Ακολουθήστε μας

Ροή Ειδήσεων

Θέατρο του κυανόλευκου παραλόγου…

Στην παγκόσμια θεατρική σκηνή, το «Θέατρο του Παραλόγου» γεννήθηκε για να εκφράσει το υπαρξιακό αδιέξοδο και τη σύγχυση της εποχής. Στη Λαμία, όμως, το έργο παίζεται σε τοπική έκδοση, με τίτλο «ΠΑΣ Λαμία: Η Παράσταση της Παράνοιας», και πρωταγωνιστές που δρουν χωρίς πλάνο, χωρίς ευθύνη, και το χειρότερο χωρίς επίγνωση της ιστορικής βαρύτητας του συλλόγου που διαχειρίζονται.

Μια ΠΑΕ σε κώμα

Ξεκινάμε από τα βασικά. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία άφησε τον κόσμο της μετέωρο. Μετά τον υποβιβασμό, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να αποσαφηνίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στη Super League 2. Το «παράθυρο» που έμεινε ανοιχτό αποδείχθηκε φιάσκο. Πολύτιμος χρόνος χάθηκε. Ο κόσμος περίμενε, οι ποδοσφαιριστές περίμεναν, και φυσικά… καμία σοβαρή υποδομή για τη νέα εποχή δεν υπήρχε. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με οδυνηρό τρόπο. Η ΠΑΕ σίγησε, το μπάχαλο μεταφέρθηκε στον Ερασιτέχνη.

Ερασιτέχνης χωρίς σχέδιο

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ Λαμία ανέλαβε τις «τύχες» της ομάδας χωρίς να έχει σχέδιο ή, τουλάχιστον, χωρίς να φαίνεται τέτοιο. Στηρίχθηκε σε λόγια. Η πρώτη κίνηση, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν μια απίθανη αναμονή… επιβεβαίωσης πως οι οικονομικοί πόροι θα βρεθούν. Όλα στον αέρα. Αντί να υπάρξει έγκαιρη κινητοποίηση για την επόμενη μέρα, είδαμε μόνο μια επιχείρηση πολιτικής διαχείρισης εντυπώσεων και ένα διοικητικό συμβούλιο που, δέκα μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων, κατέληξε σε παραίτηση με μια ανακοίνωση-μνημείο ασυνταξίας και φθηνών υπαινιγμών.

Ανακοίνωση-φιάσκο: Ο φταίχτης είναι… όλοι

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη είναι πραγματικά υλικό για θεατρικό έργο. Καταγγελίες, κουτσομπολιά, έριδες για καρέκλες, υπονοούμενα για χρηματοδότες που άνοιγαν και έκλειναν «κάνουλες» ανάλογα με το ποιοι ήταν στο Δ.Σ. Ακόμη και η θεσμική υποχρέωση δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού παρουσιάστηκε ως κοσμοϊστορικό κατόρθωμα, ενώ ταυτόχρονα η ίδια ανακοίνωση παραδέχεται την ανυπαρξία στοιχειώδους πλάνου για προπονητή και ρόστερ.

Ποιος φταίει; Φυσικά όλοι οι άλλοι. Από τον Χρήστο Νίκλα, που φωτογραφίζεται ως «εκ των υπευθύνων του χάους» γιατί… εξέφρασε ενδιαφέρον και μετά όχι, μέχρι τον Παπαϊωάννου, που «δεν εγγυήθηκε βοήθεια γιατί ήθελε τους δικούς του». Τελικά, το μόνο που φάνηκε να λειτουργεί ήταν η ικανότητα παραγωγής θορύβου και εσωτερικής φαγωμάρας.

Ο Χρήστος Νίκλας απαντά – το ίδιο έργο, άλλοι διάλογοι –

Η απάντηση του κ. Νίκλα ήρθε στο ίδιο ύφος: αιχμές, απαντήσεις και επίρριψη ευθυνών σε ένα Δ.Σ. που αδυνατεί να σηκώσει το βάρος και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. “Συμπερασματικά και χωρίς καμία διάθεση να το πάω παραπέρα από εδώ: όταν οι υπεύθυνοι αντί να πράττουν, καταφεύγουν σε ανακοινώσεις σπίλωσης και συκοφάντησης, αποδεικνύουν μόνοι τους τη γύμνια τους. Τους αφήνω στην κρίση των μελών, των φιλάθλων και της κοινωνίας της Λαμίας” αναφέρει χαρακτηριστικά!

Εκλογές σε θολό τοπίο – υπάρχει μέλλον;

Η ομάδα βρίσκεται μπροστά σε νέες εκλογές και κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Πληροφορίες μιλούν για ομάδα ανθρώπων έτοιμη να αναλάβει αν εκλεγεί. Το ερώτημα είναι: με ποιο σχέδιο; Με ποιο οικονομικό υπόβαθρο; Με ποιες εγγυήσεις; Ο κόσμος πλέον, που μέχρι πρότινος έστρεφε τα πυρά του στην ΠΑΕ και τον Παπαϊωάννου για τους χειρισμούς, τώρα του ζητάει επιτακτικά… να βγει μπροστά.

Ο κόσμος παγιδευμένος ανάμεσα στην απογοήτευση και την αβεβαιότητα

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό μέρος του κόσμου του Συλλόγου παρακολουθεί μουδιασμένο τις εξελίξεις, παγιδευμένο ανάμεσα στην απογοήτευση και την αβεβαιότητα, χωρίς να έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την επόμενη μέρα. Η σιωπή αυτή, είτε προέρχεται από κόπωση, είτε από φόβο, είτε από αδιαφορία, τείνει να μετατραπεί σε συνενοχή, καθώς αφήνει χώρο σε πρόσωπα και καταστάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του Συλλόγου χωρίς ουσιαστικό έλεγχο ή κοινωνική πίεση. Και όσο η βάση του συλλόγου παραμένει σιωπηλή, η ελπίδα για ανατροπή και διεκδίκηση υποχωρεί μπροστά σε μια αίσθηση παραίτησης και αναμονής, που δεν συνάδει με την ιστορία και τις αξίες που όλοι επικαλούμαστε.

Όμως ο κόσμος δεν είναι ούτε χρηματοδότης, ούτε οργανωτής, ούτε επιχειρηματίας. Είναι η ψυχή του συλλόγου, όχι το πορτοφόλι του. Και το σύνθημα «ο ΠΑΣ Λαμία στον λαό του» δεν αρκεί, όταν μπροστά έχουμε πρακτικά ζητήματα που απαιτούν πόρους, επαγγελματισμό, στρατηγική.

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Γ' Εθνική

Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»

Μια ειλικρινή και γεμάτη συναίσθημα τοποθέτηση έκανε ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Βαγγέλης Στουρνάρας, μετά τη νίκη της ομάδας του στα Τρίκαλα, σε μια αναμέτρηση όπου –όπως ο ίδιος τόνισε– «υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και όχι μόνο το γόητρο». Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη συνολική πορεία της ομάδας μέσα στη σεζόν, κάνοντας παράλληλα και μια σημαντική αναφορά στον πραγματικό στόχο της διοίκησης από την αρχή της χρονιάς.

«Δεν ήταν μόνο το γόητρο – είχαμε πολύ καλό τακτικό πλάνο»

Ο Στουρνάρας αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία του παιχνιδιού και στο πώς κύλησε:

«Τα Τρίκαλα βγήκαν πολύ επιθετικά, είναι γρήγορη ομάδα και ειδικά στα μεσοδιαστήματα κινούνταν πολύ καλά. Είχαμε όμως πάρα πολύ καλό τακτικό πλάνο. Κάναμε καλές πιέσεις στον μπλοκ του κέντρου, βρήκαμε μπάλες, βρήκαμε ευκαιρίες και μία από αυτές ήταν από μια στατική φάση – το γκολ».

Όπως σημείωσε, παρά την πίεση των Τρικάλων στο δεύτερο ημίχρονο, «ενώ μας πίεσε δεν είχε τελικές, δεν θυμάμαι να έχω καταγράψει κάποια». Παράλληλα τόνισε ότι η ομάδα διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και δημιούργησε ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης φάσης με τον Βρέτα «που θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς».


«Η διοίκηση δεν είχε στόχο την άνοδο – εμείς απλώς παίζαμε παιχνίδι με παιχνίδι»

Το πιο χαρακτηριστικό και ουσιαστικό κομμάτι των δηλώσεών του αφορά τον στόχο της ομάδας για φέτος. Σε μια απολύτως ξεκάθαρη τοποθέτηση, ο Στουρνάρας είπε:

«Σίγουρα στον αρχικό σχεδιασμό, όπως έχω πει όλη τη χρονιά, η διοίκηση και οι άνθρωποι δεν είχαν στόχο η ομάδα να βγει. Δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθήσαμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά δίνοντας το 100%»

Υπενθύμισε ότι ανέλαβε τον Ιανουάριο, σε μια δύσκολη στιγμή:

«Όταν ήρθα τον Ιανουάριο η ομάδα ήταν σε κακή στιγμή, προερχόμενη από ένα σκορ 0-3 στο Κύπελλο»

Αναφέρθηκε και στο σερί που ακολούθησε:

«Τον Ιανουάριο δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, αλλά μετά είχαμε ένα μεγάλο σερί, 12/12 παιχνίδια. Ό,τι ισοπαλίες φέρναμε τις πανηγύρισε ο αντίπαλος. Τα παιδιά είμαστε όλοι μια γροθιά. Έχουμε δώσει το εκατό τα εκατό σε κάθε προσπάθεια, ό,τι μπορούσαμε. Ίσως η τύχη, ίσως οι στιγμές να ήθελαν να είμαστε μέχρι εδώ. Δώσαμε ό,τι είχαμε και ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίξανε».

Ο προπονητής έδειξε απόλυτο σεβασμό προς την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελασσόνα. Από τη στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα, πρέπει να μπούμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, να το χαρεί και να συνεχίσει στα play-off της τρίτης φάσης. Εύχομαι και στον ΑΟΤ καλή επτυχία και στον συνάδελφο Νίκο Μπαδήμα. Μακάρι πραγματικά να πάρει και το κύπελλο».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φίλους και γνωστούς του στην ομάδα, στέλνοντας ευχές για «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».


«Η διοίκηση μπήκε μπροστά – την ευχαριστώ»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη διοίκηση του συλλόγου:

«Θέλω να σταθώ στη διοίκηση του κυρίου Νίκλα. Μπήκε μπροστά και την ομάδα αυτή την έχει αναστήσει. Με ένα σταθερό πλάνο και σύστημα με staff από τη Λαμία, και 29 ποδοσφαιριστές, με παιδιά που έχουν δημιουργηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».


Το σχόλιο για το επίπεδο του πρωταθλήματος

Αναφερόμενος στην ποιότητα της κατηγορίας, σχολίασε:

«Φτάσαμε να κριθούν τα πάντα στην τελευταία αγωνιστική. Μην κοιτάτε τα μπάτζετ – τα Τρίκαλα είχαν υψηλό λόγω εξαγγελίας το καλοκαίρι και νομίζαμε ότι θα είναι φαβορί. Αλλά υπάρχουν ομάδες με μέταλλο, όπως η Ελασσόνα, με παιδιά από την τοπική κοινωνία και χρόνια μαζί. Τα παιχνίδια ήταν τόσο σκληρά και δυνατά ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει μια ομάδα». 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή