Ακολουθήστε μας

Απόψεις

Το πρώτο δείγμα για τον ΠΑΣ Λαμία του Μαρίνου Σατσιά!

Ο Νίκος Μώκος σχολιάζει την εικόνα του ΠΑΣ Λαμία στο πρώτο φιλικό της σεζόν κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Νίκος Μώκος σχολιάζει την εικόνα του ΠΑΣ Λαμία στο πρώτο φιλικό της σεζόν κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΣ Λαμία του Μαρίνου Σατσιά συμπλήρωσε δέκα ημέρες προετοιμασίας και έδωσε το πρώτο του φιλικό κόντρα στον Παναιτωλικό επί Ευρυτανικού εδάφους.

Η pre season των κυανόλευκων μπαίνει από Κυριακή σε basic mode όταν και θα αναχωρήσουν για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Μέχρι στιγμής ο 46χρονος κόουτς δεν είχε στη διάθεσή του αρκετά βασικά γρανάζια που δεδομένα θα χρειαστεί για να “βγει” η σεζόν ωστόσο ο μεταγραφικός σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ολλανδία σίγουρα θα έχει 2-3 ακόμη ποδοσφαιριστές που θα λογίζονται για βασικοί.

Αυτό που είχε λοιπόν αξία από το πρώτο έστω και ανεπίσημο παιχνίδι ήταν να παρακολουθήσουμε κάποιες από τις ιδέες του Κύπριου τεχνικού, τη φιλοσοφία του για τον ΠΑΣ Λαμία, που ίδιος φιλοδοξεί φέτος να οδηγήσει με ασφάλεια στην παραμονή.

Εδώσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές πλην του Βασίλη Βιτλή ο οποίος αντιμετώπιζε μικροπρόβλημα τραυματισμού και έδειξε με το καλημέρα ότι θα μοιράσει ευκαιρίες!

Όλα αυτά λοιπόν μας βοήθησαν να εξάγουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τον ΠΑΣ Λαμία του Μαρίνου Σατσιά, έχοντας υπόψιν πως σε επίπεδο προσώπων, οι κυανόλευκοι σίγουρα θα έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις με τις επικείμενες προσθήκες!

Προφανώς στα φιλικά το τελευταίο που έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα, το πιο σημαντικό είναι να βλέπεις πράγματα που θέλει και δουλεύει καθημερινά ο προπονητής.

Ο Μαρίνος Σατσιάς λοιπόν εμφάνισε όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία θέλει να προσθέσει στην ομάδα του σε διάφορες φάσεις του χθεσινού παιχνιδιού. Κυκλοφορία μπάλας στο χτίσιμο της επίθεσης ξεκινώντας από τους στόπερ, αλληλοκαλύψεις στα χαφ και τα ακραία φουλ μπακ χαφ, πολλές φορές διπλό μαρκάρισμα για ανάκτηση κατοχής.

Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο με την αρχική 11αδα που χρησιμοποίησε. Στην επανάληψη σε μια πιο επιθετική version είδαμε τον ΠΑΣ Λαμία να προσπαθεί να παίξει άμεσο ποδόσφαιρο, πρεσινγκ ψηλά όταν ο αντίπαλος έχτιζε παιχνίδι για να ανακτήσει την κατοχή και συνεχή κίνηση των εξτρέμ με και χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Προφανώς όλα αυτά δεν είχαν καθολική επιτυχία, πράγμα λογικό αν υπολογίσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη….προσπομοίωση παιχνιδιού από 24 νέους ποδοσφαιριστές!

Επιθετικά οι κυανόλευκοι δεν ήταν καλοί, δεν είχαν καθαρή κρίση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και οι εξτρεμ του κινήθηκαν σε ρηχά νερά με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να τους αντιμετωπίσει σχετικά άνετα!

Αντίθετα αμυντικά και στις δύο 11αδες ήταν συνεπαίστατοι οι κυανόλευκοι, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τον πιο έτοιμο θεωρητικά Παναιτωλικό!

Στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία έπαιξε με ένα σύστημα 3-4-2-1 και στην επανάληψη με ένα πιο καθαρό και επιθετικό 3-4-3. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο εσωτερικοί μέσοι πίσω από τον Σιμόνι ήταν οι Δοϊρανλής και Καψάλης ενώ στο δεύτερο 45λεπτο ο Βλαχομήτρος είχε στα φτερά τους Λέικ και Φουρτάδο με τον Νούνιες και τον Αθανασακόπουλο να εναλλάσσονται πίσω τους!

Ατομικά θετικότατες εντυπώσεις άφησε ο νεαρός Γυφτομήτρος ο οποίος ξεκίνησε σαν ενδιάμεσος στόπερ με τους Γιαννούτσο και Κορνέζο και το θάρρος που του προσέδιδε το γνώριμο Καρπενήσι (κατάγεται από εκεί και έχει παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα σε μικρή ηλικία) τον βοήθησε να πραγματοποιήσει μια μεστή εμφάνιση αποσπάζοντας πολλές φορές τα εύσημα από τον προπονητή του.

Ο Μέκιτς σε ρόλο 6 έμοιαζε σαν να είναι χρόνια στην ομάδα. Χωρίς άγχος, απλός στο παιχνίδι του, πολλά χιλιόμετρα με το καλημέρα, σωστές καλύψεις, πολλές ανακτήσεις της κατοχής, δυνατό μακρινό σουτ, μεγάλο ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων.

Ο Τερεζίου δείχνει πως θα διεκδικήσει φέτος περισσότερο χρόνο συμμετοχής όντας από τους πιο σταθερούς στο χθεσινό φιλικό.

Ο Δοϊρανλής έδειξε καλά στοιχεία ωστόσο πη απουσία εξτρέμ στο πρώτο ημίχρονο δεν τον βοήθησε ώστε να γίνει πιο δημιουργικός.

Καλή παρουσία και από τους νεαρούς Σιόλο (έπαιξε δεξί φουλ μπακ χαφ) και Καψάλης (παρτενέρ του Δοιρανλή στο κέντρο) άφησαν και αυτοί θετικές εντυπώσεις.

Ο Ανέστης Βλαχομήτρος στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα έδειξε αποφασισμένος να δώσει μάχες για να διεκδικήσει θέση στην αρχική 11αδα τραβώντας αρκετές φορές τους αμυντικούς πάνω του.

Ο Φουρτάδο επίσης ένα από τα νέα πρόσωπα, έδειξε ότι έχει την ταχύτητα στα άκρα που έλειπε από την ομάδα όμως δεν βοήθησε δημιουργικά.

Περισσότερα πράγματα θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στο φιλικό με την Σπαρτα Ρότερνταμ το οποίο θα είναι και τηλεοπτικό μέσω live streaming ενώ τα πιο σαφή συμπεράσματα θα είμαστε σε θέση να τα βγάλουμε παρακολουθώντας το τουρνουά του Βόλου με ομάδες που θα αντιμετωπίσει μέσα στη σεζόν!

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απόψεις

Veni, Vidi, Vici!

Με τον ίδιο θόρυβο που προκάλεσε στο άκουσμα της, η είδηση πως η Λαμία φέρνει και πάλι στην Ελλάδα τον Καρλίτος για να τον ντύσει στα κυανόλευκα,  ο Ισπανός φορ αποχωρεί από τον ΠΑΣ Λαμία όντας νικητής! Σε όλα τα επίπεδα!

Γράφει ο Νίκος Μώκος

Φρενίτιδα“, “Μεταγραφικός οργασμός“, “Πυροδοτεί βόμβα“, ήταν μερικά από τα κλισέ που τον περασμένο Αύγουστο συνόδευαν την είδηση της μεταγραφής Καρλίτος στη Λαμία! Μια μεταγραφή ουσίας και ρίσκου και για τις δύο πλευρές, που έμελλε να αλλάξει το status quo τόσο των κυανόλευκων όσο και του ίδιου του ποδοσφαιριστή!

Δεν χρειαζόταν πολλές συστάσεις. Όλοι γνώριζαν περί τίνος πρόκειται. Όμως πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο φόβος των φιλάθλων για το….ξαναζεσταμένο φαγητό! Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν έτσι. Η Λαμία είναι μία ομάδα που “ανασταίνει” καριέρες. Σε ικανοποιητικό βαθμό! Δεν μπορείς να πεις ότι πουλάει, αλλά σίγουρα έχει…αναστήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Ο Καρλίτος έψαχνε μια ομάδα στην οποία θα παίξει ποδόσφαιρο. Θα ευχαριστηθεί αυτό που του αρέσει να υπηρετεί. Μια ομάδα που θα αναλάβει ευθύνες! Είχα γράψει σε ένα παλαιότερο άρθρο, πως η Λαμία έψαχνε τον “…μολυβένιο της στρατιώτη, αυτόν που έψαχνε να βρει…” παραμένοντας άγνωστο το αν θα καταφέρει να ηγηθεί της ομάδας και σήμερα, τέσσερεις μήνες μετά, έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες όλων!

Λίγες ημέρες πριν, αμέσως μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης που έφερε ξανά την υπογραφή του είχε δηλώσει:

Η ανάληψη ευθυνών, είναι η δουλειά μου και αυτό θα κάνω συνεχώς, πολλές φορές μπορεί να μην τα καταφέρνω αλλά αυτό ξεχωρίζει έναν καλό παίκτη από τους υπόλοιπους σίγουρα το εύκολο είναι να κάτσεις στην άκρη και να μην αναλάβεις την ευθύνη, εγώ δεν είμαι τέτοιος παίκτης.  Δεν με νοιάζουν οι αριθμοί, έχω μεγάλη καριέρα πίσω μου, τώρα είμαι απολύτως αφοσιωμένος στην ομάδα μου και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ και ακόμα παραπάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω”


Μπορεί να μην συνέχισε όσο προέβλεπε το συμβόλαιό του, αλλά ο Καρλίτος σίγουρα αποχωρεί όντας νικητής!

Veni, Vidi, Vici, (Ήλθον, είδον και ενίκησα) έγραψε κάποτε ο Ιούλιος Καίσαρας στο γράμμα που έστειλε στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο για να… καυχηθεί πως σε μόλις πέντε ημέρες κέρδισε στις 2 Αυγούστου το 47 π.Χ., απέναντι στον βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη τον Β’, στη μάχη στην πόλη Ζήλα του βασιλείου του Πόντου, στη βόρεια Μ. Ασία.

Το σημειολογικό της υπόθεσης είναι πως 2 Αυγούστου, ο Καρλίτος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα η οποία άλλαξε τη ζωή και του ίδιου αλλά και της ομάδας του!

Και γιατί λέμε νικητής;

  • Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τον ΠΑΣ Λαμία στη Super League (10 γκολ σε 21 παιχνίδια – Εκκρεμεί το ματς με τον Ατρόμητο)
  • Πρώτος, παρέα με τον Ρόμανιτς σε ασσίστ στη Super League με τη φανέλα της Λαμίας (5 ασσίστ – – Εκκρεμεί το ματς με τον Ατρόμητο)
  • Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΣ Λαμία (600.000€ για 2 χρόνια + Μπόνους)
  • Η πιο μεγάλη πώληση της Λαμίας στην ιστορία της (Περίπου 300.000€)
  • Η φανέλα με τις περισσότερες πωλήσεις!
  • Με τις εμφανίσεις του κέρδισε το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του σε ηλικία 33 ετών (-+ 1.200.000 για 1,5 χρόνο σύμφωνα με το ρεπορτάζ)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lamiara.gr (@lamiara.gr)

 

Η Λαμία  καρπώνεται 300.000 ευρώ. Ποσό που θα εισπράξει βάσει της συμφωνίας σε έναν μήνα και σε μια πληρωμή. Πόσο που αυτομάτως καθιστά την πώληση του Καρλίτος την πλέον επικερδή της ιστορίας της και ουσιαστικά αποσβένει τη μεγαλύτερη σχετική επένδυση που έκανε προσφέροντας στον Ίβηρα το περασμένο καλοκαίρι το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας της (600.000 ευρώ για διετές συμβόλαιο).

Από την πλευρά του, ο Καρλίτος (ο οποίος όπως έκανε αφήνοντας τη Λέγκια για να έρθει στη Λαμία, δεν διεκδίκησε χρήματα από τα προβλεπόμενα ως τώρα μπόνους με την ομάδα της Φθιώτιδας, ύψους 30.000 ευρώ) υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές καθαρές αποδοχές (δεν συμπεριλαμβάνονται τα ανάλογα πλουσιοπάροχα μπόνους στόχων) ύψους 1,2 εκατομμύριου.

Ο Ισπανός, όμως κατάφερε εκτός όλων των άλλων κάτι πολύ πιο σπουδαίο. Να ανεβάσει τον πήχη της Λαμίας σε τέτοιο βαθμό που να μνημονεύεται για χρόνια. Δύσκολα βρίσκεις σε μικρομεσαία ομάδα ποδοσφαιριστή με τέτοια νούμερα. Συνεπώς έχει ήδη συνδεθεί στο μυαλό των φιλάθλων ως ο κορυφαίος παίκτης και αυτό ήταν κάτι που σίγουρα και ο ίδιος θα ήθελε. Αυτό αποζητούσε και έχει κάθε λόγο να το χαίρεται αγωνιζόμενος πλέον στην Αστάνα!

Μέχρι τότε όμως, υπάρχει ένας τελευταίος χορός! Αυτός αύριο απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου ο Καρλίτος έχει μια τελευταία δουλειά! Να ολοκληρώσει τον φετινό θρίαμβο της ομάδας του στέλνοντάς την στα play offs. Kαι γιατί όχι! Ανεβάζοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχη για τον επόμενο!

 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή