Ακολουθήστε μας

Έμβλημα

Το σήμα του Α.Σ. “Λαμία”


Ιστορικά το έμβλημα του Α.Σ. Λαμία είναι το γράμμα “Λ” σε μπλε ή άσπρο χρώμα όπως αποφασίστηκε κατά την ίδρυση του συλλόγου την 1η Ιούνη 1964. Αυτό ήταν το έμβλημα ως την περίοδο 78-79. 

Την περίοδο 1979-80 χρησιμοποιήθηκε ως έμβλημα το ίδιο το όνομα της ομάδας, δηλαδή Α.Σ. ΛΑΜΙΑ περικλειόμενο από έναν κύκλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε εκ περιτροπής μέχρι την σεζόν 1994-95. 

Την αγωνιστική περίοδο 95-96 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το έμβλημα με τις λευκές και μπλε ρίγες και με το γράμμα “Λ” να περιέχεται σε αυτό.


Την περίοδο 1999-2000 όταν ο Α.Σ. Λαμία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ΄εθνικής χρησιμοποίησε ως έμβλημα τον θυρεό με το ουράνιο τόξο. Την χρονιά εκείνη μάλιστα η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα!


Η χρησιμοποίηση ενός νέου εμβλήματος από την ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας κατά την προετοιμασία της στο Πήλιο τη σεζόν 2008-09  έγινε αφορμή συζητήσεων ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας. Το νέο σήμα Lamia Football Club (LFC) είχε περίγραμμα με δάφνες και στην βάση γράφει την ημερομηνία 1964.

Τελικά στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση έγιναν και τα… “αποκαλυπτήρια” του νέου εμβλήματος της ομάδας. LAMIA FC, το κάστρο της πόλης κι η χρονιά ίδρυσης του Α.Σ. Λαμία, 1964! Ωστόσο το εν λόγω σήμα χρησιμοποιήθηκε για εκείνη τη σεζόν και μόνο, επί προεδρίας Αλέξη Κούγια.

Την επόμενη σεζόν επανήλθε η…κανονικότητα όσον αφορά στο σήμα της ομάδας αφού μέχρι και την σεζόν 2013 χρησιμοποιήθηκε το έμβλημα με τις λευκές και μπλε ρίγες και το γράμμα “Λ”, βελτιωμένο σε σχέση με παλαιότερα.
 
Με την επάνοδο της ομάδας μας στην Β’ Εθνική την σεζόν 2014-15  η διοίκηση έκανε μια νέα ανανέωση ομορφαίνοντας ακόμη περισσότερο το έμβλημα. Αυτό εμπλουτίστηκε με δάφνες και την φιγούρα του Αθανασίου Διάκου στο πάνω αριστερά μέρος.
 
 
Ωστόσο αυτή δεν ήταν η τελευταία αλλαγή στο σήμα της ομάδας μας. Την σεζόν 2016-17 ήρθε ακόμη μια αλλαγή, μικρή ωστόσο που δεν έγινε αντιληπτή από πολλούς. Αυτή αφορούσε στην γραμματοσειρά και το όνομα του σήματος.
 
 

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou