Ακολουθήστε μας

ΠΑΣ Λαμία

ΠΑΣ Λαμία: “Πρώτη” με νέα πρόσωπα, φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά!

Η πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία για τη σεζόν 2024-2025 είναι γεγονός.

Η πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία για τη σεζόν 2024-2025 είναι γεγονός.

Στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στη Νέα Άμπλιανη πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Λαμία. Ένα νέο πρότζεκτ με νεαρούς κατά κύριο λόγο ποδοσφαιριστές και με οδηγό τον Μαρίνο Σατσιά είναι έτοιμο να πάρει «σάρκα και οστά».

Στις 18:30 λοιπόν στο κεντρικό γήπεδο προπονήσεων της Λαμίας οι νέοι και παλιοί ποδοσφαιριστές του συλλόγου κάτω από τις οδηγίες του γυμναστή Τζέι Πάτερσον έκαναν το καθιερωμένο ζέσταμα ενώ έπειτα ακολούθησαν ασκήσεις με μπάλα με παρόντες τον προπονητή Σατσιά και τον άμεσο συνεργάτη του Γράμμο.

Το παρών στην πρώτη προπόνηση της Λαμίας έδωσαν συνολικά οι:

Τερματοφύλακες: Αλβάρο Ρατόν, Γιάννης Σουρδής, Αλέξανδρος Καψαλιάρης, Βασίλης Μπράνης

Αμυντικοί: Γιώργος Κορνέζος, Γιώργος Γιαννούτσος, Λέο Αντράντε, Λεωνίδας Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος, Κωνσταντίνος Κουτσονίκας, Αντώνης Ντεντάκης

Μέσοι: Νεμάνια Μέκιτς, Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Ραφαήλ Μαργαρίτης, Κωνσταντίνος Ρωμανός, Θησέας Καψάλης, Χρήστος Καρανάτσιος

Επιθετικοί: Τόσιο Λέικ, Ανέστης Βλαχομήτρος, Δημήτρης Τσιάκας, Αντρέ Σιμόνι

Οι ποδοσφαιριστές που είναι με πλάγια γράμματα είναι οι παίκτες που ανέβηκαν από την Κ19 της Λαμίας.

Τώρα, το παρών στην πρώτη προπόνηση δεν έδωσε ο Κρίστοφερ Νούνιες ο οποίος έχει λίγες παραπάνω ημέρες άδεια και θα ενσωματωθεί τις επόμενες ημέρες.

Από την άλλη, ο Γιώργος Σαραμαντάς απ΄ότι φαίνεται δεν συνεχίζει στον σύλλογο καθώς παρότι βρέθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις αποχώρησε λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση.

Επίσης, δεν βρέθηκε στη Νέα Άμπλιανη ούτε ο Νίκος Τσούκαλος, ο οποίος δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «κυανόλευκους».

Τέλος, να αναφερθούμε και στον κόσμο ο οποίος ήταν περίπου 50 άτομα αυτά που έδωσαν το παρών για να στηρίξουν το εγχείρημα της Λαμίας.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Γ' Εθνική

Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»

Μια ειλικρινή και γεμάτη συναίσθημα τοποθέτηση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Βαγγέλης Στουρνάρας, μετά τη νίκη της ομάδας του στα Τρίκαλα, σε μια αναμέτρηση όπου –όπως ο ίδιος τόνισε– «υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και όχι μόνο το γόητρο». Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη συνολική πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν, κάνοντας παράλληλα και μια σημαντική αναφορά στον πραγματικό στόχο της διοίκησης από την αρχή της χρονιάς.

«Δεν ήταν μόνο το γόητρο – είχαμε πολύ καλό τακτικό πλάνο»

Ο Στουρνάρας αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία του παιχνιδιού και στο πώς κύλησε:

«Τα Τρίκαλα βγήκαν πολύ επιθετικά, είναι γρήγορη ομάδα και ειδικά στα μεσοδιαστήματα κινούνταν πολύ καλά. Είχαμε όμως πάρα πολύ καλό τακτικό πλάνο. Κάναμε καλές πιέσεις στον μπλοκ του κέντρου, βρήκαμε μπάλες, βρήκαμε ευκαιρίες και μία από αυτές ήταν από μια στατική φάση – το γκολ».

Όπως σημείωσε, παρά την πίεση των Τρικάλων στο δεύτερο ημίχρονο, «ενώ μας πίεσε δεν είχε τελικές, δεν θυμάμαι να έχω καταγράψει κάποια». Παράλληλα τόνισε ότι η ομάδα διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και δημιούργησε ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης φάσης με τον Βρέτα «που θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς».


«Η διοίκηση δεν είχε στόχο την άνοδο – εμείς απλώς παίζαμε παιχνίδι με παιχνίδι»

Το πιο χαρακτηριστικό και ουσιαστικό κομμάτι των δηλώσεών του αφορά τον στόχο της ομάδας για φέτος. Σε μια απολύτως ξεκάθαρη τοποθέτηση, ο Στουρνάρας είπε:

«Σίγουρα στον αρχικό σχεδιασμό, όπως έχω πει όλη τη χρονιά, η διοίκηση και οι άνθρωποι δεν είχαν στόχο η ομάδα να βγει. Δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθήσαμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά δίνοντας το 100%»

Υπενθύμισε ότι ανέλαβε τον Ιανουάριο, σε μια δύσκολη στιγμή:

«Όταν ήρθα τον Ιανουάριο η ομάδα ήταν σε κακή στιγμή, προερχόμενη από ένα σκορ 0-3 στο Κύπελλο»

Αναφέρθηκε και στο σερί που ακολούθησε:

«Τον Ιανουάριο δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά μετά είχαμε ένα μεγάλο σερί, 12/12 παιχνίδια. Ό,τι ισοπαλίες φέρναμε τις πανηγύρισε ο αντίπαλος. Τα παιδιά είμαστε όλοι μια γροθιά. Έχουμε δώσει το εκατό τα εκατό σε κάθε προσπάθεια, ό,τι μπορούσαμε. Ίσως η τύχη, ίσως οι στιγμές να ήθελαν να είμαστε μέχρι εδώ. Δώσαμε ό,τι είχαμε και ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίξανε».

Ο προπονητής έδειξε απόλυτο σεβασμό προς την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελασσόνα. Από τη στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα, πρέπει να μπούμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, να το χαρεί και να συνεχίσει στα play-off της τρίτης φάσης. Εύχομαι και στον ΑΟΤ καλή επτυχία και στον συνάδελφο Νίκο Μπαδήμα. Μακάρι πραγματικά να πάρει και το κύπελλο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φίλους και γνωστούς του στην ομάδα, στέλνοντας ευχές για «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».


«Η διοίκηση μπήκε μπροστά – την ευχαριστώ»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη διοίκηση του συλλόγου:

«Θέλω να σταθώ στη διοίκηση του κυρίου Νίκλα. Μπήκε μπροστά και την ομάδα αυτή την έχει αναστήσει. Με ένα σταθερό πλάνο και σύστημα με staff από τη Λαμία, και 29 ποδοσφαιριστές, με παιδιά που έχουν δημιουργηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».


Το σχόλιο για το επίπεδο του πρωταθλήματος

Αναφερόμενος στην ποιότητα της κατηγορίας, σχολίασε:

«Φτάσαμε να κριθούν τα πάντα στην τελευταία αγωνιστική. Μην κοιτάτε τα μπάτζετ – τα Τρίκαλα είχαν υψηλό λόγω εξαγγελίας το καλοκαίρι και νομίζαμε ότι θα είναι φαβορί. Αλλά υπάρχουν ομάδες με μέταλλο, όπως η Ελασσόνα, με παιδιά από την τοπική κοινωνία και χρόνια μαζί. Τα παιχνίδια ήταν τόσο σκληρά και δυνατά ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει μια ομάδα». 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

Δημοφιλή