Ακολουθήστε μας

Match Center

Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε….

Στη χειρότερη της εμφάνιση μετά από πάρα πολύ καιρό στο πρωτάθλημα, η Λαμία γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που ήταν στα…κυκλομένα της σεζόν στο κυανόλευκο ημερολόγιο και πλέον χρειάζεται αλλαγές για να καταφέρει να σώσει την παρτίδα αν και ακόμη το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο.


Ήταν το χειρότερο της απόγευμα. Η τραγική εμφάνιση και όχι η ήττα από τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που “έκατσε” άσχημα στους φιλάθλους της Λαμίας οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας.

Η Λαμία δείχνει πως χρειάζεται αλλαγή και μάλιστα άμεσα, είτε αυτή αφορά σε ποδοσφαιριστές, σε διάταξη, στον προπονητή ή γενικότερα σε αγωνιστική συμπεριφορά. Το μόνο βέβαια είναι ότι η εικόνα αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτό συμβεί, το μέλλον μοιάζει μάλλον δυσοίωνο…

Αγωνιστικά η Λαμία δεν είχε να δείξει και πολλά πράγματα, με τους παίκτες να μοιάζουν χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο αλλάζοντας συνεχώς θέσεις. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει τρία γκολ (2′ Μίσιτς, 6′ Λημνιός, 11′ Σφιντέρσκι) αποδιοργανώνοντας στον απόλυτο βαθμό.

Ο Σωτήρης Αντωνίου βρισκόταν στην πλάγια γραμμή δίνοντας οδηγίες στους παίκτες του και ήταν έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παράλληλα είχε σηκώσει τον μισό πάγκο για ζέσταμα! Μεταξύ αυτών και τον Παναγιώτη Κατσίκα βλέποντας τον Μάρκο Βελλίδη σε κακή βραδιά.

Ο ΠΑΟΚ έριξε ταχύτητα μετά το 3-0 όμως και πάλι η Λαμία αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα με τον Δημούτσο να δοκιμάζει ένα…μακρινό χωρίς ελπίδα σουτ στη πρώτη καταγεγραμμένη τελική στο πρώτο ημίχρονο για τους κυανόλευκους οι οποίοι έδειχναν άδειοι από δυνάμεις.

Μαζεμένες αλλαγές από τον Αντωνίου


Στην επανάληψη ο Σωτήρης Αντωνίου θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, περνώντας στο παιχνίδι τον Κατσίκα στη θέση του Βελλίδη και τον Μπουλούλη αντί του Μπεχαράνο. Μάλιστα η 3η αλλαγή του τεχνικού της Λαμίας ήρθε στο 55′ και ήταν αναγκαστική με τον Αντέτζο να μην μπορεί να συνεχίσει αφήνοντας τη θέση του στον Άνταμ Τζανετόπουλο.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει αισθητά στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να δημιουργούν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κατσίκα χωρίς αυτός να ανησυχήσει. Ότι καλύτερο είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Σφιντέρσκι που σταμάτησε στο δοκάρι του Κατσίκα ο οποίος λίγο έλειψε να ξεγελαστεί αλλά μπλόκαρε τελικά τη μπάλα, αλλά και στο 90′ με τον Ίνγκασον προ κενής εστίας να στέλνει τη μπάλα με το κεφάλι πάνω από την εστία του νεαρού γκολκίπερ.

Το 3-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον Τζανετόπουλο να αντικρίζει πριν την εκπνοή την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Φωτιάδη, ο οποίος με τη χρήση του VAR την αναίρεσε δείχνοντάς του τελικά την κίτρινη κάρτα.


Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Στόχ, , Σφιντέρσκι, Ίνγκασον, Μάτος, Γιαννούλης, Ντάγκλας, Μίσιτς, Λημνίος, Μπίσεσβαρ


ΠΑΣ Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Βύντρα, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Βασιλόγιαννης, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Σκόνδρας, Ταϊρόν, Ρόμανιτς

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Match Center

Έκλεισε νικηφόρα αλλά όχι ιδανικά τη σεζόν / ΑΟ Τρίκαλα – ΠΑΣ Λαμία 0-1

Ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στα Τρίκαλα του ΑΟΤ με 0-1, το ένα δώρο ήρθε από τη Λευκάδα με τη νίκη του Τηλυκράτη επί του Άρη Φιλιατών με 2-0 αλλά στην Ελασσόνα ο ΠΟΕ δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στον Αστέρα Σταυρού πετυχαίνοντας τη νίκη με 2-1 που του χαρίζει το πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση! Δεύτερη θέση για τον ΠΑΣ Λαμία σε μία σεζόν που ξεπέρασε την φετινή έκδοση του εαυτού του!

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά τη Λαμία. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Κοκκίνης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αντερέμι δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ. Γενικά, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Πιθανόν αυτό να συνδεόταν και με το γεγονός ότι η Ελασσόνα είχε ήδη προηγηθεί απέναντι στον Αστέρα Σταυρού, κάνοντας το αποτέλεσμα στα Τρίκαλα λιγότερο κρίσιμο. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τρούμπουλος βρήκε τη μπάλα και ο Κουφιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Λαζαρίνα για το 1-0.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα, δίνοντας ψυχολογία στη Λαμία που άρχισε να κρατά περισσότερο την κατοχή. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Στουρνάρα λειτουργούσε αποτελεσματικά. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε κυρίως στην εξέδρα, με τον αγώνα να μην προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 45’ σημειώθηκε ένταση μετά από σκληρό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινες κάρτες και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε παρόμοιο ρυθμό, ενώ το δεύτερο γκολ της Ελασσόνας σε άλλο παιχνίδι μείωσε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Στο 57’, ο Αλτάνης δοκίμασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μέτσε είχε την ίδια τύχη με σουτ εκτός περιοχής.

Η Λαμία πλησίασε στο 2-0 στο 67’, όταν ο Βρέττας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λαζαρίνα, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Παρά τη σχετική ένταση και τον καλό ρυθμό εκείνο το διάστημα, οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καθώς το παιχνίδι έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο 83’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βρέττας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η ένταση παρέμεινε, αλλά οι φάσεις έλειψαν, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

ΑΟ Τρίκαλα: Στάγκος, Διαμαντής, Ματθαίου Ν., Κουφιώτης, Μαργαρίτης Α., Τρούμπουλος, Φράγκος, Αλτάνης, Βρέττας, Τσιάκας, Ντότης

ΠΑΣ Λαμία: Λαζαρίνας, Λαμπίρης, Ορφανός, Κοκκίνης, Παπαδάκος, Αντερέμι, Κάτανας, Βασίλας, Σκόνδρας Α., Μέτσε, Κακάμης

Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα κυανόλευκα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ακολουθήστε το lamiara.gr στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Περισσότερα

STAY SOCIAL – STAY LAMIARA.GR

homadamou

Δημοφιλή