.
Με ένα γκολ του Κάλενς στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο με τους Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία(2) η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΣ Λαμία με τελικό σκορ 0-4. Πρωταγωνιστής σε ακόμη ένα ματς της Λαμίας κόντρα στους μεγάλους… της Ελλάδας ήταν ο διαιτητής Μανούχος ο οποίος προβλημάτισε με τις διαιτητικές του αποφάσεις.
Το πλάνο των δύο προπονητών:
Ο Λεωνίδας Βόκολος επέλεξε τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, τον Σιμόν δεξιά τον Πέδρο Αμαράλ στα αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθέτησε τους Τζανετόπουλο και Κορνέζο. Στο κέντρο ο Στάνκο και ο Τζανδάρης, πιο μπροστά τους ο Νούνιες ενώ στα άκρα ήταν δεξιά ο Σλίβκα αριστερά ο Σίντκλεϊ και στην κορυφή ο Μάλτσι.
Από την άλλη ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, δεξιά ο Ρότα αριστερά ο Πήλιος και στο κέντρο της άμυνας οι Βίντα και Κάλενς. Στο κέντρο Σιμάνσκι και Γιόνσον πιο μπροστά τους ο Πινέδα και στην κορυφή ο Πόνσε. Στα άκρα ο Ελίασον δεξιά και ο Μάνταλος αριστερά.
Το ματς:
Το ματς ξεκίνησε με κάποια συνεχόμενα κόρνερ της ΑΕΚ, τα οποία δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για την άμυνα της Λαμίας.
Στο 10΄είχαμε την πρώτη καλή φάση του αγώνα, όταν ο Πήλιος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και πλάγια αριστερά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο πρώτο τέταρτο η ΑΕΚ είχε τρία κόρνερ τα οποία κανένα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, με την άμυνα του ΠΑΣ να ανταποκρίνεται άψογα τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιχνίδι.
Στο 15΄γύρισμα του Μάνταλου από τα αριστερά ο Κοσέλεφ απέκρουσε σώζοντας την ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελίασον λίγο έξω από την περιοχή της Λαμίας και από τα αριστερά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μολδαβού τερματοφύλακα της Λαμίας.
Λίγο πριν το μισάωρο του αγώνα, ένα πλασέ του Ελίασον κοντράρει η μπάλα στον Σιμόν και μία ακόμη ευκαιρία για την Ένωση, η οποία περνά και αυτή.
Στο 31΄κεφαλιά του Πόνσε έπειτα από σέντρα του Πήλιου, ο Κοσέλεφ πέφτει και αποκρούει στην γωνία του. Στο 39΄ο Κάλενς παίρνει κεφαλιά μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ Λαμία, ο Κοσέλεφ όμως σταθερά μπλόκαρε.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μανούχος δίνει ανύπαρκτο φάουλ υπέρ της ΑΕΚ ανάμεσα στον χώρο του κέντρου και της μεγάλης περιοχής, ο Μάνταλος το εκτέλεσε στην προβολή του Πόνσε ο Κοσέλεφ λέει όχι… αλλά ο Κάλενς πήρε το ριμπάουντ και έκανε από κοντά το 0-1. Πραγματικά ανύπαρκτο φάουλ αυτό που έδωσε ο Μανούχος και από το οποίο προήλθε το τέρμα της ΑΕΚ.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες.
Στο 48΄ο Πινέδα από καλή θέση σουτάρει με τον Κοσέλεφ να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα και αυτή πέρασε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 58΄ο Τζανδάρης αποχώρησε από το γήπεδο έπειτα από χτύπημα στον αυχένα που είχε μετά από μονομαχία με τον Πόνσε. Τη θέση του πήρε ο Τσούκαλος.
Στο 60΄η Λαμία προσπάθησε να φύγει στην κόντρα επίθεση, ο Τσούκαλος έδωσε στον Μάλτσι., αυτός προσπάθησε να ξαναβρει τον Λαμιώτη επιθετικό αλλά η μπαλιά του ήταν πιο δυνατή.
Από το 60΄και μετά η ΑΕΚ είχε κατεβάσει τον ρυθμό της, με τη Λαμία να αλλάζει το σύστημά της σε 4-4-2 και τους Μάλτσι και Τσούκαλο να παίζουν στην κορυφή.
Αυτός ο χαλαρός ρυθμός της ΑΕΚ, κατάφερε να «κοιμίσει» την άμυνα του ΠΑΣ και στο 68΄διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ρότα εκτέλεσε το πλάγιο από τα δεξιά, ο Πόνσε μέσα στην περιοχή με δυνατό σουτ έκανε το 0-2.
Στο 81΄πάσα του Σλίβκα στα δεξιά στον Σιμόν, ο Ισπανός έκανε μερικά βήματα έκανε τη σέντρα ο Κοντονίκος βρέθηκε στη μικρή περιοχή έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 87΄κόρνερ της Λαμίας, το πρώτο στον αγώνα, ο Σιμόν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Απίστευτο γκολ στο 88΄ από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια σούταρε από τα 40μέτρα και έκανε το 0-3. Στις καθυστερήσεις ο Λιβάι και πάλι σκοράρει με ατομική ενέργεια από τα πλάγια δεξιά, κάνοντας το τελικό 0-4.
Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΣ Λαμία δεν κατάφερε να απαντήσει στα δύο γκολ της ΑΕΚ, το 0-4 παρέμεινε με τον διαιτητή Μανούχο να «κλέβει» την παράσταση αρκετές φορές με τις διαιτητικές αποφάσεις που πήρε με αποκορύφωμα στο πρώτο ημίχρονο όπου έδωσε ανύπαρκτο φάουλ στην Ένωση απ΄όπου ήρθε και το 0-1.
Οι αρχικές ενδεκάδες του αγώνα:
ΠΑΣ Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα, Στάνκο, Πέδρο Αμαράλ, Μάλτσι
ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε, Μάνταλος
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Match Center
Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1


Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!
Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.
Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.
Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.
Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.
Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.
ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης
ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-






Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-






Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Pic | Ξανά με τον 12ο παίκτη του ο ΠΑΣ Λαμία
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου
-




Live Streaming: ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – ΠΟ Ελασσόνας
-




ΠΑΣ Λαμία: Τελικός στα Τρίκαλα – Παίζει τα πάντα για την πρωτιά στη Γ’ Εθνική
-




Γ’ Εθνική: Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας
-




Μάχη κορυφής στο «Αθανάσιος Διάκος» – Ντέρμπι με φόντο την πρωτιά
-




Κ-16: Τη Κυριακή στις 17:30 η απονομή στους πρωταθλητές
-




ΠΑΣ Λαμία: Ολοκλήρωσε τη σεζόν, ατομικά προγράμματα, διοικητικές εξελίξεις και φιέστα Κ16
-




Γυναικεία Ομάδα: Φινάλε στη σεζόν με λευκή ισοπαλία
-




Pics | Φιέστα τίτλου για την αήττητη Κ16 του ΠΑΣ Λαμία
-




Επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από 3,5 χρόνια ο Φέστα!
-




Γυναικεία Ομάδα: Έφυγε με τον βαθμό στο φινάλε











