Ακολουθήστε μας
 

Match Center

Πρεμιέρα στα play offs με ήττα / ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 0-4

Published

on

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague, ο ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε με 0-4 σκορ από την ΑΕΚ, με τον διαιτητή Βαγγέλη Μανούχο να «κλέβει» αυτός την παράσταση με τις διαιτητικές αποφάσεις που πήρε.

Με ένα γκολ του Κάλενς στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο με τους Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία(2) η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΣ Λαμία με τελικό σκορ 0-4. Πρωταγωνιστής σε ακόμη ένα ματς της Λαμίας κόντρα στους μεγάλους… της Ελλάδας ήταν ο διαιτητής Μανούχος ο οποίος προβλημάτισε με τις διαιτητικές του αποφάσεις.

Το πλάνο των δύο προπονητών:

Ο Λεωνίδας Βόκολος επέλεξε τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, τον Σιμόν δεξιά τον Πέδρο Αμαράλ στα αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθέτησε τους Τζανετόπουλο και Κορνέζο. Στο κέντρο ο Στάνκο και ο Τζανδάρης, πιο μπροστά τους ο Νούνιες ενώ στα άκρα ήταν δεξιά ο Σλίβκα αριστερά ο Σίντκλεϊ και στην κορυφή ο Μάλτσι.

Από την άλλη ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, δεξιά ο Ρότα αριστερά ο Πήλιος και στο κέντρο της άμυνας οι Βίντα και Κάλενς. Στο κέντρο Σιμάνσκι και Γιόνσον πιο μπροστά τους ο Πινέδα και στην κορυφή ο Πόνσε. Στα άκρα ο Ελίασον δεξιά και ο Μάνταλος αριστερά.

Το ματς:

Το ματς ξεκίνησε με κάποια συνεχόμενα κόρνερ της ΑΕΚ, τα οποία δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για την άμυνα της Λαμίας.

Στο 10΄είχαμε την πρώτη καλή φάση του αγώνα, όταν ο Πήλιος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και πλάγια αριστερά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο πρώτο τέταρτο η ΑΕΚ είχε τρία κόρνερ τα οποία κανένα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, με την άμυνα του ΠΑΣ να ανταποκρίνεται άψογα τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιχνίδι.

Στο 15΄γύρισμα του Μάνταλου από τα αριστερά ο Κοσέλεφ απέκρουσε σώζοντας την ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελίασον λίγο έξω από την περιοχή της Λαμίας και από τα αριστερά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μολδαβού τερματοφύλακα της Λαμίας.

Λίγο πριν το μισάωρο του αγώνα, ένα πλασέ του Ελίασον κοντράρει η μπάλα στον Σιμόν και μία ακόμη ευκαιρία για την Ένωση, η οποία περνά και αυτή.

Στο 31΄κεφαλιά του Πόνσε έπειτα από σέντρα του Πήλιου, ο Κοσέλεφ πέφτει και αποκρούει στην γωνία του. Στο 39΄ο Κάλενς παίρνει κεφαλιά μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ Λαμία, ο Κοσέλεφ όμως σταθερά μπλόκαρε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μανούχος δίνει ανύπαρκτο φάουλ υπέρ της ΑΕΚ ανάμεσα στον χώρο του κέντρου και της μεγάλης περιοχής, ο Μάνταλος το εκτέλεσε στην προβολή του Πόνσε ο Κοσέλεφ λέει όχι… αλλά ο Κάλενς πήρε το ριμπάουντ και έκανε από κοντά το 0-1. Πραγματικά ανύπαρκτο φάουλ αυτό που έδωσε ο Μανούχος και από το οποίο προήλθε το τέρμα της ΑΕΚ.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες.

Στο 48΄ο Πινέδα από καλή θέση σουτάρει με τον Κοσέλεφ να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα και αυτή πέρασε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 58΄ο Τζανδάρης αποχώρησε από το γήπεδο έπειτα από χτύπημα στον αυχένα που είχε μετά από μονομαχία με τον Πόνσε. Τη θέση του πήρε ο Τσούκαλος.

Στο 60΄η Λαμία προσπάθησε να φύγει στην κόντρα επίθεση, ο Τσούκαλος έδωσε στον Μάλτσι., αυτός προσπάθησε να ξαναβρει τον Λαμιώτη επιθετικό αλλά η μπαλιά του ήταν πιο δυνατή.

Από το 60΄και μετά η ΑΕΚ είχε κατεβάσει τον ρυθμό της, με τη Λαμία να αλλάζει το σύστημά της σε 4-4-2 και τους Μάλτσι και Τσούκαλο να παίζουν στην κορυφή.

Αυτός ο χαλαρός ρυθμός της ΑΕΚ, κατάφερε να «κοιμίσει» την άμυνα του ΠΑΣ και στο 68΄διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ρότα εκτέλεσε το πλάγιο από τα δεξιά, ο Πόνσε μέσα στην περιοχή με δυνατό σουτ έκανε το 0-2.

Στο 81΄πάσα του Σλίβκα στα δεξιά στον Σιμόν, ο Ισπανός έκανε μερικά βήματα έκανε τη σέντρα ο Κοντονίκος βρέθηκε στη μικρή περιοχή έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 87΄κόρνερ της Λαμίας, το πρώτο στον αγώνα, ο Σιμόν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Απίστευτο γκολ στο 88΄ από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια σούταρε από τα 40μέτρα και έκανε το 0-3. Στις καθυστερήσεις ο Λιβάι και πάλι σκοράρει με ατομική ενέργεια από τα πλάγια δεξιά, κάνοντας το τελικό 0-4.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΣ Λαμία δεν κατάφερε να απαντήσει στα δύο γκολ της ΑΕΚ, το 0-4 παρέμεινε με τον διαιτητή Μανούχο να «κλέβει» την παράσταση αρκετές φορές με τις διαιτητικές αποφάσεις που πήρε με αποκορύφωμα στο πρώτο ημίχρονο όπου έδωσε ανύπαρκτο φάουλ στην Ένωση απ΄όπου ήρθε και το 0-1.

Οι αρχικές ενδεκάδες του αγώνα:

ΠΑΣ Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα, Στάνκο, Πέδρο Αμαράλ, Μάλτσι

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε, Μάνταλος

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Match Center

Αδικεί τον εαυτό του / Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 4-1

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

olylam

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχοντας αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Με σκορ 4-1 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να πληρώνει επί της ουσίας ένα κακό δεκάλεπτο όπου δέχθηκε δύο μαζεμένα γκολ.

Καθάρισαν Τσικίνιο και Ναβάρο

Στο 24’ όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν χάρη σε δημιουργία του Ποντένσε να ανοίξουν το σκορ. Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας, έδωσε τον Τσικίνιο ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.  Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά συνέλθει η Λαμία, ο Ολυμπιακός έκανε και το 2-0, όταν στο 26’ ο Έσε έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αμέσως έδωσε κάθετα στον Ναβάρο που ήταν μόνος του, ο Ισπανός έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σε όλη συνέχεια του α μέρους και πήγαν με τον Ποντένσε να κάνουν και το 3-0 ωστόσο το σουτ του βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με το δεξί ο Ποντένσε

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε με τον Ποντένσε να κάνει το 3-0.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιμόν έκανε μια φοβερή… λόμπα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν με τον Μασούρα να χάνει λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να κάνει το 4-0.

Έσπασε… το ρόδι ο Τόσιτς – Απάντησε ο Αλεξανδρόπουλος

Στη συνέχεια του ματς η Λαμία, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να απαντήσει και το 61΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη.

Ωστόσο ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Τσιλούλης, το έκανε ο Τόσιτς στο 63’, ο οποίος ύστερα από μπαλιά του Λέικ έπιασε δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1 σημειώνοντας παράλληλα, το πρώτο γκολ της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο 8 αγώνων πρωταθλήματος.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Ποντένσε στο 52΄έκανε το 3-0 για να έρθει να μειώσει το σκρο στο 64΄ο Ζόραν Τόσιτς στο πρώτο του γκολ για φέτος! Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ευκαιρία να μειώσει και σε 3-2 όμως δεν τα κατάφερε με τον Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ η Λαμία είχε ανεβεί ψηλά για να πιέσει τον Ολυμπιακό, ο Αλεξανδρόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τους Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί και σκόραρε για το τελικό 4-1.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή