Χωρίς κατηγορία
“Ο Βελλίδης θα προπονείται μέχρι τη Τρίτη….”
Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μέλλον του έμπειρου γκολκίπερ που εκπροσωπεί
Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάρκου Βελλίδη μετά το εξώδικο που έστειλε, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στον «Arena FM», καθώς ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ εκπροσωπεί τον έμπειρο γκολκίπερ. Οπου και ανέφερε πως μέχρι την Τρίτη ο παίκτης θα προπονείται με τη Λαμία και τότε υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί λύση.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τους χούλιγκαν, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη: “Πάντοτε είχα πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, που δεν βοηθάνε για να καθαρίσουμε τελείως τους ανθρώπους των συνδέσμων, που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι κακό. Εγώ στη Λάρισα τα κατάφερα. Το τελείωσα μαζί με την Αστυνομία. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι ποδοσφαιρική γιορτή, δεν ήθελα ποτέ τέτοιο στρατό μαζί μου”.
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Δεν υπάρχει καμία ΠΑΕ στην Ελλάδα, που έχει θετικό προϋπολογισμό. Μπορούν να παίζονται πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά καμία ομάδα δεν βγάζει κέρδος. Φέτος αυξήθηκαν κατά 20% τα εισιτήρια. Είναι λιγότερες οι ομάδες, είναι ποιοτικότερες και έχουμε καλύτερη διαιτησία. Γι’ αυτό ο κόσμος πηγαίνει περισσότερο φέτος στο γήπεδο. Δεν μιλάω μόνο για την 1η κατηγορία”.
Για την υπόθεση Μάρκου Βελλίδη: “Μου ζήτησαν να βοηθήσω τον Βελλίδη, δυο πρώην συμπαίκτες του από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Παπαϊωάννου τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να λύσει το συμβόλαιό του κατευθείαν, αλλιώς θα τον… βρουν φουσκωτοί από την Αθήνα. Εγώ δεν ήθελα να οξύνω τα πράγματα και τους ζήτησα μονάχα να του ζητήσουν συγγνώμη. Πριν λίγη ώρα μιλήσαμε με τον κ. Παπαϊωάννου και μου είπε πως θα συνεχίσει τις προπονήσεις ο Βελλίδης μέχρι την Τρίτη και έπειτα θα βρουν μια λύση για να λυθεί το συμβόλαιο. Ο Βελλίδης είναι πολύ οργισμένος με αυτά που συνέβησαν. Είναι οικογενειάρχης και τον πείραξε αυτό που έγινε. Το στίγμα δεν θα φύγει από πάνω του όμως, γιατί ο κόσμος αρέσκεται στις άσχημες ειδήσεις”.
Για το αν αγωνιστούν Ουάρντα και Κάτσε κόντρα στον ΠΑΟΚ: “Ουάρντα και Κάτσε δεν θα παίξουν στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ. Είναι μέρος της συμφωνίας αυτό. Το κάνουμε για να τους προστατέψουμε. Για μένα, είναι πολύ πιο σωστό αυτό. Γιατί άλλες ομάδες δίνουν δανεικούς που παίζουν και είναι σαν να μην παίζουν. Ήταν και δική μου απαίτηση να μην παίξουν”.
Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς ξένους διαιτητές: “Από το 1996 και έπειτα έχουν γίνει τρομερά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Από τις εκλογές της ΕΠΟ τότε, το ποδόσφαιρο διαλύθηκε. Αν φύγουν οι ξένοι διαιτητές, αν δεν γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ να εκλεχθεί κάποιος που έχει κύρος και λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να τα κάνει σωστά, δεν πρόκειται να έχουμε καλό μέλλον. Μαρινάκης, Σαββίδης και Αλαφούζος, αν θέλουν φτιάχνουν το ποδόσφαιρο αύριο κιόλας. Δεν βάζω μέσα σ’ αυτούς τον Μελισσανίδη γιατί μαζί του έχει όλη την παράγκα του παρελθόντος”.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
Απόψεις
ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου


Στη Γ’ Εθνική, οι ισορροπίες είναι απλές. Παίζεις, κερδίζεις, ανεβαίνεις. Ή, δεν παίζεις, χάνεις, βυθίζεσαι. Η Λαμία μοιάζει να έχει βρει έναν τρίτο δρόμο: αυτόν της σταδιακής, αθόρυβης, αλλά σταθερής συρρίκνωσης. Όχι αγωνιστικής. Αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει με τα δεδομένα της κατηγορίας. Της συρρίκνωσης της ίδιας της υπόστασής της.
Γράφει ο Νίκος Μώκος
Για μια ομάδα που πέρασε μια σχεδόν δεκαετία στα σαλόνια της Super League 1, που έφτιαξε όνομα και αναγνωρισιμότητα, δεν μπορεί η κουβέντα της πόλης να είναι «μας αδικούν», «μας πολεμούν», «μας έχουν βάλει στο μάτι». Αυτά είναι πολυτέλειες των μικρών. Όχι των ομάδων που ζητούν να παραμείνουν μεγάλες, έστω και μέσα σε μια μικρή κατηγορία.
Η Λαμία, αντί να λειτουργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς του ποδοσφαιρικού χάρτη στον Νομός Φθιώτιδας, επιτρέπει το αντίθετο: Να συζητείται ότι άλλοι έχουν μεγαλύτερη επιρροή. Ακόμη κι εντός των τειχών. Δεν έχει σημασία αν ισχύει σημασία έχει ότι κυκλοφορεί. Και μόνο που κυκλοφορεί, μικραίνει την ομάδα.
Η δυναμική που χτίστηκε με κόπο, με χρήματα, με δουλειά, με ατέλειωτες ώρες ανθρώπων που δεν φαίνονται βρίσκεται σήμερα διάτρητη. Σαν ένα σακάκι καλό που κάποτε φόρεσες σε επίσημες περιστάσεις τώρα το κρατάς στη ντουλάπα, τσαλακωμένο, χωρίς να ξέρεις αν πρέπει να το φορέσεις ξανά ή να το χαρίσεις. Η Λαμία δείχνει να μην ξέρει τι θέλει να είναι. Και αυτό είναι πάντα χειρότερο από το να ξέρεις ότι είσαι μικρός.
Το πιο ανησυχητικό δεν είναι η κατηγορία, είναι ότι φίλαθλοι και περίγυρος, αντί για παράγοντες σταθερότητας, γίνονται πολλαπλασιαστές αμφιβολίας. Ασχολούνται περισσότερο με τις «χάρες» των άλλων παρά με τις δικές τους αδυναμίες. Σαν να ψάχνεις στον διπλανό το γιατί δεν βρέχει, ενώ κρατάς ομπρέλα μέσα στο σαλόνι.
Μια ομάδα με brand, με ιστορική διαδρομή, με εμπειρία ανώτερων επιπέδων, δεν μπορεί να εκπέμπει εικόνα ομάδας-θύματος. Δεν γίνεται να μιλά για «κέντρα αποφάσεων» και «επιρροές» και «αδικίες». Αυτά είναι ομολογίες μειονεξίας. Και οι μεγάλες ομάδες δεν ομολογούν μειονεξία. Τη διορθώνουν. Βέβαια αυτό απαιτεί και ισχυρό διοικητικό αποτύπωμα. Κάτι που σε αυτή την έκδοση του ΠΑΣ Λαμία, με όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι και όσα ισχύουν σήμερα, λείπει. Μιλάμε για μία διοίκηση πρωτοδικείου που πήρε τη καυτή πατάτα άλλωστε. Δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις.
Η Λαμία μπορεί να επιστρέψει. Έχει τον κόσμο, έχει το όνομα, έχει τη βάση. Αυτό που δεν έχει και πρέπει να ξαναβρεί είναι αυτοπεποίθηση. Όχι αλαζονεία. Αυτοπεποίθηση.
Αν η Λαμία συνεχίσει να μικραίνει τον εαυτό της, δεν θα χρειαστεί κανείς άλλος να το κάνει.
Όταν αποφασίσει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη, τότε η Γ’ Εθνική θα μοιάζει από μόνη της πολύ μικρή.
Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.
-




Aud Στουρνάρας: «Θέλουμε γεμάτο τον ΔΑΚ – το πρώτο ματς μπορεί να αλλάξει τα πάντα»
-




ΠΑΣ Λαμία: Φιλικό με Παρνασσό Αμφίκλειας πριν τα Play Offs
-




ΠΑΣ Λαμία: Μεγάλος για την κατηγορία, μικρός για τον εαυτό του / Του Νίκου Μώκου
-




Play Offs Γ’ Εθνικής: Πρεμιέρα εντός έδρας με Άρη Φιλιατών ο ΠΑΣ Λαμία / Το πλήρες πρόγραμμα
-




Παρασκευή 13/3 η κλήρωση για τη 2η και 3η φάση της Γ’ Εθνικής
-





Στουρνάρας: «H ομάδα δημιουργήθηκε τελευταία στιγμή δεν ήταν αρχικός στόχος η άνοδος – Δώσαμε το 100%»
-




Πλήρης και αποφασισμένος ο ΠΑΣ Λαμία για το ξεκίνημα των Play Offs
-




«Ανώτερη αλλά άστοχη η Λαμία, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Άρη Φιλιατών»
-




Live Streaming: Η Κλήρωση της Γ’ Εθνικης (Playoffs & Playout)
-




Pics | «Άγρια Δύση» στη Λαμία καταγγέλει η Ελασσόνα / Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Σαραφίδης – Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα
-




Ορισμός – Πρόκληση: Ο Τσίντζας στο ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Στουρνάρας: «Δίνουμε το 200%, αλλά το γκολ δεν έρχεται – Must win τα επόμενα παιχνίδια»
-




Aud | Μουρούτης: «Σεβασμός στη Λαμία, αλλά στόχος το θετικό αποτέλεσμα»
-




Τοπικά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θανάση Παπακώστα
-




Έ(Χ)ασε τεράστια ευκαιρία για κορυφή / ΠΑΣ Λαμία – Ελασσόνα 1-1
-




Ντέρμπι με τα όλα του, χωρίς νικητή / Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία 0-0
-




Γ’ Εθνική: Το διαιτητικό τρίο στο Αστέρας Σταυρού – ΠΑΣ Λαμία
-




Live Chat & Ραδιοφωνική Μετάδοση: ΠΑΣ Λαμία – Άρης Φιλιατών
-




Aud | Πριν το πρώτο σφύριγμα: Οι προπονητές της πρώτης εξάδας μοιράζονται τις σκέψεις τους για τα Play Offs της Γ’ Εθνικής
-




Στην τελική ευθεία ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής – Όλα τα σενάρια για τον πρωταθλητή και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου
















